16997
-
#2520 Nem értem, ezt miért kell túllihegni??
Az a baj, hogy pillanatnyilag jobb procikat gyárt az Intel, vagy mi???
Nem fikázom az AMD-t, nem értem, mi ez a kiakadás mindenhonnan.
Mellesleg nem csodálom, hogy a Borg asszimilálni akar mindent, embert, akármit... -
#2519 Lassan tényleg állati unalmassá válik a dolog, szerintem hagyjuk az egészet, végülis mi értelme a vitának? Van valakinek érdekeltsége bármelyik cégnél (AMD/Intel)? Gondolom nincs, tehát felesleges meggyőzni egymást arról, hogy melyik a jobb és miért, hiszen mindenki azt használja, amilye van (ami neki ejobban megfelel), vagy amire pénze van. Engem például személyesen állatira nem izgat, hogy SSE2, meg HT, mivel SEHOL sem használnám... Nekem sokkal fontosabb, hogy olcsó legyen a gép, és jól fussanak rajta a játékok, a videótömörítés, a Paint Shop Pro 8, az Office és a Net (e 2 utóbbi akár egy 633-as celeronon is egészjól megy...)!
Ha valaki megkérdezi, hogy milyen gépet vegyen, akkor megkérdezem mire kell neki? És utánna azt mondom, hogy vegyen P4-et, Celeront, vagy AMD-t, attól függően, hogy mire kell neki.
De ez az egymás győzködése, hogy márpedig ez ezért jobb, a másik pedig vacak, ez már kezd átmenni ovis szintre! Szerintem Ti is jobban teszitek, ha befejezitek, és más HASZNOS, vagy KELLEMES dologra koncentráltok! -
Borg #2518 Jó, virithatod a referencia munkáidat, ekkora hülyeséget sem mond olyan, aki tényleg benne van... -
#2517 Hát EZT nem értik meg pl.
Reménytelen. -
#2516 Hol működtetnek vizuális stúdióknál, fejlesztőcégeknél P4-es rendszert???
A Blizzard animokat is P4-es gépeken renderelik:) -
#2515 Mellesleg a Nagyobb tervezőprogramok rendesen nyomatják az SSE-t, illetve az sem rossz, ha 2 műveletet fele annyi idő alatt végez el a prockó HT mellett -
#2514 Jó, ahhoz már kell egy 1GHz-s P3.
Tapasztalat, apafej.
Na és ???
Milyen érvet kellene felhoznom?
Hol működtetnek vizuális stúdióknál, fejlesztőcégeknél AMD XP-s rendszert???
Ennél konkrétabban sajna nem tudom írni.
-
Borg #2513 Lépten nyomon csak azt hajtogatod, hogy munkára az Intel jobb.
Mégis mi a fészkes fenére alapozod ezt?
Lentebb ott vannak a grafikonok, ha megnéznéd (ugye) a társaikat, látnád hogy csak ott gyorsabb a P4, ahol SSE2+HT optimalizálás van.
Ezen kivül meg majd próbálj meg lécci egy 1.5MFT-os présszerszámot CADKEY/AUTOCADben modellezni, kiváncsi vagyok hány szál hajad hullik ki, mire kész leszel vele 633 celeronon...
Ideje lenne már egy épkézláb érvet felhoznod...
Persze otthon az MP3mat a 70ezer forintos P4 3másodperccel hamarabb betömöriti mint a 18ezer forintos AMD. Iszonyatos hatékonyság, hajrá. -
#2512 Rendben, részemről téma lezárva! -
#2511 Gerry-Én csak azt állítom, hogy pillanatnyilag az Intel gyártja a leggyorsabb, munkára legalkalmasabb processzorokat.
Ne ragozzuk már túl, köszi, hogy Te legalább értesz valamit belőle.
OK,az AMD-k költséghatékonyabbak-de munkára az Intel jobb.
Alább már írtam, nem vagyok Intel-buzi,hisz Én sem azt használok.
De a tény az tény.
Bocs, ha vkit megbántottam, de ha utánaolvastok, látni fogjátok, hogy pl. a P4 3,06-os gyorsabb majd' minden alkalmazásban, mint az XP 3000+.
Az Opteron megint más kategória, idehozni hülyeség, hogy hú,majd az aztán...
-
#2510 Ismerősömék 2GHz-s P4-el nyomják az AutoCAD-et, épülettervezésre, és van egy két olyan rész, ahol igencsak megizzad a P4! Majd megézem egyszer, hogy hogy megy ugyanott az AMD, és beszámolok róla, csak ehhez fel kell raknom az ACAD-ot, és át kell rángatnom az embert, hogy nézze meg, ha azt mondja lassabb, akkor hamu a fejemre, de szerintem nem lesz lassabb. mondjuk nem hinném, hogy sokkal gyorsabb lenne AMD-n, de akár még ez is kiderülhet! Mindegy, ennek az egész vitának semmi értelme nincsen, pláne, hogy te még csak véletlenül sem akarod elismerni, hogy nem, az Intel az egyetlen, és legjobb CPU gyártó! Én elismerem, hogy egy csomó dologban jobb az Intel (tokozás, leégésvédelem, hőleadás, stb), de mindemellet állítom, hogy egy csomó más dologban meg az AMD a nyerő, pl. teljesítmény azonos órajelen, ár, fejletteb chipsetek... -
#2509 Élvezetes írások.
Lámaliga.
Az UT2003-ra vonatkozó megjegyzés szándékos volt, de ezt sem vettétek le...
Jellemző.
AutoCad-ez az a program,amit 633-as Celeronnal is lehet simán nyomni 512MB Ram társaságában??
Gratula-ez is meggyőző volt.
-
#2508 "+ az alaplap is olcsóbb valamivel AMDhez"
Ez nem feltétlenül igaz, szeribtem kb azonos, mert Intel-hez is van sok olcsó alaplap, sőt a többsége olcsóbb, mint az AMD-s, csak kevesebbet is tud, pl AMD-hez rengeteg AGP8x-os chipset van, míg az Intel-től csak a 865/875 tudja! -
#2507 A chipset támogatás nem is olyan rossz, pl a VIA-nak egészen jók a Hyperion driverei, és az nForce2-höz kiadott 2.03-as drivercsomag is teljesen stabil szerintem. -
gonosz #2506 hm. ezekrol nemtok nyilatkozni szerintem nagyon benanak kell lenni hogy vki eltorje a proct, es eddig meg sosem felejtettem el bordat tenni ra :) -
Borg #2505 Azt, hogy egy kis lofütty fél körömnyi magra nem képesek egy IHSt rátenni, hogy jobb legyen a hőelvezetés, meg ne sarkazza le a láma szervizes. Példának okádék:)
Aztán pl ott van a thermal dioda esete ugye, ami még mindig nem tökéletesen megoldott kérdés. (egyetlen alaplap sem képes megvédeni a procit a hőhaláltól, ha pl leesik a borda róla. Thermal Throttling egy ökörség, az túlhő esetén áramot megszakitó chip meg jobban melegszik mint a proci:)
Félreértés ne essék, nem az elégtelen hűtéstől túlmegeledésre gondolok, mert ott fokozatosan melegszik a proci, és persze hogy lekapcsol idejében. -
Borg #2504 Szerintem nforceból epox,chaintech esetleg abit.
Az ASUSt meg a gigabyteot szidják, az MSIt meg homály fedi, átlagos résztvevő, kb mint a soltek.
Azt mondják tuningra az EPoX a legjobb (naja nekem is az van, csak sufnituning kellene,hogy menjen feljebb stabilan...). 8RDA+.
Ha meg csillivilli sok csatlakozo, feature, meg csőkábel kell, akkor
olcsóért 8RDA3+
drágáért chaintech 7NJS -
gonosz #2503 mit ertesz proci minoseg alatt? -
#2502 Az UT meg szep alkalmazas. :)
Csak azt nem ertem miert olyan szines. -
Borg #2501 Arról nem is beszélve, hogy egy AMD proci fele annyiba kerül, mint egy ugyanolyan sebességű P4.
+ az alaplap is olcsóbb valamivel AMDhez. Többek között ez az, amiért én is erre váltottam nemrég.
Viszont azt fenntartom, hogy az AMDnek a proci minősége, és a chipset drivertámogatása terén még jócskán van mit fejlődnie._ -
#2500 HI Msi kn7 akármi arrol mi a véleményetek
nforce 2-es msi lap -
#2499 Ebből látszik, hogy az AMD csak játékra való... Az az AutoCAD is jó játék, szép a grafikája ugye? -
Borg #2498 Azaz azaz, persze persze fúfú...
Túlliheged a témát haver. 0 érv, 0 tény, csak hallottál valamit.
A P4 csak ott gyorsabb, ahol kifejezetten optimalizáltak SSE2re ÉS HTre. Minden más normál esetben az AMD a gyorsabb. -
mlaca #2497 Sziasztok!
A helyzet a következő:
MSI KD7 Master, 2xATHLOM MP 2600+, 2 db Speeze RaptorCool (olyan mint a Spire), 2300-as fordulat percenként.
Az 1. processzor 54, a másik 64 fokos alapjáraton, nyitott házban (Codegen szerverház 3 db ventilátorral).
Hogy miért, én nem értem.
Az okés, hogy az egyik, kevésbé szerencsés helyen lévő processzor melegebb, de a 10 fok különbséget soknak tartom.
Kíváncsi lennék a véleményetekre és a tapasztalatotokra.
-
#2496 Pffff.
Ha jol emlexem a melegedesrol volt szo erre irtam, hogy mi milyen meleg es az enyim hol megy.
Erre te lehazugoztal, hogy mese, amikor meg azt se tudtad , hogy egy 1700+os proci 1466MHz en megy.
"Egy 1,6-os proci 2,1GHz-n?
Ugye ezt te sem hiszed el..."
Utana megvadoltal , hogy Photoshopal krealtam a kepet.
Hat mit mondjak.
LNem tudom mi lehet veled a baj , de ugylatszik uldozesi maniad van , vagy tul sokat vertek otthon gyerekkorodban, vagy nem tudom honnan jon ez a hozzaallas.
Olvasgasd eloszor el azt hogy a forumon hany embernek segitettem a dumagep hozzaszolasaimmal, es utana kritizalj. -
#2495 Azért,mert dumaláda az ürge.
Ez tuti. -
#2494 Kb. mint amennyit itt olvastam például tőled is.
Tök gyerekes ez a "húbazz-mennyinmegyagépem" hozáállás,főleg,ha annyi idős vagy ,amennyinek állítod magad.
Nevetséges. -
gonosz #2493 "Ez a mese birodalma,ember...
Akkor eldobom a 2400+-om, aztán veszek egy 1700+-os prockót, mert gyorsabb húzva+hűvösebb,mint ez alapórajelen..."
akkor miert zavar annyira? kapish? :) -
gonosz #2492 amd jatekra jo csak, intel meg dolgozni, ezt hajtogatod, leirod 5x minden topicba. mellesleg meg hulyeseg is. na mindegy. pont ennyi vagy -
#2491 LOL. Vicces egy figura vagy.
Ha nem tetszik az igazsag, akkor sokat hazudhatsz az eletben ez a velemenyem. :) -
#2490 Ezt nem reagálom le, mert ennek a topiknak sem a vita a lényege.
Úgy nézem, a dolgok igazak, amiket hallottam A Jakuza nevű egyénről, de ez mellékes.
Borg-nak annyit:
Aki csak játékra használja a gépét, annak okés az AMD-de van, aki dolgozik vele.
Személy szerint letojom az UT2003-at, nem láttam, és nem is fogok vele melózni.
Pont. -
#2489 Nincs mese, regen nincs ugy lemaradva az AMD , mint ahogy egyesek gondoljak.
Es kozel se olyan undorito az arpolitikaja , mint ahogy az Intele volt mindig is. -
Borg #2488 Tessék egy teszt, hogy mit tud a P4, ha igazán a CPU a limit... mert 640ben nem a videokártya fogja meg a tesztet, ugye:
Szal hülyeségeket már ne beszéljünk, mert az AMDnél pont hogy nem a sebességgel van a gond... -
#2487 Pontosan erre mondjak. :))
Meghogy photoshop. LOL.
CPU Database
Ha itt korbenezne biztos azt mondana, hogy SCI-FI. :))) -
#2486 Kapish??? -
#2485 Nem hiszem, hogy egyről beszélünk...
Irígykedésről szó sincs-Én megveszem,amit neki rángatni kell,hogy utólérjen.
Ez nem ugyan az.
-
gonosz #2484 azt hiszem vmi ilyesmire mondjak hogy savanyu a szolo :P -
gonosz #2483 latom itt ajanlottak a spire falconrock hutot, csak whisperrockot talaltam az is jo? -
#2482 Ui.:nem vagyok ekkora láma, csak hallomásból ismerem a fazont... -
#2481 Nálam erősen az.
A képeket meg hagyjuk,mert láttam eleget belőlük.
Ha lesz időm,összeütök egyet Photoshop-pal jómagam is,2,3-2,4GHz környékéről...