Logi-sztori
Oldal 1 / 5Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egyáltalán nem logikus, honnan a faszból tudtam volna, hogy ilyen órájuk van? Kitalálhattam volna 100 másféle megoldást ennyi erõlvel :-|
púúúúú
Közel jársz a megoldáshoz. Az "anyád"-at leszámítva.
A megoldás a köv.: felkapcsolod az egyik kapcsolót, vársz egy fél percet, majd lekapcsolod. Felkapcsolsz egy másikat, bemész a szobába, amelyik ég, az ahhoz a kapcsolóhoz tartozik, amelyiket utoljára kapcsoltad fel, és amelyik izzó meleg a másik kettõ közül, azt kapcsoltad fel elõször...
A megoldás a köv.: felkapcsolod az egyik kapcsolót, vársz egy fél percet, majd lekapcsolod. Felkapcsolsz egy másikat, bemész a szobába, amelyik ég, az ahhoz a kapcsolóhoz tartozik, amelyiket utoljára kapcsoltad fel, és amelyik izzó meleg a másik kettõ közül, azt kapcsoltad fel elõször...
Ezt má' vhol olvastam, de akkor sem tudtam meg most se nem.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nemtom, hogy ez elhanzott-e már, de ez inkább logikai, mint a "kecskés": egy sötét szobában van 3 mûködõ izzó, amelyekhez egyenként tartozik egy kapcsoló a szobán kívül. Zárt ajtó mellett, kívülrõl úgy kell megállapítani, hogy melyik kapcsoló melyik izzóhoz van bekötve, hogy csak egyszer nyithatjuk ki az ajtót és mehetünk be a szobába, ahova egyébként nem látunk be kívülrõl.
Bár a kérdés már jó régen merült fel, de csatlakoznék eme remekbeszabott feladat megoldásához. Namármost: az már szinte biztos, hogy ha körökkel akarjuk megoldani a feladatot, akkor egységnyi sugarú mezõ esetén a kecske pórázának hosszára egy irracionális szám fog kijönni. Kérdés: hány tizedesre adjam meg a megoldást? Pl. itt van egy hat tizedesre: 1,259663. Azt viszont kötve hiszem, hogy a farmer szándékosan kötötte ki így a kecskét :)
Egy átlag európai kömûves szakmunkás 10 m3 földet 1 óra alatt talicskázik el.
Lakatos Dzsoneten magyar segédmunkásnak ez 7.5 óra alatt sikerült.
Kérdés: hol van ilyenkor a mûvezetõ?
Lakatos Dzsoneten magyar segédmunkásnak ez 7.5 óra alatt sikerült.
Kérdés: hol van ilyenkor a mûvezetõ?
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Kolompar Dzsenifer a barátnöivel (2 db) minden pénteken 36 üveg sört lop a közeli nonstopbol.
Kérdes: Hany üveget lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? ( A lányok most kezdték az elsõ osztályt)
Kérdes: Hany üveget lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? ( A lányok most kezdték az elsõ osztályt)
ugy értettem, hogy az elsõ kerék ér össze...akkor a pesti..
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
Nah akkor elárulom...: amikor találkoznak, ugye akkor ugyanazon a helyen vannak, tehát mind2 ugyanolyan távolságra van...

Bazinga!
Nem akarok számolni, így is épp eléggé fáj a fejem a tegnap elfogyasztott vodka+pálesz mennyiségtõl 

Repatarurgyán
pyx és precision:
ugyanakkora nem lehet mer két azonos méretû kör metszete nem lehet a területük fele....
ugyanakkora nem lehet mer két azonos méretû kör metszete nem lehet a területük fele....
A Budapest - Hatvan távolság (a nevében is benne van) 60 km. D.e. 10 órakor elindul 'A' motoros Budapestrõl Hatvan felé óránkénti 24,8 km/órás átlagsebességgel. D.e. 11 órakor (egy órával késõbb) Hatvanból elindul 'B' motoros óránkénti 29,7 km/órás átlagsebességgel. Amikor találkoznak melyikük lesz közelebb Budapesthez?
Bazinga!
Egy másik:
Két indián ül a fán a kis- és a nagyindián! A kisindián (édes) fia a nagyindiánnak, de a nagyindián nem apja a kisindiánnak. Hogy lehetséges ez?
Két indián ül a fán a kis- és a nagyindián! A kisindián (édes) fia a nagyindiánnak, de a nagyindián nem apja a kisindiánnak. Hogy lehetséges ez?
Bazinga!
Oldal 1 / 5Következő →