16997
-
#1536 Nem, viszont kézzel is érzem, hogy melegebb lett...
De tényleg nem volt ilyen meleg az előző alaplapban.... -
#1535 Nem hinném, hogy a tép miatt jobban melegszik, inkább valamelyik alaplap mérhet rosszul (soxor mérnek jóval többet/kevesebbet az alaplapi méricskélők...), próbáltad már rendes hőmérővel is mérni? -
#1534 Hát defaulton hagytam, mert amúgy is kurvára melegszik ebben a lapban (az előző Abitban baszott 40 fok fölé menni, most meg 60, ugyan azzal a coolerrel)
Szal inkább nem adok rá plusz feszkót.
Ha nem leszek lusta, hozok haza egy másik tápot, hátha azzal nem melegszik majd ennyire....
De a fagyásra még mindig nem jöttem rá....
-
#1531 Esetleg feszültségemelés? Mennyin megy az az 1200-as Athlon? 1,75 kéne neki, de az 1,8-at is igénylik a régi prockók néha... -
#1528 Nincs mit... -
#1527 Na sikerült kideríteni, az alaplap volt a ludas.Kipróbáltam egy KD7-esbe (VIA 400 chipset), ebbe megy tök zsírul. Csak akkor azt nem értem,hogy az ABIT honlapján miért írják azt,hogy "Thoroughbred support" a KR7A-ra??? Na mindegy.Ha vkinek hasonló alaplapja van, akkor vigyázzon nehogy úgyjárjon mint én!Blasta,thx,hogy próbáltál segíteni!
Üdv! -
#1525 Hát erre nincs sok lövésem...
Lett más is véve a gépedbe???
Prószáld ki esetleg egy másik táppal....
Jobb nem jut eszembe. -
#1524 Sziasztok!
Szerintetek miért van az,hogy egy ABIT KR7A alaplapban (VIA 266A chipset) egy XP 2000+ -es Thoroughbred A procit nem ismeri fel helyesen,és a windows xp betöltésekor egy pillanatra kékhalálozik és újraindul? legujjab bios van rajta. Eddig két ABIT KR7A -ban próbáltam és ugyanaz a helyzet.Az ABIT szerint támogatja a procit az alaplap. Talán a proceszor gyári hibás? pedig vatta új most lett véve. -
Deathcourier #1523 Ez nagyon szép eredmény,erröl van itt szó!! -
#1521 Senki nem vágja a #1485-öst???
Valaki???
Akárki???
-
Deathcourier #1520 A windowson tényleg régi már 2000 van fent de nem telepítek ujjat amig nem lessz új vinyóm!!Nem vagyok hálózatba !!De tegnap meg ma még nem csinálta a hülyeséget!ez idegesít hogy rendszertelenül resetel, illetve leáll! -
#1519 én is tápra gyanakodtam de szerintem software.. -
#1518 lehet software-es hiba is, milyen rendszered van? Nekem most lett RDSL internetem és mióta benne van egy Cisco kártya a gépemben, rengeteget resetel, bár most éppen viselkedik.. Hálózatba vagy kötve? -
Deathcourier #1517 Csá!Márkátlan de leírtam mindent az Amd Xp processzorok... topicomban! -
#1516 Milyen táp? (Márka?) -
Deathcourier #1515 Szerintem vinyó lessz 100%-ig!! -
Deathcourier #1514 Van rajata ugyebár vinyó,kislemez,Dvd,és egy író!!! -
Deathcourier #1512 #1498 Szevasztok Jago problémájához hasonló az enyém is!A gép rendszertelenül leáll de inkább reset-elni szokott ez mitöl lehet???Táp??a régi vinyóm??AsusA7V8X,2000+,384DDr,8.4Seagate vinyó!300W táp. -
#1510 A Palomino mag az négyzet alakú, a Thorougbred pedig téglalap alakú. Így a legegysterűbb "ránézésre". Után serial... (lentebb) -
#1509 Mondjuk én nem találtam rajtuk ilyen jelölést, pedig meglestem 3 különbözőt...
AZ egyik Samsung-on volt egy TCB-3-as jelzés....
Esetleg ez lenne? -
#1508 Gondolom rajtavan a memória chip-eken... -
#1507 A Kenny haverom most ugyan így szív egy KD7-essel....
Abban sem megy a 19-es XP 133-on...
Nemtom ez mi lehet. Bios hiba? Laphiba? Netán táp????
Foglamam nincs.....
még jó, hogy nincs szorzólock a TB-mben, így tudom hajtani névleges ferkvencián, csak 12*100-on és nem 9*133-on :-)))) -
#1506 ok,köszi.és hogy nézem meg hogy CL2-es CL2,5-es vagy CL3-as-e a memoriám? -
#1503 Sziasztok bocsi,hogy ideírok,de nem tudom,hogy ez melyik topikba tartozik.Végülis AMD-s alaplapról van szó: Van egy 256 DDR MB-os memoria modul, és vennék egy 512 DRR MB-osat.Ez így müködni fog? Mer régen hallottam olyat,hogy ha két DDR modul van a gépbe,azok csak akkor müködnek ha mindkettő ugyanakkora.Vagy ez hülyeség?
people: Itt utánanézhetsz a témának:Olvasdd el!Jó cikk!
http://prohardver.index.hu/rios2_cikk.php?id=160 -
[Walaki]D`Lair #1501 Egyik barátomnak meg KT7A-ja van, és az 1.3-as Tb fagy 133-on :DDDD pedig 133-as az FSB-je...(dilisek ezek az AMD-k :)) -
Anee #1499 Próbáld meg cd-író/olvasó meg egyebek nélkül...csak vinyó...ha úgy is fagy-ennyi kráftot még egy jó 250-es kitol- akkor tényleg csere -
#1497 Sziasztok. Szeretném megtudni hogy fagyhat e a gépem ha a videó kártya meg az integrált hangkártya egy irq-n van mert nálam ez a hejzet méghozzá a 16-os irq-n van.
a 21-es irq-n meg van 3 (VIA Rev 5 vagy újabb USB univerzális állomás) de ebből 3 van a 21-es irq-n meg egy (VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller)
Ezek miatt fagyhat a configom ?? -
#1495 A BIOS-ban van ilyesmi, hogy memory timings?
Ezt kéne optimal-ra vagy default-ra állítani!
-
#1494 RAS, CAS, RAS-to-CAS, órajel?
Acorp ?W, egyébként AZONNALI csere javasolt ezesetben, főleg, ha 350W alatti az az acorp... -
#1492 Ja, lehet, hogy a táp a ludas (milyen?), de a 40.41 nálam is elég instabil volt, 41.09 a biztos, 43.00 a sebességkirály. RAM időzítések hogy vannak? -
#1490 Fontos lenne, hogy melyik detonator, mert igazán a 41.09 a "legjobb" lévén, hogy az a hivatalos, nekem mondjuk a 43.00 is jól megy, bár a stabilitását még nem próbáltam, de gyors... VIA 4in1 fent van? -
#1488 Milyen alaplap, oprencer, ram, driverek??? -
#1486 Ha jól tudom, akkor csak a ram beállításokkal operálnak ezek a beállítások! -
#1485 Szasztok!
A történet a következő:
Vettem egy igen jó eredményekkel rendelkező SOLTEK SL75FRN-L GOLDEN FLAME alaplapot! Egy viszonylag régi 1200-es TB-m van, 133-as busszal.
A lap gyönyörü és gyors is, köszönhető az nForce2 chipsetnek!
Csakhogy fagyott a lelkem! Leginkább 3DMark közben!
Cseréltem én mindent benne, míg arra a következtetésre jutottam, hogy nem fagy benne egy 950Mhz-es, 100-as FSB-s Athlon!
Kipróbáltam az enyémet benne 100-as FSB-vel és csodák csodájára stabil!
A szervízben ahol letesztelték (mert már volt ott is) egy 2000-es XP-vel nyomatták, szintén 133-on!
Szóval az én procimmal fagy 133-on!
Viszont elötte egy Abit KT7A-s lapom volt, amiben szintén 133-on hajtottam és persze mióta megvan semmi gubancom nem volt vele!
Esetleg van valakinek 5lete, hogy mi lehet a szar, illetve mitől lehet a hiba????
Előre is THX! -
#1481 Elismerésem az asszonynak!!! Nem leget, hogy pályát tévesztett??? Lehet, hogy informatikusnak kellett volna mennie? (Vagy lehet, hogy az is???) -
#1479 Elvileg "könyebb", de nem biztos hogy ez megoldja a gondot, mert más is lehet gond, pl.: a két 256-os memó nem tud együtt dolgozni... -
#1478 Abba bele megy az összes Ma létező XP-s proci, beleértve a T-Bredet és a Bartont (333MHz+512KByte), valamint elvileg az ezt követő ősszes 333-as Socket468-as proci is. -
#1475 Gyanús a dolod, próbáld ki a Memtest86-ot, normál, majd teljes teszben jelez-e valamiféle hibát, ha igen akkor ram gond, ha nem, akkor valami driver ütközés lehet a probléma...
http://www.memtest86.com -
#1473 Próbáld uninstallálni a VGA-t, majd utána felrakni a 4in1-et, de lehet, hogy más gond is van pl memóhiba... -
#1470 Szedd le a 4.46-os drivert a VIA oldaláról, és tedd föl azt!