16997
  • mustar
    tbundy, ez hülyeség hogy csak 2.3-ig lehet húzni, láttam tesztekek: 2.5 ghz-ig ment, nem vízhűtéssel, hanem spire falconrock 2-vel
  • NeoMaN
    Ez másik topic! :-)
  • Gerry
    Attól függ, sok nagyméretű file esetén (filmek, iso-k) jelentős, sok apro file esetén (.doc, .xls, képek, stb...) szinte észre sem vehető, de úgy átlagban azért lehet látni némi gyorsulást winyóműveleteknél!
  • tbundy
    a tbred magosakat jobbban lehet húzni, mint a bartonokat. nálam a 2500+ barton megy csak szorzóemeléssel 2800+-on (2083MHz), és 47 fokos asus a7n8x lapban. a bartonoknak kb 2.3 ghz a vége jó hűtéssel. az 1-200 mhz-el kisebb tbredeket is kb ennyire lehet húzni megfelelő konfiggal.
    de ezeket már mind leírták előttem pár lappal korábban
  • barret
    amd vagyok!:)))
  • fm
    1. alig gyorsabb dual channel módban
    2. nincs az égvilágon semmi gond az amd-vel
    (igaz nekem 1700+ van,ami alapon 1466Mhz,de most 1800Mhz-en megy,atomstabilan,nem is melegszik túl)
    3. én úgy hallottam a t-bred magos jobb mint a barton
    4. a ram sztem ddr333-as legyen(az elég a procinak vagy ha muszáj, 400-as),samsung vagy vmi "jó" márka (512Mb-nál ne add alább)
    5. nekem rézbetétes falconrock2 hűtőm van,tutin bírja,igaz a proci nem 2500+
  • mustar
    2500 mindeképpen jó vétel, főleg hogy olcsó. Ram-ról meg hűtőről kérdezz mást
  • mustar
    A barton magos 2500+ az állítólag nagyon jó, jóbb mint a T-bred magos 2600+.
  • fm
    lehet szólóban is,de úgy nem használja ki a dual channelt,ami plusz néhány százalék teljesítménynöv.-t eredményez..(ugyanolyan ramokkal csak)
  • fm
    abit nf7 v2.0 az jó lap. nekem az van,tuti tuningbarát,a hangkártya nem tökéletes nekem rajta egyedül,a hang jó,csak nagyon ritkán hibázik egy egy jatekban(pl:elmegy az eső hangja fifa2002ben:)) amugy absz megéri,és ha nf7-s veszel,akkor a hang is tuti lesz (soundstorm)

de ha nincs szükséged a plusz dolgokra (nekem sincs) akkor vedd meg simán az nf7-et csak 2.0ás revízió legyen,vagymi..remélem segítettem
  • mustar
    párosával kell mert dual channel-es, és mindenképpen egyforma legyen a két ram, tehát 2 db 256-os.
  • mustar
    nf7-s
  • mustar
    ja, én is olyat akarok venni csak az az nfz-s változat
  • mustar
    És mekkora a sebességnövekedés ha raid 0-ra állítom mintha nem?
  • Gerry
    Egyforma méretű és tipusú winyók kellenek (mint a DualDDR-nél), és mindegy milyen, általában ami S-ATA/RAID vezérlő az tud S-ATA és "mezei" IDE winyóval is RAID-0-t és RAID-1-et.
  • mustar
    és a raid 0-hoz milyen winyó kell? Van ilyen mint a dual channel ddr-nél hogy csak egyforma lehet? És a raid 0-hoz sata-s winyó kell?
  • Laalee
    a jövöben ugyis csak sata vinyokat fogsz kapni, ha hosszútávra tervezed az alaplapot akkor érdemes.
  • Gerry
    S-ATA=Serial ATA, vagy ATA-150, ez a normál (paralel) ATA-33/66/100/133-at váltja fel, de nem csak a maximális elvi sebesség változott rajta, hanem a csatlakozó is, és a felépítés. Egy kábelen csak egy S-ATA eszköz lehet. Speciális tápcsatlakozója és vezérlőcsatlakozója van. Elvileg gyorsabb mint az ATA-133, de nem sokkal, igazából majd később lesz értelme erre a technológiára átállni, amikor már normálisan tudnak hozzá winchestert is csinálni. RAID=Radundant Array of Independent Disks (de van ahol másképpen írják, pl.: láttam már I=Inexpensive-et is), lényege: az adatbiztonság. RAID-1=tükrözés, 2 winchesterre egyszerre dolgozik a gép, ha bármelyik kipukkan, minden adat megvan ugyanúgy a másik winchesteren is, RAID-0 ez egy kissé kakukktojás, itt ugyanis nem az adatbiztonság, hanem a sebességnövelés a cél: itt is 2 winchester dolgozik egyszerre, ám logikailag 1-nek kezeli a gép, így elvi szinten dupla sebességgel tudja írni és olvasni az adatokat, rendkívüli hátránya, hogyha az egyik winyó megsérül, akkor a másikról is elvesznek az adatok. RAID-5, ez a legelterjedtebb, hasonlít a RAID-1 hez, de itt több winchester van, és kevesebb a hasznos terület-veszteség, ami 2 winyó esetében 50%, itt minimum 3 winchester van, és a 2 winchester "külömbözetét" a 3.-on tárolja a gép, így a veszteszteség csak 33%, ám bármelyik winyó hullik ki, a másik kettő adataiból visszaállítható a 3. tartalma. Kb ennyi dióhélyban, manapság általában a S-ATA eszközök funkcionálhatnak RAID vezérlőként is, de általában csak a RAID-0/1 módban működnek, vagy sima IDE vezérlőként.
  • ollie
    A sata (serial ata) jobb, de nincs nagy különbség az ata 133-hoz képest. De ez a jövő.
  • NeoMaN
    Sztem parasztvakítás mint a 8x agp...
    De nem tudom. Nekem pl. tutti hogy nem hiányzik...
  • mustar
    Valaki mondja már el nekem hogy mivel jobb a sata mint az ata 133? és mi az a raid (vagy ezt egybeírják: Sata raid?, nem tudom). Valaki világosítson fel ezekről, mert hamarosan új gépet veszek, és nem tudom van-e értelme sata-s lapot venni, mert most még sima ata winyóm van.
  • Gerry
    Nincsmit!
  • Lammer
    Köszike...
    Megnézem...
  • Gerry
    Kifejtem bővebben: van ugye 4*ATA133 Chipsetben, és van egy Promise S-ATA/RAID vezérlő, amire csak S-ATA winyókat (1 v. 2db-ot), vagy 1 ATA133-as winyót raksz magában, (ilyenkor RAID-0 funkciót tölt be a vezérlő), vagy 2db egyforma winyót raksz, vagy RAID-0 vagy RAID-1-be. Ennyi a lehetőséged, de szerintm a legtöbb S-ATA vezérlős alaplappal ez lesz a helyzet, ha neked sok IDE eszköz kell, akkor vegyél egy PCI-os IDE-RAID kártyát, és arra ráköthetsz 4db winyót is.
  • Gerry
    Nos, a 4 winyó csak akkor megy bele, ha 2db-ot RAID-be raksz, vagy ha 2db S-ATA winyód van. Én a DemoStudio-nál vettem, mert annak idején csak nekik volt, de nem lesz olcsó mulatság, arra készülj fel, mert mindenfélét csomagolnak mellé...
  • Gerry
    Mondom, Chaintech 7NJS "Ultra" Zenith, ezen van Serial-ATA, és RAID, igaz kicsit borsos az ára, de kapsz hozzá remek hengeres IDE kábeleket is... Nekem is ilyen van!
  • Gerry
    Nem lehet rossz, de én inkább EPoX-ot vagy Chaintech-et vennék, esetleg ASUS-t vagy ABIT-ot... Nekem Chaintech 7NJS van, és elég jó lap, de az EPoX lapokról is eddig csak jókat hallottam, és tapasztaltam!
  • Zozo76
    Most vettem egy Asus A7N8X-X 400 alaplapot...
  • Gerry
    nForce2 Ultra 400 természetesen.
  • Lammer
    Jah még1:
    Az nforce-os csipszeteknél melyik a leggyorsabb???
  • Lammer
    AHA!!!!

Na basszus kiesek cirka 2 hónapra és mik vannak???
    :)
    Akkor azért maradt a KT400es korszakból a beidegződés... :) (korszak, mintha évszázadok teltek volna el :)

ok,
    köszi
    akkor fennáll a továbbiakban is a nyűgöm raides legyen blabla .... #2755
    erre írjon lécci valaki...
    köszike

• Ruffi
    most a késleltetések 2-3-3-7
    2-3-3-6-on már 2 perc alatt ujraindul...
  • Gerry
    Már nem kapsz olyan alaplapot, amibe 8 IDE eszközt tudsz belerakni, az összes nForce2-es és leendő KT600-as is csak S-ATA/RAID vezérlőt tartalmaz, tehát max 6 IDE cucc megy bele, a KT400-asok az utolsó olyan lapok amin sima RAID van, tehát csak abba mehet 8 IDE!
  • Lammer
    áááááááááá tudom hogy a raidbe nem rakhatok 8 vinyót
    sok-sok vinyócskát belerakhatok meg dvd meg cdt meg mindent ovi szint ruuulz ;)
    az elején is úgy értettem...
    azért kéne raides lap mert lenne 4 vinyóm, meg egy dvdíró+dvd ríder is...
    NAAAAAAAAAAAAAA
  • Borg
    De raidbe nem rakhatsz 8 winyót ott sem:)

Szvsz biztos van nforce2höz is raides alaplap (bár ezen inkább a SATAt erőltetik..), meg KT600hoz is.
  • Lammer
    bocs akkor rosszul fogalmaztam...

van ilyen...
    EP-8K9A2+
    csak az a baj, hogy ez KT400as...

IDE 2 x E/IDE Ultra DMA/133, 4 drives max.
    RAID IDE 2 x Highpoint HPT372 UDMA/ATA 133 RAID, 4 drives max.

tehát a lényeg, hogy belerakhatnék 8 ATA133 vinyót...
    NAAA :)

de a kérdésem továbbra is él...
  • Borg
    "-RAID (133) plusz alapból tudja a 133at is tehát 8xATA133..."
    Ilyen nincs.

"jah és mégegy szerintetek KT600 VS Nforce2-ből melyik jobb???"
    Nforce2.
  • Lammer
    Hello-halló!

Szeretném korrekt tippeket a következő kérésemre, nem baj ha még nem jött be MO-ra majd várok...
    Naszal olyan alaplap kellene nekem ami:
    -RAID (133) plusz alapból tudja a 133at is tehát 8xATA133...
    -AGP 8X (bár ezt manapság minden modern lap tudja...
    -Dual channel ramos
    -legalább KT600 vagy Nforce2-es legyen...
    -stabil és gyors legyen... hehe...
    -ár nem számít nem baj ha 60ropi a lap...
    jah és mégegy szerintetek KT600 VS Nforce2-ből melyik jobb???

Köszike
  • Borg
    Nekem a samsung 400asom is 2/3/3/7-ben megy 333on.
    400-on 2.5/4/4/8-ban menne.

Minél kisebbek ezek a késleltetések, annál jobb.
    De alig pár % a különbség.
  • Spenser
    A 7-test próbáld meg 6-osra állítani hátha megy úgy is.