378948

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • BenedekFeco
  • ximix #368977
    Érdekes ez, mert nem mindegyik pötty egy erdőtűz, nagyon érzékeny az a műhold szenzor.
    Nemrég mikor a brazilok is lángra kaptak, néztem egy ilyen térképet csak azon gugli maps szerű volt konkrétan 3-4 sárkunyhó előtt a tábortüzet is megpöttyözte.
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
  • toza #368974
    penz nem gond :) 700k folott jar...
    Utoljára szerkesztette: toza, 2020.01.07. 02:29:54
  • Tetsuo
    Hát, idő az volt rá több évtized. De jobb későn, mint soha; akár most is elkezdhetnék a nagyszabású a terveket, beruházásokat.
    A megrendelt F35-öket sem egyszerre nyújtják át a légierőnek, hanem folyamatos a gyártás, átadás és kiképzés.
    Sőt, a csatornák, vízvezetékrendszerek sem varázsütésre készülnének el, hanem komoly munkával, aminek neki kell állni (és ki kell fizetni).
  • RatBaG #368972
  • flashpointer2
    ugy megy az, aztan elohuznak a bokorbol meg vagy 2000 pilotat meg technikust (pont ott ahol amugy is tultengenek a szakemberek), es 12 honapbol 10-et tulajdonkeppen csak gyakorlatozhatnak az evbol.
  • Sippie
    azért azt a száz gépet le is kell gyártani. Ott nem úgy megy, mint a teslák, hogy naponta lejön párszáz.
    Ettől függetlenül szerintem pont egy ilyen repülőgépgyártó cég kezdett el gyújtogatni, hogy felpörgesse a bizniszt
  • SzirmosSzisza
    Ja kapufa, a sima térképen a zöld a nemzeti parkokat jelenti, nem a zöld felületet.
  • Tetsuo
    Az oroszoknak van a legnagyobb tűzoltó repülőgépük, amelyik a víz felett repülve tudja megtölteni magát.
    Az ilyen bitang gazdag országok, mint Ausztrália vagy Kalifornia állam simán, mellényzsebből vehetne száz olyan repülőgépet infrastruktúrával, helikopterekkel kiegészítve; ezenfelül kiépíthetne fullos öntöző- és tűzgátló rendszereket, erdősíthetnének is, de nem teszik...
    Amikor baj van, meg megy a sírás. Persze, ma már minden a pénzről szól, tudjuk; ezért sem érdekes a harmadik világ katazstrófája, mint alább is írta valaki.

#Relaks
    Igen. Ausztrália egy k*rva nagy sivatag, körben egy minimális humusszal, amit az ember, ahelyett, hogy bővítene, fejlesztene, inkább tönkre is teszi.
    Börtöntöltelékek letelepítésére még jó volt, de a flóra és fauna betervezett és véletlen megváltoztatása már mind mellément.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.01.06. 17:38:03
  • RelakS
    Az a nyugalmas dolog ott középen véletlenül nem sivatag?
  • BenedekFeco
  • Alexease
    En regen voltam oltason az Alfoldon (Hortobagy), huszon meteres (autopalya) szelesseget lazan korbe rohogott, pedig az nem ilyen meretu tuz volt. Astunk mint a barmok, de amig vegeztunk volna, mar "korbeegtunk", mentunk hatrebb, aztan kezdtuk elorol:) Lenyegeben akkor aludt el, amikor mar nem volt mi egjen:D Persze ez huszonsok eve volt, ma mar valszeg hatekonyabban megoldjak.
  • zsgaby
    Szerintem kicsit túlagyaljátok. Szoktak tengervízzel oltani, jellemzően erdőtüzeket. Ekkora területet lehetetlen, és nincs is annyi ilyen cél gép szerintem a földön ami ezt megoldaná.
    http://gepmadarak.repulnijo.hu/bombardier/tipusok/cl-415/az-egi-tuzolto/

Utoljára szerkesztette: zsgaby, 2020.01.06. 14:03:17
  • Caliph
    igen láttam én is neten hogy várták hogy majd az autópálya természetes akadály lesz a tűznek aztán a szél simán átfújta rajta és meggyújtotta a túlfelét is
  • Dzsini
    Dehogynem, és ez az egyik probléma. A másik a felszerelés - a sós víz korrodál. Nagyon, és gyorsan. Tehát külön felszerelés kellene rá.
  • SzirmosSzisza
    Nem hiszem, hogy a vízhiány jelenti a problémát, hanem inkább, hogy ég a fél ország. A szárazság/hőség se nagyon segít, mert könnyen lángra kap minden. Valahol olvastam, hogy kb 1 km széles árkokat kéne ásni végig, hogy a tűz megálljon, mert kb addig tudja elfújni a szél a parazsat.
  • Caliph
    egy érdekes kérdés tényleg: lehet e tengervízzel oltani a tüzet? nyilván lehet,de pl a só nem kavar be a termőföldnek?
  • repvez
    világtérkép
    Érdekes, hogy mindenki az austrálokkal van elfoglalva, hogy ég az egész ország.Igen nagy baj van ott is, mert föleg a sürün lakott részeken ég, de nem akkora mint amit a hirekben és a lenti képen is látszik.
    Viszont arról senki nem beszél, hogy szinte teljes szélességében ég afrika és a taiföldi félsziget , ahol több állam is szinte teljes egészében ég.
    Ja csak biztos ezek az álamok nem fogják majd a világgazdaságot pörgetni azzal hogy ujraépitik az épületeiket és élnek tovább pár év mulva mint mise történt volna . az ott élők tényleg a élet halál között vannak mert nincs se pénz se segitség , semmi.
  • flashpointer2
    Akkor ott biztos mas jelentest kap az "ösfás" kornyezet egy ingatlanleirasban :D
  • SzirmosSzisza
    https://myfirewatch.landgate.wa.gov.au/ az a durva, hogy ami zöld az kb ég, bár középen ez a térkép alapján mintha nyugalom lenne.
  • RatBaG #368956
  • akyyy
    tán ez az igen :D köszi
  • Tikal #368954
    Az nem úgy van hogy egy sérült géppel csak úgy elindulsz :)
  • FalseHeLL
  • NB2
    Sanszosan pedig az a megoldás, hogy a montreali reptér profibban felszerelt
  • Palinko
    Na most ezt sem értem, kicsivel több mint 1 óra lett volna az út, de majdnem 2 órát kóvályogtak a levegőben hogy ugyanarra a reptérre szálljanak le. Ennyi erővel már simán teljesíthették volna az utat ha már a levegőben vannak és rendesen becsukódott a keréknél az ajtó onnantól jól vannak. Persze kicsit tovább tartott volna így is mert gondolom nem csak a forgalom miatt voltak 2 órát a levegőben hanem hogy az üzemanyagot elhasználva könnyebb gépet tegyenek le meg ha esetleg kigyullad ne a full feltankolt gép gyuladjon ki. Vagy lehet a montreali reptér tűzoltói és mentői jobban felszereltek ezért nem tették meg az utat, de kicsit pipa lettem volna ha már így is úgy is repülni kell miért nem a célállomáson szállunk le :D
  • Bercy #368950
    Nem az
  • Tetsuo
    Köszi, de sajna nem működik. (Operát használok, próbáltam beállítani.)
  • PLaci #368948
    Remélem ez CGI...
  • ALegjobbFej
  • Fura Alak
  • Mr_no_NaMe
    Embeeer :D EZAZ :D KÖSZÖNÖM!!!!!!
  • SzirmosSzisza
    Ilyesmi?
  • akyyy
    keresem azt a giffet, vagy videót, amikor a srác körmöl az iskolapadba a tábláról, tanár felir először kb egy számot, lenéz a diák, majd vissza, és a tábla már tele van.
  • BenedekFeco
  • SzirmosSzisza
  • BenedekFeco
    Remélem, erre gondolsz. Nálam nagy kedvenc volt annak idején :)

• Mr_no_NaMe
    Áhhr, próbáltam egy csomó kulcsszóval, de nem dobja ki sajnos :/ pedig elég menő videó volt, tele jó zenével és nem ilyen véresen komolyan vett baltaarcú ugrabugrálás.