16997
-
Pletyka sajnos neked szentiras, nekem nem. Majd ha latom mennyibe kerul a bolt polcan, akkor osszehasonlitok.
Meg jo lenne vegre valami teljesitmenyteszt, ha beruhaznek gyengebb pilanataimban Intel platformba es a Bull gyorsabb/olcsobb a Sandynel akkor...:
-
Olcsobbak ha tudsz számolni már miért ne tudnál akkor gondolom megnézted az amd árazását már.
i5 2500k olyan brutál jó áron van és olyan teljesítménnyel azt amd nem fogja hozni olcsóbban bármibe fogadok veled.
Ezt ők is tudják nemhiába nem hozzák most ki. -
Meglatjuk mit es hogy domborit a Llano, jatekos celokra a pleytkak szerint az is boven eleg lesz... -
Uberfasza, ezert nem vettem meg en is gepet. Meg a vegen az Intelt kell valasztanom? Brr... Urom az uromben hogy Januar ota a Sandy olcsobb lett...
Meg vegre kiadtak hozza egy ertelmes chipsetet is (Z68).
-
Vagy meg is, es olcsobbak lesznek...
-
Minek vársz vegyél sandy-t ,állítom amd nem veri le őket és drágább is lesz majd meglátod! -
"A legfrissebb hírek szerint a Bulldozer processzorok majd csak valamikor augusztusban vagy szeptemberben lesznek elérhetőek, a Llano APU egységek viszont terv szerint érkeznek..."
forrás
Nagyon örülök...
Ha ezt tudtam volna már januárban beruháztam volna egy sandy bridge-be.
Júniusnak örültem, nem veszek gépet nehogy ne tanuljak vizsgákra... júniusban végzek vizsgákkal jönnek buldozerek aztán beruházok... erre csak szeptemberbe jön. Akkor felvetül a dolog hogy pár hónap aztán új videó kártya kollekció várható... várjuk meg azt is...
-
Cooler Master Shows AMD Scorpius Platform-Themed CM Storm Enforcer Case
-
Computex 2011: erősen fúzionál az AMD
"A Bulldozer esetében az AMD csak egy működő mintát mutatott, de lényegében semmi információ nem derült ki róla. A processzorhoz készülő lapkakészletek viszont elstartoltak, így a mai naptól már szállítják a partnerek az új Socket AM3+-os alaplapokat.
Az AMD jelezte, hogy a legtöbb alaplapgyártó az elkövetkező 30 napban kezdi meg az új termékek szállítását. A Zambezi kódnéven emlegetett Bulldozer architektúrára épülő processzorok is szóba kerültek. Ezek kereskedelmi szállítása augusztusban kezdődik meg, míg a tömeges ellátás szeptemberben lehetséges. Ezzel lényegében elismerésre kerül a csúszás, mivel a bulldozeres processzorok startja az előzetes adatok szerint a következő héten esedékes E3-on lett volna. Az persze elképzelhető, hogy a rendezvényen számos adat kiderül majd, de a termékek bevezetése nyár végén esedékes." -
Computex 2011: alaplapmustra AMD-re alapozva -
Egyelore pletyka szintu a dolog: Késni fog az AMD Bulldozer?
-
Ez nagy baj a piac szempontjabol sajnos.
Megint ugy tunik evekig halal magasan tudja tartani az Intel az arait, mint a K7 sorozat elott. -
sztem még mindíg nem olyan dúrva az előnye az intelnek, hogy megérje sokkal többet fizetni érte :D hacsak nem céltudatosan veszi valaki komolyabb melóra. -
Háhá lol pláne olyan árazás mellett amit írtak.
Nem baj megint az intel lesz a nyerő :(
Soha nem tündökölnek az amd procik régi fényükben.Ez van amikor leszarják a proci frontot és a kurva VGAjukat pátyolgatják! -
Úgy tűnik, elhalasztották a Bulldozert szeptemberre. Egyszerűen nem elég gyors.
Egy cikk a sok közül. -
MauroN #14520 Köszi srácok. -
Részletek a Gigabyte 990FX csúcsalaplapjáról
-
Udv.:
FX vagyis Bulldozer, A-series vagyis Llano APU-k ez a Lynx paltform, E szeria pedig mar piacon van Brazos platform neven (ezek is APU-k, a kep nem teljes mert hianyzik rola az Ontario). -
lee56 #14517 Liano az APU, az első generációs Bulldozer pedig szokványos CPU lesz - azaz annyira nem szokványos - de nincs mellette grafikus mag, azok lesznek majd az FX-ek állítólag. -
Annyira nem normális, de ha műxik utána a cucc, akkor OK. -
BIZ0906 #14515 Ismerős xD
-
Na megoldottam a hűtő cseréjét, bár volt egy kis baleset: az mennyire normális, hogy a régi hűtő kivétele közben kijött a processzor is a helyéről? És gyakorlatilag fél óra szenvedés, alkoholos kaparás stb. árán sikerült csak leszednem a hűtőbordáról... -
MauroN #14513 Helló AMD rajongók.
Valaki leírná nekem, hogy ezek a most megjelenő processzorok hogy lesznek kategorizálva?
Mert én már elvastam APU-ról Bulldozer-ről, Llanoról, FX szériáról.
Mi micsoda?
Előre is köszönöm. -
GA-990FXA-UD5
-
Bemutatkozott a Gigabyte első Socket FM1-es alaplapja
AM3+ Asus Crosshair V Formula
-
Értelek.
Notebook témában abszolúte nem vagyok otthon, ha jól tudom, van saját topic témája, szerintem érdemesebb ott megkérdezned. -
remélem csak kamu
talán ezért ilyen nagy a hallgatás megjelenés előtt 2 héttel? -
Solt #14508 Jaaaa, hogy azokat az embereket... mondjuk ezt a részét szerintem jól csinálják, mert így mindenki szinte minden nap erről beszél! :) -
Hát mivel fenyíthetik őket ha kiszivárogtatják infot! -
Solt #14506 Hogy érted ezt a megvenni dolgot? -
Értem, akkor remélem nem lesz probléma vele. Új gépházat pedig nem hiszem hogy venni fogok, mivel remélhetőleg fél év múlva beszerzek egy laptopot, ez a gép pedig megmarad otthoni gépnek, illetve szüleimnek.
Más: milyenek a mostani AMD laptopba való processzorai? Nézegettem Acer 5742-eseket, és főleg a i3-as Inteleket láttam, amik jól néznek ki hardveresen, de nem tudom bepozicionálni az AMD-ket. -
Volt már olyan hogy az övék volt az erősebb, de akkor meg az volt picsadrága.
Szal lényegében tökmindegy ki az erősebb, a lényeg hogy legyen minimum 2 szereplő a piacon.
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb embernek baromira mindegy kinek van erősebb procija 1000 dollárért, úgyis a középkategóriából vesz. -
Baszki ilyenkor belegondolok mikkel lehet embereket "megvenni",hogy lassan itt a megjelenés és 0 azaz NULLA teljesítmény adatot nem szivárogtattak ki!
AMD-nek most nagyon drukkolok hogy végre a proci piacon is letegyen valamit ami nem csak az örökös 2. helyre elég!
-
Processzorhűtő cseréhez a te esetedben nem szükséges az alaplapot kiszedni, a ház alaplap felőli oldalát sem kell levenni.
A Codegen házakat nem ismerem, de szvsz. adandó alkalommal cseréld le, természetesen az anyagi lehetőségeid függvényében.
Egy belépő szintű Cooler Master 9-11k, és ezzel hosszú távra lehet tervezni. Ismerős vett nemrég egy Asus TA-B71 házat, ez 6-7k között van, szerinte egészen jó minőség ezért az árért. Ezekhez általában jár egy 12cm-es ventilátor alapból.
Ritkán használtan is ki lehet fogni igen jó példányokat, multkor volt egy Cooler Master Elite, 6k-ért, kicsit karcos, de amúgy jó állapotban.
-
Hát a túlmelegedés miatt már másfél éve folyamat le van véve az oldala a gépnek, de egy olcsó Codegen gagyi házam van. Miután megvettem a sűrített levegő sprayt kifújtam proci hűtőt, meg a tápét is, illetve úgy nagyjából egész gépet átfújtam, szóval nincs kosz. Egyedül videókártyát enm tudtam, mivel 2 slotos, és a hűtő zárt így nem nagyon tudom hogyan kéne.
Annyi probléma még, hogy a gép másik oldalán hiába veszem le oldallapot, az alaplap hátuljához nem férek hozzá, remélem ott nem kell semmit csavargatni. -
Talán még annyit, hogy ilyenkor nem árt a gépházat is kitakarítani, portalanítani.
Procihűtő fel-leszerelése témában szerintem youtube-on is van jó pár videó, de ahogy Solten is írta, nem ördöngös dolog.
Nem tudom, milyen számítógépházad van, de rengeteget számít a hőmérsékleteknél egy szellős, jól elrendezett kuckó, megfelelő légszállítással.
Tudom, mindezek pénzbe kerülnek, de apránként, akár használt, de jó állapotú alkatrészekből is össze lehet szedegetni.
#14499, Solt: reméljük, sikeres széria lesz a Bull. -
Solt #14499 Pontos dátumok... de írhattam volna úgyis, hogy fontos dátumok! :)) -
Értem, köszi a segítséget, szerintem csütörtökön meg is veszem az AC-t. -
Teljesen egyszeru, hazilag kivitelezheto, a gepet nem kell teljesen szetszerelned, csak levenni a gep oldallapjat hogy hozzaferj. Ket kallanytu tartja leszoritva, azokat felemeled, kicsereled a hutot, az oldalso kereteket beilleszted a foglalat fogaiba, kallantyukat lenyomod. Lehet hogy anno a gyarihoz nem adtak hutozsirt, az AC-k tobbnyire elopasztazottak. Vagy adnak pasztat a huto melle. -
Igen, én is ezt a kettőt találtam, előbbi olcsó, és nem tűnik annyira gagyinak se. Utóbbi viszont biztos sokkal jobb, de sajna drága is. Köszi a linkeket, még megfontolom szerintem mi legyen.
Más: mennyire nehéz kicserélni a hűtőt? Teljesen szét kell szedni gépet hozzá gondolom, házilag meg tudom oldani?
Illetve még azon filózom miért alakulhatott ki ez a probléma, semmi babrálás nem volt részemről, mégis alig 1 évvel a vásárlás után már túlmelegedett... Lehet nem volt rendesen paszta a hűtő-proci között? Vagy ennyire gány hűtőt adnának hozzá?