16997
  • PLaci #13775
    Abit KN9 Ultra

Sajnos ebben az alaplapban nem működnek az AM2+ és AM3 processzorok, le kell cserélned az alaplapod.
  • Gibor
    Erre egyszerü a válasz... hangos... cseréld le.
  • TurboX
    valaki belinkelhetné a phenom x4 955 blekkedísön gyári hűtő adatait(méret, zajszint, fordulat) mert még a hivatalos oldalon sem találom. előre is köszöntem!
  • Solt
    Ahhh, most mehetek zsepiért...
  • Solten
  • benőmenő
    Még sok is
  • BIZ0906
    A AMD Athlon64 X2 4800+@3GHz egy Scythe Mugen 2-vel mennyire tudnám lehűteni? Gondolom nem lesz baj a hőmérséklettel még ilyen melegben sem ugye?
  • lee56
    Pedig lehetséges, a FULL-HD-t nálam se játsza le normálisan C&Q mellett..

Amúgy a második kérdés meg nem kérdés, szerintem egyértelmű :)
  • Solten
    "Lehetséges az hogy akadnak a HD filmek ha be van kapcsolva a Q&C?"

Nem. Legalabb is nalam soha nem fordult elo. Dinamikusan valtoztatja az orajelet.

"Amúgy ha be van kapcsolva akkor ha lentebb megy az órajel akkor a proci hőmérséklete is csökken?Így netezés közben pl.?"

Uhum.
  • repvez
    kinéztem magamnak egy athlon 2 X4 635-ös CPU-t, de nem tudom hogy müködne e az alaplapomba, mivel AM3-as foglalatu és nekem AM2-esem van és nem AM2+-os. Söt mivel ABIT gyártmány igy még bios sincs már ujabb hozzá hogy esetlegesen az ujabb procikat ez alapján támogatná.
    DE viszont máshol meg azt olvasom hogy az AM3-as foglalat visszafelé kompatibilis, akkor most mi a helyzet?
    Abit KN9Ultra lapba kéne ez a proci.
  • berczely
    Lehetséges az hogy akadnak a HD filmek ha be van kapcsolva a Q&C?
    Mert ma megtörtént hogy elindítottam egy filmet és be-be lassult, elcsúszott a hang meg meg akadt!Kikapcsoltam a Q&C-t és jó lett!(De lehet hogy csak az újraindítás miatt javult meg!)
    Amúgy ha be van kapcsolva akkor ha lentebb megy az órajel akkor a proci hőmérséklete is csökken?Így netezés közben pl.?
  • Solten
    Processzorok 20 000 Ft-ért és magfeloldás

• PLaci #13763
    Elég, ha valakinek 7/24 megy a gépe, és fut a BOINC :)
  • Solt
    Napi 5 órás géphasználat mellett, az 50wattos fogyasztás különbség, 50.-Ft/kilowatt árral számolva az cirka havi 375.-Ft... ez ugye 5 óra teljes terhelést jelent!

Nem akarom ragozni, egy átlag júzernek értelmetlen...
  • PLaci #13761
    Mondjuk az sem mindegy, hogy csak napi pár órára kapcsolod be, vagy 7/24 megy...

Ha jól emléxem ez a bash.hu-ról van:
    "Fázom, bekapcsolok pár gépet..."
  • Solt
    Mikor? 20-30 év múlva? :D Picit számolj utána... :)
  • Solten
    45W?? OMG...
  • REXCraft
    én azt sem találom hol kéne átállítanom a memória időzítéseket és hogy hol lehetne feszt adni neki :/
  • PLaci #13757
    vissza jön az ára az áram számlában...
  • berczely
    "Jó hír, hogy a négymagos energiatakarékos Athlon II-k új csúcsmodellje, a 2,40 GHz-es 610e is befért 45 watt alá. Ugyanez nem mondható el a hagyományos modellek új királyáról, a 3,00 GHz-es Athlon II X4 640-ről. Neki már csak a 95 wattos tartományban maradt hely. Az új takarékos négymagos 43 000 forint környékén, gyors társa pedig 36 000 forint körüli áron kapható. Minden esetben hivatalos forrásból származó, dobozos, három év garanciás termék árát adtuk meg."
    link

Hát nem tudom ki az a hülye aki 43ért vesz ilyen energia takarékos procit... szvsz drága!
  • berczely
    Ne jézusomozz mert az én ramom is 1600MHz-es, de mind1!
    Vagy átbasztak vásárláskor?
    link ilyenem van.
  • Gibor
    Ő mondta hogy neki 1600as ramja van, azért írtam, én tisztába vagyok vele hogy az enyém 1600as és meg is tettem a megfelelő lépéseket hogy stabilan futtassam.
  • PLaci #13753
    Jézusom....
    Gyerekek, ha 1600MHz-et akartok, akkor vegyetek olyat, amely legalább ELMÉLETI síkon megbirkózik vele... a Mushkin (a weboldaluk szerint) nem gyárt csak 1333MH-est...
  • berczely
    Szevasz tesó!
    Nekem is ilyen memóriáim vannak!Ha neked sikerül 1600MHz-en stabilan futtatni akkor bepróbálkozom én is!
    Nálam mentek 1600MHz-en, de szinte minden program meghalt egy idő után és exe hibával kilépett... legutóbb amikor meg próbáltam 1600MHz-en akkor el sem indult a gép!
    Amúgy időzítés az 9-9-9-27 @1600MHz ennyit tudok (elvileg)
  • REXCraft
    Rendszermemória 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - szóval akkor gondolom 1333-on fut :/
    mushkin 2x2giga cl9 ramok
  • Gibor
    Mondjuk everest... de ha biosban nem állítottad át 1600ra akkor tuti 1333MHz en fut, amúgy az NB azaz NorthBridge nek kell adni több feszt, tanulmányozd át a bios-t (fogalmam nincs hogy msi nek milyen biosa van, csak Gigabyte lapom volt eddig). Amúgy gondolom +0.050 megy -0.050 es skálákkal lehet szabályozni a feszt, ha igen akkor +0.050 mehet is neki, baja biztosan nem lesz tőle, jaa és a ramok milyenek? Mert annak is megfelelő fesz jól jönne, gyárilag 1.5V ot kap, az enyém pl 1.7-1.9 között érzi jól magát.
  • REXCraft
    nem, hozzá sem értem :D

#13746: igen 1600, hol tudom megnézni mennyin fut? fesz adáshoz meg nem értek (max anyit hogy biosban kell) de hogy ott mit és hol azt nemtudom :/
    szóval ha tudnál esetleg ebben segiteni megköszönném
  • Gibor
    Azért elég szép, szerintem nem kicsit fogják ezzel megszedni magukat, csak jöjjön be, mondjuk annyiból előnyösebb lesz hogy egybe lesz számítóegység, azaz CPU GPU. Mondjuk nem tudom milyen felbontás alatt ment a AVP de szerintem!!! olyan 30-40fps lehetett....
  • Solten
    Computex 2010: működik az AMD Fusion
  • Gibor
    Hűtéssel biztos nincsen gond (: Alaplapod is jó, ramok 1600asok? ha igen annyin is fut? Amúgy nem akarok hülyeséget írni ezért csak nagyvonalba, ha nem tuningolt cpu, azonfelül próbáld meg hogy az északi hídnak 1skálával több áramot adsz, nekem 0.050V onként lehet én 0.1V adok többet neki. Őszinte leszek nem tudom hogy megoldja vagy bármi, énis csak úgy olvastam hogy érdemes am3 as lapnál.
  • Solten
    Hello. Tuningoltad a CPU-t?
  • REXCraft
    msi 770-g45, chieftec 450w, win7 x64
    hűtés oké, általában 45fok körül mozog játékok közben, de ha mondasz progit amivel logolni is tudom akkor megmondom pontosan :D
  • Gibor
    Milyen alaplap milyen tápegység milyen windows. Hűtés megfelelő? Nem melegedik túl?
  • REXCraft
    sziasztok
    van egy phenom II x4 955-ös procim, és néhány játéknál teljesen összeomlik az egész gép (kép elfeketedik, hang megfagy)
    restart után meg kapok egy Hyper Transport Sync Flood error feliratot még a win betöltése elött

van erre valamiféle megoldás? :/
    egyáltalán processzor gond ez?
  • grebber
    Computex 2010: Fusion bemutató AMD-módra
  • Gibor
    Utólag vissza olvasva még értelmetlen is :D
  • PLaci #13739
    Jó lenne tudni az alaplap és a proci revízióját...
    Ha a lap 2.0, vagy 2.1 revíziójú, akkor semmi probléma, ha 1.0, akkor csak a C2 revíziójú procit tudja, mert a C3-hoz béta BIOS van, amit érdemes kihagyni...
  • PLaci #13738
    Felhomályosítás képpen:

770 / 870 = 1 videókártya, nincs int. VGA
    780 / 785 / 880 = 1 videókártya, van int. VGA (egyes lapokon van 2. kártyának 4x slot)
    790 / 890 = több videókártya, X / FX -nél nincs, GX -nél van int. VGA
  • PLaci #13737
    Nem kéne a hülyeséget még terjeszteni is...
  • Gibor
    Én szivem szerint a 890GPA-UD3H t választanám mivel chipsete neki a legjobb ésatöbbiésatöbbi... De viszont ezekbe már DDR3 as ram kell, DDR3nál meg úgy hogy ne a legnagyobb frekvenciájú ramot mert pl a 890GPA 1866MHz ig támogatja, de gyárilag az AMD csakis 1333MHz ig garantálja a zökkenőmentes futtatást, de viszont ez olyan hogy a Gigabyte honlapján egy táblázatba van foglalva milyen lap milyen ramot milyen MHz en bír... énis 1600on futtatom őket, és "stabil de mégse, egyszerüen stabil de mégse" najó ez csak poén volt, teljesen stabil :D ("kivéve mikor a vinyó nem éri utol a memóriát") (ezis csak poén) :DDDDDD jó kedvem van :D