16997
-
#1182 thx
-
Deathcourier #1181 1.75V -
#1180 Sziasztok. Szeretném megtudni menyi corevolt kell a 2100+ amdnek
mert a gépem fagy. de nem tudom mitöl
:( -
#1179 Azt, hogy 2 DB S-ATA 150-es eszközt tudsz rákötni, de nagy valószínűséggel ha nem S-ATA-ként használod a vezérlőt, akkor RAID 0/1-et is tud, mivel még nem a chipset-ben van ez a vezérlő, hane külön van ráintegrálva az alaplapra... -
parajesus #1178 Hahó!
Tudja valaki mit is jelent a Serial ATA 150 az alaplapon?
Üdv -
#1177 Szerintem nem érdemes, egy ismerősömnek 2 procija ment tönkre a lesarkazásvédőtől, mert nem feküdt fel rendesen, úgyhogy a harmadik procijára már rá sem rakta...
De ha szervízben szerelteted össze a gépedet bel lehet tetetni, hiszen ha elszáll, akkor rájuk lehet verni a balhét, de szerintem nem érdemes! -
#1176 Szasztok
Érdemes venni lesarkazásvédőt és számít ez valamit a hűtésnél (hőleadás) ??? -
#1172 Egyértelműen nForce2, mivel az HIVATALOSAN is támogatja a DDR-400-as memókat (a VIA KT-400 nem), még ha modul kerül bele akkor is, nem beszélve arról, hogy ha 2 modult teszel bele, akkor engedélyezhető benne a Dual DDR spec., ami elvi síkon megduplázza a memória sávszélességet, és ezzel némi sebességtöbbletet lehet elérni...
Én egyébként ezt ajánlanám: Chaintech Zenith 7NJS, én ilyet fogok mostanában venni, ez is nForce2-es... -
Lamech #1171 HALi!
Üdvözlöm a nagyrabecsült társaságot. Tudnátok nekem segíteni alaplap vásárlás ügyében?
AMD K7 2200XP procihoz szeretnék valami jó kis lapot igazából ezt a kettőt néztem ki:
-MSI KT4 Ultra-SR (VIA KT400 chipset)
-MSI K7N2-L (Nforce2 18D chipset)
Mi erről a vélemény? Nforce2 v. VIA KT400
Mindenféle vélemény érdekel. Vkinek van hasonló?
Előre is köszi!
Pá
-
#1170 Na, ma kiderül, hogy egy ASUS A7V266-E lapba bele megy-e egy Athlon XP 2400+...
Ha nem, akkor így jártam, vehetek új alaplapot, ha igen, akkor még 1 esetleg 2 hónapot várok az új deszka mgvásárlásával...
Holnap leírom a tapasztalatokat! (Remélem)
-
parajesus #1169 Köszi:)
Ez szinte a Max2 leírása. Akkor meg miért kerül a Max2 másfélszer annyiba? Valamit biztos nem vettem észre... De az alaplapod leírása rendkívül meggyőző, pláne hogy atomstabilnak tituláltad köszi! -
parajesus #1166 Köszi.
A különbség ezekszerint csak az lenne, hogy a Kd-7 nem tudja az AGP 3.0-át? Vagy igen? Nem tudod a te alaplapodon mi az AGP átviteli sebessége? A Max2-ről zengik azt, hogy "peak bandwidth of 2.1GB/s"
hmmm...
-
#1164 mer így most befigyel egy + átszámítás is, miközben számolgatok a biosban :) -
#1162 néha engem is zavar -
gambinos #1159 Nekem ABIT KG7 lapom van, és egy 2000+os XP.A BIOS szerint a TBird 1400ig birja.De mondjátok már meg,hogy ki a faszt érdekel, hogy mit ir ő és a kézikönyv. A lényeg, hogy a 20010820i dátumú BIOS elég lesz a 2600+ig.Sőt, nekem nem a hányezer+vagyokot irja ki, hanem a valós értéket.A +os kiirás engem zavar. -
parajesus #1158 Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni?
Viszonylag hosszabb távra kellene egy gép nekem.
A Terv ez: AB-AT7-Max-2/XP 1700/DDR-512-400/Abit Siluro GF4 Ti4200-8X
Így nekem úgy tűnik hogy egy jó darabig max. Ram-ot kell tolni bele és max. processzort cserélni.
Ha van ezekkel a stufokkal tapasztalatotok, írnátok véleményt?
Köszi
parajesus -
Athlonator #1154 Deathcourier mi a fenét csinász már -
#1152 Felteszed a legfrissebb BIOS-t, és megnézed, hogy mekkora a maximális szorzó, amit be tudsz állítani, tehát [maxszorzó]*133=az az órajel, amit még biztosan elvisz, de lehet, hogy autodetecten ennél többet is tud (itt a szorzóra gondolok)... -
Athlonator #1149 Es mi a tapasztalatod -
revi #1148 A 2600-ost is betudod tenni,csak biost kell frisssiteni, nekem is van egy ilyen lapom de valahogy nem vagyok kibékülve vele nekem lassúnak tünt, van egy tartalék 750-es AMD SLOT-OS gépem K7M-es alaplappal amit semmi pénzért nem adnék el mert a szivemhez nőtt kb: azt a szintet érte el pedig 2100-es procival hajtottam. Ezek után vissza épitettem a A7A266-E lapot hát ég és föld külömbség az utóbbi javára lehet, hogy nekem nem jött be VIA-chip?
-
revi #1147 K6-3 Proci reménytelen eset valamiért nem akarnak szabadulni töle, a sógorómnak is volt ilyen procija eladta alaplappal együt fejlesztés miatt, rögtön vissza is sirta igaz neki csak 400-s ketyeget a gépben, csak jókat tudott mondani róla.
-
#1145 eloszor is azt kene tisztazni milyen az alaplapod ,mit tud a bios a. -
#1143 van egy 1.8+ xp ha a fsb 145re állítom akkor a windows néha befleshel és egy kék képernyőn valami védelmi hibát ír ez a windows baja vagy a proci/memória nem birja? -
#1139 Az 1.91-est raktad fel? Milyen Windówsra? Utána feltetted újra a legfrissebb VGA/SOUND, stb drivereket? -
#1137 Szívesen! -
#1135 #1131 -
Athlonator #1132 Valaki probalta mar a processzort ezustfestekkel
huzni -
#1131 Az egyetlen olyan drivercsomag, ami eddig jónak bizonyult, minde téren (azaz nem akadt össze eddig semmivel) az a: ftp.aliusa.com/driver/Integrated1.091.exe
A haveromnak már többféle driver is fent volt, de ezenkívül mindnek volt valami bibije, hol az AGP vezérlővel, hol az IDE vezérlővel, de ez eddig nem mutatott hibajelenséget. -
Athlonator #1130 Milyem processzorod van -
#1128 Neked is VIA KT266A chipseted van?
Mert nekem a legfrissebb BIOS van fenn az ASUS-on, és igazából csak a szorzóval lehetne probléma, de amíg nem vagyok biztos a dologban, addig nem adok ki netto 38e Ft-ot egy 2400+os prociért... -
#1127 szerintem felkocolsz az asus lapjara es megnezed hogy tamogatja e. -
noodle #1124 HI!!
Minden bizonnyal 1 bios update után!!
nekem 1 Fastfame 6VHF lapom van és egy flash után 2200+-ig megy bele cucc.Most 1 T-bird 1.33Ghz van benne! -
#1122 ecs k7s5a
ecs k7s6a árban és features ben sem sokkal több a különbség;
ecs k7vta3 ez sem sokkal több;
gigabyte ga-7vaxpultra (kt400) serial ata stb 30.000.- netto -
#1121 Ahhoz ki mit szól, hogy ASUS A7V266-E alaplapba bele lehetne-e tolni a 2400+os AthlonXP-t? Mivel a 2400+osnak is 266, vagyis 133MHz az FSB-je, csak a szorzó magas, vajon elbírja ez az alaplap, mert akkor veszek egyet. -
#1120 Én az ECS-t nem igazán ismerem, de ha nagyon jót akarsz, akkor ASUS A7V8X (VIA KT-400), A7N8X (nForce2), vagy ha az ára nem baj, hogy kicsit borsos, akkor Chaintech 7NJS (nForce2), én a legutóbbit fogom most rendszeresíteni magamnak, igaz nettó 45900Ft, de FULLEXTRÁS, és hivatalosan is támogatja a 400MHz-s memókat DUAL DDR módban, azaz k. gyors a memóriakezelése, főleg, ha tud bele szerezni az ember 2db CL2-es DDR modult! -
#1118 A leírásában 12,5x szorzóról beszélnek, tehát a 2100+os még bele kell, hogy menjen, de a T-Breddel, azaz a 2200+osnak már alacsonyabb feszültség kell, mint a régi Palominoknak, és nem tudom, hogy a KT7A tud-e 1,65V-ot adni, nézd meg, és ha tud, akkor lehet, hogy belemegy nagyobb proci is. -
#1116 A kiirast leszarom, de valahol azt olvastam, hogy a 13,5x a maximális szorzó, amit elfogad a lap, ez lehet, hogy hülyeség, de mindenesetre nem akarok póruljárni, úgy, hogy belerakok, 37e Ft-ért egy 2400+os procit (az van most még elérhető), aztán meg nem indul el... Bár elvileg a szorzó már automatikus, de nem tudom, hogy van-e maximum, mert ha van, és az 13,5, akkor buktam a dolgot, és annak, hát hogy is mondjam, nem igazán örülnék... -
#1115 palomino t szerintem mar csak tbred b magosra erdemes lecserelni ,esetleg egy tuti jol huzhato a magosra.
A7V266-E be szerintem bele megy majd magasabb is mert a szorzot ugyis a proci allitja be a 133 as fsb t meg eddig is tudta a lapod.Legfeljebb a bios nem irja ki helyesen a procit ,de azt meg ki nem szarja le.
-
#1114 Na, ezt írtam én is (#1109)! -
#1113 Nekem is egy 2000+ os van. Főleg a t-bredeket érinti a dolog mert ott már a mag mérete is csökkent...