Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg lehet modern úton-módon is élni a helyzetet 😊 Persze, mindenkinek mások az igényei, de összességében nem lehet rávetíteni az egyénre egy társadalom minden jellemzõjét. Én úgy vagyok vele (mint mondtam mind2 szemben álló érveléssel egyet értek), hogy mindenki éljen úgy ahogy akar. A ribik is megtalálják a közönségüket, de akkor ne csodálkozzanak ha a másik réteg úgy is kezeli õket ahogy megérdemlik. A bigottok is megtalálják ugyanígy a társukat, és bár nehezebben, de az aranyközépútra is található partner. A lényeg, hogy egyik rétegnek se szabadna azt vallania, hogy a másik felett áll.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

http://gaborszantai.co.uk/

Pluskast
Az a házasság esetében is így van. Mármint amit házasság elõtt szereztek a felek az külön vagyonnak minõsül. Az élettársi kapcsolatot most sem rendezte 100%-an az új Ptk. Ami újdonság ebben az esetben az a lakáshasználat jogviszonyának rendezése.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

pedobear
"nálunk okosabb emberek tollából" - a "kiválasztott" fajtára gondolsz itt?

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Sir Quno Jedi
Isteni igazságszolgáltatásnak hívják ezt. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pluskast
Na várj! Én sem ítélem el azokat akik nem házasodnak meg és csak együtt élnek! Félre érthettél ha ezt gondoltad. Én azt mondom, hogy szerintem a házasság intézményére szükség van és a véleményem szerint mûködõképes dolog.

The Protector
Nem hinném,de elõfordulhat.Nekem is volt h tesóm idiótaságokat írogatott ki a facemre.De egyszer vele fordult elõ h egy netkávézóban bejelentkezve maradt az msn-be és vki mindenkinek anyázott a nevében.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Sir Quno Jedi
Mint mondottam volt, vannak "tudományosan" kidolgozott példák az sf irodalomban a jövõ társadalmi felépítésére, a család/szex/párkapcsolat/gyermek szintjén is. Érdekesek ezek, nyilván nálunk okosabb emberek tollából. Ami igazán számít azonban hogy magától merre megy a nép. Idõvel ugyanis változnak a dolgok és nehéz rákényszeríteni olyasmit a plebre, amit NEM AKAR. Lásd. muszlimok, hiszen azért ott is fejlõdnek a dolgok valamerre (ami vagy jó, vagy sem), de egy erõs középkori szinten megragadtak és így nagyon lassú a folyamat (még). A fejlõdésnek nem lehet gátat szabni és az új generációk mindig sokkal "erkölcstelenebbeknek" fognak tûnni az öregeik szemében, deee ez így van jól, én azt mondom. Jobb "elõre" menni, mint dekkolni.

Ha újra fiatal lennék, én is olyan dolgokat csinálnék, mint a mai fiatalok. Ergó erkölcstelen nyikhajnak tûnnék a mostani szememben... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

azt se felejtsétek el, hogy nem véletlen van tele az irodalom szerelmes történetekkel, lehet, hogy más volt a társadalmi norma, de az embereknek mindig volt igényük a szerelemre, a választottal való együttélésre.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sir Quno Jedi
Valószínûleg ugyanazt a fajta szigorú keresztény nevelést kaptuk mindketten (vagy nem), csak én az évek során, az alapján amit tapasztaltam magam körül és akár saját családban/bõrömön revídiáltam sok mindent. Nyilván van értelme és létjogosultsága a "régi" jó hagyományos családi értékeknek (és én is ezekhez szoktam), de a valóság attól még nagyon más irányba megy...

Szóval én bazirégimódi és konzervatív vagyok alapvetõen, de már nem ítélem el/meg azokat akik nagyon nem azok. Megpróbálom õket megérteni és alkalmazkodni, avagy nyitottnak lenni mindenre. Nem könnyû, az biztos.

(note: házas vagyok)

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Teljesen egyetértek veled is meg Pluskast-al is. De ugye azt nem vitatod hogy ha az ösztöneinkre épülõ társadalom lenne a normális (vagy helyes)? Én pl. hiszek abban hogy egy jobb emberi faj jöhet létre, úgymond "irányított evolúcióval", és igenis szerepeljenek benne az emberi szükségletek, de ugyanakkor az általánosan elfogadott "jó" és "helyes" is. Én pl. nem ragaszkodom a házasság intézményéhez, de nem tudom elképzelni hogy különválasszam annak a szerepét aki mellettem van szeretetben a mindennapokban és akivel szimplán szexuális életet élek. Meseországban élnék?

Sir Quno Jedi
Asszem pont most változtatnak/tak a törvényen, hogy szimpla élettársi viszonyban nem megy közös tulajdonba automatikusan egy idõ után, amit a társak belehoztak a kapcsolatba, csak amit a kapcsolat során szereztek (de asszem az is módjával). Meg az öröklésbe is belepiszkálnak. Nagyon helyes.

Pluskast
Nem egyformán látjuk a dolgot az már biztos de ez nem is baj 😊

Sir Quno Jedi
Izé. Régen a zemberek (õs)közösségben éltek, aztán már csak nagyobb/népesebb családokban, aztán eljöttek azok az idõk, mikor kitalálták, hogy na akkor egy férfi+egy nõ, jól magukrahagyva. NA ez nem mûködik jól, mert mi is olyanok vagyunk, mint a majmok etéren. Ez a viselkedés sem nem ösztönös nálunk, sem nem jellemzõ ránk, de még boldoggá sem tesz minket. Ezt a társadalom fejlõdésésnek egy ideiglenes periódusa kényszerítette ránk, de eljött az idõ, mikor mivel bizonyossá vált, hogy értelmetlen, végre levetkõzhetjük. Ez egy hosszú folyamat, mint ahogy ez is lassan alakult ki anno.

Nem egy utópisztikus scifiben szerepelt az egész továbbgondolása, hogy hova vezet ez majd a jövõben és vannak szekták is, ahol más módon próbálják újragondolni a "család" fogalmát is, mint olyat.

Ugyanaz a probléma, mint pl. a meztelenséggel stb. Mind csak tanult erkölcs/morál, nem ösztönös. Így hogy mit tartunk helyesnek, az KIZÁRÓLAG a neveltetésünkön múlik és semmi máson.

Pluskast
Idejétmúltnak én nem nevezném. Mihez képest az? Az emberek mindennapi élete, baja - gondja lényegében semmit nem változott a 2 - 3 ezer évvel ezelõtti õseinkhez képest. A házasság meg ugye mint tudjuk nem keresztény találmány már jóval elõtte is létezett.
Megalázó lenne? Háááát. Senki nem kényszerít rá, hogy megtegyed😊 Ez vagy jön magától vagy nem. Szerintem itt inkább az a legnagyobb baj, hogy ez kötelezettséget, felelõsséget ró mind a 2 félre amitõl meg manapság az emberek nagy része fél. Természetesen ebben benne lehet a válás is, de az ember nem lát elõre és nem lehet tudni, hogy mi lesz 10, 15 vagy még több év múlva. Ráadásul vagyonjogilag is majdhogynem ugyanúgy megszívod x idõ után. Bizonyos idõ elteltével a vagyon egy része megosztásra kerül az élettársak között is. Ez egy tévhit, hogyha te nem házasodsz meg a másikkal akkor az anyagi része letudva. Pláne ha még az együttélésbõl gyereked is lett.

zeu5
Nem egy lapon emlités volt, becsülöm az asztalosokat, csupán szemléltetni akartam egy szakmáját jól végzõ embert amint a már rutinszerüen végzett nehezére nem esõ munkáját váltja pénzbeli szolgáltatásra. Ezzel szerettem volna azt a nézetet eloszlatni hogy normális amit a hölgy csinál mert szegény rászorultságába csinálja. Mert nem abba csinálja hanem mert szereti, és mert annyi esze sincs hogy ha már ennyire szereti, akkor ebbõl legalább nagy pénzt vegyen ki ne 15+rezsinyi oszeget havonta. Mert ha nálam lakna az hótZ hogy napi 2 biztos lenne (sz**pásból) legalább... még ha nem kéne akkor is... szóval ha egy prosti árfolyamát vesszük legyen csak 2000 egy sz**pás akkor napi 2*2000*16(H-cs)= 64 000 az azért már egy ütõs albi. És ez csak egy olcsó sz**pás. Szóval nem azzal minõsiti magát h szajha hanem hogy azt ész nélkül és olcsón teszi. Lányok mondták lánykoromba egymásra h nem K***hanem ri***nc mert az ingyen csinálja nem pénzért... és lám az észszerü tényeket mérlegre helyezve a hölgy a hirdetésben ezt csinálja. A házasságról meg szintén az a véleményem, amit az eddig leirtakban... egy 30 éve házas házaspárt nagyobbra becsülsz mint egy párt aki 30 éve együtt él gyerek család, ásó kapa??? Nem ugyanannyira... tehát számit a papir??? Arról meg ne is beszéljünk hogy mindenki ismerettségében van olyan házasság ahol elõbb lett válás mint hogy az esküvõi videó elkészüljön! 😄

Ha valamit csinálsz, csináld jól!

robotnyk

<#idiota>
Pluskast
Újkori? Már a közép - korban is házasodtak szerelembõl az emberek. Sõt a házasság kötés sokkal egyszerûbb formája is létezett amit maga az egyház is elismert. A lényege annyi volt, hogy elég volt a két embernek tanúk elõtt kimondania, hogy férjül, illetve feleségül fogadják egymást és máris törvényes volt. Nagyon sokan házasodtak szerelembõl a középkorban is. Kb 2 hete fejeztem be egy errõl is szóló könyvet (ami amúgy a középkori ember mindennapjairól és a középkori társadalomról szól)

Ez igaz, bár ne vegyük a szopni "tudást" egy lapon az asztalos munkával (apám asztalos). Amúgy bele se merek gondolni, hogy hányszor oldja meg a kisasszony hasonlóképpen a fizetést (és hány emberrel).
Azért megfontolandó az a lehetõség is, hogy bejelntkezve hagyta a faszbúkot, és valaki aki utána jött, vicces kedvében volt.

zeu5
Azért azt elfelejtettétek figyelmbe venni hogy ha megnézzük a hölgy nem kemény és fájdalmas kényszerbõl tette fel ezt a hirdetést, hanem félig meddig kellemeset a hasznossal. Ez olyan mintha te asztalos vagy, és a szomszédnak asztalosi munkával fizetsz mert õ kifizette a helyetted a villanyszámlát mert rá voltál szorulva... ám ebben az esetben az asztalosnak nem kell kemény munkával megszenvedni az asztalos szakma kitanulásáért, hanem ugy van vele hogy ez neki nem nehézség hisz szereti csinálni, miért ne csinálna belõle pénzt ily módon! A hölgy is igy van vele, neki ez nem okoz gondot (ezt lehet jelzõvel illetni) miért fizetne albérletért ha ezzel kiválthatja. Az meg hogy õ ilyen lett maradjunk annyiban h neveltetés kérdése is! valószinü figyeltek rá, és jó példát mutattak. õszintén nézzünk körbe az ismerettségi körben. Olyat láttam akinek rossz példát mutattak mégis jó ember lett, de olyat akire figyeltek és jó példát mutattak és ennek ellenére normátlan lett olyat nem. Azt meg szerintem ne emlitsük egy lapon ha egy meleg párt talál magának és ezt a szülõk elõtt felvállalják hogy együtt akarnak élni+miegyéb, vagy valaki sz**pik albérletért! Szvsz.

Ha valamit csinálsz, csináld jól!

robotnyk
<#gonosz1>
Sir Quno Jedi
Háak én is ezt mondom, hogy az emberekre nem lehet rákényszeríteni, hogy hogyan éljenek, mer úgyis kibújnak alóla. Max. a zéró tolerancia marad és a nagyszigor, mint ahoyg a dohányosok esetében bevállt. DE aztán nagy lázadás lenne... 😄

N o N a m e
Jó, mondom, a célokról beszélek. Az nyilvánvaló, hogy a gyakorlatban ezeket a célokat nem éri el.

"Ki kell találni azokat az intézményes eszközöket, amik illeszkednek a mai világ "erkölcsiségéhez" és a realitásokhoz."

Ami azt illeti, ennél jobbat nehezen csinálsz szerintem. Most ha akarod, kötsz szerzõdést, ha nem akarsz, nem kell. A szerzõdés felbontható, az intézmények segítenek az osztozkodásban, és rákényszerítenek a gyerekrõl való gondoskodásra.
Ez intézményesen egész jól kezeli a leírt gyakorlatot, akkor mi a probléma? Mert maximum annyi, hogy megszólnak mások, de azt meg ki nem szarja le?

Pl amikor még "amíg a halál el nem választ" volt divatban, addig voltak problémák az intézményes szint és a gyakorlat közt. Ma még annyit tudnál javítani a dolgon, hogy közelebb legyen a gyakorlathoz, hogy megengeded a buziknak is a házasságot.

DE, és ez egy nagy DE:
Az emberek nagyobb része fordítva ül a lovon, és nem a gyakorlathoz akarja igazítani az intézményeket, hanem abban a balfasz hitben van, hogy majd az intézményes keretek megnevelik az embereket arról, hogy hogyan kell élni. Ez eleve halvaszületett ötlet, de ezért van az, hogy gyakran igen nagy a különbség a hivatalos ügyrend és a valós gyakorlat közt, és az istennek sem akar a kettõ közeledni egymáshoz...

FalseHeLL
Igen de ott nem is úgy beszélnek házasságról mint mi. Mivel ez egy keresztény tradició ott van hárem meg mittomén, feleségnek hivják õket de ha jól tudom az csak egy elnevezés, hogy a keresztények értsék, hogy mi van. (lehet faszságot dumálok nem vagyok annyira olvasott a témában)

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

Ma már persze. Amikor elõször kialakult az igény a monogámiára, szerintem szó nem volt még ilyesmirõl.

De ez biztosan eltért területenként, nyilván ahol a nõ tulajdonként van számon tartva, ott ez fel sem merült máig sem...

Megelõztek. Egy kicsit hasonlít a szuka-hoz...bár lehet, hogy csak véletlen.
Sir Quno Jedi
Dehát látod, hogy így is mindenki "fûvel-fával baszik" és elválik stb. Kollegáim szinte mind elváltak, többször is, vagy házasok sem voltak soha és más elváltakkal élnek együtt, gyerekekkel ráadásul. Anyám is tudna mesélni, mivel náluk sokféle ember megfordul (óvóda), így van rálátásuk a családok "felépítésére".

Házasodni szükségtelen, ugyanis a gyerekeket a nevedre veheted. Családomban is van így, hogy az apa már mind a két gyereket rögtön születésükkör a nevére vette, de mégsem házasok és már nem is valószínû, hogy valaha azok lesznek.

DE ma már mindenki leszarja azt is, hogy ki leányanya és ki nem...

Attól hogy úgy csinálunk mintha mûködne ez a buta családmodel, hogy házasok apuka, anyuka + gyerekek, attól még nem fog mûködni. Nem megy. Rég nem. Talán soha sem ment.

Ki kell találni azokat az intézményes eszközöket, amik illeszkednek a mai világ "erkölcsiségéhez" és a realitásokhoz.

FalseHeLL
Hát pedig más téma, nem mindenki a kölök miatt akar házasodni, hanem részesülni bizonyos elõnyökbõl pl. örökösödés, stb. Kicsit komplikáltabb a házasság, mint amennyit te látsz benne.

There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. But the universe is a big place, and whatever happens, you will not be missed.

Na nemá, hogy a gyerek más téma legyen! Mi egyéb értelme van a házasságnak? Ha nem lenne gyerek, semmi értelme nem lenne jogilag és anyagilag összekötni két embert... Kb az az egész értelme, hogy ne basszál fûvel-fával felelõtlenül, hanem neveld is fel a gyereked, mert a társadalomnak nincs rá már energiája rá helyetted, mint ahogy a törzsben volt.

SötétBarom
Szopnak albérletért.

😄AS

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

QuippeR
arról nem is beszélve, hogy mi lesz felnõtt korban azokkal az emberekkel, akiknek az anyukája egész gyerekkorában azt mondogatta, hogy minden férfi disznó, és nem volt apafigura, aki helyére rakta volna a dolgokat. mindegy milyen nemû egyénrõl van szó.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Fresh Duke

A heavy cost. I pay it gladly.

Sir Quno Jedi
A gyerek az megen más biznic. Nem kéccá évvel ezelõtt vagyunk, ma ha egy nõt bedobsz egy partiba és harminc férfi átmegy rajta, majd ebbõl esteleg gyerkõcök születnek, akkor egy szimpla DNS teszt alapján egyértelmûen bizonyítható, hogy ki az apa (hacsak a pasik nem túl közeli rokonok, mert abban az esetben azért lehet szívás). Innentõl fogva a törvény szigora mûxik és mindkét "szülõnek" el kell látnia a gyermeket, vagy le kell róla mondania. Inkább a gyermekvédelmi törvényeket kéne szigorítani. Nem beszélve az örökbefogadásokról stb., de ez egy tök másik téma.

Szal. a gyerekvállalás sem probléma, mert egy diszfunkcionális család sem sokkal jobb, mint egy nem létezõ...

"egy igencsak idejétmúlt intézmény és nagyon nem illeszkedik a természetes emberi viselkedésformákhoz. 1xûen nem így vagyunk megalkotva, tehát felesleges a társadalomnak egy efféle üzleti modelt ránk kényszerítenie."

Az oké, csak az a gond, hogy a természetes emberi viselkedésforma és társadalom a törzs és a nagycsalád lenne, ahol nem gond, ha egy szerelembõl dugás után a gyereket már nem várod meg, mert lesz aki felneveli. De egy egyedülálló anya nem tudja, fõleg, hogy hagyományosan a nõk nem keresnek annyit, mint a férfiak, ráadásul egy egyedülálló anya még pluszban meg van bélyegezve. Szal ez nem ilyen egyszerû.

De valóban, az ösztöneink és a társadalmunk szervezése baromira nincs összhangban.

Sir Quno Jedi
Pontosan. Eredetileg is csupán házassági "szerzõdésnek"(!) indult Isten színe elõtt, mégis mindenki félrekúrt már akkor is, mer az ember már csak ilyen. Evvan. A szex jó dolog, a szerelem is, a szeretet is, a tisztelet is, a házasság is, a család is stb. de nem szabad õket keverni, me abból csak baj lesz... mindég.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mit jelent a cyka? Annyiszor látom mostanság...

Ez csak újkori, XX. század második felétõl létezõ dolog ez a szerelembõl házasság, és most is csak a nyugati/európai kultúrákban. Száz éve még igencsak üzlet volt a házasság errefelé is, legtöbbször a házasodó feleknek nem is volt beleszólása az egészbe, a család döntött. És nem volt ezzel gond, mert mindenki szeretõt tartott meg kurvázni járt. Emellett viszont a gyerekek felnevelését nem alapozták olyan múló dolgokra, mint az érzelmek.

Rövid távon szarabb, hosszú távon praktikusabb, mint a szerelmi házasság. Mindkettõnek vannak elõnyei, hátrányai, nézõpont kérdése, melyiket tekintjük jobbnak.

Sir Quno Jedi
Hipot elírtam, sorry. A másik jogos.

Korán van még, Zero? 😊
Hipokrita. Nem árucikk, szolgáltatás.

Grammarnazi off.

Igen, de hogy csak ennyibõl álljon neki az internet, hogy facebook meg youtube...kismillió oldal van, ahol ezt a hirdetést megejthette volna. Maga a kép is azért került ki, mert a fb-on volt, hisz random szexhirdetéses (vagy akármilyen keres/kínál) oldalon ha ilyen van annak nincs hírértéke, nem megdöbbentõ. Meg persze valószínûleg apu-anyu nem tudja meg. Feleslegesen mentél bele a lány hátterébe, mert - gyanítom - te sem ismered, ahogy én sem. Szummázva: ezzel az egésszel nem is lenne gond (nem nekem az, nem érint, *kopp-kopp*) ha nem pont a legforgalmasabb közösségi oldalra posztolta volna.
Ha ezt úgy ítéled, hogy nem pénzért szopik, akkor a definíciód szerint nem létezik kurva a világon...

Az, hogy konkrétan nem veszi kézbe a pénzt egy pillantra, csak azért, hogy visszaadhassa, attól az még anyagi érdekbõl szopás.
A prostitúcióba nem csak a konkrét készpénzes ügyletek tartoznak bele.

Sir Quno Jedi
Régen rossz, ha a lányomnak/húgomnak nem tudok ÉN segíteni abban, hogy ne szoruljon rá ilyesmire. DE ha mégis ideáig jut, akkor sem fogom elítélni érte, hanem megpróbálok neki segíteni ugyebár. Ez ugyanis az én saram is. Ha azonban minden igyekezetem ellenére önszántából ezt választja, nem marad más hátra, mint hogy támogassam.

Ha kiderül a gyermekedrõl, hogy homoszexuális, nimfomán, vagy csak skizofrén, avagy bármi hasonló devianciával küzd, attól még a gyermeked. El kell tudnod fogadni õt.

Mások meg le vannak szarva. Ha azzal jönnek a kollegáim, hogy node a lányom egy kurva, akkor diszkréten mosolyogva bólintok, hogy hát igen, ez így van, de attól még az én kicsi lányom és kitépem a szívüket, ha meg merik bántani, akár egy szóval is. Ennyi. Az igazság nem fáj, ha el tudod fogadni.

Sir Quno Jedi
Az érzelmeket keverni az üzlettel a legrosszabb párosítás, de sajnos az emberek imádják ezt.

Másrészrõl a szerelem/vágy gyorsan hûl és akkor már "csak" az üzlet marad. Nem véletlen nem divat házasodni mostanság, mivel egy igencsak idejétmúlt intézmény és nagyon nem illeszkedik a természetes emberi viselkedésformákhoz. 1xûen nem így vagyunk megalkotva, tehát felesleges a társadalomnak egy efféle üzleti modelt ránk kényszerítenie.

Szvsz. felesleges elõre esküdözni, meg fogadkozni, hogy holtomiglan és holtodiglan, mikor a következõ hónapban is megváltozhat a kapcsolatunk és szétmegyünk nagy dérrel-dúrral. Hamis az egész, de még az üzenete is az. Szerintem megalázó, hogy szerzõdést kell kötni, amiben lefektetjük, hogy hûségesek leszünke gyáshoz, blablabla. Minek!? Ha biztosak lennénk benne, nem kéne papírra vetni ugyebár?! Ha biztosak lennénk benne, akkor szimplán csak MÛKÖDNE... de nem...

Jó, akkor majd ha a lányod/húgod/nõvéred/etc. csinálja ezt és ugyanúgy a facebookon, akkor majd gondold át ezt újra (elsõsorban erre a részére gondoltam az egésznek). Mert amúgy persze, az õ dolga. És pont ezért nem a facebookon kellene ezt hirdetni (mert ez ismerõsöket, rokonokat rendkívül kellemetlenül érinthet). Szóval a.) vagy hülye és nem gondolta végig vagy b.) büszke rá, hogy kvázi prostituált.

A kép nem kapcsolódik:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pluskast
"Végülis házasság is csupán csak társadalmi szerzõdés, azaz üzlet,"

Igen végül is, ha nagyon "lebutítod" és leegyszerûsíted akkor az. De az esetek döntõ többségében azért többrõl szól mint pusztán üzletrõl és van egy jó nagy adag érzelmi része is (általában az emberek nagy többsége azért házasodik mert beleszeretett a másikba és nem azon morfondírozik az esküvõje napján, hogy, de ha majd esetleg elválunk akkor az nekem mennyibe fog kerülni). Amúgy ezen az alapon akkor az egész élet csak a haszonszerzésrõl szól. Igen tudom, hogy erre azt vágod rá egybõl, hogy igen, de szerintem mégsem 😊.

Abban azonban igazad van, hogy ha a csajnak ez jó akkor csinálja. Engem nem bánt meg vele és szerintem senkinek sem lesz itt rosszabb vagy nem lesz tõle kevesebb. A prostitúció társadalmunk része.