16997
  • Gerry
    Aha, de nem túl sok az eltérés ezek szerint, én sem raktam őket egymás mellé, de ha az embernek jó a hűtője (pl GlobalWin TAK68), akkor könnyű lesarkazás nélkül is feltenni.
  • Gerry
    Ja, kb annyi, vagy kicsit lehet hogy még kevesebb...

Evil: azt viszont el tudom képzelni, hogy a procimag mérete nem egyezik meg TB-nél és palonál, ezesetben télleg nem jó, de a biztos, az, ha az ember nem használ ilyesmit, szerintem, több bajt okoz, mint hasznot, pláne ha az ember elég ügyes ahhoz, hogy feltegyen egy hűtőt a procira anélkül, hogy lesarkazná...
  • Evil
    nem pont ugyanazon a helyen vannak.Ahol a regin nem volt ott az xp n van es a regi lesarkazasvedon ott nincs kivagva.En se figyeltem anno amikor vettem a procit de a boltban felhivtak ra a figyelmem.
  • CybearBoy
    Akkor kérdezek egy kicsit konkrétat. Szerintetek az 1.33-as TB után az 1800+os XP-vel hány ponttal többet érnék el pl 3DMark2001-be? (csak a teljesítménykülönbség miatt, nem azé mert ezért venném ) Kb 500-800 pont?
  • Gerry
    Nem, nem folia volt, azt leszedtük.
  • Gerry
    Mellesleg kifejtenéd egy kicsit bővebben, hogy miért okozna zárlatot, a TBirdnek is ugyanolyan hídjai vannak, mint a Palominoknak, csak a tokozás anyaga külömbözik, de a hidak ugyanabból a fémötvözetből vannak, ugyanazon a helyen.

Persze az is lehet, hogy én tévedek, de akkor sorry. Ezesetben plz fejtsd ki a dolgot, O.K.?
  • Evil
    ha jol tudom az nem szigetelo rajta csak egy vedofolia ,pont emiatt szokott magasabb lenni a lesarkazasvedo mint a mag.Elfelejtik levenni es kesz a baj.
  • CybearBoy
    Aha, még nem volt a kezemben XP, de gondoltam, hogy más kialakítású kell rá. Thx
  • Gerry
    Igen, az most még elég (nekem is az van).

Evil: nem biztos, mert az ismerősnek olyan lesarkazásvédője volt, aminek az egyik fele valami szigetelőbevonattal volt ellátva, máskérdés, hogy nem biztos, hogy a procimag magassága=a lesarkazásvédő magasségával...
  • Evil
    csak szolok hogy meg ne probald hasznalni a tbird os lesarkazasvedot xp proci hoz mert olyan zarlatot csinalsz a hidaknal hogy csak pislogsz.
  • CybearBoy
    GeF3 Ti200 (210/480). Sztem ez elég jó most. :)
  • Gerry
    Hát, elvileg jó lehet, de a haveromnál a lesarkazásvédő miatt elszállt 2 proci is, mert kb 0.7mm-rel magasabb volt a lesarkazásvédő a procimagnál, ezért pár mp-en belül elégtek a procik, én nem használok, és még soha egy procinak sem törtem le a szélét... Óvatosság a lényeg. Ja, amúgy milyen VGA-d van, lehet, hogy jobban megérné a proci helyett azt venni...
  • CybearBoy
    Ja, és szerintetek a Tbirdömre vett lesarkazásvédő jó lenne az XP-re is?
  • Gerry
    hát gondold meg, az 1800+os asszem nem több mint 27e bruttó, és alig van külömbség, az 1900+hoz 66MHz. Az a 6000 Ft megér-e 4-5% sebességkülömbséget... Szerintem NEM.
  • CybearBoy
    Aham. Én most bruttó 33-ért tudnék venni 1900+-t, eladni a 1.33-at meg 12-ért. Amúgy már most is DDR-es rendszerem van.
  • Gerry
    Ha van rá pénzed, akkor megéri, az XP-k állati jól teljesítenek, de árban most az 1800+os éri meg, az afölöttiek, még aránytalanul drágábbak, nekem is az van, és elégedett vagyok vele (persze érezhetően, csak DDR-rel fogsz gyorsulást tapsztalni az 1.33-ashoz képest...).
  • CybearBoy
    Szerintetek érdemes leCSerélni egy 1.33-as Tirdöt egy 1900+os XP-re, vagy most még felesleges?
  • Anee
    árban megéri...nézd meg egy Athlon 4 es mellett s aztmondod Duron...
  • Gerry
    A Mobile Duronok abszolút nem melegednek, még a sima Duronoknál is kevésbé melegednek, és azok sem olyan veszélyesek. A vészesen melegedő procik az 1GHz feletty Athlonok, és az AthlonXP-k. Egyébként gyorsabbak mint a celeronos Notebookok. Szerintem abszolút megéri, már persze attól függ mennyit kérnek érte...
  • Anee
    ne vedd meg azt az MSI lapot, alig nyújt többet egy KT266A-s lapnál...Inkább Abit vagy Gigabyte felé kacsingass...
    Amúgy hútőből jó egy nagyobb Titan, Coolink U2L, Igloo 2400 vagy 2310..ezek halkak és hűtenek is...
  • Anee
    Utánna kiadtak egy videot ahol bemutatták hogy leáll a proci
    De sípol az alaplap ha gáz van magától ad1, és lefagy előtte ad2 szóval lehet tudni mikor lesz kísz
  • Sman2
    Akkor ezt skubizd:
    Tévedsz: egyáltalán nem kell a hőmérsékletet nézned egy progin keresztül, hisz amint leáll a venti vagy letörik a borda az AMD pár másodperc múlva szarrá füstöl (esetleg az alaplapot mendheted meg) :)

Ezt bízonyítja a nagysikerű Tom's hardver egyik teszt videója, ahol 2-2 különböző Intel és AMD procit tezsteltek azzal, hogy Q3 alatt leszedték a hütést (menet közben!):
    A P4 csak lelassult és visszahelyezve a hűtőt minden ok.
    A P3 megfagyott és hűtéssel újra minden ok, csak resettelni kellett.
    Az Athlon 2-5mp és füstölni kezdett, és az alaplapnak is annyi...:(
    A Palonimo magos (asszem MP) 2-5mp és füstölni kezdett, de az alaplapnak megmaradt...:(

Nagyon jó kis videó, töltsétek le és nézzétek meg, tanulságos...

Ez mind igaz, de az AMD olcsóbb, fejlettebb, és azért nem mindenkivel történik meg, hogy leég a procija...

Amugy meg ha elég nagy a hűtőborda (Titan D5), akkor ha leáll a ventilátor bírja még egy ideig, vagy röktön csá proci?
    A videóból úgy tünt azért venti nélkül is ment egy darabig!?
  • F3negyerek
    jó az AMD meg nem is olyan drága mint az Intel,viszont egy kis hibától vagy áramzavartől leáll a ventillátor és szarráég a processzor alaplapostul. :( ez van!Inkább kicsivel drágább intel mint hogy mindig kattintsak a hőmérsékletet mutató progira hogy nem e túl forró a proci.És mig az AMD nek az alap hőfoka 60 C°,addig az intelnek 40 C°.na csá
  • Pheel
    Erre nagyon egyszerű válaszolni. Használj mindenhez 80 eres kábelt és akkor tuti nem a kábel lesz a szűk keresztmetszet. :)
  • Anee
    az ASUS A7V333-nak mondták hogy gyengusok a biosai...fogod és felraksz egy újabbat...1007-nél jár már talán
  • Sman2
    Valaki elmagyarázná nekem mint kezdőnek az ATA-HDD viszonyt (PL: ha X vinyom van akkor ilyen kábel kell, hogy gyors legyen +stb...)?

Minden típusát (régi 33 tól a mostaniakig)!

Tudom LÁMA de tisztába akarok lenni...irritál a tudatlanság :)...
  • Gerry
    Máshol jól müxik a HDD? Úgyértem másik gépben?
  • Gerry
    Szerintem simán a 80 eres kábeledben megtört egy ér, nekem akkor csinálta ezt, egy darabig lassú volt, aztán hol felismerte a bios, hol nem, aztán végleg csönd lett, ekkor besz*rtam, mert azt hittem, hogy a hdd feküdt el, de kb 2 perc alatt rájöttem ,hogy a 80 eres kábel adta meg magát. Azóta már többet is elhasználtam belőlük, mert sok HDD megfordul nálam, és nem tesz jót a kábeleknek az állando kihúzkodás.

Tehát, szerintem próbálj ki egy másik kábelt, mielőtt bármi mást csinálsz, aztán, ha az nem segít, akkor szólj!
  • Gerry
    Nos, a dolognak sok oka lehet. Először is, milyen hűtőd van, és hány fokos a procid, másodszor, hány Watt-os a tápegységed, mert, ha 300W-nál kisebb, vagy nem márkás, akkor ez is valószínűleg okozhat ilyesmit (talán ez a leggyakoribb), harmadszor, hány Voltot kap a processzor, a memória, és az AGP?

Ha ezeket megírod, akkor esetleg tudok segíteni...
  • doc
    Abit Kr7a-133 alaplap.Hát remélem nem sokat téved a bios érzékelője.Köszi a választ.
  • Gerry
    Az az érték(, ha valós) akor teljesen normális, az Athlonok 95 fokig vannak hitelesítve, magyarul a fölött kezdenek meghalni, de persze ha a 70 fokot eléri a proci, akkor el kell kezdeni új hűtőt keresgetni... Ja, a valós alatt azt értem, hogy sok alaplapnak téved a bios-a, általában pár fokkal kevesebbet mutat, de nem ritka, hogy 15-20 fokot is tévednek, sajna... Megoldás: ASUS alaplap, lehetőleg i-panellel...
  • doc
    Helló!Nincs időm végignézni a hozzászólásokat,hogy már kérdezték-e,de kiváncsi lennék ,hogy szerintetek normális -e ha az athlon xp 1800+ proci ,cooperking hűtővel kb:45-55 celsius fok közt mozog.Nem tuningolt szerkezet.Nagyon melegszik a ház teteje ahova fujja a levegőt a hűtő.Köszi ha válaszolsz!
  • CybearBoy
    Valaki megerősítene, mert már nagyon sokféle vélemyényt hallottam...
  • Sman2
    Igazad van...:)

Az intel csak azzal szakít, hogy rambuszal nagyobb MHz-en járatva hozza a teljesítményt...
    Tehát az AMD fejlettebb mivel kisebb órajelen is gyorsabb...
    Na és mi van a DDR-es intelekkel = lassu...
    Vagy valami ilyesmi...
  • CybearBoy
    Hali.
    Szerintetek, egy 2200+os Tbred kevésbe melegedne ugyan azzal a hűtővel (Titan TTC-CU5TB, réz borda, nagyobb, 4800-as venti), mint egy 1.33-as Tbird??? Tom, hogy sokkal kisebb a magméret, mint amennyire a feszültséget csökkentettek, de a réz borda miatt eloszlana az a hő szépen, nem??? (És pl ha a 2200+ TBred helyett egy 2000+os XP van a képleteben?)
  • Evil
    passz.Ritka mint a feher hollo.Meg!
  • Gerry
    A KG7 egészen biztosan támogatja az AthlonXP-ket!!!
  • Evil
    nezd meg a gyarto oldalan tamogatja e az xp t ,de szerintem tuti.1600xp ket eleg jol lehet huzni.Nekem ment egy regen 2200+ on csak sajna elbarmoltam es behasalt a proci.Meg jo hogy garba el tudtam intezni.
  • Evil
    tb t mindenkeppen erdemes lecserelned xp re most nagyon barati aruak es ezert brutalis teljesitmenyt kapsz.Foleg ha tudsz tuningolni. Azt hogy most veszed e vagy varsz ezt neked kell eldontened.Meg az se mindegy hogy tamogatja e a lapod ezeket a cuccokat.
  • Anee
    kár hogy nem lehet kapni:-(
    Viszont ugyanarra az ALi chipkészletre épül az ASUS A7A266-E is.
    Szerintem EPoX lapot vegyél azok coolok, mivel xp333 nincs magyarországon