16997
-
#516 én a helyedben 2600+-ot vennék.
kinek a pap, kinek a paplan :DD -
#515 Na én meg ezt csípem, amikor egy elvakult pöcs lenézi másnak a véleményét!
Olvasgass egy kicsit a témáról és majd rájösz, hogy az a 2-2,5-szer drágább dolog már egyáltalán nem annyi, és a 70-80%-nyi telj. sem!
De én nem akarok itt senkivel vitázni, szóval barátom nyugodtan megspórolhatod a válaszodat, mert a témával kapcs. több úgysem érdekel! -
TheZsenyka #513 Ha jól tudom, a chipset automatikusan lelövi a rendszert a a procc hőmérséklete meghaladja az előírt hőmérsékletet. Nekem is ilyen lapom van, de Én pl. rá se bagóztam a hővédelemre. Mindenesetre hatalmas betűkkel reklámozták a hővédelmet. Pl. a proccfoglalaton is volt egy címke ami ezt reklámozta, ha még emlékszel rá. -
#512 Én AMD fan voltam az utóbbi 2 évben mióta megvettem az első 1,2-es TB-met, de most elpártoltam az AMD-től és P4-et fogok venni Northwood maggal, 512 L2 catche-sel, 533 busszal.....
Az INTEL most nagyon diktál és kurvára érezhető, hogy az AMD ezt most nem tudja tartani....
(bár ne így lenne) -
savafan #511 Egy MSI KT4 Ultra alaplapom van. Azon van hőfokmérő de nem tudom mit tesz ha túlmelegedik. Amit adtak hozzá programot az ha minden igaz csak figyel és jelez. De ha nem vagyok gépközelben akkor hiába jelez. Egyébként egy jó hűtő van rajta. Egy GlobalWin CAK valahányas. Egyenlőre alig éri el az 50-et.
F_L!
Ez a program figyeli a dolgokat és bele is tud avatkozni? Be lehet állítani mit tegyen?
Köszi mindenkinek! -
savafan #506 Srácok!
Friss AMD-sként volna egy olyan kérdésem, hogy létezik-e valami kis progi ami figyeli a proci melegedését és közbelép ha gázos a hőfok? Az alaplaphoz adott PCAlert csak figyeli és jelez, de elég gyakran nem vagyok gépközelben amikor pörög rendesen. Érdemes-e ilyet használni? Csak a biztonság és a megnyugvás miatt kérdezem.
Előre is köszi a segítséget! -
TheZsenyka #505 Moderator plíz töröld 500-tól 505-ig :) és sorry. -
#504 így jó?
-
TheZsenyka #503 Ha esetleg hagynál valami címet... :) -
TheZsenyka #499 Mit nem tudsz tuningolni? Ne viccelj, az új Abit MAX2-es lappal simán meglövöd 166 MHz FSB-vel a cuccot, a szorzót átölövöd hogy ugyanannyi legyen az effektív frekvencia mint előtte és anélkül hogy egy grammot húztál volna simán 15% teljesítménynövekedés. És akkor még nem is húztad meg a CPU-t. Ofkorsz, ezek után jön a további tuning. Az új Abit lap támogatja a /3 /4 /5 PCI clock beállításokat így 166MHz FSB-vel is 33MHz a PCI busz. -
TheZsenyka #498 jöttem rajongani -
Anee #497 xabre?mennyiért lehetett megvenni?
AMD-t amúgy sem tudod tuningolni..:-)
Röhelyes..1800+osom 16 fokos szobába vígan elment 2100+on..de 2000+on minden körülmények között stabil HALK léghűtéssel -
#496 steppen: egyáltalán nem biztos, de /olvastam/: ha nem az új XP-t veszed meg (fsb: 333), akkor nem sok értelme a 333-asnak, ha csak szinkron módban megy /266-attal/, de az igaz akkor legalább később fejlesztheted... -
[Walaki]D`Lair #493 AMD-t amúgy sem tudod tuningolni... -
Anee #488 4 ide raidbe plusz 2 sb csatorna...ez 12...ennyi nem kell
Amúgy az extrás gigabyteon is ott a raid.. -
Anee #485 Na ezaz hogy 333mas FSB csak KT400 nál oficiálisan támogatott...KT333 csak egyes speciális alaplapoknál kezeli..
A 8x AGP,s ez mindenképp a KT400 mellett szól
A GigaByte csupasz lapja 22 extrával tűzdeltje 28...el lehet gondolkodni kell-e az a baszottsok ide csatorna valaha is. -
#484 481-re mondjatok vmi-t. -
#481 Amd xp 2000+-os procim van. winből hogy tudnám tuningolni?
és meddig hogy ne menjen tönkre? -
[Walaki]D`Lair #480 nos ha valaki peltier-t használ akkor abból következik hogy vízhűtéses, ugyanis a peltier-t nem lehet léghűtéssel optimális hőfokon tartani. -
#471 miert ne lehetne ajanlatos xp re?Ahhoz is van kulon cuspacer. -
#470 nekem van ecs em...epox om nincs ugyan de van egy giga ga-7vaxp m mellette...hát persze giga jobb sokkal...de ecs el sincs semmi gond. Csak szar táp volt vele sajna megevett egy 1200 duront meg egy 1700 xp t is.-(
De ez nem a léap hibája..sőt...ha hozzátesszük hogy a lap megmaradt, akkor kimondhatjuk nem is rossz lap az ecs.
gog :...lesarkazás az annyit tesz hogy lezúzod a mag szélét/peremét/sarkát pl amikor teszed fel a coolert. lesarkazásvédő körülöleli a magot kb 3/4 magasságában, hogy ez ne fordulhasson elő. XP re nem ajánlatos. cuspacer a neve ha jól tom.
-
frasz #467 Epox kissé drága!
ECS 2/3 áron van!
vélemény?
Mikor vetted és előtte mikor cseréltél alaplapot? -
frasz #465 az Asus nem valami olcsó
van szerintem ennél jobb megoldás
nem akarok tökéleteset, csak jót
ECS?
Abit?
Acorp?
Melyiket, és miylet?
Ti milyen időközönként cseréltek alaplapot?
mert fölösleges drágát venni, ha 1-1,5 év után lecseréled!
R
-
#463 Alaplapot végy olyant amit késöbb is bővíthetsz , pl támogatja az ujj procikat , és min ddr 333-at.
Ha nem muszály akkor a raid nem kell itt pénzt spórolhatsz. Asus alaplapot ajánlhatom bátran.A7s333 ha nem akarsz tuningolni akkor ezt ha szeretnél akkor a7v333 a favorit.Ezek már el vannak látva hővédelemmel ,illetve szabályozzák a ventik fordulatát.(csendesek).
Duront szerintem már ne vegyél mert csak csalódnál és nagyon hamar egy másik proci után néznél. Szerintem Xp 1800+ árban ,teljesítményben otimális.
-
#462 Ez a beszólás most olyan volt mint egy borászati konferencián ,a sörfőzésröl akarnál beszélni.
Lehet hogy nem érné a lábad a földet ,és sok embert haragítanál magadra.
Üdv. -
frasz #460 szevasztok,
AMD procit szeretnék venni
szerintetek ha takarékosságból most csak Duront vennék, és később állnék át XP-re megéri-e?
szerintem most nem használnám ki az XP adta lehetőséget
Milyen alaplapot ajánlotok hozzá
abból sem kell extra, csak valami olcsó, de megbízható, fejleszthető.
Köszi
-
#459 Én a 27 fok miatt irtam le ,nem adtam meg a hozzátartozó frekit.Szóval szerintem az 42 fok az elég ... -
#457 Sztem felcserélted a két számot tutira.
Nálam xp1800+ cpu 41 alaplap 27 ,igaz vízzel hűtöm a cpu-t és a chipsetet is.
-
#455 Képzeljetek el, mennyi nálam az AMD TB 1.4 GHz proci hőmérsékletem? Most 27 fok! Az alaplap pedig jóval magasabb: 34 fok. Nem varázsoltam semmit, csak a Titan D5TBA-3 hűtő és megfelelő magas torony ház és kész punktum. -
#454 A bios naprakész. Egyébként Asus A7S333 a lap és már támogatja a 2400+ ,2600+ procikat is. -
#453 frissits biost rajta ,lehet meg nem ismeri a lap az 1900+ t.Amugy ez olyan nagy gond? -
#452 Segítséget kérnék .
Lenne egy AMDXp1800+ cpu ha biosban beállitom a 1610 Mhz-re ,akkor indulásnál 1800+ ot ír ki. Windowsban az MBM 5 is 1610-et ír ki. Egyesek szerint már 1900+ nak kellene bejelentkezni. Vagy csak akkor ha kioldom a szorzólockot? -
[Walaki]D`Lair #445 Nem. -
Hamlet #444 samsung syncmaster 753s jó monitor? -
#443 valaki plz!
akinek esetleg EPOX 8k3a alapja van, ert hozza mert ra van gyogyulva a bios hackre stb. ay segitsen ki plz.
Infi 1G (2x512) 2100DDR modul van a gepben es mennyire lehet optimalisan tuningolni a kicsiket?
idea?
-
#442 ok Dontottem!
mostma a new mesin mellol irok!
Epox 8k3a,1800+XP,1024 MB Infi 2100DDR
puff most ennzi love volt, a proci aze csak 1800 mert ugyis unlock lesz a vege ;)
hy.
-
Anee #441 nem.
csak lasabb az órajele de simán megy gyári beállításokkal. -
Hamlet #440 noname radeon 16+fa, baj hogy noname? -
Anee #439 Hát egy GF2 Ti már 14 ropi körül van az már elég barátságos ár.Vagy radeon7500 is 18 ami meg mégbarátságosabb -
Hamlet #438 hasonló árban