1528
biza kell az a mágnes
  • csí00
    G4RF1, legalább is ez van ráírva
  • biztosmegál
    Milyen gázórád van? (tipusa?)
  • kakada
    Uraim!
    Egymás fikázását abba lehet fejezni!!
    Koncentráljunk inkább eme kérdésre, és válaszoljuk is meg!!!

A KICSI FEHÉR GALLUS 2000 G4 gázórát milyen erősségü mágnes fogja meg???
    Pontos adatokat adjatok meg meg lécci.
  • csí00
    Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, próbálkoztam is de semmi nem jött be. A gázóra október 10 óta megevett 900 köböt. Mit csináljak? Most már használható ötlet kellene. Az én órám vadi új. Azt hittem olcsóbb mint a távhő, de tévedtem. Előtte mindenki csak jót mondott a gázról, és most megfagyok a bevezetés után. Lehet hogy a villany jobb lett volna? Nem fizetek 1 millát. SOS!!!!
  • hüllye
    Frayer:igazad van, senki ne rosszalkodjon!!!
    Csak "jókat" szabad csinálni, de azt folyamatosan
  • biztosmegál
    A fórum legokosabb embere din075. Nem akarlak megsérteni, de hogy találtál ide? Gondolom a googlén keresztül ahova beírtad hogy villanyóra megállítás vagy gázóra megállítás. Te sem vagy különb tőlünk, nem kell megjátszani a pi...dat. Amúgy meg ha villamos ember vagy akkor neked kéne a legjobban tudni hogy az áremszolgáltató emberei mire képesek. Az igaz hoga pár ezerért nem kötik át az órát és a zászlót sem lazítják fel.De a plombadrótot igenis hosszabbra hadják ha megfizeted. De nem 2 méteres plombadróttal kötik meg, remélem ezt tudod. Szerintem te irodában dolgozól és azt hiszed hogy az életben minden úgy van ahogy a tankönyvekben le van írva vagy ahogy a tanárbácsi tanította az iskolában. A plombázásról meg csak annyit: plombafogót bárki tud venni a megfelelö szerszámboltban, és még olyan számu bélyeget is csinálnak amilyet csak akarsz. Gondolom ezt sem tudtad, meg még sok mindent nem tudsz.
  • din075
    légyszíves a baromságaiddal ne hülyítsd már a többi embert.te ezeket magadtól találod ki vagy az Andersen meséiben olvastad
  • din075
    ez igen ekkora baromságot.barátom nem is tudtam hogy ez az ország ilyen jól áll anyagilag hogy a mérő előtt is rézvezetéket használnak alu helyett.
  • din075
    tudod e milyen feszültségen történik egy ilyen folyamat
  • Frayer
    Hát, gondolom arról szól,hogy nincs tökéletes szigetelő anyag, és,hogy a szigeteléssel megpróbálják a lehető legjobban minimalizálni az áramszivárgást.
    Mit kell értenem az alatt amit mondani akarsz?
  • din075
    ember,hallottál e már a szigetelési ellenállás méréséről,és tudod e az elvét
  • din075
    annál egy kicsit több eszem van
  • Frayer
    Valami értelmeset szólhatnál villanyos témában! Segítség képpen.
  • din075
    de azért lehet egy kicsit jobban szakértek villanyos témákban
  • din075
    nem azt mondtam hogy szakértő vagyok,hanem hogy sok böszmeség van írva
  • Frayer
    Te mint szakértő, milyen használható ötleteid vannak arra, hogy ne fázzunk télen?
    Pénzünk nem sok van :( A számlát elkerülnénk.
  • din075
    miért kérdezed vagy egyáltalán honnan veszed
  • din075
    zentv igen a te véleményeid pl. egy kicsit naivak.azt hiszed hogy szaros pár ezer forintért az áramszolgáltatós mindent úgy köt ahogy te diktálod ?tudod nagyon sok adóssága lehet annak a szerelőnek aki ennyiért kockáztatja az állását.a másik gond a plombázás amikor a zsinórt hosszabra hagyják.tudod minden szerelőnek van egy azonosító száma a fogón amit lenyom a plombára.namármost.néha a szerelőket is szokták ellenőrízni,innen tovább szerintem nem kell hogy fojtassam.kérdezz bátran ha valamire kíváncsi vagy
  • zentv
    din075! mégpedig?
  • din075
    üdv mindenkinek.új vagyok itt a fórumon.olvastam a hozzászólásokat,hát mit mondjak,voltak benne olyan dolgok hogy a hajam égnek állt tőle
  • Frayer
    Ne rosszalkodj galluszkával, mert úgy jársz mint hülye.
  • kakada
    hali!
    Milyen jelü és mekkora volt a mágnes ami a szomszédét megfogta
    Ja, és milyen tipusu gázórát fogott meg
    Lehetőleg pontos adatokat közölj

Köszi
  • efzoltan
    És mik a paraméterei annak a mágnesnek?
  • biztosmegál
    Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok,A gáz és villanyórákat tessék megállítani, ők is had pihennyenek, dolgoztak eleget az évben (többet is mint kellett volna). Január 1-től felmondok a gázórámnak végleg.
  • zentv
    Nekem ugy néz ki a lopótökös megoldás lesz a hosszab blombás verzióval.
  • zentv
    Mindenkinek KW és m3 mentes Ünnepeket!
  • toretto r34
    megkell probálni, csak vigyázz, valami nehogy eltörjön vagy megrepedjen nehogy baj legyen belőle
  • Frayer
    Kisérleteznék vele.
    A számláló lap elé tennék egy peltier elemet, körbe szigetelném és megnézném mi történik, ha megfagyasztja a számlálót akkor már jó.
    Csak van benne levegő az órában, nem hiszem,hogy meg lehet oldani a 100% os elszigetelést, valahogy csak be szivárog egy kis levegő, aminek pára tartalma is van.
  • toretto r34
    például ezt sehol nem tudod megbontani
  • toretto r34
    de ezeket nem vállalja be senki mert hát igen komoly büntetések tartznak hpzzá, akár börtönbüntetés is, szal jobb nem szorikázni ilyen belenyulok dologgal.
  • toretto r34
    hát a gáz nem érintkezik valóban a számlálórésszelazt egy dugattyú mozgatja amit a gáz hajt. igazábol a mai gázorákkal nem nagyon lehet mahinálni, a régiekkel lehetett, ha okos voltál, de ezek tul vannak biztositva rendesen. esetleg ha valami felujitott gázorát beszerezni és lepapirozni, de ehez meg kell valami benfenntes nagyon jó ismerős aki belenyulna előtte
  • Frayer
    Igazából szerintem elég ha csak a műanyag számlálóját fagyasztod szét.
    Ott ahol a gáz áramlik ez egy külön elszeparált lezárt csővezeték nem?
    Ahol a gáz áramlik azt nem kell lefagyasztani.

Vagy mondj valami jó ötletet, úgy is te vagy a gázos. Mondhatnál valami hasznos tanácsot.
  • toretto r34
    igen igaz ha merő jégtömb az óra akkor hiába a hőkompenzáció, de a jégtömbön hogy megy át a gáz? + a gázora nem bir nagy nyomást 35 milibárt bir el maximum, az óra szétfogfagyni és hivhatod a gázműveket, hogy bajvan az órával,akik simán levágják hogy nem magátol fagyott szét, és ez nagyon sulyós pénzekbe kerül utánna
  • Frayer
    Hát akkor ezt meg kell oldani valahogy, hogy levegő jusson be az órába.
    Valahol véletlenül megrepedne a burkolat test már jó lenne.

Nemhiszem hogy számítana valamit a hőkompenzáció akkor ha egy merő jégtömb az egész óra, szó szerint.
  • toretto r34
    az uj gázorák már hőkompenzáciosak, birják a hideg-meleg körülményeket. a gázora szigetelt belül nincs levegő amiböl kiválhat a vizpára igy belül nem tudsz jeget csinálni
  • Frayer
    Ja, megjegyzem, a kondenzálódott jég réteg nem vezeti az áramot, mert teljesen tiszta, desztillált víz alkotja, ionoktól mentesen, Tehát nem kell aggódnunk, hogy rövidzárlatos lesz a villanyóra.
  • Frayer
    Nem érdemes. Ha műanyag a mechanika akkor nem érdemes mágnessel próbálkozni.

De most tudok egy jó megoldást, eszembe jutott egy jó ötlet.
    Hogy hogyan lenne érdemes könnyen befagyasztani az órát.
    A megoldás: peltier elem.

Peltier-Elem
    peltier_elemek
    vízkondenzáció

Egyes Pc tuning megszállottak ilyen hűtő elemmel hűtik a számítógép processzorát.
    Ez a kis elem, elektromosság hatására azt csinálja,hogy a lapja két oldalán hatalmas hőmérsékleti különbséget hoz létre. Lehet vele hűteni és lehet vele fűteni is.
    Tehát az egyik lapja hűt, a másik lapja meg melegít.

Ha megfelelően elvezetjük a meleget a meleg oldalról, hűtőbordával, vagy vízhűtéssel akkor a másik oldallal tartós igen jó hűtő teljesítményt érhetünk el.

Csodás jelenség, "legtöbbször káros" a hütő oldalon a pára kicsapódás.
    Vízkondenzáció, ha egy ilyen elemmel hűtesz valamit, amire a hűtés következtében a levegő pára tartalma kondenzálódik a hűtött testen, a kikondenzálódott fagyréteg le tudja állítani még a műanyag mechanikus alkatrészeket is.

Annyit kell csak tennünk, hogy az óra egy pontjára ráillesszük a peltier elemet, a környékét szivacsokkal elszigeteljük, hogy a hűtés koncentrálódni tudjon az órára, és a keletkező hőt elvezetjük a peltier elemről.

Egyilyen egyszerű szerkezettel szó szerint jégtömbbe tudjuk fagyasztani az órát, fél óra alatt akár. A szerkezet fogyasztása meg attól függ,hogy mennyire sikerül elszeparálni a hűtött villany vagy gázórát a környezetétől. Egyszerű szigetelő anyagokkal szerintem megoldható, hogy akár 50 wattal jégbe tudjuk fagyasztani a villany és gáz órát.
    Elég ha a villany és gázóra belsejét teljesen jéggé fagyasztjuk és már nem számol tovább.

Tuti megoldás, nem hagy semmiféle nyomot.
  • toretto r34
    lehet hogy neked már egy ujabb fajta gázorád van amiben nincsenek mozgó fémalkatrészek hanem már müanyag van benne, egy próbát még mindig megér, de szerintem, nem fig müködni, azért mondom mert gázszerelő vagyok
  • csabeszka001
    császtok
    Én tök ideg vagyok, vettem 2 db mágnest a gázórámhoz és nem lett jó. Az én órámhoz nem jó!!! De hál istennek eltudom adni,öket mert az ismerősőmnek úgy megfogja, hogy még nekem is boldogság látni, hogy megál és nincs gondjuk a fütéssel. Szinte hihetetlen nem is hittem el mig nem láttam, hogy 1 db mágnes ilyet csináljon. Mi a véleményetek érdemes lenne még erősseb mágnesal próbálkoznom az én órámnál is?

• desigo
    ezmiez?