16997
-
Szövegértelmezési gondok? -
Ja, ami jó esetben egy szálon számol. Mondjuk az 1000000000000000000000! elég egyszerű művelet, de nincs is belőle hasznod. -
hát azért még mindig veri a corei az amd-t :( főleg a 7es széria :/ -
bármelyik legerősebb gépet simán meg lehet akasztani egy egyszerű művelettel is -
És mégis mire neked 6 magos? Nekem épp elég lenne, ha az AMD procijai is ugyanazt az órajel/teljesítmény arányt nyújtanák, mint az Intel corei családja. -
most már ideje lenne felfele is nyitni
pl 6magosok
-
Köszönöm a help-t. -
Új processzorokkal támad az AMD
Avagy Itt az (újabb) energiatakarékos Phenom II X4 -
lee56 #13084 Jólvanna ember, aludd ki magad inkább :D -
elolvasod a topicját a prohardveren
most mondtam baszki, hogy a CACYC vagy AACYC-et kell keresni a processzor kupakján
még kibontani se kell hozzá -
lee56 #13082 Okés de ha a boltban kérsz mondjuk egy X3 A2-t, akkor te azt honnan fogod tudni, hogy az deneb belül vagy rana? -
akkor sajnos nem vagy képben (Athlon2 X3 X4-re is igaz)
Deneb mag L3 6MB Cache AACYC CACYC van, de le van tiltva
Rana Propus CADAC nincs L3
remélem érthető
a tesztprogramok nem dekektálják ezt
az AMD hivatalosan Propusnak adja el, de attól még lehet Deneb igazából -
lee56 #13080 Na hát úgytünik tényleg :) "Interestingly, however, AMD tells us some Athlon II X4s will in fact be based on Deneb dice with their L3 caches disabled, presumably because of supply and binning constraints. That explains last month's story about L3 cache unlocking on an Athlon II X4."
De ez nem minden AIIX4re igaz ezekszerint.. -
lee56 #13079 Én úgy tudtam az Athlon2esekben nincs L3, nem csak egyszerüen le van tiltva. Elnéztem valamit? :) -
SB710 vagy nagyobb kell hozzá
Advanced Clock Calibration - ACC
keresd -
torok6 #13077 És attól nem lesz baja a procinak? és ACC Auto hol lehet megtalálni a biosba power? -
akkor ha az akkor 1 beállítással kevesebb
alapból unleashed modban van :D -
meg persze egy fasza biostar alaplap
-
Unleashed mod
ACC Auto-ra állítsd legújabb bios legyen fent
az is lehet modding bios kell -
Maszka-t kerdezd... (#13067)
-
torok6 #13072 Akkor azt nem értem hogy ezen a oldal vége felé hogyan van L3 gyorsítótár a képen -
lee56 #13071 Attól függ mit értesz L3 alatt :) Ha a harmadlagos processzor gyorsítótárat, akkor azt nem igazán lehet, vagy van és használja a proci vagy nincs és nem :) Ha az aláírásodban levő proci miatt kérded akkor abban nincs L3, de egy kis utánaolvasással mindezekre magadtól is rájöhettél volna, előző kérdésedet is ideértve :p -
nem lesz lassabb, csak ha nem használod ki a proci teljesítményét a win7 leveszi 800Mhz-re a sebességet, ezzel spórolva neked. :) -
torok6 #13069 És a L3 hogy lehet bekapcsolni? -
torok6 #13068 Sziasztok! Ha bekapcsolom a Cool’n’Quiet akkor lassabb lesz vagy mi? -
spóroltak a bordákon rendesen -
RD890-es alaplap már a Gigabyte-tól is: link
-
Arctic Cooling MX-2 vagy MX-3 -
Na, amennyire tudtam, rászorítottam a mocsadékot, de nem sok változás van. Alapjáraton 51°C (magonként 37), beizzítom a Mirror's Edge-t, 76°C. Lehet hogy tényleg újra kéne pasztáznom. Mit ajánlotok? -
Nem fogod. A TX2 installalasakor azt hittem ripityara tort a CPU, mikor raszoritottam. -
ja, aztán meg kettétöröm a rákba :(
Amúgy is, amikor először raktam össze a gépet, a műhelyből kellett szerválnom másik csavarokat, amik vannak olyan hosszúak, hogy leérjenek a foglalatig :O -
Ofakk, osszekevertem a Freezer-el...
Akkor is probald oket ugy beloni oket hogy minel jobban raszoritsak a hutot a CPU-ra.
-
nemnemnem, félreérted
a két kar egymástól teljesen független, és csak az az egy-egy darab csavar tartja őket. Így nagyon könnyű elrontani... -
Hi, probald beallitani a "legkisebbre", valahogy igy:
Lenyeg hogy jol raszoruljon. Meg pasztazd ujra ha szukseges. -
Üdv! Segítség kéne!
A minap kitakarítottam a gépemet, darabokra szedtem, kitisztítottam a hűtőket, leporoltam mindent.
A gond a procim körül forog: amióta visszaszereltem a hűtőt (Arctic Cooling 64 Pro), azóta szerencsétlen alapjáraton 65 fok körül működik, ha meg elindítok vmi fajsúlyosabb programot (pl. ABleton Live 7), simán felkúszik 75°C-ra! A hűtő két kis kaccsal fogódzkodik a foglalatba, amit külön-külön kell beállítani két csavarral, szerintem rosszul raktam vissza :( mivel tudnám pontosan belőni, hogy mikor teljesen egyenes? -
Attól függ, mire használnád. Játékra inkább Fenom. -
torok6 #13056 Melyik jó proci athlon II x4 vagy phenom II X4? -
Hi. Stabilitas teszthez prime95-ot futtass. -
Most futtattam le 2 db 5 perces testet.
üres járat.
Terhelés alatt.
Ez meg a videó kari terhelés alatt.
Én szerintem minden jó most de ha nem a cpu meg nem a gpu-val van a baj akkor mivel van a baj? Talán a ramok túl melegednek vagy hibásak lenének? -
Értem.
Meg könnyebbültem hogy nem cpu-val van a hiba. Mert néha azt csinálja a gép hogy kikapcsol a monitor búg a hang a fülesben és nem reagál a gép csak ha resit nyomok neki. Lehet hogy a videó karim hal megfelel? Pedig annak jó hűtő rendszere van üres járatban 37-40 C terhelés alatt meg 64-70 volt a max ez még nyáron mértem.