16997
  • blackcalibra
    Szerintem is sok.
    De vajon miért?
    Alapjáraton 43, mag1: 47 mag2: 40.
    A CPU ventilátor alapon 2411RPM-en jár, terelésen néha-néha felugrik 2446-ra, aztán egy idő után vissza 2411-re.
    A gyári hűtő van rajta, kicsivel több mint 2 éve, nem hinném hogy a paszta.
    A ventilátor csendes, a gép belül és a proci/hűtő tiszta.
    És gyakorlatilag bármennyire is felmehet a hőfok, a ventilátor nem pörög fel jobban.
    Nem kéne ennek a ventinek jobban dolgoznia?
    Mivel lehetne szabályozni, szabályoztatni esetleg automatikusan a fordulatszámot?

• ToM1113
    nekem az 5600+ om magjai 20 perces everest terhelés után voltak legfeljebb 60-70 fok között.

A 80 az már sztem sok. De nem tudom hogy ez okozhatja e a problémát...
  • blackcalibra
    Üdv!

Adott egy Athlon 64 X2 Dual Core 5200.
    Milyen hőfokon érzi még jól magát ez a proci maximum?
    Everest stabilitás teszten a proci 60 fokos, az egyes mag 80körül, a másik meg 78 körül.
    Nem vártuk meg a végét, de szerintem ment volna még feljebb is.
    Az a gondunk hogy terhelés alatt(mikor már gondolom ennél is magasabbak a hőfokok) kikapcsol a gép.
    Vga úgy néz ki rendben, én sokallom ezeket a fokokat, de a venti is megy rendesen.
    Egyébként nem rég óta áll fenn ez a probléma.

Lehet ezt a dolgot a proci és a hőfokok számlájára írni?
  • Solten
    Jol latod. A kovetkezo generacios Llano a Trinity, viszont mar Bulldozer modulokat fog tartalmazni. A Llano gyakorlatilag Phenom II-re epul.
  • gurubefree
    Azon a listan azok a memoria modulok szerepelnek amikel a gyarto garantalja a rendszer mukodeset .... es nem kizaro ok arra hogy mas memoria modulok nem mukodnek a lapban. ( tobb 100 memoria van a piacon ... nem tudjak mindegyikkel tesztelni )
  • biker86
    szintén memóriás kérdés:
    kicsit meglepet nézegetve a gigabyte alaplapos oldalait, hogy konkrét lista van a támogatott memóriákról. Ez azt jelenti, hogy más memóriákkal nem is fog menni a konfiguráció? Ennek azért nem örülnék, mert valahogy pont a drágább, vagy itthon nem is kapható fajták vannak az általam preferált alaplapokhoz felsorolva:P
  • biker86
    Nemtom ki nézte az új mobilos LIano teszteket, de nekem ebből az jön le, hogy az APU-s cuccok inkább átlagfelhasználásra lesznek jók és főleg laptopba a kis fogasztás miatt.

A számításigényes dolgokra (render, video konvertálás) pedig majd a bulldozerek lesznek a pöpecek.
    Rosszul látom?
  • gurubefree
    ASUS Sabertooth 990FX

Draga nagyon
  • gurubefree
    Bulldozer mobos from Asus and MSI
  • gurubefree
    Na talan valaki tud segiteni mert ilyen magaslatokban nem igazan jarok .....

Adott egy Asus CrossHair IV + AMD X6 1090T + 2000Mhz Patriot memoria

Ezt szeretnem 2000MHz-en kiprobalni. Ehaz ugye az CPU fsb-jet emelnem kell 200MHz-rol 250-re ha jol szamoltam. Tuning forumokon lattam hogy a HT csokkentese segit a stabilitasban.

Na a kerdes az lenne hogy melyik esetben lenne gyorsabb a rendszer .

HT alacsonyabb + magasabb FSB ( esetunkban 250 ) a megfelo cpu speed-hez ( 3.5GHz ) a szorzot is csokkenteni kell 13.5-re. Igy a memoria 2000MHz megy a cpu 3.5GHz-en 250 fsb mellett.

Vagy az alap eset amikor HT normal ; szorzo 17.5 ; fsb 200 ; memoria 1600MHz.

Remelem ertheto ...... elore is koszi.
  • Solten
    Ezt a gamer marketingbullshitet mindenre rasutik, en mar eszre sem veszem...
  • Her Laca
    Már hogy ez mitől gamer memória?
    Ilyen speckókkal egy raklap ram van a piacon.Az 1600 os ramjaim ugyan ezt tudják ,egyszerű mezei ramok. Egyáltalán kinek jutott eszébe erről írni? Na ezt nem értettem.
  • Solten
    ?
  • Her Laca
    Ez valami tréfa?
  • Solten
    Megérkeztek a Patriot Gamer 2 Series AMD Black Edition DDR3 memóriái

• Solten
    Llano Turbo Core:

• Solten
    Ez a ket gyartonal ez kisse elteroen mukodik; Sandy-nel beallithatod a fogyasztasi keretet, feltornazza ugyan 1 GHz fole az egy db magot, de nyilvan ekkor tullepi a specifikalt TDP keretet. Bulldozernel az aktualis magok fele fog 1GHz felett menni es a CPU fogyasztasa az adott TDP-n belul marad. Oliverdaval ertek egyet, nem hinnem hogy ez a desktop vonalon ne lenne ficsor.
  • Roland3
    Sziasztok!

Köszönöm a segítségeteket,megkönnyebbültem :)
  • Inquisitor
    Na végre. Kint már lehet kapni 970-es alaplapot is, nem csak az atom drága 990-est.
    [URL=http://akiba-pc.watch.impress.co.jp/hotline/20110618/etc_amd.html]És "csak" 9.800 jen[/URL]
  • BIZ0906
    Nekem olyan RAM-om van és gond nélkül megy.
  • gurubefree
    nincs mit
  • Roland3
    Szia!

Köszi a választ ,ilyen hamar :D

KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 Dual kit
    Ezt tudja kezelni ?
  • gurubefree
    igen
  • Roland3
    Sziasztok!

Az AMD Phenom ii 955 ,tud kezelni ddr3 1600mhz????

• FGB
    na én erre vártam már egy jó ideje, remélem HP hamar kidob egy Notit A8-as APU-val. Kíváncsi leszek a tesztekre és a Noti árakra... Már csak pár hét, hónap... :)
  • Her Laca
    Múltkor kísérletezgettem ,a sandyt alapon hagyva de aktiváltam az autómatikus túlhajtást azt is extrém módban. A gyári 3.3 órajelen működő cuccot néha felrántotta 4,5 ghz re. Pislogtam rendesen ,erre nem is számítottam.
    De ABU azt írta ,hogy ez az 1 ghz es érték a 16 magos server procikra vonatkozik.Itten taglalja az egyik hozzászólásában
    Minden esetre valamit kiszivárogtathatnának már , miket is tudnak majd a termékek ,mert én is kíváncsi vagyok rájuk.
  • Solten
    Bulldozer + Turbo Core = akár 1 GHz-es órajel-emelés?

• Solten
    AMD Llano, a Fusion család legfrissebb tagja

• franc0
    Én ma konkrétan nem vennék AMD rendszert. Januárban azt vettem, mivel akkor jó vétel volt (alaplapvisszahívások + i3 csak később jött).
  • Jakuza001
    Szep es jo amit irtok, de azok a lapok bar AM3+ kompatibilisek, pontosabban mennek majd BIOS frissites utan bennuk megkotesekkel a Buldozer architekturaju processzorok, nem igazan a megfelelo lapok.

Mint mar leirtam egyszer, ezek nem rendelkeznek a Fast-SVID valamint a Sideband Temperature Sensor Interface funkcioval. Bizony en nem vennek meg ezeket a lapokat, hanem megvarnam a valoban a buldozerhez keszult lapokat.
  • biker86
    Azt már én is észrevettem, hogy találni am3+-os lapokat a magyar boltokban is, de pont ez a fura, hogy csak szivárognak.
    Én már tuti nem várok szeptemberig, viszont a jövőre nézve szeretnék buldózer kompatibilis alaplapot venni.

Nem hinném, hogy csak bios-frissítésről lenne szó, hiszen pl. a gigabyte alaplapoknál csak a rev. 3.1-esek tudják az új cpu támogatást, míg ugyan azon típusokból főleg rev. 2.0-ások vannak jelenleg a boltokban.

Mondjuk nekem nem fontos a 9xx-es chipset, csak a am3+ támogatás, a sata3 és usb3-as port. (esetleg firewire port)

Tudja valaki melyek azok a nagykerek akiktől leginkább veszik a cuccot a boltok? Mert lehet tőlük kéne érdeklődni van-e értelme várni.
  • gurubefree
    "Just to let you guys know that I'm using the 3017 BETA BIOS with my 1055T, no problems so far, all running stable, there's a few odd end changes in the BIOS settings, but not soo much"

Asus support oldal :

"For testing AM3+ CPU Function only, do not update this BIOS while using AM3 or previous type CPUs!"

Tehat kenytelenek vagyunk varni addig amig a megfelelo tesztek elkeszulnak ..... az Asus Crosshair IV.-t AM2/AM3/AM3+ aruljak.

Phenom I. >>> Ott azert voltan gondok a ( inkabb ) CPU-val is
  • Inquisitor
    Kétkedésem ok azon cikkek, amikben azt firtatták, hogy sima Bios cserével valójában mennyire lesznek vagy lehetnek kompatibilisek? Mert ugye az új energiagazdálkodást kapásból bukja az ember, de azért jó lenne biztosra venni, hogy a VRM nem süti meg az új procikat ... végül is AM2 lapokban is mentek a Phenom beles procik, csak mennyi szivás volt vele, amikor a HT-t kapásból rosszul lőtte be az összes, és fél perc alatt forralták fel a chipsetet. Mert hát átlag user biztos magától átállítja a HT órajelét???
  • gurubefree
    egyszeru bios frisitessel fogadja az AM3+ cpu-kat. Amugy a foglalat szine miatt linkeltem ...... nem fekete.
  • Inquisitor
    És ez most olyan mint a "HD Ready"? :)
  • Solten
    Decemberben nyugdijba megy a Phenom II X6.
  • gurubefree

AM3+ ready
  • franc0
    Tudtommal a foglalat színe számít. Ha fekete, akkor AM3+.
  • Inquisitor
    Hát ha EZ AM3+, akkor az enyém is, mert ennek a tesója ... Nem is tudom, az AM3+ proci lábkiosztása annyira más. Másrészt ez 880G-vel, régi chipsettel vannak. Szóval ez ilyen nem hivatalos kókányolt Am3+ (vagy Am3b) maximum, mint az Asrock 890-es Deluxe4 lapja.
  • Solt
    Hmmm... köszi..