379021
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
Még ma is előfordul, hogy kisbabáknál kialakul cérnagiliszta fertőzés - pl. gilisztás állat simogatásával, stb. át lehet juttatni a petéket a gyerekre. Egy kertben tartott nem tökéletesen egészséges állat és egy kis figyelmetlenség elég hozzá, de komoly bajt általában nem okoz, hamar feltűnik és ki lehet pucolni.
Azt hiszem mostanra mindenki végzett a vacsorával :) vagy jóllakottan, vagy nem... elnézést kérünk. -
Egy időben még direkt is ették a nők a bélféreg-petét.. :)) -
nem ez a csávó vert rá a csaj seggéra, majd nyomta az arcába a tortát? :D
Amúgy elég sokat szivatják egymást, kíváncsi vagyok, hogy mi van utána este :D (durva dolgok történhetnek :D) -
a hus flémre még anynit, hogy nagymamám mesélte pár éve, vele volt kiskorában( falun éltek egyértelmüen tele háziálatokkal ) és neki is volt bélférge (nemtudom pontosan hogyismondják, vagy mi a neve) és kb 1.5 2 méteres volt, ha jolemlékszem olyan 1940~ et mondott ö se emlékezett pontosan. nemtudom hogy az alföldön mennyire voltak az ilyen féle betegségek elterjedve ebbe a korba -
nálunk idióta(ák) volt(ak) a biosztanár(ok), és leragadtunk az almák szuszogásánál, aztán meg egysejtűek jöttek, és szerintem a kétszikűeknél sokkal tovább nem jutottunk :P -
Solt #244728 Ok, köszi. -
Én meg úgy gondolom a ragadozó úgy halad ahogy azt a természete és a körülmények megkivánják:)
Én meg ha lehet választani inkább a szűzpecsenyével kezdenék nem pedig a májjal és a kiválasztó szervekkel ,de inkább nem nézek natgeót mert még a végén tépni fogok én is:D
-
Beépül a szervezetébe - ezért nem (vagy nagyon ritkán) esznek a csúcsragadozók (pl. az ember) nagyragadozóhúst, mert ott már olyan koncentrációban van mindenféle szemét - kezdve a növényekből folyamatosan egyre több lesz, felgyűlik a testben. -
De ezt anno biológiából is tanították általánosban, úgyhogy szerintem ennek nem kellene nagy újdonságnak lennie. -
én is kikeltem volna magamból azt hiszem, 60 centis hajat nem könnyű újra növeszteni :) -
simán lebontja a szervezeted -
Ez nálam is ilyen "nationalgeographicos" ismeret, de ahogy láttam és olvastam róla, a ragadozók először feltépik elejtés után a hasfalat, és a belsőségeket lakmározzák ki - egyrészt mert nagyon tápláló, másrészt mert jóval kevesebb vesződség, akár elfogyasztani (kevesebb rágást igényel, nem erős izomzatról van szó), akár megemészteni (nincs rajta szőr, nem kell a csontról lefejteni, stb.) - minden szempontból jobbnak tűnik, mint a vázizomzat. A zsír már kérdéses, de azzal nem találkoznak olyan mennyiségben vadon. -
szegény csaj :D -
Egyik 'okos' ismerősöm azt mondta, hogy azért nem eszik májat, mert az tiszta méreg. :) -
-
Solt #244718 És mi van a sok méreganyaggal? Hova lesznek? -
A máj az egyik legtáplálóbb, étkezési szempontból egyik leghasznosabb része az állatoknak - rengeteg a vas, cink, az A és B12 vitamin - vérszegényeknek, véradás után, bőrproblémáknál kifejezetten ajánlott.
további lista -
Én meg úgy tudom a ragadozó mindig kivülről haladt befelé nem pedig először a kiválasztó szervekkel kezd! bár a mai világban elég elavut dolog ragadozókkal hasonlitani magunkat:P -
Engels #244715 szvsz ezek közül a máj a legfontosabb, mert nagy a zsír tartalma (anyagcsere központ) => esszenciális zsírsavak + zsírban oldódó vitaminok (A,D,E,K), spec. funkciójú fehérjék miatt jó aminosav forrás forrás.
de én utálom a májat :D -
Ha volt már akkor bocs!
-
:DD -
Azt vedd hozzá, hogy akkoriban azért ezek az állatok nagyrészt természetes táplálékon éltek (esetleg konyhai hulladékon), nem mesterséges tápszereken - jóval kevesebb dolog rakódott le a májukban. Olyan mennyiségű rostanyag van a zsigerekben, amit más módon nehéz gyorsan bejuttatni a szervezetbe.
A fertőzésekre visszatérve a férgességet viszont innen könnyen el lehetett kapni, sajnos általános is volt - az elégtelen feldolgozás miatt (míg a "normális" húst megfelelően sütötték-főzték, az nagyrészt kiölte a lárvákat belőle)
No így vacsoraidőre ennyi elég is a témáról, jó étvágyat mindenkinek :) -
-
Solt #244710 Nem értek hozzá... csak furán hangzik egy méregkiválasztó szerv hasznos táplálékként... -
fertőzéses részen kívül szerintem oké.. -
Solt #244708 Ez elég furán hangzik... főleg egy máj vagy vese esetében. -
...az élet apró fintora, hogy a belsőségek fogyasztásától (máj, szív, stb.) jóval több létfontosságú anyag került a szervezetükbe, mint a színhúst evő gazdáiknak, ráadásul kevesebb fertőzést is lehet összeszedni belőlük :)
(nem véletlen, hogy a ragadozók is először a belsőséget eszik ki az elejtett vadból, az a legtáplálóbb, leghasznosabb) -
A disznó pedig azért van a kultúrájukban benne mert a rabszolgatartás idején a disznó legszarabb részeit (belsőségek és társait) adták oda nekik. -
sima sztereotípia, mint ahogy a franciák csigát és békát esznek.
az (amerikai) feketékkel a csirkét, a görögdinnyét meg az olcsó üdítőket szokták összekapcsolni, valószínűleg mert az USA déli részén, ahol hagyományosan nagyobb számban éltek négerek (a korábbi rabszolgatartás miatt), ezek voltak elterjedtebbek.
-
-

-
Solt #244702 Azért a malacokat sem vetik meg... -
G_ArchAngel #244701 Niggerek a csaladodban lehetnek, sapadtarcu...
Amugy jobban szeretik a szarnyasokat, mint a tobbi rassz. -
Sajnos a mai világban nem az elsőbbség számít. -
Azon élnek -
KaBuTo666 #244698

-
Amugy a KFC meg a niggerek hogy jöttek össze? Mert mindenki linkelgeti de sose értettem őket. -
aztarohadtkurvaeget -
neeeeeeeeeeee 
-
Sírfelirat omg:)