16997
  • Gerry
    Milyen procid van?
  • Gerry
    Radeon 8500 64MB 275/275
  • [Jakuza]
    Es milyenek az elso benyomasok ?
    Masik fele szep es jo az a 3DMark pontszam, de milyen VGAval ?
  • Gerry
    Üdv az AMD tulajok népes táborában! Hőmérsékletek?
  • Borg
    Mától alattam is AMD röfög:)

EPoX 8RDA+
    Barton XP2500+
    2x 256DDR400
    Spire falconrock II

Egyelőre minden sirály...

3dmark2001SEt futtattam, 8000->9800pont. (minden alapon hajtva egyelőre, ram dualban, szinkronban 166/333on)
  • Gerry
    Szívesen!
  • Gerry
    Elvileg BIOS-frissítés után belemegy, mivel a sima Athlon XP is 133-as FSB-vel megy, de meg kell nézni, hogy mekkora a MINIMÁLIS VCore, amit meg lehet adni az alaplapon. Mivel a régi Palomino magos XP-k még azonos VCore-t igényelnek mint az Athlonok, ezért azok gond nélkül mennének, de az új manapság kapható T-Bred magos XP-k már alacsonyabb 1.6-1,65V-on üzemelnek.
  • Gerry
    Mistral-ról nem nyilatkozok, a többi nem hangzik rosszul!
  • Gerry
    Kössz, de asszem nem fogok mostmár hűtőre költeni, másfél éve vettem egy GlobalWIN Tak68-at (7800+fáért), annak a teljesítményével eddig nem volt gondom, pláne, hogy raktam rá erősebb ventiket. Egész jól elboldogult a 2400+os procival is, csak állati hangos . Ezért vettem Volcano9-et. Tulajdonképpen semmi gond nincsen vele, csendesebb a régi hűtőnél, de EGYÁLTALÁN nem hűt jobban. Visont ez is 4900+fa volt. A régi hűtővel nem tudok mit kezdeni, ugyan semmi baja, a csapágyazása tökéletes, a felfogatása az eddigi legjobb, amit AMD procihoz láttam, csak a 2 vent kavarja rajta hangosan a levegőt. El nemigazán tudom adni, mert nemtom ki venné meg, és mennyiért, viszont már így is elvertem hűtőre kb 13e Ft-ot, ha most még vennék egy V11-et is, akkor már abszolút atlépném azt a határt, amit egy hűtés megér, ráadásul 2db felesleges, ám mégse olcsó hűtő csücsülne a polcomon...
  • johnnie_walker
    Igen, kezeli aszinkronban, de az nF2-es alaplapok kifejezetten lassabbak így. Ha körülnézel itt-ott, látni fogod hogy a 333/333 mérhetően gyorsabb. De ha már hörülnézel itt-ott, azt is látni fogod hogy a Barton 2500+-nak meg se kottyan a 400-as FSB. Én is így használom 11x200-on (3200+) 1.70 V-on, ami nem igényel extra hűtést. Úgyhogy nyugodtan próbálkozhatsz 400/400-zal.
  • SoftFX
    Hi!

AMD XP 2500+ (Barton) -hoz milyen Coolink hűtő dukál?
    A Cool U2VS jó hozzá, vagy nem hűtené le rendesen?

Valamint vennék hozzá egy Asus A7N8X-X/L -es alaplapot (400MHz-es FSB):
    Arra gondoltam, hogy ehhez az alaplaphoz jó lenne, ha a 2500+ Barton CPU 333MHz-en menne, míg a 512MB 400MHz-es DDR-Ram meg 400MHz-el.
    Kezelné Asszinkronban?

Mi a véleményetek a Mistralról jelenleg?
  • Spenser
    Hali Gerry
    Ha neked nem vált be a V9, akkor javaslom vegyél egy V11-et ez teljes RÉZ bordás cucc.
  • Spenser
    Asus A7V8X az a laplapom.
    És az Aida progi szerint egyyi a hő.
    Az alaplap hőmérséklete semm ment még 35 fok főlé.
  • ÁjjLe BoBBi
    :))))))) procit sima ügy 15ért dom el :)) a RAM az IBM márkájú...
    én is nForce2-es lapra gondoltam, csak nemtom ABIT, ASUS, vagy Soltek (Soltek felé húz a szivem):))...
    köszike a tanácsot, és a mail címet !: )
  • Lazarus
    proci 11
    ram ha noname 10 körül

A lap nemtom milyen ár körül van. Ha lapot akarsz venni én nForce2 lapokat ajánlom, azok a legjobbak most. Ahoz veszel 2 húzható ramot amit nyomsz dualddr támogatással. És egy jól húzható Tbred AthlonXPt. Én ezt ajánlom, bár mostanában én sem sasoltam a híreket... Ja és ha olcsón akarsz vásárolni akkor aprónet vagy hwsw bolhapiac. Vagy keresel egy palit aki ad listát nagyker cuccokról (úgy számolj hogy áfa nincs rajta, nagyon sokmindent be tud szerezni és nem lesz használt.) [email protected] kérj tőle árlistát

Ha 1-2 pontban hülyének néztelek akkor bocs :)
  • ÁjjLe BoBBi
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám mejre tanácsotokat szeretném kérni!
    Szal kb. 1 éve vettem egy gépconfigot: ABIT kg7lite, 1800+XP, 256/266DDR. MOst is ez a config, csak a vga kártya az egy kölcsön kapott 16megás VANTA!!!!!!!!! Semmi problémám vele, megvagyok, és mennek a gémek amikkel játszom.
    Elég jó kis config, sosem fagyott még meg semmi gondom nem volt vele.
    Van egy srác aki meg szeretné venni tőlem a procit, hűtőt, lapot, ramot. Végül is értek a gépekhez szal el tudnám adni olyan áron amit ki lehet belőle még sjatolni, de kíváncsi volnék hogy ti mit mondotok.
    Ja és persze ha eladom ezt akkor venni kén az újjat.
    Az a helyzet hogy régen szinte minden hónapban fejlsztettem a gépet...
    Most leálltam ezzel és nem is tudom hogy most milyen fajta lapok a jók stb.
    Nekem úgy kéne egy config hogy mondjuk 40ért eladom a mostanit, és még arra olyan 20-25ezret rakok.
    Ha tudtok nagyon olcsón alkatrészeket az is jó, mind1 csak a lehető legjobb gépet tudjam összerakni annyi pénzből.
    Ja és még annyi hogy AMD-nél maradnék és a vga kártya is marad mert ahelyett radeon 9800pro jön.

• [Jakuza]
    Na az uj BIOSban ujrakalibraltak ismet a homerot.
    Most a 40C fok - 47C lett.
    Mondtam en hogy kisse alulmer az NF7-S rev2.0 senzora.
  • barret
    haver gépe is ezt csinálja,csak az abit...vadi új gép!
  • [Jakuza]
    En visszaellenoriztem az elemekkel nem volt erdekes modon semmi baj.
    A gep allandoan mozgatva van (home-melohely) es ugy erdekes modon nem felejti el a beallitast.
  • Laalee
    lehet elemet kéne cserélni a hogy a cmos ne felejtsen :D

nekem amugy nemvolt ilyen gondom vele
  • [Jakuza]
    Na ez erdekes szitu, mert kb 4 napja egyik ismerosom zokog a telefonban, hogy ugyanilyen lapnal aramszunet utan lefagy a winfos.
    Megnezem es a BIOSban 2000+ helyett szinten 1,4es Athlonra lote magat be 100as FSBvel.
    Ugy tunik aramszunetnel elfelejti a beallitasokat a lap.
  • Gerry
    Nos, vettem egy Volcano 9 CoolMOD-ot, de a CoolMOD részét nem kötöttem be, mert szerintem felesleges csics, viszont a teljesítményétől nem vagyok elájulva, ugyanúgy 58-59 fokos az Athlon XP 2400+ a Chaintech 7NJS-ben, bár azt hallottam, hogy ez az alaplap a proci belső hőmérsékletét méri, és azért ilyen magas. Egyébként 55 fok felett elvileg max fordulaton (4800RPM) kéne mennie a Volcano-nak, mégis 3600-on pörög, gondolom amiatt, hogy ő a külső hőmérsékletet figyeli...
  • [Jakuza]
    Nem lol az.
    Szerintem NF7-e van vagy NF7-Se uj BIOSsal, ami szerintem igen csak csalosra veszi a figurat.
    Akarod csinalhatok fotot, nekem 1700+ Falconrok 2vel NF7-Sben , 2100MHz fole huzva 40 fokos. :)
  • Spenser
    Nekem Volcano 9-em van meg egy 1700+ proci ami 2000+-on megy 10x166.
    A venti 2700-on pörög és így terhelés alatt semm megy 38 fok fülé a proci.(zárt ház egy zárt asztalban!)
  • sony
    Hydro suspension bearing??????? ez mit jelent????
  • Falconer
    Ja, az király nekem is olyan van, meg AthlonXP2200 as procim. Ez ugy 2300 as fordulaton 37 fok körül tartja.
  • [Jakuza]
    Spire Falconrock 2.
    2000 RPM +/-10%
  • Don Vito
    Ezek a táblázatok amúgy a decibel értéket mutatják? Nekem xp2000-em van, meg egy spire fridgerock rajta, de wazze olyan hangos hogy az agyam eldobom. 4600-at pörög, igaz hogy a sisoft sandra 2003 szerint 26-27 fok a proci, de ezt a hangerőt már nem bírom. tudnátok ajánlani egy olyan hűtőt amely alacsony zajszint mellett sem süti meg a procit?
  • Gerry
    Nem hinném, hogy sokkal jobb lenne, mint a Volcano9, szerintem a bordája sem jobb, mint a Volcano-nak, és szerintem 2600-on kb ugyanannyi levegőt mozgat meg a Volcano 26dBA-n, mint ez 27dBA-n, szóval szerintem felesleges a behozatással szarakodni, de te tudod.
  • Borg
    mind1.

A megoldás akkor is az Artic Cooling Copper Silent 2 TC lesz.

Hydro suspension bearing, legjobb hőellenállású borda (0.3). És még max fordulaton is csak 27dBA.
    3200+ig jó.

Az egyetlen gond vele, hogy itthon még nem kapható. Igy kintről kell beszerezzem, kb 15EUR az ára.
  • [Jakuza]
    Az teljesen mindegy, a coolerek hutesi teljesitmenyenak mertekeehez , hogy milyen CPU dobog alatta.
    Az eleve roszabbul huto nem fog a nagyobb CPUval jobban huteni. :)
    Amugy 2600 fordulaton mar eleg turheto a hangja a Volcano 9 nek. Viszont baz teny , hogy 5400on brutal hagja van 50DB.
    Viszont 2600on valamivel jobb hutesi teljesitmeny mellett (a Falconrock 2hoz viszonyitva) mindossze 5DBvel nagyobb.
    Falconrock 2 (25DB), Volcano 9 2600 rpm (30DB)

1600 rpmen nagyon csendes csak 18DB de akkor mar kevesbe jo a hutesi teljesitmenye de akkor is az elso tablazat kozep mezonyeben van a helye a Coolink Cool142 elott.
  • Borg
    na de nézd már meg, ez egy forint előtti 1700+os...
    Én 2500+ról beszélek, 11x200Mhz-en.

Ráadásul akkor már a zajszint táblát is érdemes lenne idetenni mellé, mert bizony a volcano az egyik (ha nem A) leghangosabb.
  • [Jakuza]
    Ja a tablazatokkal kapcsolatban megjegyzendo.
    Az alacsony homersekletek miatt felreertesek lehetnek.
    Ezek nem a processzorhomersekletek, hanem a szobahőmérséklettől való eltérést, vagyis a delta T-t abrazoljak. A coolerek hutesi mertekenek osszehasonlitasahoz ez is kivaloan alkalmas.
  • ollie
    tényleg ;D
  • Gerry
    Nos ezek alapján nem is kell túl hangosan járatni azt a Volcano 9-et...
  • Gerry
    Ez van.
  • [Jakuza]
    Erdemes ezeket a tablazatokat atnezni.

• ollie
    mindenesetre még az inteles rendszer sem bírta reinstall nélkül...
  • Gerry
    Az a gond, hogy az nForce driverek elég "érzéklenyek" és sokkal jobban operálnak egy friss Win-en, mint egy kiszuperált Intel INF file-okkal megtűzdelt rendszeren, ráadásul egy zsák dolog egészen másképp müxik az nForce2-n, pl memvezérlő, SMBus, stb... Jobb a békesség, vagyis a reinstall szerintem, főleg ekkora átállásnál!
  • ollie
    nem tudom, de kiváncsi vagyok...
    én pár hónapja átálltam egy sis-es alaplapról (1300 cerkához) egy másik sis-es alaplapra (1800 cerka), és a winxp újraindítás után lefagyott. maradt a teljes reinstall. ugyanez játszódott le, mikor az utóbbi sis-es lapról átáltam i845-ösre.