379021
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
ba32107 #262937 Nem kötelező a sisak, csak ajánlott. -
Ha a biciklisek nem használják rendesen a bicikliutat, akkor nyilván mindenki odapakol.. ezek szerint ott is annyira új maga a bicikli út mindenkinek, hogy még nincsenek hozzászokva, hogy ott igen is biciklisek mennek/mennének. De hogy észre legyenek véve, esetleg ott kéne közlekedni. De egyébként szerintem 22-es csapdája, mert aki biciklis az tudja szidni a gyalogost/munkást/rendőrt/autóst, aki meg gyalogos/munkás/rendőr/autós tudja szidni a biciklist. :) A kötelező sisakról még nem is esett szó.. bár nem tudom ott hogy van ez, de tudtommal itthon kötelező. :) Amúgy büntessék, sőt itthon is mindenkit. :) De az autós meg ne legyen olyan gyökér, hogy odaparkol.. stb. stb. :)
Amúgy meg tök vicces, ahogy beesik a teherautóba. :D
Egy napig minden gyalogosnak/munkásnak/rendőrnek/autósnak kötelezően biciklivel kéne közlekednie, hogy tapasztalja meg, hogy milyen a biciklisnek. :) -
Tipikus kerekes: csak hajt és összetöri saját magát. :) -
Cat 02 #262934 Megbüntették, mert nem a bicikliutat használta, ezért csak azon megy és nem kerüli ki az akadályokat :D
-
Nekem még most is szar amúgy. Nektek jó már? -
Cat 02 #262932 Ha majd nyitok egy újat, tuti ez lesz az első hozzászólás :D
Amúgy előjelentkezéssel ugyanaz a baj, mint a rendessel, csak előbb van szerverösszeomlás >.> -
Ja, de milyen noob topik-indító szöveg már?
"wtf? ures a topik??!?!?"
:D :D -
Cat 02 #262930 Csocsótól kezdődik az új időszámítás :D -
etr-ben lehet előjelentkezni a kurzusokra.. egész nyáron :)
// emlékeim szerint :D -
Cat 02 #262929 Még mindig jobb, mint a Corvinus, ahol átvágtak egy kábelt és meghalt a Neptun 
Amúgy szerintem ez lassan hozzátartozik az egyetemi élethez, hogy neptunt/etrt utálni kell. -
Igazából nálam is. :) -
Nono. 2005 vagy 2006 őszi félévénél olyan szinten feküdt meg a rendszer, hogy a tárgyfelvételi időszakot meg kellett hosszabítania szorgalmi időszak asszem 2. hetéig. Hát, ha ez szerinted normális...
Akkor vezették be az új Neputn-t. Nemhogy kintről, de az egyetem területéről sem lehetett bejelentkezni.
A régi felület egy ősrégi valami volt, de érdekes módon simán megbírkózott a terheléssel. Az új felület egy csicsás, böngésző alapú valami lett - nem kellett külön kliens telepíteni - de akkor augusztus utolsó hetében majdnem kitört az első "diáklázadás". Magának a rektornak kellett azonnal közbeavatkoznia és kihirdetni azt, hogy a tárgyfelvétel idejét bizonytalan időre meghosszabíják. Én kb. 3-4 nap késéssel tudtam tárgyakat felvenni...
Soha nem értettem, hogy miért 1 hétig lehet tárgyat felvenni és miért nem lehet egész nyáron... -
+ -
Nem fognak egy adatbázist, és a körülötte levő szerverparkot évente kétszer pár órás óriási terhelésre méretezni, mert a maradék időben üresen és feleslegesen állna ott az a teljesítmény. Senki nem halt még bele azért, mert nem tudta 3 percen belül felvenni a tárgyait, ezután sem fog. Inkább széttolják azt a pár órát mondjuk 1 napra, és máris simán lekezeli a meglevő rendszer az egészet.
Ugyanez van a többi egyetem hasonló rendszerében is. -
sztem kiakadt a topik a tulsok bejegyzés miatt -
:DDD -
Nálam most is ez :D -
Nekem is az volt. :)
-
ba32107 #262920 Na ez azért nevetséges... 2006-ban jártam a BME-re, és akkor is ugyanez volt a neptunnal minden tárgyfelvételi időszakban..... érted, az ország legnagyobb műszaki egyetemén nem voltak képesek 5 év (!) alatt kiismerni a terhelési jellemzőket, és egy olyan adatbázist / alkalmazásszervert bekonfigurálni, ami ezt el is bírja... szégyen. -
na mostmar mukodik... -
wtf? ures a topik??!?!? -
köcsög :D
-
-
Azthiszem erre az algoritmusra írok majd egy programot is, problémamegoldó szoftver :DD -
-
-
Blum #262912 -
-
-
-
-
-
Hangman576 #262906 -
:DDD -
csak linkben (morbid, sértő lehet) -
-
-
Ha tényleg így volt, akkor legközelebb már simán mehet az egész. -
BME
Miután az elmúlt hónapok során nagyszámú és beható terhelési teszttel optimalizáltuk a hallgatótól a Neptun webszerverekig (alkalmazásig) terjedő bonyolult lánc minden elemét, a tárgyfelvételi roham 18 órai indulásakor a lánc legutolsó eleme, az adatbázisszerver rogyott meg a minden eddiginél nagyobb igénybevétel (kb. 6000 egyidejű felhasználó) alatt. Ennek a szituációnak a tesztelésére nem volt módunk, mert a Neptunban ma este 6-ig nem volt tárgy- és kurzusfelvétel időszak. Amint megindult a tényleges tárgyfelvétel (vagyis sorok tömeges beszúrása az adattáblákba), az adatbázisszerver memóriája percek alatt betelt. A probléma kiküszöböléséhez le kellett állítani a webszervereket, újra kellett indítani és át kellett paraméterezni az adatbázisszervert, majd visszaindítani a webszervereket. Mindez (a rendszer komplexitása miatt) eltartott úgy 19:15-ig. Az így átkonfigurált infrastruktúra már tökéletesen működött: szűk 10 perc alatt közel 6000 hallgató tudott gyorsan belépni a Neptunba és csaknem 25000 tárgyat felvenni. Szerettük volna, ha mindez egy órával korábban történik, de ahogy az már lenni szokott: ezt a leckét is a felhasználókkal együtt kellett megtanuljuk…
Hátha legközelebb jó lesz... -
BME-n legutóbb már nem működött, pedig anno effektív volt:/