249
logikus sztorik, avagy törd a fejed!:-)
-
n3whous3 #249 állat ez a topik -
n3whous3 #248 Ez egyáltalán nem logikus, honnan a faszból tudtam volna, hogy ilyen órájuk van? Kitalálhattam volna 100 másféle megoldást ennyi erőlvel :-| -
#247 Közel jársz a megoldáshoz. Az "anyád"-at leszámítva.
A megoldás a köv.: felkapcsolod az egyik kapcsolót, vársz egy fél percet, majd lekapcsolod. Felkapcsolsz egy másikat, bemész a szobába, amelyik ég, az ahhoz a kapcsolóhoz tartozik, amelyiket utoljára kapcsoltad fel, és amelyik izzó meleg a másik kettő közül, azt kapcsoltad fel először... -
#246 Ezt má' vhol olvastam, de akkor sem tudtam meg most se nem. -
#245 lehugyozod a ket kapcsolot, es ha a lampa egni fog akkkor anyad -
#244 Nemtom, hogy ez elhanzott-e már, de ez inkább logikai, mint a "kecskés": egy sötét szobában van 3 működő izzó, amelyekhez egyenként tartozik egy kapcsoló a szobán kívül. Zárt ajtó mellett, kívülről úgy kell megállapítani, hogy melyik kapcsoló melyik izzóhoz van bekötve, hogy csak egyszer nyithatjuk ki az ajtót és mehetünk be a szobába, ahova egyébként nem látunk be kívülről. -
#243 Bár a kérdés már jó régen merült fel, de csatlakoznék eme remekbeszabott feladat megoldásához. Namármost: az már szinte biztos, hogy ha körökkel akarjuk megoldani a feladatot, akkor egységnyi sugarú mező esetén a kecske pórázának hosszára egy irracionális szám fog kijönni. Kérdés: hány tizedesre adjam meg a megoldást? Pl. itt van egy hat tizedesre: 1,259663. Azt viszont kötve hiszem, hogy a farmer szándékosan kötötte ki így a kecskét :) -
#242 14,976 :-) -
#241 lakatos dzsoneten.........vadállat -
#240 Biztos nyaral :D -
#239 sokat...:D -
#238 Egy átlag európai köműves szakmunkás 10 m3 földet 1 óra alatt talicskázik el.
Lakatos Dzsoneten magyar segédmunkásnak ez 7.5 óra alatt sikerült.
Kérdés: hol van ilyenkor a művezető? -
#237 Kolompar Dzsenifer a barátnöivel (2 db) minden pénteken 36 üveg sört lop a közeli nonstopbol.
Kérdes: Hany üveget lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? ( A lányok most kezdték az első osztályt) -
#236 aha :))) -
#235 Rájöttem, hogy Pyx-nek igaza van!!! Ezért mondtam én is, hogy a Bp.-i!!! :-) -
#234 Az a te bajod...miért nem mondtad, ha tudtad? -
#233 Én rájöttem! Csak nem mondtam!
KUTYASZOPÓK! -
#232 dehogyis :) -
#231 DE!!!! :P -
#230 Jóvan...magyarázkodjál még...nem jöttél rá és kész Becsapós volt a kérdés! -
#229 ugy értettem, hogy az első kerék ér össze...akkor a pesti.. -
#228 gecik!!! -
#227 Nah akkor elárulom...: amikor találkoznak, ugye akkor ugyanazon a helyen vannak, tehát mind2 ugyanolyan távolságra van... -
#226 kör alaku mező ugysenincsen! -
#225 amelyik Bp.ről indult -
#224 -
#223 -
#222 amikor találkoznak akkor a pesti.. -
#221 Akkor mi a megoldás? -
#220 Nem akarok számolni, így is épp eléggé fáj a fejem a tegnap elfogyasztott vodka+pálesz mennyiségtől -
#219 Bocs elfejtettem odaírni: természetesen 'B' motoros Budapest felé indult el! -
#218 pyx és precision:
ugyanakkora nem lehet mer két azonos méretű kör metszete nem lehet a területük fele.... -
#217 Számold ki és akkor rájössz! Csak fizika az egész...:-) -
#216 Ja nem. Attól függ "B" motoros merre indult -
#215 Amelyik Bp.-ről indult nem? -
#214 A kérdés: Amikor találkoznak melyikük lesz közelebb Budapesthez?
-
#213 de! -
#212 miért nem felejted el!!!!!! -
#211 nincs? -
#210 nincs