16997
  • Ssanya
    Mike!

Windows XP angol alatt próbáltam, kétféle detonator driverrel. Ugyanilyen hangkártyával, ugyanúgy xp alatt, gf2-es kártyával, de intel p-IV-en megy a haveromnak az én cd-mmel.
    Viszont a videó kártya drivert még nem kérdeztem tőle, hogy melyikkel próbálta, azt még megnézem.

Köszi a hozzászólást.

Üdv: Sanya
  • sWaTCh
    Még egyszer is köszönöm a hozzászólásokat. Meg vagyok győzve ;-) és persze az ára miatt is bztosan AMD-t veszek.
  • Mike
    mennyit szánsz rá?

mondjuk én is most fejlesztettem, 120-at szántam rá, most tartok úgy cc. 180-nál, és kéne még egy floppy, meg vmi nomális hangkártya, pl. Philips A.Edge
  • parajesus
    Hahó na a héten veszek végre gépet de kb. 5 éve nem építettem:( szóval a motyó összehangolásban totál láma vagyok. Amint látom ti nem, tudtok majd segíteni ebben mert igazából azt se tudom hogyan induljak neki :P)
  • Gerry
    Én még csak 2400+os T-Bredeket láttam közelről, de lehet, hogy a többi sem lockolt...
  • Gerry
    Kis segítség azoknak, akik most akarnak Athlon XP procit venni:
    Én most vettem egy 2400+os procit, majd rá 2 nappal egy másik boltban egy haverom is vett. A poén az az, hogy mindkét proci gyárilag unlockolt (tehát valószínűleg az összes 2400+), azaz nincsen átvágva az L1 híd, így akármilyen szorzóval lehet tolni a CPU-t, én már kipróbáltam, igaz stabilitást még nem néztem, de 2600+nak simán felismeria a gép...
  • Gerry
    Ha tudsz szorzót állítani, vagyis unlockolt procid van, akkor érdemes megpróbálni, de a 155 MHz nekem kicsit soknak tűnik, ha nem stabil, akkor inkább alacsonyabb fsb-vel próbálkozz!
  • Mike
    a wolf sem a proci miatt akad
    annak számos oka lehet
  • Mike
    ne játsz xp-n, sajna ez ilyen egyszerü
  • Mike
    az amd semmivel sem rosszabb mint az intel. csak olcsóbb. 386, 486, 486DX2-4 prociaim mind AMD volt. Érdekes, hogy akkor még nem volt ekkora vita ebből, mindenki 386DX-40-et használt kishazánkban, és nem a 2x drágább de lasabb DX33-at (itt most az átlag otthoni userekre gondolok). Mint ahogy a 486DX4-100-at is inkább használták mint az Intel 486DX-50-esét, aminek azért imressziv teljesítménye volt, csak ugye szokás szerint jóval drágább. Aztán az intel a pentiummal tarolt, de annyira, hogy 2 éve? sokat tipródtam, hogy meg merjem-e venni a TBirdömet, de szerencsére nem kellett csalódnom. A mostani XP-mnél már ilyen félelmem nem is volt. Persze az ellenoldal mindig azt szajkózza, hogy ilyen szar, meg olyan megbizhatatlan, de szvsz ki sem próbálták.
    Ugyhogy lehet az AMD mellett dönteni, és nem fogod megbánni.
  • Mike
    LOL IDG
  • Mike
    örüljél a 8300-nak, a winxp-t meg ne használd játékra. Egyébként van jelentősége? Vmelyik rpogram akadozik, ami eddig nem? Vagy lassabban számol filmet?
  • Mike
    inkább grafkártya driver, vagy a hangkártya miatt nem megy. a proci itt nem mérvadó.

amikor megjelent a warcraft3 a 750 Tbirdömön simán ment (+Gef2 szerintem vmelyik 38.xx driverrel)

milyen oprendszer alatt próbáltad?
  • Ssanya
    Sziasztok!

Van egy kis gondom, hátha ti tudtok segíteni. Van egy AMD XP procis alaplapom, abit kx-7-333R-es lapban, 1 db 512-es Samsund DDR-rel, es két játékot nem tudok elindítani: Warcraft III és Drome racers. Sajna mindkét játék csak biztonsági másolat, szóval ilyen irányú tapasztalás érdekelne. A cd egyébként tutti jó, a haverom P4-en játszott róla, én is, míg P3-am volt, játszottam a warcraft III-mal, most nem megy. Unokatestvéremnek szintén amd, de Duron procival, szintén nem akar menni egyik game sem. Valaki, aki be tudta üzemelni, esetleges trükköket? Esetleg valamelyik RAM-beállítás lehet a hunyó? Más gaméval nincs gond, több órát nyomtam az unreal II-t, ghost recon-t, ezeknél abszolút semmi gáz. INNO GF4 videókártya, 41.09-es detonatorral, de a 40.72-vel sem volt jó.

Ha van tippetek, előre is köszi.

Üdv: Sanya
  • Deathcourier
    H1twin és 49-50 fok!!!
  • Looserke
    És milyen hűtés van a procidon és hány fokos tuningolva???
  • Omegared
    Hasonló lesz a P4 tokozásához
  • Deathcourier
    na nekem a egy Polimanom (Palomino) 2000+van :) az eset Vcore 1.825V Fsb:142 maxra e felett már fagy de 12.5x142=1775Mhz ez majdnem 2200+ és ez nem rossz legalábbis nekem!!!!várom már a Bartont!!!! ki nem???
  • Looserke
    Deathcourier, hogy tuningoltad a procid? (Vcore, FSB?)
  • Deathcourier
    Emberek későbbiekre gondolva processzor vásárlás terén mardhad e majd a jelenlegi AsusA7V8X-es lapom???Barton?Athlon 64???Vagy Xp sorozat 2600+???
  • Borg
    Túltettél önmagadon, mostmár pihenhetsz.
  • TheChosen
    Athlon 64!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Gerry
    Hát én az Acorp-ot rühellem, meg a úgy általában ami nagyon olcsó, és ezért többnyira gagyi is, én minimum egy Abitot vennék, mert az még elég barátságos áron van, de igazából ASUS/MSI/CHAINTECH párti vagyok...

Amit mindenképpen kerülj: SiS vagy ALi chipsetes alaplapokat, mert azokkal 90%-ban csak gond van!!!
  • Gerry
    Sorolom, RAID (RAID 0, a két Maxtor D740X-L-hez), mikrofont, és PEN-Drive-ot előre dugom be a C-BOX-ba, és nem kell hátul matatnom ahhoz, hogy be dugjak egy vacak USB-s cuccost, a hengeres IDE kábelek miatt nem lesz akkora kupi a házamban, és a légáramlás is jobb lesz, ezáltal a hűtés is, este ha dolgozok, akkor nanyámékat nem zavarja a speaker hangja, mivel azt nem dugom rá, hanem a C-BOX-on lévő ledsorról szedem az infot, hálókártya és hangkártya nem kell új, mert ugyebár adott, ha lesz serial ATA winyóm, azt is rá tudom kötni, emellet lesz egy "csodás" kulcstartóm, és matricám a ház előlapjára...
    hát hirtelen most ennyi jut csak eszembe, de ha lesz még valami, akkor feltétlenül beírom ide!
  • sWaTCh
    Köszi a tanácsokat, még egy kérdés, milyen (gagyi) alaplapot ne vegyek, van konkrét típus ?
  • Anee
    Minek KingSton ram?
    Majd inkább az érdekel hogy a 2400+os XP tényleg olyan jól muzsikál-e 166-os FSB-n:-)
    Na sorold fel majd hogy a rengeteg extrából miket fox felhasználni
  • Gerry
    vcore-z= vcore-t
  • Gerry
    Igen elég húzós a 7njs, de rengeteg extrát adnak hozzá, valamint tuning szempontjából a legjobb választás, vcore-z 0.05-ös léptékben lehet változtatni, AGP/PCI/FSB asszimmetrikus állítása, stb...

Asszem jövő héten veszek egyet, amint elvitték a régi lapomat, a memó meg a proci már meg van bele (2*256MB PC2700-as Kingston, AthlonXP 2400+), ha meglesz a lap, majd írok róla tapasztalatokat, remélem csak csupa pozitív dolgot (kivéve az ár: 44.100 HUF, elég húzós...)
  • hen-tes
    :)))
  • Borg
    LOL
    2 hiteles és hozzáértő forrást soroltál fel:))))
  • Looserke
    Azért akármilyen tesztet megnézel az AMD 2000+ lenyomja a 2Ghz-es Intelt... Ajánlom a G*mestart vagy a PCW*rldot
  • hen-tes
    nem ezt mondtam ???
    csak másképp :))
  • hen-tes
    sorry
  • hen-tes
    már bocs !
    nem flamelni akarok
    de miért ide raktad be, hiszen itt 1értelmüen ez a válasz
    próbáld meg egy .. hogy is hivják ? áá, pártatlan topicban
  • hen-tes
    már bocs !
    nem flamelni akarok
    de miért ide raktad be, hiszen itt 1értelmüen ez a válasz
    próbáld meg egy .. hogy is hivják ? áá, pártatlan topicban
  • Looserke
    Azért ajánlják mert drágább, viszont az AMD simán lenyomja a 2000-es Intelt,csak olvass el egy tesztet.
  • sWaTCh
    Gép vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni pontosabban nem hagynak ;) Amit szeretnék P4 2GHz vagy AMD 2000XP. A boltban egyértelműen a P4-et ajánlják az AMD ára viszont jóval kedvezőbb. A kérdésem az lenne, mennyire "azonos" a két proci teljesítménye ?
  • Lamech
    HALi!

Gerry: THX! Csak sajnos ennyit most nem akarok a lapra áldozni a ngyker ára is 40000FT. :-(
    Viszont az Asusnak van az A7N8X nevű lapja az is igen ütős és csak 25000Ft. A tesztek szerint tuningra is igen alkalmas.
    Köszi mégegyszer.
  • Anee
    Jó nézd azt hogy az MSI lap 27 míg a Chaintech 40 fölött van jóval +áfa
  • Sati
    de 1.75 ön lefagy ha másolok a wincommanderbe :(vissza raktam 1.85 re ugy nem