16997
  • Gerry
    Na igen, de ha nem melegszik a procid, akkor nem kell annyin járatni. Ha meg szükség van rá, akkor megvan a lehetőség a nagyfordulatra is, én mostanában veszek egyet, mert kipróbáltam, és jónak tűnt, a duplaventis tuningolt TAK68 meg már kiűz a hangjával a szobából...
  • Borg
    Na ja banyek, de amelyik fordulaton jobban hűt, ott már jóval hangosabb is...
  • Gerry
    Szerintem vegyél Thermaltake Volcano 9-et, azt lehet szabályozni kézzel és hőmérsékletre egyaránt, jobb mint a falconrock (havernak az hűti a 2400+ osát, és neki igencsak 60-65 fok körül mozog), és nem is vészes az ára, 4500Ft nettó kb.
  • Gerry
    Én is így tudom.
  • [Jakuza]
    En ugy tudom, hogy az osszes KT400as es Nforce2es lapokban lehet allitani a TBredek szorzojat.
  • [Jakuza]
    Semennyi.
    Nalam maraz Epox 8KHA+ -> Abit NF7-S nem ment, pedig AMD platform mindketto.
    Igy kizartnak tartom, hogy Intel -> AMD meg problema mentesebb lenne.
    Bar mindenem megmaradt, mert hala istennek a telepito eszlelte az elozo Windows XPt igy csak reinstall kellett.
  • Borg
    Apropó még valami.
    Szerintetek mi esély van arra, hogy az XP át tud állni az új gépre újratelepités nélkül?:) (angol SP1-es)

TUSL2C+1400p3 -> 8RDA++2500+

Anno SA6R+750P3ról egykét ujrainditgatással szépen átállt, feltelepitette amit kell, felismerte amit kellett, és ment tökéletesen utána.
    Kiváncsi leszek hogy birja most:)
  • [Jakuza]
    Nekem a 2.41 van fent es semmi baja sincsen a vinyoleallitason kivul.
    Bar en nem igazan szoktam ujrainditani igy nem zavar. Azthiszem amugy a legujabb igaz nem hivatalos a 2.78as de az csak Audio driverben ter el a 2.03tol.
  • Borg
    Most már majdnem biztos, hogy EPoX 8RDA+ lesz. Ninc sszükségem a 3+ szolgáltatásaira.

Már csak egy kérdés foglalkoztat ezzel kapcsolatban, hogy vajon a FalconRock II hűtő elég lesz e neki, ha teszemazt meg akarom hajtani 200FSBvel 2200Mhz körül... Hány fokon viszi majd vajon?
    Vagy tudtok egyéb jó hűtőről, ami nem hangosabb ennél (26dBA), és jobban hűt?
  • izb
    Msi pedig köztudottan nagyon jo,és gyors alapokat gyárt!
  • Gerry
    Szar a 2.41! Nem ment vele pár CD-író progi. 2.03 az igazi. Azzal sosem volt semmi godom!
  • Evil
    2.41 es nf2 drivert kiprobaltad?
  • Gerry
    Nekem sohasem kattogott, se a sima ATA-133, se a Serial-ATA/RAID, Windows XP-m van, és az nVidia által hivatalosnak tartott 2.03-as nForce drivercsomagot használom, és amikor 2 db 80GB-os winyón másolgattam, akkor meglepődtem a sebességen!
  • Gerry
    Hát pedig pont az IDE-kezelése az ami meglepően gyors (nomeg a memóriavezérlője), legalábbis nálam XP alatt messzemenően megverte az A7V266-e és az A7V8X IDE vezérlőjét...
    Nekem -gondolom tudod- Chaintech 7NJS-em van, de az alábbiak közül én leginkább az EPoX-ot javasolnám, vagy esetleg (ami még nincsen ott), az ASUS A7N8X-et, de a felszereltség tekintetében szerintem a Chaintech a legjobb, én emiatt döntöttem mellette annak idején.
    Abitokat nemigazán kedvelem, MSI meg számomra semleges.
  • Kese
    Hali All!

A bios 1012 a legfrissebb az A7V8X-emen. De nem oldja meg a monitor kikapcsolását. Egyszerűen még nem láttam ilyet. Az AMD oldalán rá lehet keresni az adott procihoz milyen alaplap való. Kimondottan ajánlják az ASUS A7V8X-et 1.04 reviziótól. Az asus meg azt írja hogy a 333fsb-hez 1011 bios kell. Megnéztem az én lapom revizióját, stimmel, bios stimmel. Csak menni nem akar tisztességesen. Ilyet még nem láttam... Valaki azt mondta hogy nem árt egy 400W táp. Ha más nem lesz akkor azt fogom kipróbálni. A konfigom mégegyszer: ASUS A7V8X, AMD XP 2500+ 333FSB, ATI Shappire 9000Pro 128MB, 2*256MB 400Mhz Samsung DDR RAM, 80GB Maxtor 7200RPM, DVD Combo drive. Ha valakinek ilyet csinálna megnyugodnék valamelyest... Üdv
  • Evil
    ja es ez akkor jott elo amikor a gepet ujrainditottad, ilyenkor lelotte a driver a vinyokat, amiknek igy ismet fek kellett porogniuk, ez pedig nem igazan egezseges, foleg ha egymas utan tobbszor reboot ra van szukseg.
  • Evil
    azt csak a gane 2.41 es nf2 driver okozta es amit surgosen vissza is vont az nvidia.az nf2 es deszkaknak egyelore nincs normalis ide drivere , nekem a kt333 as deszkam ide kezelese villam volt a 8rda+ om hoz kepest.
    leszamitva ezt a legsiralyabb amd deszka a 8rda3+ al egyetemben.
  • Borg
    Milyen kattogás? Nem is veszek ilyen szart a végén
  • dikki*yysw
    Sztem Borg a vinyó kattogásra gondol az IDE drivernél. Azt vhogy ki lehet kapcsolni, vagy az IDE drivert nem kell felrakni.
  • Blasta
    Nekem a Solteknél elég volt egy driver frissítést felrakni.
    Alapból nem a CD-n levőt használtam, szal nem tudok ide driver problémákról.
    Ja, de igen. Nem akart rendesen felmenni rá a CD-n levő driver.
    A netről leszedettel nincs gond!
    Nekem semmi gondom az nforce2-vel, kivéve a lentebb említett 100Mhz-133Mhz probléma.
  • [Jakuza]
    Hat sajnos Nvidia nem hires az alaplapi driverek tokeletes megirasaban sem, de nalam nincs halaistennek problema.
  • Borg
    Nforce driver negativumok?
    Hallottam hogy pl az IDE kezelése nem éppen csodálatos...

Amúgy asszem 1vagy2 lesz. Csak epox nem biztos hogy lesz addigra, amikor nekem kell...
  • [Jakuza]
    1. EPoX 8RDA3+
    2. ABIT NF7-S 2.0
    3. MSI K7N2 DELTA

Ebben a sorrendben. :)
  • Borg
    Ki melyik lapra voksol?

MSI K7N2 DELTA
    ABIT NF7-S 2.0
    EPoX 8RDA3+

vagy egyéb?
  • HG
    Szasztok! AZ Epox integrált hangkártyával kapcsolatban kösz mindenkinek minden tanácsot. Win 98-ban nem jött össze igazán, csak úgy megy valamennyire, ha letiltom az encodert, de pl. a GTAIII játszhatatlanul akad. Win XP-vel viszont minden elsőre klappol, GTAIII megy akadásmentesen, meg minden más is. A kérdőjel továbbra is ott van a 98 miatt, de így már korántsem zavar annyira. Köszi!
  • Blasta
    Köszönöm!
    AKkor jövő hónapban nyugodtan repül majd a gépbe a 2,5-ös barton! :-D
    Ihajj
  • izb
    KT333 is kezeli,csak Bios frissités kell neki!
  • Gerry
    Persze hogy kezeli. Az kezeli csak igazán!
    (Elvileg még a VIA KT400 is kezeli, de az nForce2 az biztosan jól kezeli...)
  • Blasta
    A 2244-es kérdésre nem tud senki valamit?
    Másik kérdésem ugyan ezzel a lappal kapcsolódóan:
    vajon az Nforce2 chipset kezeli a Barton-t?
  • Gerry
    Attól függ, hogy milyen XP, ha T-Bre magos, akkor az a normál, asszem, ha Palomino, akkor ha kevés neki, akkor egyre gyakrabban fagy ki, vagy lép ki alkalmazásokból ok nélkül... Ha viszont semmi bajod nincsen a géppel, akkor hagy a fenébe, hiszen nekem az 2400+om megy 1.575-ön az 1.65V helyett, és stabil, valamint nem olyan meleg, még ha besüt a nap a szobámba.
  • Shep
    Mi a következménye annak, hogy ha az alaplap 2100+ os XP-nek 1,6 körüli feszkóta ad? Kisebb a teljesítmény vagy mi?
  • Gerry
    BIOS frissítés szerintem megoldja a problémádat, mert tudtommal az öszes A7V8X támogatja a 166MHz-s (333-as) procikat, a rev. számot pedig leolvashatod az alaplapról, vagy valahol a PCI sinek mellett a nyákon fel van tüntetve, vagy a legszélső PCI sín oldalán van egy matrica, amin rajta van, hogy A7V8X rev. x.xx!
  • Kese
    Hahó.

Egy kérdés emberek. Hogyan tudom meg az alaplapom revizióját? Az Aida nem írja ki. :( Ugyanis az a problémám, hátha valaki tud rá megoldást, hogy vettem egy AMD 2500+ 333FSB XP procit és beraktam a gépembe. Azóta se szó se beszéd néhány percen belül kikapcsol a monitor, a gép meg (talán) megy tovább. ASUS A7V8X lapom van, eddíg egy 2000+ XP volt benne, amivel nem csinálta. Vidikártya ATI 9000Pro Sapphire Atlantis. Valakinek esetleg ötlete mi ez???? Most csökkentett fsb-vel megy csak 14xx Mhz-n. (Lassabb mint a 2000 volt). Köszi.
  • Wanted
    Ruffi, Evil off: thanks!
  • Ruffi
    EPox
  • Wanted

Körbenéztem. Ami szóba jöhetne:
    EPOX 8RDA
    ABIT KD7-RAID
    ABIT NF7-S

Van valamilyen tippetek?
    Esetleg más alaplap, ebben az árkategóriában?
  • Wanted
    Please help!
  • [Jakuza]
    Ja es korbeneznek en a IRQ-k kornyeken , mert szerintem IRQ utkozesed lehet.
    En altalaban leszoktam tiltani a COM portokat igy felszabadul 2DB (nincs ra szugsegem).
  • [Jakuza]
    Probald leszedni az Nvidia oldalarol a legujabb Nforce2 drivert.
  • Wanted
    Hi!
    XP2000-hez keresek valamilyen aló kategóriás (olcsó) alaplapot.
    Mit ajánlanátok?