16997
  • pxxl
    LOL 14 nm
  • Küldönc
    igy igy , pontosan :)
  • Solten
    "Mindig előrébb járnak a technológiában, a piacra dobottaknál."

Ez nem csak rajuk jellemzo, mindenkinek van koncepcioja, prototipusa.
  • steweee
    rendben, akkor megoldódott. jövő március körül veszek bele egy új vgat, kettő közül ártól függően. ha nincs meg a várt teljesítménynövekedés, akkor jön bele az új proci is. jó hogy a deszka tud kezelni erősebb procit is.

addig mindenesetre egy 107-es lcd és egy logitech DFGT van még hátra, jó repcsis joyom van, és utána mehet a játék ezerrel :)
  • Küldönc
    pl az Intelnek már volt 72 magos procija 3 éve... ha jól emlékszek a magszámokat illetően.
    Mindig előrébb járnak a technológiában, a piacra dobottaknál.
    Csak ugye a legyártott cumókat el is kell adni :)
  • lee56
    gondolod csak reménykednek benne, azért írták a képre? :)
  • Armagedown
    a 14 nano technikailag lehetséges ?
  • Solten
  • Solten
    Taglalta jövőbeli terveit az AMD

• Solten
    "kérdés hogy a processzorom kihajtja e a 5850 vagy az új 6870-et, illetve ha nem, akkor mennyire nem."

Gyanitom keves lehet hozzajuk a CPU, amugy meg neked kell kitapasztalnod: az adott jatekban megfelelo sebbesseget (folyamatos, lag-mentes) kapsz-e vagy sem. Ha igen, megusztad egy VGA cserevel. Deszkat nem szukseges, belepapasszol egy AM3 6 magos is akar.
  • steweee
    ugye több lehetőség van. ugye 3 cserés alkatrészem van, alaplap, proci, vga.

nyilván jó lenne ha az alaplap benne maradna, és lehetőleg a proci is, kár lenne azokat bolygatni. kérdés hogy a processzorom kihajtja e a 5850 vagy az új 6870-et, illetve ha nem, akkor mennyire nem.

ha nagyon nem, akkor az alaplap milyen erősebb procit tud fogadni, és mit is vegyek bele pontosan, párhuzamban a videokártyával.

ehhez várok véleményeket.
  • Solten
    "szeretném növelni a teljesítményt, de 5leteket várok hogyan."

Pl. cserelsz CPU-t es leirod hogy max. mennyi zsetonod van ra :)
  • steweee
    sziasztok

kétéve vettem komplett gépet, amd phenom x2 7750 dual core, ati radeon 4830, 2*2 giga dual channel 400mhz geil ramok.

akkor egész jó konfig volt respektálható áron.

szeretném növelni a teljesítményt, de 5leteket várok hogyan.

alapesetben egy videokártyát vennék bele, volt aki az 5570-et ajánlotta, de sztem az nem hozna túl sokat teljesítményben. 5850-et mondott más, na az már döfi, de akkor már inkább az új 6870-et ugyanazért az árért, bár hozzáteszem 52.000 ft sztem drága érte, talán jövő márciusban úgy 35.000 ért majd. de kérdés hogy a jelenlegi processzorom ki tudná e hajtan megfelelően.

alaplap Gigabyte GA-MA770-UD3, ebbe milyen proci megy még bele ?

szóval értitek, minden baró a gépen, 450w táp, 4*500 giga SATA 7200 vincsi, de mégis több kakaó kellene bele, hogy lenne érdemes megoldani ?
  • Solten
    Az AMD teljesen leleplezte az első Fusiont

• ajem kisa
    Gyorsabb 6magos phenom II-esek jönnek!
  • Bence94
    akkor nem szarozok itt a korájhétnak a "kis" 4 magjaival inkább veszek egy nem olyan "speckó" de 6 magos éj em dít ami biztos, hogy jól fog jönni a jövőben ezt ne magyarázza be senki hogy nem...
  • lee56
    Én meg úthengert :D
  • Solt
    Hát az még arrébb van... :(
  • Solten
    A pletykak szerint az asztali valtozat 2011 oszen esedekes...
  • Solt
    Melyik év végén? Bulldozert akarok!!! :D
  • Inquisitor
    Gondolom azért van, hogy a Socket G34 alaplapok már Bulldozer képesek, hogy eleve a szerver/workstation vonalon indítanak vele. Az asztali meg az Am3+ foglalatos lapokkal majd év végén jön. Gondolom a 16 mag az olyan, mint a mostani X12 proci, ahol két darab 6 magos proci van egy lapkán. Ott meg 2db 8 magos lesz?
  • Solten
    "véletlenül" Klassz kis szerzemeny.
  • Solten
    A Llano 4db Phenom II szintu magot tartalmaz, IGP-vel "parositva", vagyis egy CPU+GPU lesz, kb. egy HD 4670 szintu teljesitmennyel. 32nm-en keszul.

A Bulldozer (francba, most olvasom hogy eloszor szerverekbe megy, kesobb lesz asztali verzio) teljesen az alapoktol felepitett uj cucc, es kisse erdekes, 16 magot irnak...

Amugy egy modul (sarga negyzet-amiben a 2 mag van) CPU magnak tekintheto, de ez az adott program fejlesztojetol fugg. Remelhetoleg tobbet megtudunk rola ha majd tesztelik a kicsiket :)
  • Inquisitor
    Mit nem adnék egy 955T vagy 965T hatmagosítható prociért. De lövésem sincs, hogy a japán, koreai, taiwani és szingapuri arcok honnan szerzik be, mert hivatalosan nem kaphatóak.
    Nem baj, szereztem egy X4 810-et, amiben véletlenül működik a 6MB L3 cache. ;)
    Ideiglenesen jó lesz a Bulldozer eljöveteléig.
  • Bence94
    gondolom ezek is 6 magosok lesznek. na de milyen árfekvésben... ?
  • Solten
    Termeszetesen...

Amugy inkabb 3D-s tervezeshez (+ minden olyan alkalmazashoz ami erosen tobbszalusitott) ajanlott ez a CPU, a jovo tavasszal debutalo Liano es Bulldozer lesz baromi igeretes.
  • Bence94
    nagyon tetszik nekem ez az x6-os amd.Tudom a 4 magos koráj hetek/ötök erősebbek de a közeljövőben jól fog (már most is van ami kihasználja) jönni az + 2 mag nem ?
  • benőmenő
    *6000 Forintot
  • benőmenő
    Tehát nem sok értelme van plusz 600 forintot kiadni a nagyobb számért.
    THX
  • Solten
    "A 955BE és a 965 BE közt az alap órajelen kívül mi különbség?"

Ha legujabb steppinget nezzuk (C3), akkor csak az orajel. C2-nel a 955 kevesebb energiaval is beeri (125W TDP).
  • benőmenő
    nem rossz, nem rossz...
    Most már ha végre visszajön az alaplap gariból beújítok egy 4 magosra.
    A 955BE és a 965 BE közt az alap órajelen kívül mi különbség?
  • Jakuza001
    X6-k eleg jot csokkentek a tobbi nem szamottevo.
  • Solten
    Ünnepi árcsökkentés az AMD-től

• Solten
    A 6000+ -nal azert erosebb es jobb cucc, huzd csak 3 GHz-re. Sot, nemelyik AM3 is belepasszol, szoval meg fejlesztheted.
  • Locna
    Persze, nem vártam nagy dolgokat. Egy barátomtól kaptam a procit, mivel őmost cserélt x4-re és feleslegessé vált neki. Csak annyi, hogy azért rosszab ne legyen mint amim volt (6000+), ha már cserélek..
  • lee56
    Hát azért világmegváltásra ne számíts egyrészt -300MHz és elsőgenerációs phenom-nak felel meg csak ez a proci elvileg..
  • Locna
    3Dmark Vantage-vel tesztelve is 250 pontal kevesebbet ért el a 7750 a 6000-el szemben. Mivel BE, megpróbálol 3000MHz-ig felhúzni, amennyiben persze bírja ezt.
  • Locna
    Köszönöm a segítségeket!
    Most meló után megcsináltam a bios updatet, és visz is így a procit.
    Gondolkodom, hogy mivel ennek "csak" 2700MHz az órajele magonként, érdemes volt egyáltalán a csere? A 6000+X2-é kerek 3000MHz volt. Persze tudom L3 cache meg a black edition mivolta megerősíti a 7750-et.

Üdv!
    Locna
  • Inquisitor
    Eddig Asus és GigaByte frnton ezzel nem volt gond. Az a helyzet, hogy az a Bios, amit a terméh forgalmazás leállítása után kiadnak, az sose jön ki a Béta bios státuszból. Ettől még működik jól. Ha még is volna gáz, lehet downgradelni.
  • PLaci #13976
    Az "FJI" Béta BIOS-al már működik, de nem tudom mennyire lesz stabil az a BIOS...