Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dynamic
Miért lenne szar? Ennek pont az a lényege, hogy az átlagembernek viszonylag egyszerûnek tûnik 90 számból 5-öt eltalálni, de egy ilyen vizuális megközelítéssel világossá válik, hogy mennyire "lehetetlen".
Czicsa

Sir Quno Jedi
piramisjáték=lottó=szerencsejátékok=bolondok adója

Kell ilyen is, mer a jövedelemadó + fogyasztási adó nem elég.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Jim Morrison
😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Csirke4
<#idiota>

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

<#beka3>
Csirke4
Végremán valaki megmondja! :>
<#eljen><#worship>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Az aztán az igazi Surprise! 😄

Persze ez után nem hiszem, hogy bármelyik gyerek kindert akarna:

Egyrészt egyértelmûen 42, másrészt ez nem szar analógia, hanem egy azonos valószínûségû, mégis sokkal szemléletesebb példa.
Az ilyen nagy számokkal és úgy alapvetõen a valószínûségekkel nem nagyon tud mit kezdeni az emberek egy jelentõs része, de ha azt mondod neki, hogy Budapest-Madrid szakaszon leszúrok neki egy 5 centis lécet, találja el, arra már mindenki azt mondja, hogy "hûb+".
Meggyõzõrésem, hogy rengetegen azért lottóznak, mert fel se fogják, hogy mennyire végtelenül kicsi a valószínûsége az érdemi nyerésnek és ha nem is sokakat, de minden ezer lottófüggõbõl egyet lehet, hogy eltántorítana ez a példa.

További gyakran használt példák ennek szemléltetésére:

1. egy osztály vesz magának 18 képet és el akarják dönteni, hogy milyen sorrendben néznének ki a legjobban a falon, ezért kipróbálják az összes variációt, 1-1 sorrendre 30 másodpercet szánnak. Mennyi idõ alatt végeznek?
Erre az emberek nagyja azt mondja, pár óra, aztán amikor közlöd, hogy a Föld keletkezésétõl kezdve nem telt el annyi idõ, amennyire szükségük lenne, akkor jön a "hûb+".

2. egy piramisjátékban nagyon jók a kilátások, csak 5 embert kell magad alá szervezni és ha minden alád szervezett beszervez 5-öt és azt 10 szinten át megcsináljátok, akkor havi 1millió forintot kapsz. Beszállsz?
Erre is sokan azt mondják, hogy király, aztán amikor megtudják, hogy Magyarország teljes lakosságát be kéne szervezni ehhez csak alád, akkor jön a "hûb+".

Szóval szerintem ezek a szemléletes példák elég hasznosak tudnak lenni.
tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Csirke4
Roger6
Én pont a 113-at akartam mondani.<#idiota>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
225 forint egy tipp, és hetente új számra gondolok 😊 (viszont 1:45 esélyed van rá, hogy résznyertesnek nyilvánítalak 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LasDen
hmm...pedig én úgy tuttam, hogy a 42 a válasz mindenre....😞

dronkZero
Nem, 113. Vesztettél.

...

😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

LasDen
42

dronkZero
Kurvára mindegy, elég szar analógia. Akkor már: gondoltam egy számot 1 és 43.949.268 közt, találd el elsõre, hogy melyik az!

Dzsini
szerintem nem magyarázni kell, hanem ez a kép nem mindfuck. egy ötletes rajz, ami egy bizonyos kultúrismeretet igényel. a mindfuck képeken általában semmi furcsaság nem látszik addig, amíg azt az egy apróságot meg nem találod rajta...

dehát ezt is elkorcsosították már, mint a 'fail'-t meg az 'epic'-et, mindenre rá lehet írni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csirke4
Mi lenne ha a napig menne a verseny? Vagy mi lenne ha a Plútóig?
SÕT!
A halálcsillagig is mehetne.

Végezetül pedig: Mi lenne, ha nem ebben a témában beszélné...
Jaaaaa "NE nyafogj!"

Mehet tovább.<#zavart2>

Ha magyarázni kell, az már rég rossz.

Hülyeséget mondtam, 86millió centi az 860ezer méter, az 860 kilométer. Nyíregyházától kábé Münchenig mehetne a verseny szerintem. 😊
Dzsini
egyrészt ez, másrészt tanultam egyetemen valószínûségszámítást, ott találkoztam cifrábbakkal is 😊

A francokat, az 860 kilométer, még jóval nagyobb távolságot is lehet mondani! 😊
Kicsikiraly
Kazincbarcika a helyes város 😄 arra emlékeztem, hogy Nyíregyháza és egy K betûs, ez a kettõ pont 86 km 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kicsikiraly
A városokra lehet, hogy rosszul emlékszem 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Lord Nomak
Egy kis arginine és diéta csodákra képes. ^^

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

Ez azért túlzás, túl nagy a távolság, de a hasonlat maga jó, cask közelebbi helyeket kell mondani.
1 a 43 millióhoz az esély, 2 centis farúd esetén ez 86 millió centiméteres távolságot jelent, ami 86 kilométer. Szóval keress 2 egymástól 86 kilométerre levõ helyet és azokkal simán áll ez a hasonlat. Mondjuk Budapest-Kecskemét már jó lenne.
Öhhh O_o

Kicsikiraly
olyat hallottam egyszer, hogyha Nyíregyháza és Kecskemét között egy egyenes út mellé találomra leszúrunk valahol egy két centi szélességû farudat, és egy autóból abba az irányba valamikor találomra kilövünk, ugyanakkora az esélye hogy eltaláljuk a farudat, mint hogy ötösünk legyen a lottón 😄

(most képzeld el, hogy valaki odamegy hozzád ezzel a felvetéssel, és felajánlja, hogyha eltalálod, kapsz 3 milliárd forintot 😄)

DFTBA &#3232;_&#3232;

A lottón a nyerési esély 1 a 43millióhoz. Nem tudom hányan lottóznak Magyarországon, annak tükrében lehetne ezt megítélni. Meg persze ki tudja, hogy a játékosok hány lehetséges számkombinációt fednek le.
Meg persze az is tipikus tévedés, hogy ha valaminek 1 a 43 millióhoz az esélye akkor az ember azt várná, hogy 43 millió próbálkozásból egyszer tuti bejön. 😊
Dzsini
az egyik alkalommal több, mint 4 órát kellett várni a döntésére - tehát az "egyikbõl sem eszik" kiesett 😊 A lényegen persze nem változtat, volt ~1 ezreléke eltalálni ennyi meccset, hozzácsapva az EB-n 80+ százalékos teljesítményét néhány átlagemberke csodálkozik, a matematikusok meg megvonják a vállukat (az elmúlt 2 héten egymás után volt ötös a lottón, elõtte harmincvalahány hétig nem)

armageddon666
😄DDD Mint a biosztanárom wazz 😄
Megyek lottózni. 50% hogy nyerek. Vagy nem 😄

@

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Lacee
ettõl még nem lesz mindfuck, csak kell hozzá egy minimális mûveltség 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Nem nehéz belekalkulálni egy kis csalással, Paul gyõzelmet tippelt mindre és mindet el is találta, tehát feltételezhetõ, hogy ha döntetlen lett volna azt jelezte volna valahogy (egyikbõl se eszik, mindkettõt felnyitja, mielõtt enne belõlük, satöbbi).
Akkor 3^3×2^5=864 lehetõség összesen, tehát 0,116% valószínûség.
LasDen
a görög mitológiában Atlas volt a titánok vezére...a titánok harca után Zeus arra kárhoztatta, hogy az idõk végezetéig az égboltot a vállán tartsa...ennyi 😄

passatgt
szerintem meg 50-50%, vagy eltalálta, vagy nem😊

Dzsini
a csoportmérkõzések háromesélyesek, amibõl csak 2-re tippelhetett (gy.k. valamelyik gyõzelmet)

szucsy89
mi ebben a mindfuck?
Matematikai valószínûségszámítás, gimnázium:
valószínûség: helyes eset/összes eset.
Helyes eset: 1, amit megtippelt.
Összes eset: kombinatorika, gimnázium: elsõ meccsen 2 választási lehetõség, az 2. Másodikon újabb kettõ, az elsõtõl függõen az már 2×2. És így tovább, 8 meccsnél 2^8=256. Ha így ismerõsebb: ismétléses variáció, n=2, k=8.

8 meccset tippelt amúgy, a 3 német csoportmérkõzés, 8ad, negyed, elõdöntõt, bronzmeccset, döntõt.
Hegi90
ahh látszik, hogy fáradt vagyok 😄
amúgy több, mint 3%, szal van rá esély.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

dronkZero
Cthulhu egyébként NEM egy isten.

miilann04

realmadrid.alonso.eagles.spurs.