16997
-
Borg #2659 Újraraktad a windowst az alaplapcsere után? -
Borg #2657 Ha 266os proci van alatta, akkor az auto mode a ramot is arra rakja...
Viszont a bySPD meg 333ra ami meg aszinkron úgy, és szart sem ér. -
#2656 Jaja, úgy a helyes, ahogyan mondod, én kifelejtettem a kérdőjelet a "333-ra" mögűl... -
#2655 Pontosabban manualisan tudja atallitani, hogy ugy menjen. :)
A defaultrol atkell allitani valamire pl SPD vagy 3/5 -
#2654 Manuálisan nem tudod átrakni 333-ra, asszem defaultban minden RAM 266-on indul be ebben az alaplapban! -
SzlobiG #2653 Valaki segítsen van egy ABI NF7 lap és Noném DDR 333-as ramom mér csak 266-on megy? Valaki PLS. -
#2652 Az is igaz, bár én telepítés előtt mindig uninstall-t nyomok a régi driverekre, nehogy bekavarjanak! -
Borg #2651 De ha a 2.45 kérdésére nem rakod fel a sima ide drivert, akkor nem kell rágányolnod utólag.. -
#2650 Félreértettél, én a 2.45-ös drivert akarom feltenni, aztán rátelepíteni a 2.03-asból kivett IDE drivert... Ez magasszintű gányolás, de még az is lehet, hogy összejön... -
Borg #2649 a 2.45ben NINCS ACCELERATED IDE DRIVER.
Csak a sima standard ide driver van vele, tehát semmi csúnya nvidiásat nem erőszakol a winyóra... -
#2648 Nálam egyelőre a 2.03-as van fent, eddig annak ment a legjobban az IDE része, de lehet, hogy most csúnya dolgot fogok elkövetni, és felteszem a 2.45 WHQL-t, és ráerőszakolom a 2.03-asból kioperált IDE vezérlőt, vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon szar... -
#2647 Pedig van már pár, amin külön lehet állítani a PCI/AGP/FSB/DDR frekiket, pl Abit BH7... -
#2646 Nekem csak ezeket lehet időzíteni, ha jól láttam.
De amúgy ez felejtős. Turbo-n el se indult, bios-reset-elnem kellett :-DDDD -
Borg #2645 Ja, a ram időzités nem ugyanaz mint a chipset. -
#2644 Most mérek egyet TURBON-n (ha elindul) :-D -
#2643 Megnéztem a biosban, a beállitások ezek:
Agressive (ugyan az int az optimal :-D):
TRAS=7
TRCD=3
TRP=3
CAS LATENCY=2.5
TURBO beállitáson:
TRAS=6
TRCD=2
TRP=2
CAS LATENCY=2.0
Ebből én csak a késleltetést értem sajna...
És ha jól sejtem a fasza ramok bírják a kis késleltetésü beállitásokat... -
Borg #2642 Na látod, ez a másik amire épp választ keresek.
Mert van olyan beállitás, hgyo CPU interface, agressive/optimal.
Ez elvileg a chipset és a CPU közötti késleltetést állitja, logikusan agressiven gyorsabbra.
Csak nemtom, valójában mennyire gyorsabbra, és mennyire instabilabbra? -
Borg #2641 Na ezaz, nekem még a CDn lévő van fent... -
#2640 Na lemértem, a ramok 2400MB/sec-al mennek. -
#2639 Én ezt az újat még le sem szedtem, de amit a laphoz adtak, az nem volt valami jó.
Asszem nekem az első frissitésü nforce driver van fenn... -
Borg #2638 Akkor most nekem is volna kérdésem:)
Ki milyen nforce2 drivert használ?
Van itt 2.45ös HIVATALOS tegnapi driver.
Aztán van 3.44es mix, van aki erre, van aki másra esküszik...
Szal kinek mi vált be?
És főleg, IDE driver téren... -
#2637 Aha, értem.
Az tehát kurva mind1, hogy nem ugyan akkora a két modul ami benne van?
Amúgy mivan, ha Turbo vag yAgreesive fokozatra állítom a biosban? Ezek mit takarnak? Érdemes ezekkel foglalkozni, méregetni?
(sorry, hogy ennyit kérdezek) -
Borg #2636 Dual módba automatikusan kerül a cucc, ha 1 modult az 1es csatornára (1 vagy 2-es slot) és 1 modult a 2es csatornára (3-as slot) raksz.
Ez ennyin múlik, plusz azon, hogy EGYFORMA modulok legyenek ott.
Ha a berakott ramokkal dual módra képes az nforce2 lap, akkor azt ki is irja postkor " Dual mode enabled" (legalábbis a 8rda+omon)
A szinkron mód annyit takar, hogy a proci FSBje, és a ram órajele egyezik. Tehát pl 166os FSBvel hajtod procit (pl 166x12n), akkor ha a ramot is 166ra rakod (x2=DDR333), akkor szinkron módot kapsz.
Ha a ramot bármi másra állitod, mint az FSB (ezesetben 166tól különbözöre) akkor aszinkronban megy. Ez viszont sokkal lazább chipset átviteli időzitésekkel működik nforce2n, igy jóval lassabb, ahogy az eredményeket is láttad.
A lényeg, ha 166on megy a procid FSBje, akkor Auto-ra, vagy kézi beállitással 166ra tedd a ramot is. Ekkor DDR333 ként megy, és szinkronban.
Ha viszont 166on megy a procid, és bySPDre rakod a 400as ramot, az aszinkront ereményez, mert felrakja a ramot 200ra a 166FSB mellett.
Persze ha DDR333 ramod van, ott a bySPD beállitás is szinkront fog eredményezni 166FSBvel. -
#2635 Amúgy igazából a szinkron és az aszinkron mód érdekelne, mert valszeg jól mennek a ramok duálban, hisz úgy raktam be őket, ahogy a leirás (meg Borg is) említette...
:-D -
#2634 Szasz!
Elolvastam a "cikkedet" :-)
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy nekem egy 256MB-os és egy 512-es 333-as ramom van, és
hogy helyezzem el őket a lapban, hogy duálban mennyenek, egyáltalán van-e erre ebben a formában lehetőség, és kérlek, ha van időd fejtsd ki a szinkron és aszinkron beállítás lényegét, meg hogy miként tudom ezt beállítani a bios-ban. Egyáltalán van-e értelme ennek a 333-as ramokkal.
Most egyébbként azt hiszem az 512-es van a 3-as slotban és a 256-os az egyesben. Én ennek láttam értelmét.
Előre is THX a válaszért! :-) -
Borg #2633 Hát, a live mint olyan max 4-5Wot fogyaszthat, ezeken már erősitő sincs ugye, mint a régi jókis ISAs sb16on:)
Amúgy ha jól tudom, nforceon a soundstorm APU csak a digitális kimenetért felelős (ami kétségtelen hogy jobb mint a live), az analóg kimenetet az ALC650 csinálja, ami meg nyomába nem ér egy livenak szerintem.
És minthogy nekem egy mezei erősitő+2 hangfalra van kötve, nem hiszem hogy jobb lenne...
A másik kérdés a driver támogatottság. A live nálam kifogástalanul megy, minden játék stb. Nade mi a helyzet az nvidia sound driverrel...? -
#2632 nálam külön lehet állítani a PCI/AGP frekit meg az FSB-t is (ASUS P4PE) -
#2631 En meg olyan P4et nem lattam , ahol kulon P4 orajel generator lenne.
Mihely + frekit adsz ugy no a PCI freki.
Az mas dolog, hogy van FSB/PCI oszto. -
#2629 minden rosszban van valami jó :D -
#2628 De azon 256bit-es... -
#2627 azért érdekes, hogy még a 9800 pro-n sem megy a memcsi olyan gyorsan, mint az én 9600 pro-mon. :D -
#2626 jo végülis alapbol mindenre elég felhuzva meg föleg jo lesz -
#2625 szerintem ugyanaz
http://mirror.ati.com/products/radeon9800/radeon9800pro/compare.html
eh, 2 fajta pro van és ez itt a bibi. valamint lassabb a ram a nem pro-n -
#2624 ja megnéztem mert alacsonyabb orajelen van és fel lehet huzni... -
#2623 vagy 9800 ugyanaz mint a 9800 pro csk alacsonyabb orajelen??? -
#2622 eh, télleg? -
#2621 Hát játékra -
#2620 mire kell "nagyon" a karesz?? -
#2619 az lassabb vmivel a 9700 pronál nem? -
#2618 de az nono-pro nemde?