16997
-
"Na majd a kov. stepping."
Igy igy .... nem lesz ez rossz . Csak mar a szoftverfejlesztoknek kellene felnoni a feladathoz es kihasznalni az eroforasokat nem AMD-t fikazni ... ugye. -
"Amit kifogasolni lehet az a fogyasztas .... es mindig is orvosolva volt es lesz is."
2 millio tranyoval (Sandy a fele), 125W TDP-vel nem rossz ez:
Tuning eseten zabagep, de ott mar a 95 TDP-s korajoknak is megjon az etvagya. Na majd a kov. stepping. -
Egy GTA 4 -es összehasonlításra azért kíváncsi lennék... -
Jo otlet, de inkabb fejezd be a trollkodast kerlek. -
ezt jo lenne ha kifejtened mert ertelmet nem latom. -
exoterm #15220 Én is kardba dőlök, h ennyire képes 8 mag, hihetetlen. -
exoterm #15219 Ezek a táblázatok is alátámasztják az "Akinek játékra kellene tuti nem veszi meg" kijelentésemet.
Amúgy ja, inkább ki kell várni egy pöppet, h mi lesz köv. gen. fronton. -
Jo de a "gamer" a kardjaba dol hogy nem 64 FPS-e van hanem csak 60...
-
Ha nem tevedek a £200 ar tartalmaz egy £70-£80 hutot is. Nem vedeni akarom az AMD termeket csak megint oda erkeztunk hogy egymas hulyeseget emelik emberek negyzetre etc. etc. etc.
"Akinek játékra kellene tuti nem veszi meg" hat ez ketlem .
Persze ha megint csak ( mint szokas ) 800x600 vagy hasonlo megmeretettest veszunk figyelembe akkor termeszetesen ..... de kerdezem ki jatszik ekkor felbontasban ? Nem meg hogy ilyen felbontasban de meg 1680x felbontasban sem igazan es aki teszi az nem ilyen rendszerben gondolkodik. Manapsag a "jatekos" ott kezdodik hogy 2560x1600 es az ettol exremebb eyefinity setup ... lehet ezzel vitatkozni . Erre halad a vilag es mint maskor is most is az AMD termeke ( nem csak CPU szinten ) elore mutat a jovobe . Csak par pelda : ( mar ha jatekosokro beszelunk )
Mint lathato 3 fps koruli a kulonbseg ami akar adodhat a meresi hibabol is . Azt is szeretnem korigalni hogy milyen aron milyen tejesitmenyt az x6-hoz kepest . Ha figyelembe vesszuk azt hogy mit is kapunk a termekkel olcsobb a Bulldozer mint az X6 1100T.
Amit kifogasolni lehet az a fogyasztas .... es mindig is orvosolva volt es lesz is. Lsd. X6 1055T is elerheto 95W TDP-vel.
Es ha megfigyeljuk akkor lathato mi teljesitmeny/tartalek van/lehet a Bulldozerben amikor ilyen terheles mellett kb. 10% esik a grafikus teljesiteny mig az intel eseten kozel 30%. En igy latom ..... en eppen ezert varok kov. majus , junius . Addigra a piac megnyugszik mind CPU es alaplap fronton es min. 20%-25% olcsobban olyan gepet lehet epiteni amit meg a Nasa is irigyelni fog
-
Relative jo aron kinaljak, az egyik kozkedvelt brit shopnal pl az FX6100 olcsobb mint a jo ideje forgalomban levo korajot... Es ez a nyito ar, lesz meg olcsobb. -
Igy igaz, 5 eve dolgoznak rajta, 5 EVE!!! Egyet kell ertenem az egyeb forumon olvasottakkal, 2 evvel ezelott iszonyat nagyott dobbantott volna (meg 1 ev is talan belefer). -
max ha jó áron adják lehet sikeres a bull.különben bukás 8 mag ide vagy oda érdemben nem használja ki semmi 1-2 program kit érdekel -
Itt inkább z a gond, hogy akkora hype volt a cucc körül, meg hogy büntetés lesz. Erre meg a 8 magos hozza a 6 magos Phenom 2 szintjét, ha meg többet, akkor meg paks téglát sz@rik. Értem én, hogy ez az első széria az apu-kból, de nagyon sokan nem erre számítottak, és ez az amd-nek nagy öngól, mert akinek egy 4 magos phenom 2-je van az jobb esetben nem cseréli le, mert amd-ből úgy sincs jelentősen erősebb, vagy ha jobbat akar kénytelen a konkurenciát választani.
-
Egyetértek, kifelejtettem hogy főként gamer szempontból értettem a 8 mag kihasználását, my bad. Jelenleg a 4 magot sem tudja sok-sok game megfelelően kihasználni, ezért egyelőre a 8-at emlegetni is felesleges. Sok esetben két mag közel csúcson hajtott, a harmadik mag fél kézzel dolgozik, a negyedik pedig elaludt. Az újabb konzolok megjelenéséig nem hinném hogy ez jelentősen változni fog. :) -
meg ha belegondolunk, hogy az utóbbi években melyik játékban volt komoly fizika, ami igényelne erős cput hát sírni fogunk :D -
"Jelenleg a 8 mag teljesítményét gyakorlatilag semmi sem tudja kihasználni"
?? Azert lejjebb talalhato par pelda arra hogy ki tudja (videofeldolgozas, tomorites), az hogy a bevetel-szempontjabol vekony "gamer-reteg" eltemette a procit, hat istenem... :) Az AMD ettol nem fog a kardjaba dolni (kardjaba dolhetne mert most vehetek Intelt - mintha a fogamat huznak). A jatekok kb. 90%-a nincs a tobbszalusitasra felkeszitve (optimista becsles, van ez ~ 98% is) egy magot tekintve meg az Intel egy jo ideje erosebb. Bar magas felbontasnal meg szurok hasznalataval a CPU ereje gyakorlatilag "ertelmet veszti". -
Szerintem nem kell aggódni, az AMD eddig sem volt az Intel számára hatalmas konkurencia. Az Intel általában drágább és ennek megfelelően többnyire jobban teljesít az AMD-vel szemben a prociigényes alkalmazásokban, amíg az AMD olcsóbban kínál valamivel gyengébb/hasonló teljesítményt felhasználástól függően. Jelenleg a 8 mag teljesítményét gyakorlatilag semmi sem tudja kihasználni (ha valami talán támogatja is jelenleg, nem azt jelenti megfelelően ki is használja a képességeit), nem csoda hogy a tesztekben úgy szerepel ahogy...majd megváltozik a helyzet ha elkezdenek szállingózni a 8 magra optimalizált programok - ami nem holnap lesz. Addig nem kell semmiféle előnyre számítani. Nincs itt nagy probléma, csak engedni kell a Bulldozer árakból, mert ez így egyelőre nem kifejezetten a megszokott AMD teljesítmény-árpolitika. -
Kezdenek magyarázkodni. :D "Deus Ex: Human RevolutionS"...
-
Sajna ez a lemaradás egyre nagyobb lesz. Úgy néz ki intel értelmesebb mérnököket tudott összeverbuválni!
-
Azert mert ezt a modelt FX jelzessel lattak el semmi koze nincs a regi FX processzorokhoz. A parhuzam is hibas. Ez egy desktop proci,csak nem sikerult ugy ahogy az AMD szerette volna, a szerver processzorok masok lesznek.
Igazaban a gond ott volt, hogy tul sokaig tartott a piacra dobas.Jo proci lenne, ha kb 2010 elejere sikerult volna kidobniuk a piacra, de igy a konkurens mar elottuk jart a sok keslekedessel.
Hasonlit valamelyest az AMD-Nvidia 2010-es VGA szektor allapotara, ahol az Nvidia volt megkesve a termekeivel es csak loholt az AMD utan.
Most az AMD van lemaradva es neki kell felkotnie a gatyajat, hogybehozza a lemaradast.
Talan majd a legkozelebbi CPU generacional, mert ez a sor eleg aggaszto a cikkben:
"A vállalat rajongói- és vásárlói bázisának gerincét adó gamerek azonban feltehetően csalódással veszik majd tudomásul, hogy a kevéssé párhuzamosított feladatok alatt a négy modulból, azaz nyolc magból álló FX-8150 teljesítménye gyakran még a 3,3 GHz-es hatmagos Phenom II X6-ét sem éri el, a négymagos Intel Core i5-2500K-t pedig meg sem közelíti"
Az meg nem szamit majd ha Windows 8 alatt 10% pluszt hoz az optimizalas utan, mert sokkal tobb a lemaradas es meg szinte egy szepsegtapasznak is keves lesz.
Remelem kovetkezo generacioval nem lesznek ilyen toketlenek es keslekedok, mert nem tenne hosszu tavon jot a CPU iparnak, ha az AMD kiesne a pixisbol, mert lelassulna a proci fejlodes es a vevok horror aron vehetnek csak meg oket, mert nem lenne az Intelnek konkurense es a sajat szaja ize szerint alakithatna a piacot. -
iPonról nézel nekem valamit ? :'D -
40 ezres tapegyseg? Az szep...
SSD-bol inkabb SATA3-as?
-
Nem keszul kifejezetten desktop CPU, a Sandy is a szerver "butitott" valtozata.
"Tehát akiknek valóban készült, azok meg is találták maguknak a procit."
Errol van szo, a Bull jobban megorizte a szerver jelleget, a felhasznaloi kor gondolom nem kisse elegedett azzal hogy ~£200-ert kap egy ilyen CPU-t :) -
$1000-ert no thanks :) -
bullnál ugyse az fog dönteni 1-1tesztprogramban mit művel ha nem játékokban hogy teljesít na meg a legfoontosabb az árcédula mert p.engem nem izgat fel és nem mászok rá aszonyra ha egy szintetikus trágyában 10 pontal kikap vagy bármennyivel is. -
Blum #15198 Jaa,az más :) -
2db -
Blum #15196 120k egy 6950? Mi a f.sz???
-
Metro 2033, Flight Simulator X, Photoshop, BF3 és egyéb ilyen gépigényes cuccok alá menne, 1080p-ben, egy 30 colos DELL-en pedig játszana. -
exoterm #15194 Hát mire van kihegyezve? Több maggal és egy maggal is rosszul teljesít a 8 magos áemdé. (nekem 3ds max és cinebencs a mérce cpu méricskélésnél :P).
Na majd meglátjuk a quad channeles lga2011-et muha :D -
Inquisitor #15193 " bar tenyleg a vilag legyorsabb CPU-ja amennyiben keznel van egy kis folyekony nitrogen es helium.."
Másik fórumon ment a sírás, hogy de hát játékok alatt ... bal bal bal.
Ezzel az a baj, hogy az FX jelzésű procik soha az életben nem otthoni, desktop vagy játék célra készülnek. A VALÓS sebességről meg ezer hozzászólásban egy ember nyilatkozott akinek ér valamit a szava a témában, hogy ő ugye olyan programokkal dolgozik, amik akár 64 procimagot is kihajtanak és ott a 600 dolláros Opteron 2x gyorsabb az Intel 1150 dolláros Xeonjánál. Ugyan azon hozzászólásból az is kiderül, hogy sok száz ilyen program létezik, csak ugye átlag user nem fog vele találkozni, mert sosem futtat ilyen programokat. Pont.
Egyébként a tesztekben érdemes figyelni az FX6 procit, mivel ahol tényleg számítanak a magok, ott picit lassabb az FX8-nál, de ahol nem ott egálban van(!), ahol meg a cache számít, ott néhol gyorsabb is.
Másik, szintén munkagépet használó user, meg írta, hogy megrendelte a saját FX8-át és kb. ezzel egy időben a nagyobb webes boltokban el is fogyott az FX8 széria ... Tehát akiknek valóban készült, azok meg is találták maguknak a procit. Szóval itt az elvárásokkal volt a baj, meg AMD hülye marketingjével. FX8 meg szerintem akkor is 4 magos. :P -
-
Az AMD szerint a Windows 7 es az eddigi op.rendszerek eroforrasutemezoje nem optimalizalt a Bulldozer uj arhitekturajahoz, a 8-al lesz nemi teljesitmeny-novekedes (~10%).
-
Nem igazan, arra van az architektura kihegyezve:
Sajnalatos modon a jatek-programozok nem nagyon veszik a faradtsagot a "tobbszalusitasra"... :) -
bar az erdekes hogy szurok eseten extrem felbontasnal a HT osszefossa magat
mig a Bulldozer eseten a teljesitmeny alig valtozik > szinte ugyan az szurokkel es szurok nelkul.
Erdekes a 8 mag magyarazata is ... ami lehet nem is 8
-
Nagy hühó semmiért...:D pedig én is vártam a bullt mert gép update de sztem maradok athlon X4 vagy phenom x2/x4 (akinek van eladó írhat) -
ami a lenyeg .... jatekokban az i7 az esetekben min. 40% jobban teljesit
-
GPU limitnel hagyomanyos a helyzet (BBC2):
-
A torok videoban elhangzott hogy 4.5 GHz-re huztak az osszes (8) magot, leggel, minden problema nelkul, ugy mar leverte a 2600k-t. Ilyenkor azonban szepen megno az etvagya... :) -
ja ... most neztem . 600MHz-1GHz plus kell neki hogy megfogja a 2600k-t.
A fogyasztasrol nem is beszelve.