16997
  • Anee
    Elbaszni nemnagyon lehet veszteni nem tudsz vele semmit ha nekiesel
  • TheZsenyka
    Én az MSI KT4 ultra-t javaslom. Mikland környékén kutass (www.mikland.hu).
  • StarFist
    Ha mindenképpen Palomino magot szeretnél, akkor tegyál bele Morgan magos Duront, az csak 100 MHz fsb-t igényel a működéshez (más kérdés, hogy megéri-e). Ebből szvsz alaplapcsere lesz.
    Lapozz el az apronetre, mostanában elég sok Soltek SL75 Drv4/5-ös lapot kínáltak ott eladásra 16-17.000 körüli áron. Vagy vegyél egy K7S5A mobót (ebbe átteheted az SDRAM-odat is) és utána lépésenként cseréled a procit XP-re, a memóriát pedig DDR-re.
  • Laalee
    kt133 nemmegy 133 as fsb vel szoval xpt nem tudod hasznalni, max valami fel megolsassal, hogy 100mhz en jaratod... de ide is kell valami bios ami lekezeli oket, es nemhinnem hogy letezik...
  • TheZsenyka
    Elnéztem, a rev 1.05 nem az A7V-re vonatkozik! De az oldalt feltétlen nézegesd meg mert egy rakat infó van róla. Nagyjából arról van szó, hogy lockfree-re kell varázsolnod az XP proccot és 100-as FSB-vel kell hajtanod (ASUS hivatalosan nem garantál semmit) a gond az, hogy nem tudsz elég nagy szorztót belőni így - ha egyáltalán megy stabilan - csak jóval alacsonyabb frekvecián fog röfögni. De mondom, olvasd el.
  • TheZsenyka
    A rev-et elnéztem, de az oldalt olvasd át. Szerintük nem érdemes hekkelni a cuccot.
  • TheZsenyka
    http://www.a7vtroubleshooting.com/info/cpu/index.htm

ezt nézegesd meg
  • TheZsenyka
    Nem tudom, neked melyik verzió van. Ha Rev 1.05 akkor támogatja, az alatt nem.
  • Blasta
    ÁÁÁÁÁ!
    60-at nem adok egy prociért!
    Max 40-et!
    A 2400+ -os jöhet esetleg szóba, ha AMD lesz!
  • TheZsenyka
    Tudtok valakit aki pengén tud szorzó lock-ot feloldani XP-n? Én inkább nem vágnék bele az egy tized miliméteres agresszorkodásba... PLÍZ HELP!
  • TheZsenyka
    nem megy XP-vel
  • Anee
    AMD ATHLON XP 2,13GHZ 2600PR SOCKET A 60.000
    elgondolkozhatsz rajta.....
  • Anee
    Ha kinyitnád a szorzót akkor tudnád rendesen tuningolni...a Tbirdet elég könnyű kinyitni
  • StarFist
    Ez részben chipset részben ramfüggő. A sima KT133 nagyon ratyi volt ebből a szempontból, a 133A már jobb.
    Nekem most egy KT400-as MSI van és a RAM miatt csak 151 MHz-en tudom tolni az XP-t (152 MHz-en feljön a Win, de az Explorer végzetes hibával azonnal fagyasztja a gépet, még 1,80 V Vcore, CAS 2,5 mellett is).
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem összesen 107MHz-et sikerült összehozni a 100MHz-ből!!!! Ezért nem szeretem az AMD-t. Meghogy néhány szoftver ami P4-re van optimalizálva... Marhaság! Minden P4-re van optimalizálva! Majd ha az AMD piacvezető lesz (nem lesz) akkor lesznek maj AMD-re írt szoftverek. addíg nem.
  • asysoft
    A 166-os FSB-t meg tuninggal is elő lehet állítani...
  • PeTTi
    De úgy ám.Én is részben emiatt vettem amd-t.
    pga-ppga-fcpga itt tellett be a pohár.3 ujj deszkát kellett vennem és még mindig 800 Mhz-en voltam.És amikor megjött a fcpga2 akkor nagyon örültem ám.Fuj intel. Egyébként szerintem idén már nem lesz nagy verseny mert karácsony elött sokan darabra veszik a számítógépet.Majd januárban p4
  • Laalee
    max annyi hogy a 166 os fsb miatt a regi lapokkal nem megy, de ha ezt is nezzuk akkor intelnek mar a 4. foglalat tipusa jelent meg...
  • Laalee
    az amd szerint meg a barton jo a mostani socket a foglalatba.
  • Laalee
    hat p4 ez meginkabb zsakbamacsek :D

ugya maita az athlonnal 1 alaplap eleg volt p4 ez mar a 3.
  • Blasta
    Azért a 845-ös chipset elég frankó teljesít DDR-rel!
    Nem a márka miatt akarok P4-et venni, csak azt látom, hogy az AMD esik vissza és kitudja meddig...
    Ki tudja meddig lesz jó az új lapom ha AMD-t veszek és a "valamikor" megjelenő Barton milyen foglalatba fog menni....
  • Blasta
    Lassan 2 éve használom ezt az 1,2-es TB-t és marhára bejött, de már mindenkinek AMD-je van és nem látom mostanában a P4-ek teljesítményét. Pedig csupa jót olvasok a Northwood-ról...
  • Laalee
    ezesetben jobban megfontolando az intel, bar en meg minidg nem vagyok a penzem ellensege, hogy a marka miatt +5-10K t fizessek. meg amgyis p4 rdram mal az igazi azt meg ki fizeti meg... foleg hogy a minimum az 512.
  • Blasta
    Nemtudom még, megmondom őszíntén! Bujom a teszteket, de van egy hónapom, hogy kitaláljam!
  • Laalee
    nagyfrekis amd vel megbirkozik a ddr el meg nem :D
  • Blasta
    Gép amúgy is csere, mert a KT7A lapom nem szereti a DDR-t, meg szerintem a nagy frekis AMD-ket sem fogja....
  • Blasta
    FÁÁÁKKKKK!
    Igen azt!!!!!
    :-DDDDDDD
    Itt röhögök magamon!
    Majdnem mint CSOCSO....
    :-DDDDD
  • Laalee
    szamit persze azert nem a 2000+ os veri oda 2600 as p4 hanem a 2200+ os :D

amugy persze talalsz szoftvert ami intel optimalizalt, illetve alkalmazast amiben a sok cache nagyon megdobja a gepet, de amire te hasznalod elsodlegesen arra az amd siman pont ugyanolyan jol teljesit, mindezt olcsobban. par het es nalunk is lehet kapni a nagy frekis amd ket, szerintem jobban megeri azt kivarni, mint lecserelni az egesz gepet.
  • Laalee
    a t meg mindig felesleges oda :D
  • Pheel
    mármint cache-t? :))))))
  • Blasta
    catche-t akartam irni!
  • Blasta
    Persze. Hallottam róla valamit!
    Számít az 512 L2 catch is, ugye? Nem is keveset ugye?????
  • Lammer
    háát nekem ilyen barnás jellegü!
  • Ams
    így van
  • Laalee
    nem a freki a lenyeg meseltek mar? :D
  • Blasta
    MIVAN????
    Már nem is azzal egyenlő az AMD proci, mint amit ráírnak névelegesen?????
    Na ezzel meg marhára nem értek egyet!
    Azon még csak-csak elmorfondírozok, hogy egy 2000+-os XP (ami 1,67 MHZ) egy 2-es P4-es szintjén van. Oks, nézem a teszteket, néha igaz. Ezt azért ne akard már megetetni velem!!!!
    A 2200+ -as tényleges frekije 1,8 Mhz....
    2.4-es P4-est tuti nem ver, ebben biztos lehetsz!
  • savafan
    Nekem is zöld színű. Másnak kellene lennie?
  • PeTTi
    Lehet ,hogy ez nem lényeges de megtudná mondani valaki milyen színe van egy XP 1800+ -nak? Mert az enyém zöld ...
  • Ams
    ácsi!
    Amd|Intel
    2000+=p4 2.2
    2200+=p4 2.4-2.56
  • Blasta
    Nade mikorra lehet majd azt kapni????
    Októberben kerül elvileg a piacra, de nem biztos, hogy novemberre itthon is lehet majd kapni....
    És mibe fog kerülni?
    Egy 2200+ kerül nagyker nettóban 36e-be.
    Ugyan ennyi most a 2 ghz-es P4. Mire kijön a 2600+, meenyi lesz a 2-es P4????