16997
  • Spenser
    Hali
    Most akarok venni én is egy 2500+ Barton procit.
    A kérdésem hogy bele megy-e az alaplapomba ASUS A7V8X ?
  • Anee
    Vegyél bele egy 2800+os MP-t az még 266-os FSB-s s Barton magos:-)
    az ára....:-)
  • Lammer
    Na akkor erre varjatok gombot, nem véletlen az új bios support!
    Az a recommended, meg szerintem már régi...

http://www.epox.de/dl/design/CPU_list.pdf
  • Borg
    AMD-ék listáján azonban ez az utolsó proci, aminél recommended a 8K3A:
    AMD Athlon™ XP 2000+ (266 FSB) Model 6
  • NeoMaN
    Na bocs, lófaszt.
    A 333-as DDR ramot támogatja nemhivatalosan. Tehát AMD-ből csak a 266fsb-s műxik benne.
  • Borg
    266FSBs 2600+ az utolsó.
  • NeoMaN
    Na utánnanéztem!
    NEMHIVATALOSAN támogatja a 333fsb-s procikat, tehát ki kell benne próbálni amit venni akarsz. Ha szerencséd van, akkr műxik benne, ha nem nem.
    Viszont a proci feszültségeknek érdemes utánanézned.
  • NeoMaN
    Me asszitték az is 266-os fsbvel megyen majd.
    Amúgy lehet van 2800-as is 266-ossal.
  • Lammer
    Hááát ezaz!!!!
    ááááá
    jól gondoltam a fennébe :(
    De várj ,ha rosszúl tudom a 266os proc csak 2400+ig van, nem??? vagy most miva????
    akkor mi a fenének van a bioszfrissbe a 2800as support???
    vagy én tudom rossssszzzúúl?
  • Borg
    Na ezt jól megfogalmazásgátlóztad :)

A lényeg hogy a KT333 csak 266FSB procikat támogat, tehát ebben gondolkozz. A bartonok már 333asak.
  • Lammer
    Bocs.

"Gondolom csak a telivér procit támogat" Bartonra gondoltam, hozzá képest alapon.
  • Lammer
    Segítsetek plz!

A következő a helyzet: Epox 8k3a egy 1800+os prockóval, sajnos nincs pénzem egy nforce2+barton kombóra, mert a csere nagy ráfizetés lenne...
    Ezért gondoltam simán lecserélem a procit, egy olyanra amit max támogat... Gondolom csak a telivér procit támogat, mert a leguccsó bios szerint 2800+
    Telivérből van kettőnyóc de palominóbó már nem, igaz?
    Ebbe a nagy kavarásomba bele"!+%"+% :)
    Köszi
  • Borg
    Ugyanez falconrock II-vel 2800+ra tuningolva nálam 46fok...
  • NeoMaN
    belső vagy külső?
    Amúgy haverra is rásózták 4000ért a whisperrock 4-et és elég kaki.
    56 soknak tünik, de ha belső hő akkor jó. Ha kívűl 56 az nagyon sok terhelés nélkül. Vedd le a ház oldalát.
    Nálam 2000+ Fridgerock2-vel max terhelésen 50-53, bekapcsolásnál BIOSban 39 körül.
  • genya
    56 fokra megy fel a proci alapból, és ekkor még nem dolgozok semmit, egy spire whisperock IV hűtővel.
  • NeoMaN
    Azért biztonsági okokból, nézd meg, hogy jól van-e a procin a hűtőborda, mert egyik havernál viszont rosszul rakta össze a SZERVÍZ!!!
    Nála gond lett volna, ha kikapcsoljuk a hővédelmet....
    :D
  • NeoMaN
    Minden hőfokvédelmet állíts feljebb a biosban (szükség esetén disabled), valamint kapcsold ki a gép kikapcsolás ventileállás esetén opciót!
    Nálunk ez megoldotta, valószinűleg hibásan mér a hőérzékelő ill. a venti pörgését figyelő elektronika.
    Amúgy BIOS frissítés jó ötlet.
  • Emery
    Es kozbe szirenazik nem?
    Nekem is ezt csinalta Bios frissitest megoldotta a problemam.

Ui. nekem ugy sikerult feltenni ra az XP-t hogy a 2400+ procit a legkisebb szorzoval allitottam be. Nalam akkor nem szirenazott. Utana ra tettem a 17es bioszt, majd beallitottam rendesen. Igaz nekem kozbe kiderult az is hogy szar volt a hutes a procin.

Nezd meg a bioszba hogy hanyfokos a proci
  • genya
    Segítség. Vettem egy ABIT NF7 v.2.0 alaplapot hozzá egy 2,5 Barton AMD processzort, 512 DDR 400 Mhz memóriát. Következőt csinálja a gép: elkezdem telepíteni a winXP-t és a hardwerek felismerése után egyszerűen lecsapja az áramot. Másnál volt már ilyen probléma, vagy esetleg tud valaki segítséget nyújtani???
  • Gerry
    Nem, hanem a RAID 0-ra... De ha megnézed, hogy melyik üzenetre válaszoltam, akkor szerintem magadtól is rájössz!
  • Lammer
    Powermagic... :(
  • Borg
    max 50-55e
    attól függ milyen a 8500...
  • Lammer
    Hello!

Szeretném véleményeteket kérni a következőben:
    Epox 8k3a,Athlon XP(palomino) 1800+,TAK68 hűtő,512 MB Pc2100 Infineon,Radeon 8500LE

Egy jó ismerősnek adnám el, kb 3/4 éves cuccok, nem akarom átb@szni, de én sem akarok bukni rajt...
    Szerintetek???
    Komolyatalanok ne írjanak, köszi.
  • Ruffi
    ASUS A7S333 lapom van amikor vettük ASUS A7V333-at akartam akkor z volt az ász csak nem volt infos srác meg szart rá gondolta egy betü különbség mi az...na mind1
    Szal nem tom bennem van e a hiba de nem tok feszt emelni mert biosban hardwar monitornál ahol jelzi az értékeket nem tom állitani csak annyit lehet állitani hogy mutassa e az értéket vagy ne
    JO lenne mert huzva 1.68 v-n néha kifagy win alatt és idegesitö 1.75-ön jobban tudnám huzni kösz léci segitsetek most még megnézem lapleirást addig irjatok
    ja a Proci Athlon XP 2000+
  • [Jakuza]
    Meg az is egy kamu, hogy a Kelet-europai piacra fejlesztettek ki.
    Egyszeruen a selejtes cachevel ellatott Bartonokat is elkell adni valahogy.
  • [Jakuza]
    Ez nem igaz, mert 128kb L1 cache-t es + 64kb L2 cachet tartalmaz a processzor.
  • Anee
    Még rosszabb hogy a Paris csak 32 bites lesz
  • ollie
    Az új - Duron utód - Applebred magos AMD proci cache-e csak 64k lesz, 266-os FSB-vel, és 1.4, 1.6 és 1,8 G-s órajeleken fognak futni az első példányok. Hát, lehet valszeg még a P4 magos cerkáknál is lassabb lesz. Egyébként az AMD azt nyilatkozta, hogy kifejezetten a Kelet-Európai és Dél-Afrikai piacra fejlesztették.
  • Anee
    azért sok játékot átírnak -HL2- 64bitesre is ott azért eléggé lesz fölényük
    szerintem ha van della mostmár várd meg....
  • Borg
    És teljesitményben SEM lesz egyértelmű a fölényük.
    Sok helyen (és főleg játékokban!) a 64-esek nem muzsikálnak olyan jól mint az AthlonXP-k...
  • [Jakuza]
    Hat szvsz nem kell annyit se varni, mert ha jol emlexem akkor valamikor szeptember kozepe tajekan jonnek.
    Mas kerdes , hogy meg aaz elejen tuti nem lesz olcso, viszont a Tbredek arat szepen lefogja nyomni.
  • Lammer
    ez igaz...
    el is felejtettteeeemmm :)
    BÁÁr régebben, ha az AMDre halgattam volna, nem lett volna 8k7a, na mind1...
    :)
  • Lammer
    Jah bocsi kicsit off:

Melyik éri meg jobban?
    KOUWELL KW-571B PCI Nettó:5848
    STLAB PCI Nettó:4822
    Mindkettő Silicon Image chipes...
    A M1str@l szerint...
    hi
  • Borg
    Felmész AMD.comra, ott recommended motherboards, és 2800+ra máris kidobja, hogy epoxból a 8RDA+,8RDA3+, és a 8K9A2 supportolja csak.
  • Lammer
    Na helló!

Osztottam szoroztam, sajna nem lesz új lapocska, közbejöttek dolgok :(

DE!
    megnéztem az Epox honlapját és a legutolsó biosfriss noteja nem 1értelműűűű
    a lapom: Epox 8K3A
    a note: CPU strings added for correct detection Athlon 2700+/2800+ (333 MHz. FSB CPU's)
    DE ugye még a hülye is tudja, hogy a barton-nak illetve a telivérnek is 333as fsbje van ekkora frekvencián.
    Nekem gyanúúúús ez a gyüjtőnév, hogy szimplán Athlon, félek nem viszi az új Bartonos prockókat, mert, akkor beneveznék egy 2800+-ra meg egy Raid kártyára és meg lenne oldva a probléma egyenlőőőre!
  • [Jakuza]
    Viszonyitasi alapkent. Ugyanis Kanadaban mar kaphato az Opteron.
    Ja es nem USA dollar , hanem kanadai ami 171 Ft.

Opteron 240 DP (Retail) w/ 1MB Cache $ 479.95
  • tbundy
    jó, lehet tovább is húzni, de akkor válogatni kell rendesen a cumót hozzá..
  • Ruffi
    AZ Athlon 64 mennyibe fog kerülni és mennyi lesz hozzá a lap?
  • Borg
    Hja, a barton megy 2300ig akkor a tbred 2350ig:)
    Isszonyat különbség, nehogy bartont vegyél.
  • Borg
    Sok más dologtól is függ az, hogy neked meddig megy a 2500+.
    De alapvetően nem annyira tuningbarát mint a tbred, viszont a 2500+ (1833Mhz) simán megy sok helyen igy is 2300Mhz vagy a felett...