16997
  • Solten
    Nem irtam olyat hogy kamu lenne. Ez egy jo dolog es tamogathatnak az AMD-k is.
  • rumkola
    azért az nem egészen kamu, nagyon sok proginál kegyetlenül kijön az előnye a HT-nek.... ez már nem az mint régen
  • morcosqtya
    akkor lehet h erről van szó... csak nem emlékszem h AMD-ről vagy Intelről dumáltam vele. De akkor intel lesz az..
    Most AMD-m van.
    Elgondolkoztam az Intelen is csakhát azok a procik 80-90 körül mennek, de tegnap láttam egyet 330ezerért is... beteg.
    Szerintem marad az AMD... én sem szarom a pénzt.
    Hiába fikázzák itt nem kevesen az AMD-t (nyilván nem ebben a topicban, hanem úgy általában az SG-n :) ) nekem semmi bajom nem akadt az enyémmel, és az árával is elégedett vagyok (2 éve ua. teljesen átlagos mezei athlon64 x2 5600+).
    50-ért egy csúcs proci pedig baráti (elfogadható) ár ahhoz képest mint ami az Intelnél van.... 70-80-90 ezer...
    nálam a lelki határ az 50ezer. Ennél többet nem adnék semmilyen prociért (nem is használnám ki, nem vagyok pro, csak egy átlag user...)
  • Solten
    Ilyenrol en sem tudok. Az Intelnek van a Hyper-Threading technologiaja ami pl 4 fizikai processzort 4 logikaival "told" meg, tehat az op.rendszer fele "azt kamuzza" hogy 8 magos a CPU :)
  • rumkola
    2 mag helyett lehet 3 ill. 4 magot, illetve bekapcsolható az L3....
    a részletekbe nem megyek bele mert túl hosszú

semmiféle 4helyett 8mag nem létezik :D
  • morcosqtya
    thx. 42-50 ezer körül van.. hmm..

egyébként nem pont erre gondoltam.. de most beugrott, ez nem is proci- függő, hanem egyes újabb alaplapok tudnak ilyet kifejezetten AMD procikkal együttműködve (több magot "lát"/"használ" (pl 8-at) a 4 helyett stb - beállítás kérdése)
    elég homályos számomra de olyantól hallottam aki 10 éve gépeket rak össze (munkája ez) nyilván szedte valahonnan...
  • Solten
    Jelenleg a Phenom II X4 965 a legerosebb ami kaphato. Gondolom a letiltott mag(ok) feloldasara gondolsz, par embernek sikerult 3 magosbol 4 magost varazsolni pl, vagy eppen ketmagosbol negyet... :) (reszletek lejjebb)
  • morcosqtya
    Melyek jelenleg a 4 magos Phenom-okon túlmutató legkomolyabb AMD procik amelyek itthon is megbízható forrásból kaphatóak??
    Lehet h urban legend, de valami olyasmiről hallottam hogy van már olyan proci ahol virtuálisan beállíthatod (BIOS-ban?) a "látott magok számát"..
    oszt ezt így hogy???
  • Solten
    Allitolag egy 4670-es szintjenek felel meg(!). Majd kiderul.

A "Llano-ban levo GPU" eseten 400 shader...
  • grebber
    Hát így egyenlőre látatlanban nem tudom elképzelni hogy egy prociba integrált VGA mire is lesz elég.
  • Solten
    AMD platform költözik az új Acer netbookba
  • Solten
    AMD processzorok kerülhetnek Apple gépekbe? Es a lehetseges ok: Llano és Ontario: készen állnak a mintapéldányok
  • pxxl
  • Solten
    Az Ati felvasarlasa miatti adossag-gorgetes lehet, plusz az Intel altal lefizetett cegek/gyartok... Azert egy csinos osszeggel karpotolta az AMD-t... (2009 Q4)
  • pxxl
    -416 milliárd büntetés volt? nem emléxem
  • Solten
    magyarul: link

• Solten
    Az AMD-nek megy a szeker... :)

AMD Reports Record First Quarter Revenue
  • PLaci #13478
    OMFG... -.-
    UD = Ultra Durable 3
    3(+) = normál ATX
  • lee56
    Hát mivel az megemeli az órajelet ha 3 vagy annál kevesebb mag van aktívan használva, igenis számít az, minél kevesebb szálon terheli a procit annál magasabb órajelre emelődik elvileg, szóval az egyszálas ősrégi játékoknál is van értelme, hogy a többi 5 mag ne pihenjen teljesen hiába :)
  • Gibor
    Hmmm
    a GA-MA790XT-UD4P
    790es chipset
    nincs intergált vga
    16x+8x PCI-E
    Ultra Durable 3
    DDR3

Ezt is csak azért tudom mert ilyenem van
    De az UD3P vagy UD4P hez hogy Ultra Durable 3 az hülyeség, mert az enyém UD4P és mégis csak UD3, az első kettő azaz az UD az az Ultra Durable utána a szám az a széria vagy ááá nem tudom megfogalmazni h mit jelent. Példa az UD5P mondjuk már USB 3.0 át is tud az UD4P még csak USB 2.0... Remélem értitek mert elég hülyén írtam :D
  • Solten
    ...AMD-nel... :)
  • PLaci #13474
    int VGA-s intel lap: GA-965G-DS3 (G965 chipset)
  • Solten
    Np. Meg tudtommal a 790X is 2 x 8. A "G" nem Gigabyte-specifikus, az mindig is az AMD integralt VGA-s (chipset) lapjait takarta (780G/785G/790GX stb...).
  • PLaci #13472
    ja igen, bocsi :)
  • PLaci #13471
    pl.:

1.) GA-MA785GT-UD3H

785 = 785G chipset
    G = int. VGA (Van, hogy M)
    T = DDR3
    UD3 = Ultra Durable 3, teljes ATX
    H = az int. VGA HDMI kimenettel is rendelkezik

2.) GA-MA790XT-UD4P
    P = plusz (általában +2 SATA, vagy más apróság)
  • Solten
    790GX / 890GX: CF eseten 2 x 8 sav all rendelkezesre.
  • PLaci #13469
    Nem kötelezően, de álltalában:

DS2 / UD2: mATX
    DS3 / UD3: ATX
    DS4 / UD4: Crossfire 16x + 8x
    DS5 / UD5: Crossfire 16x + 16x
    DQ6: Crossfire 16x + 16x vagy 8x + 8x + 8x + 8x

az UD6 / UD7 / egyéb csak a újabban jelent meg...
  • PLaci #13468
    790FX / 890FX: 16x + 16x
    790GX / 890GX: 16x + 8x
  • pxxl
    nekem is a mostani az első amd konfigom :) de nem bántam meg ^^
  • Solten
    "még soha nem volt AMD konfigom..."

Nah, hat orvendetes hogy potolod az effele "hianyossagokat"...
  • Solt
    Átnézem...

Nem kell, de jó ellenkezni az elvakult hívőkkel... :D:D Egyébként mivel játékok terén szinte teljesen egyforma a teljesítmény, kizárólag a kíváncsiság hajt... még soha nem volt AMD konfigom...
  • Solten
    link

#13463: kell okot irni? :)
  • Solt
    Ebben is van valami.. :)

Egyébként már előre röhögök! Ha feladom hirdetésben a gépem, és odaírom mellé, hogy oka: " AMD-e váltás" tuti szét szívják az okosok a vérem! :D
  • Solt
    Ez ilyen régimódi beidegződés nálam... ha meghallom az integrált szót, feláll a nem létező szőr is a hátamon! :D

Egyébként erről az új chipsetről mit tudni? Elég kevés deszka van még ebből...
  • pxxl
    mé? úgysem használod, ha meg beszarik a vga-d legalább kihúzod valahogy :D
  • Solten
    Bakker, ha beletolsz a lapba egy VGA-t, inaktivalodik... :D Nem harap :D
  • Solt
    Csak az integrált vga zavar... :D
  • Solten
    PH-n szinte mindenki MSI-vel tolja... Azt nem ertem miert tartasz a GA-890GPA-tol, ranezesre is igen komoly deszka.
  • Solt
    Az én DS3-m, és a DS4 közt például az a különbség, hogy a DS3-n nincs chipset hűtés...

Azért rágódom ezen, mert pl a yorki esetén egy DS3-t "szét kell feszelni", hogy ugyanazt az eredményt elérd, amit a DS4-ben szinte alap feszen!

Nem akarok úgy járni, ha cserére adom a fejem, hogy akkor derülnek ki ilyen dolgok amikor már megvan a lap... asszem az lesz a legjobb, a PH-n megkérdem, hogy a 955BE melyik lapot szereti a legjobban! :)
  • Solten
    Nem tudom, kerdezzunk meg egy Gigabyte marketingest :D Amugy ez szvsz nem igy van hogy a 3 az alap 4 a kozep. Ez csak feature-okat jelol. Pl a 4-es valamivel tobbletszolgaltatast nyujt, teszem azt pl egyel tobb PCI-E sin van rajta, ilyenek (aprobb dolgok). Pl. osszehasonlitod a 790X-UD3-at az UD4-el, szinte tokugyanaz a 2 deszka. Az L jelolesu modell pedig valamilyen szinten butitott a "nem L-hez kepest" (pl. kevesebb SATA csatalkozo van rajta, kevesebb FET, kisebb hutoborda stb.).