16997
-
#2708 Nekem fent van, és nem kattan vele a winyó, ráadásul eddig ha egy winyót raktam secondary slave-re (ott van a MOBIL RACK), akkor a Windows XP nem látta, csak a BIOS, vagy régen a Windows 98, mostmár megy ez is tökéletesen. -
#2707 Valaki feltette mar 2.45-ös verziójú nForce-meghajtócsomagot. Az Ide vezérlés ki lett javítva? Kattan a vinyo leállításkor? -
Borg #2706 NANYA tech...
Viszonylag márkásnak számit, de semmivel sem márkásabb mint mondjuk egy hamisitvány samsung...
Nekem utóbbi van, samsung chipek, Golden Empire modulok. cl2/333 cl2.5/400
Ugyanez Elixir(nanya) chipes ADLAS modulokon cl2.5/333 cl3/400-ban néz ki.
Havernak van ilyen adlas csodája a gépében... végülis megy.
Viszont itt volt nálam, és az epox nforce2 nem volt hajlandó elindulni vele, csak 333on... 400on cl3ban csak sipolt vele a gép... -
#2705 Valamikor nagyon régen láttam ilyet egy TNT2-es VGA kártyán, és asszem ASUS kártya volt, tehát nagyon gagyi nem lehet, mindenesetre én inkább valami nevesebbet vennék, mondjuk Infineon, Hynix, Samsung, vagy ha nem OEM RAM-ot veszel, akkor Kingston, Viking, Corsair. Csak ha nagyon árérzékeny a dolog, akkor nevezz be az Elixir-re, mert nem hinném, hogy túl jó paraméterekkel rendelkezik, de kitudja, lehet, hogy egészen normálisak. Mindenesetre egy abszolút noname gagyi modulnál azért talán jobb választás... -
Anee #2704 Az Elixir márkájú ramokról hallott valaki valami jót?????????? Egész baráti ,sőt túl baráti az ára... -
Anee #2703 szerezz egy nagy bordát és egy NAGY ventit s tégy alá egy peltiert....ez van a kettő között kb...peltier elem kb 6-7 ropi -
#2701 Ne emeld.
Eloszor szorzo marad es frekvencia felfele.
Szerencsetek van akkor elmegy azonos szorzon is 166MHzel, 133 helyett es az mar kozel 500MHz emeles. Ha igy nem megy akkor visszavenni a szorzot es ugy emelni orajelet. Egy pelda pl : 14*166=2324MHz -
#2700 emelni fsb-t szorzot csökkenteni -
SzlobiG #2699 De a szórzót csak egyel emeltem. -
#2698 mert nem a szorzot kel emelni mint az örült hanem arányosna emelni fsb-t szorzot csökkenteni -
SzlobiG #2697 Mi jól jártunk a haverommal van neki egy ABIT NF7 lapja meg egy 2400+ T-bred 266FSB proci a szorzót 15-röl 16-ra állítottuk és ujra indítottuk csak megy a gép nincs kép, mér lehet ez? -
SzlobiG #2696 Adtál neki feszt? -
#2694 Te tudod! -
#2693 asszem egyedül nem álok neki:) -
#2692 aham! köszi a segítséget -
#2691 Vagy FSB-t emelsz, ez rizikósabb, de hatásosabb (Ilyenkor a PCI és a RAM órajele is növekszik), vagy ha szerencséd van, akkor nem szorzólockos a procid, és a szorzót növeled, esetleg unlockolod, erre több megoldás is van, de egyik sem 2 perces meló! -
#2690 értem! akkor egy uccsó kérdés: hogyan lehet meghúzni a procit? -
#2688 Ha 10-15%-ot rá tudsz dobni normál hűtés (normál=nem víz, vagy poltier) mellett, akkor szerencséd van. -
#2687 ez konkrétan mennyit jelent?? -
Borg #2686 Akkor nem túlzottan... -
#2685 na utánna néztem! Palomino magos -
#2684 Miket tudsz Te.... -
Borg #2683 Az APIC módot csak win install előtt szabad engedélyezni, különben csak megboritja a rendszered!
Ha nem APIC enableden volt installkor, akkor NEM SZABAD bekapcsolni utána. -
#2682 bevallom most megfogtál!:) ezt honnan tudhatom meg? -
#2681 Palomino vagy T-Bred magos a proci? -
#2680 sziasztok! arra lennék kiváncsi, hogy egy amd xp 2100+(1,73ghz)-t hogy lehet meghúzni, illetve meddig? Ja és igényel e ezután extra hűtést? -
#2677 Az a fura, hogy nekem Abit KD-7 van, szintén Abit 4200-essel. Nem volt ilyen gondom sose. Jah most látom, hogy 98 alatt is csinálja, akkor télleg nem marad más mint hardware probléma. Vagy lap vagy videjókari... -
#2676 Hát ha télleg mindent kipróbáltál, akkor nemigen van más magyarázat sajna.Uccsó próbaként megérné megnézni egy 98SE-vel is hátha... -
#2674 Amúgy olyan 9000 körül kéne lennie 3D2001-nek szvsz -
#2673 Figyi, prószálj ki másik 4in1-et is:
www.viaarena.com
Vedd vissza BIOSban az AGP 4*esre. Lassúlni nem fog, de lehet ez a baj (bár ilyenről még nem hallottam).
ALI nem kell neked, mivel VIA chipsettes az alaplap!
Minden VIA-s alaplapra gond nélkül fel kell hogy menjen a 4in1!! Anélkül kúrva lassú lesz.
Nincs véletlenül 1 LIVE a gépben? Vedd ki!
Amúgy engedélyezd a biosben a APIC mode-ot (xp-nél virtuális és automatikus IRQ elosztás asszem).Nem az ACPI-t! -
#2671 ALI chipsetthez való kiegészítés, de nem teszi fel amúgy, ha nem lát ALI chipet. SZVSZ talán még akkor sem ha lát... :D
-
#2669 Feltette az ALI kiegeszitest is a 4in1 ?
Mert ha igen szerintem azt szedd le gyorsan. -
#2667 ezt én is tudtam.
a bios frissítéssel kapcsolatban igazad van, bár még akkor is lehet resetelni az alaplapi biost és akkor már mehet a boot a pci-ről. -
Borg #2666 ugyan miért lenne jó? Gondolkozzatok már.
Ha pl az AGPs kártyádon elkuffantod a BIOS frissitést, hogy a pbe bootolsz be egy PCI kártyáról, hogy rendbehozd? Sehogy. Max cmos clear után.
Elárulom, ha PCIra rakjátok, akkor is az AGP kártyával fog bootolni, ha csak az van a gépben :) -
#2665 idegesít már a 4 perces limit. -
#2664 persze hogy jó. amúgy jó hogy szóltál a bereggelésről, mert nem jöttem volna rá hogy ki vagy. :D -
#2663 Amúgy Neooooo vagyok, csak bereggeltem. -
#2662 Ok, de azé jó ha AGP-n van. :))
Nem? -
#2661 A Display Init First csak annyi, hogy a pci-s vagy az agp-s kareszt használja e, nem pedig hogy milyen módban használja a kareszt. Ez akkor érdekes, ha 2 karesz van a gépben, az egyik pci a másik meg az agp portban. -
#2660 BIOS-ban :
Van valami kapcsoló a VGA-nak hogy PCI ill. AGP módban menjen-e. Valami display init first a neve. Na ezt állítsd AGP-re.A másik, hogy a VGA-nak engedélyezz a BIOS-ban IRQ-t!!
Assign IRQ to VGA: enabled.