16997
  • fm
    és ha két modul van, de nem dualban?
  • Tovi
    Ha dualban van, sokkal kevésbbé húzható
  • Ruffi
    Hogy lehet jobban huzni a procit ha dualba van vagy ha csak egy modult használok?
  • Ruffi
    Sztem nem sokkal...
  • fm
    2 gép közt procit szeretnék cserélni. szarabb lesz a hűtés ha nem tudom lekenni pasztával a csere után őket? csak simán kicserélem.. amd xp,hűtők ugyanazok
  • aquatom
    az "elhiszik" szót azért írtam kétszer mert az volt a leghihetetlenbb :))))
  • aquatom
    Sztem mindegyikkel érdemes. Van lock-os nem lock-os meg ezér féle szinű szagú, de olyat még nemigen láttam amelyik nem menne 3200+ -on. Vagy alapfeszen vagy többön, de valahogy mindegyik ment. Szerintem a 200-as FSB -t mindegyik bírja, ha jó a környezete. Viszont Cache hibással már találkoztam nem is 1-el. Rábeszéltem két haveromat is a Barton-ra. Én is nemrégiben tértem át AMD aztán megtérítettem az eltévedt lelkeet, mivel ők is intel inside-oltak ezidáig. Vettek mind a ketten egy 2500+ -os Bartont. Mindegyik hívott telefonon, hogy néha szabálytalan művelet, meg Fatal Eror meg ilyesmi, de teljesen rapszódikus. Windiag leszed netről futtat, erre mit látok, mindegyiknek hibázik a cache. Persze mindezt alapfeszen, alapórajelen, meg két különféle alaplapban. Erre áthoztuk hozzám a két Barbon-t :) Itt igy ugyanaz volt a diag. Vissza bótba, csere, elsőre elhiszik, kipróbálják, kicserélik, elhiszik, megértik :) HIHETETLEN volt. :) Nos a másik két új proceka az már hibamentesen ment át a windiag-on.
  • ozz
    lekaptam a hutot es megneztem,
    az én 2500+ Bartonom ilyen:

AXDA2500K4VD 9847197250919
    AQZEA 0332UPMW 1999AMD

ennel erdemes a tuninggal probalkozni?

• aquatom
    de 2700-as, 2900-as meg 3100 -as biztos nincs :))
  • aquatom
    jaaaaa télleg.
    Sorry, azt kifelejtettem.
    :) Igazad van.
  • aquatom
    Ha minden igaz akkor igen. Legalábbis szerintem. Nem elég ? :)
  • Borg
    Lehet.
  • aquatom
    VALAKI please mondja meg nékem, hogy lehet-e sufni tuninggal a BARBON 2500+ -os :) procikát szorzólock mentesíteni, ha gyárilag nem az....
  • ozz
    okes, nagyon koszonom!
  • aquatom
    Én is nagyon sok segítséget kaptam már itt a fórumon, és szinte minden kérdésemre választ is találok több kevesebb sikerrel. Miért ne teném meg :) Majd avizálok, hogy mire jutottam.
  • ozz
    tenyleg megtenned?
    - akkor elore is nagyon nagyon koszonom!

• aquatom
    Akkor meg ha én elmentem érte, szerintem hétfő, akkor majd küldök neked. Nem ígérem a hétfőt, de a jövő hétn megoldom.
  • ozz

koszi,mar leveleztem egy sraccal onnan neki van is de csak szemelyes talalkozoval tud adni, nekem meg a posta lenne jo mert mostanaban egy perc idom sincs ilyenre akarmennyire is kene 1 db!
  • Ragnarok
    Hát lecseréltem a Barton-omat egy 2800+ ra...
  • aquatom
    Ozz:
    AMD MATRICA

Itt elég sokan tudnak szerezni. Ma konzultálok én is valakivel.
  • Russ!an
    Még1k:
    albatron kt600 lap
    2000+ xp proc
    400 ram
    cd-room
    9500 pro
    elég ennek noname 300w táp
  • NeoMaN
    Nem sokkal. Nincs annyi tunning lehetőség benne.
    IDE kezelésben jobb a VIA, viszont nemtom hogy tud-e dual DDR-t...
  • Russ!an
    Kérdés:
    KT600-as Chip mennyire jó?
    Sokkal rosszabb mint a NV?
  • NeoMaN
    Ezt már megcsinyáltam régen.
    TweakXP PRO
  • NeoMaN
    sajátgépen jobklikk, tulajdonságok, elmész a hardwarekig (mint w98-ban az eszközkezelő), ott megkeresed az atapi vezérlőket, megkeresed itt a vinyódat, és asszem alul van az indexelés, és valamelyik másik fülön a cachelés beállítási lehetőség.
    Lehet hogy sajátgép-jobbklikk a vinyón, és itt is megtalálod de nembiztos.
    Bocs ha nem érted, de most w98-as gépen melózok, és már nagyon régen próbálgattam ezt az xp-ben.
    Viszont CD-ről a game telepítés legalább a 4-5x-ére nőtt időben, cache nélkül.
  • aquatom
    Ez idézet a www.lacy.hu -ról. Igazából nem a megoldás a problémádra, de nekem is segített, ha a memória viszonyában optimalizáltam. Reggelre kiderítem, hogy hol lehet letiltani.

Optimalizálhatjuk a lemezgyorsítótár méretét annak függvényében, hogy mennyi memóriával rendelkezik a számítógépünk. A start menü futtatás ablakába írjuk be a „regedit” szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztõt.

Itt keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE / system / CurrentControlSet / Control / SessionManager / MemoryManagement könyvtárat, és állítsuk át az IoPageLockLimit bejegyzés értékét a következõ szerint:

A RAM mennyisége - Érték
    64MB - 1000
    128MB - 4000
    256MB - 10000
    512MB - 40000

512MB felett is 40000
  • Borg
    A windows általános file cachelését hol kell letiltani? Hogy hasonlóan dolgozzon mint a TC6...
  • Borg
    1421 db IRC log (1-2kb) másolása particiok között tökéletesen gyors, mint eddig :)
  • NeoMaN
    Próbálj ki sok kis filet másolni cachelés nékül, aztán jelezz!
  • NeoMaN
    Még nem vagyok otthon, de má leszedtem. Jól hangzik,kiprószálom, de asszem ezeket én már az XP-ben is állítgattam.
    Iszonyatosan lelassult tőle a kis filek mozgatása.
    PL egy game installja (Chrome) 30!! percig tartott cachelés nélkül...
  • aquatom
    Nálam is ugyanez a helyzet van Nforce2 és TC6 lemezen belüli d particióról c partícióra másolás elején 17-18MB/s közepén lemegy néha 7-8-9MB/s 75% után már eléri megint a 15-19MB/s átlagot. Ha filecache letiltással másolok, akkor stabol 17-19MB/sec a sebesség. Bár nekem 7 alá nem nagyon ment. Nem volt kikapcsolva a McAfee, de ez avi-nál nem igazán számít szerintem.
  • Borg
    Na, egy kis hint az nforce2 tulajoknak:

Total Commander 6.0 (2.45 nf2 driver, alap MS ide driverrel)

Ha normál file másolási beállitásokon van (mint a régebbi verziók)

HDD-n belül, particióról particióra másolás (E->D), 700MB-os file: 2-7MB/s, átlag 4MB/s (tré mint állat)

TC6 átállitva nagy filekezléshez (=filecache letiltás)
    Ugynaz a file, ugyanugy másolva:
    Stabil 14MB/s, sőt a végére felment 16MB/s-ra is!

Apró különbség... szóval a TC új verziója szépen kisegíti az nf2 driver gyengeségét...

Kiváncsi vagyok másoknál mi a helyzet, teszteljétek ti is!
  • aquatom
    OFF:
    ajánlom azt a tápot amit a HWSW-n belinkeltem. nekem nagyon bejött.
    ON
    sorry
  • aquatom
    jaaaa csak ott Vizes a nick-em :)
  • aquatom
    ozz: Most nézem a HWSW-n neked válaszoltam táp ügyben. Te vagy az az ozz is?? :)
  • NeoMaN
    166-nál lkehet SPD-n szvsz.
  • [Jakuza]
    A BIOS-ban 3/3ra tetted a CPU FSB/DRAM ratiot ?
    Ugye nem SPDn van ?
    Amugy Windows alol is tudsz mar az NF7-S, es NF7 lapoknal BIOSt frissiteni az Abit Flashmenujevel.
  • NeoMaN
    Furcsa, passz...
  • NeoMaN
    Olyan nincs, hogy nemtudod húzni!Valamit rosszul csinálsz. A winamp hibája pedig tuti, hogy a chipsettdriver miatt van.
  • Borg
    Jah...
    Talán mert nem birom igazán megérteni, minek kell ilyen VIA-s szarságot még megvenni...