16997
-
barmi #15270 hát ja, viszont ezzel a gyári hűtővel is tele a tököm ám ! ::
Ilyen hűtőt adnak hozzá gyárilag de mintha nem csökkennne a venti sebessége ha leveszem a prociról a terhelést. olyan mintha nem menne a cool and quiet vagy nemtudom ... :( -
Blum #15269 Ahogy most így neten kutakodok nem csak te küzdesz ezzel a "problémával". Van akinél 6-ot ír a CPU-Z van akinél ugyanúgy 2-t. Fogalmam sincs,hogy mitől van ez,de továbbra is azt mondom,hogy szard le. -
barmi #15268 A hivatalos oldalon található legújabb van telepítve -
Blum #15267 Nem lehet,hogy valami régebbi verzió az a CPU-Z? -
barmi #15266 és a cpu-z is cores:2 -t ír csak azt nem tudom miért . -
Blum #15265 Szvsz szard le :) -
barmi #15264 igen, de az élményindex és a fladatkezelő is csak kettő magot ír .. :(( -
Blum #15263 Miértnem látja? Ott van mind a hat eszközkezelőben. -
Akkor nincs más hátra, mint előre.Kipróbálom ha lesz időm!
Köszi -
barmi #15261 Miért nem látja a winfos az összes magot? 2 magot lát csak de miért ??
? ? ? -
Blum #15260 Szerintem ugyanúgy működne a CnQ. Azért mondom,hogy szerintem,mert nekem soha nem volt AMD procim,ellenben Intelnél van az Intel EIST (vagyis SpeedStep) funkció,ami tuning mellett is visszaveszi az órajelet ill. feszültséget. Szóval feltételezem,hogy AMD-nél is így van.
A hűtéssel nem lesz gond,elég bika egy hűtő az a Ninja 2. Ha a többi komponens engedi,akkor akár még tovább is húzhatod a procit. -
Hali!
Már rég nem vagyok naprakész hardver ügyileg.Főleg nem tuningban.
Viszont hamarosan itt a BF3 igaz a bétáról lemaradtam így a jelenlegi konfiggal nem tudtam tesztelni.
Konfig nagyjából
-4magosított Phenom II X2 550BE ami ugye most X4 B50
-Gigabyte 758GT-UD3H
-egyelőre 2GB DDR3 (de a napokban jön még 2GB)
-ATI Radeon HD5770 Saphhire OC
És amit kérdezni akarok...most gyári órajelen ketyeg a processzor ami 3,1Ghz-et jelent.Ezt szorzó növeléssel mondjuk 3,5-3,6-ra felnyomnám akkor attól még működne a CnQ (tehát üresjáratban leveszi 800mhz-re) illetve számít ez annyit, hogy megérje? Hőmérséklet növekedésen felül lehet valami baja?A procin egy Scythe Ninja 2 van + elöl hátul 12es ventik.A hűtéssel valszeg nem lenne probléma.
Nagyjából ennyi.
Köszi -
A guru3D letesztelte a 8120 / 6100 / 4100 -ket is. -
Ha atszamolja az ember latja hogy az AMD-nel valami oknal fogva a vga tobbet fogyaszt ( ? )
Ha ez egy alap i7 2600k ( nagy valoszinuseggel lsd. #15224) es a FX-8150 emelt orajelen van akkor ez a fogyasztas teljesen elfogadhato.
-
-
-
-
link -
4x4GB memoria ( GSkill F3-17000CL11Q )
GTX 460
i7 2600
asus maximus iv extreme
-
Na ahoz a 337W-hoz hozza lehet adni 100W-110W ha az i7 2600 meg van rantva . Es meg mindig csak 1 magrol beszelunk . -
nekem kis kocajátékra néha egy kis driver vagy nfs-ezés bőven jó egy "kis2 bull is 4 maggal csak legyen jó áron -
A kiadas elejen nem hiszem olcsobb lesz, majd csak ugy 2-3 honap mulva esetleg. Normalis ez az uj termekeknel, hogy nem az olcsosagukrol hiresek az elso hetekben.
Kesobb olcsobb lesz szerintem a 2500k-nal, mas kerdes, hogy ezzel az AMD mennyit fog bukni, marmint a nyereseg rovasara.
Valoszinusittem azt is, hogy a kisebb orajelu valtozatokat, megjobban lefogjak arazni es drasztikusan fogjak kivonni az AM3 procikat, mert mashogy nem tudjak versenyeztetni az SB-kel ezt a processzor generaciot.
Esetleg kesobb a a 6100,8100,8120 valtozatokat olcsositjak, bar a honi piacon ez a karacsonyi trendnek megfeleloen nem lesz nagyon erezheto, ilyenkor minden dragabb.
A 6100 valtozatnak 30korul vagy az ala kell hamar kerulnie, kulonben az alacsonyabb orajel es teljesitmeny kulonbseg miatt nem lesz versenykepes.
Kerdes hogy konkurens erre hogy fog reagalni. Marad e a naluk arcpirito tularazas, vagy torekednek arra, hogy megtovabb szukitve a piacot kozelebe arazzak-e a buldozereknek a termekeiket. -
jöhetnének már kis hazánkba a bull-ok legalább könyebb lenne a döntés ha olcsóbb mint az I5 jó vétel -
MauroN #15244 A többi fx processzorról miért nincs semmi hír? Tudtommal 4 jelent meg a napokban... -
A kovetkezoert moderalas aztan ha tovabb folytatod, kitiltas. Ne keltsd a flemet az alregeddel Jakuza. -
Solt #15242 Pár észrevétel, ami egy picit árnyalja a kérdést...
- új megjelenés vs bevezetett termék ( melyik lesz drágább? )
- ez a teszt egy picit "aljas"... bekapcsolt szűrőkkel töredékére csökkenne a különbség. ( Armázom, tudom mit beszélek )
Erősebbek az intel cpu-k ez tény... az is tény, hogy ez az egész el lett baszva az AMD részéről mind marketing részről, mind pedig a késői megjelenés révén.
Viszont, ha a "vízhűtéssel" szerelt FX8150-t beárazzák az i5k és az i7k közé, akkor akár még versenyképes is lehet a történet ár/érték arányban.
-
A buldózer drágább jelenleg, mint a 2500k és nem csak jakuza szerint, hanem az összes boltban, akár jöhetsz a 245$ javítással is amikor még az is drágább több mint 30 dollárral.
Az meg egyenesen irritáló, hogy mindenki leirta, hogy lassabb, de te itt vered a tam-tamot, a valótlansággal egy olyan grafikonnal, ahol a limit miatt szinte odalehetne egy 2 magos processzort is tenni, mert nem lenne különbség. A valóság az, hogy van hol még a 80 százalékat se éri el a kisebb órajelű sandy processzoroknak, 4,8GHz vs 3.3GHZ. Ezen még a gyártói hitbuzgalmad se segít.
Forrás: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/10/12/amd-fx-8150-review/9
-
£150 olcsobb mint a £120 >>> by Jakuza !!!! Na ez az ami megmagyarazhatatlan
.Arrol nem is beszelve hogy helyesbitenem az alltalad emlitett arat >>> ugyan is $245 az a $279.99. Igy kell ezt csinalni ugye a legrosszabbat kiollozni es azzal peldalozni . ugyan mar .
Errol nem is beszelve :
Bad Company 2
Biztosan erre is van valami keplet hogy lehet a 89 kevesebb a 88-nal
Van meg masik 100 pelda erre .Bar azzal valoban nincs mit tenni ha az Intel betyarok 2-3 fps-re hegyezik 
Szerintem lesz oem kiszereles huto nelkul ..... -
Az is oda van irva, hogy 5GHzen hajtani. :D
Szerntem inkabb ne akard megmagyarazni a megmagyarazhatatlant. Az i5 2500k jelenleg olcsobb, mint a 8150, ezzel vitatkozhatsz. Persze lehet a SB melle aranyat is venni akkor biztos dragabbnak fog tunni es le lehet az orajelet is 1600-ra venni es akkor lassabbnak lesz hamar a Bulldozer sebessege nem eri el, de aki igy akarja a megmagyarazni a valotlant, az eleg szemellenzos es a tenyeket probalja csak elferditeni.
Jah amugy gond nelkul megy gyari hutovel is 4GHz felett egy SB es 5k-7k-s hutovel is 4,5-4,8 GHzet ellehet erni, de itt nem ez volt a lenyeg, hanem mi mennyibe kerul, mindenfele trukkozes nelkul es ez hogy fog az eladasra hatni.
Te ha ugy akarod nyugodtan megvehetsz dragabban egy lassabb processzort, a te dolgod. -
akkor meg is mivel hajtanad 5GHz .... talan legyezovel ? -
Mert meg kell venni a Noctuat, oda van irva, hogy kotelezo a processzor felet hutore kolteni. :DDDD No comment. -
Blum #15234 Hőmérsékleti adatokat lehet tudni a Bullról? Mert szerintem nem véletlenül adják mellé azt a blokkot. TDP-je szintén magas,ami rá lett fogva arra,hogy 2millio tranzisztorral nem csoda. Ami egyébként még tolerálható lenne,HA! megenné de legalábbis egy szinten lenne az SB-vel. Na mindegy,bízzunk a köv. steppingben. -
2500k + Noctua NH-D14 = £210 ( ha H80-al nezem akkor £230 )
AMD FX8 8150 (Free shipping) = £196.92
A huto ami a 8150-hez jar ( mint emlitettem ) £70-£80 kozott mozog itt a cpu ara ~£120 ami £30 kevesebb az i5 2500k arahoz kepest.
Azt meg senki ne mondja nekem hogy aki 2500k vesz az gyari hutovel hasznalja.
Szoval nem tudom ki hogy szamol de ugy tunik nekem mintha olcsobb lenne osszesegeben mint az i5 2500k a 2600k-rol nem is beszelve. -
A problema mas. Egy uj termekkel nem tud megfelelo bevetelt generalni az AMD. Beleinvesztalnak tomerdek penzt milliardokat a fejlesztesbe, de tul kevesen fogjak venni, mert van nala jobb processzor, raadasul most meg joval olcsobban is.
Ha pedig nem jobb ar/teljesitmeny mutatokkal rendelkezo processzort akarnak akkor sem. Tehat nem hoz vissza majd eleg penzt. Nem mindegy am, hogy mennyi beveteled van es mennyit hasznalhatsz fel a jovoben.
Raadasul nem tudjak csak az alacsony arazassal kompenzalni, hogy megfelelo merteku eladast generaljon. A versenytars Intel pedig, barmikor tudja kovetni a piacot, mivel jelenleg jobb processzorjai vannak es igy elonyt elvez az arversenynel is, ha ugy kivanja, hogy sikertelenne tegye a buldozer forgalmat.
Jelenleg az FX-8150 ara $279.99 USD, ami tobb mint 60 dollarral dragabb mint egy i5 2500k.
Vajon melyiket eri meg, megvenni ? A fanatikus AMD hivokon kivul, akinek van egy csepp esze, az nem es ez a baj. -
Hogy a p.... nem . Rogton a holdon. Talan olyan nagy dolog megvenni 3x 22" monitort ? Nem kell itt sirni hogy vilag valsag blabla ... eleg benezni a Milyen gepet vegyek topikba .
Eleg a meglevohoz hasznaltan 2 db es mar is 5760x1080-rol beszelunk. Csak gyorsba beneztem a bazarba Benq g2220hd 20 ezer kemeny forint. ( ket hetvegi bebas...as )
Szoval ne gyere nekem Dubaj-al mert akar a szomszedodban is lehetne
-
ebben a generációban gyakorlatilag mindegy hogy valaki X4et vagy szendit vesz(játékhoz)
a különbség szemmel nem látható
http://static.techspot.com/articles-info/448/bench/CPU_02.png
következő generációs GPU-k talán majd jobban kihozzák a különbséget de addig is az X4 955 a legjobb vétel.
i5 jelenleg pénzkidobás játékra de aki mondjuk 2-3 évig nem szeretne az alaplap+cpu kombóhoz nyúlni annak talán jobb választás lesz a 2500k -
"Manapsag a "jatekos" ott kezdodik hogy 2560x1600 es az ettol exremebb eyefinity setup "
hol? dubajban? -
nem mindenki tirexi komplexusos ám. -
* grebber a folyamatos flemkeltes es trollkodas miatt kitiltva a topikbol egy hetre. * -
Miert nincs adat az OC-s 2600k-rol ?

Bad Company 2