16997
-
#3841 400W Codegen, persze tudom, hogy a Codegenek alapból nem túl jók, de ez egy jól sikerült darab, fél évig kitűnően ment vele egy nagyon tápos rendszer. Más videokarival nem próbáltam, de nem is fogom, mert ha ezzel nem megy, akkor úgy sem lesz véve másik. Viszont azt nem tudtam, hogy az nforce1 alapból rossz. -
#3840 Más vidijókarival próbáltad?
-
#3839 Azt hogy gáz az nForce 1!
A táp egyébként milyen?Hány wattos?
-
#3837 Mit értesz nforce1 alatt? Mi a gond vele?
A táp meg nem lehet gond, mert egy 3GHz-s P4 konfigot szolgált ki előtte és atomstabil volt a rendszer. -
Fam #3836 nforce1, vagy táp -
#3835 Na skacok. Tegnap összetettem (volna) egy AMD-s konfigot (ABIT NV7-133m nforce1, 1800+ tbred, 2x256M 333MHz Samsung Ram, Club3d R9100 128M, stb...), mondván sokkal jobb, mint a P4 Cerkák (persze ez igaz is). A legnagyobb para a hűtő felehlyezésénél volt, mert nem akartam lesarkazni a procit. Szerencsére az öszeszerelésnél minden simán ment. DE, kb fél-egy óra működés után a kép elkezdett szemetelni, de nem csak windows alatt, már bootolásnál is a karakteres képernyőn ill. a biosban is. Néhol vízszintes vonalak (1 karakter széles), néhol meg véletlenszerű karakterek a képernyő véletlenszerű részein jelentek meg. Na most ez ugye nem lehet driverhiba, mert még bármilyen oprendszer bootolása előtt (ami azt illeti bármilyen bootolás előtt) is jelentkezett. Windowsban, amikor megpróbáltuk feltenni a Catalystot, egyszer kírta, hogy az AGP port nem működik, amikor meg feltelpítődött hibaüzenet nélkül sem működött a driver. Na most itt tényleg rossz lehet az AGP port, vagy lehet valami más? Ötletek? A videokártya/memória és minden más tökéletesen működik másik konfigban, ezért gondolom az alaplap a hunyó. -
Impi #3834 Reménykedek, eddig semmi gond :)de ha 3 éven belül meghibá-
sodik és érvényesíteni tudom a garanciát, ezért az árért
csaknem járok rosszul.
Tartalékban úgy is van egy Silent Breeze 462 II-es
(20 dB zaj, 24K-es aranyozás stb...) de jobban lehetett tu-
ningolni a cuccot, mint amennyit elbírt ez a hűtő.
Még mindig jobb, mintha fordítva lenne -
Borg #3833 Én nem ajánlom.
Anno ausztriába ki akartunk mennyi ilyenért, mert tényleg jó a paraméterek alapján, de aztán eltanácsoltak tőle.
Sajnos "Thermaltake szindrómája" van, vagyis "excentrikus" kissé a venti, ezért idegesítően ráz, illetve búgó hangot ad. Egy idő után pedig nagyon felhangosodik emiatt a ventije. Kár érte, pedig jó kis konstrukció lenne.
Mellesleg nem hűt jobban, mint a FRII. -
#3832 na az a gáz, hogy a vga-n passziv hütő van, a vinyómat se bírom lejjebb rakni(zalman csövekkel van hütve, és igy már széles), ill. a ház is elég zárt (chieftec apollo), +ugye húzva van a proc. ezt már nem bírja a falcon. Nem akarok ház ventilátort venni. -
#3831 nem néz ki rosszul..személyes tapasztalat v.kinek?
thx impi. -
Impi #3830 http://www.herta.hu Nyitó oldal---> Hűvös és csend !!!
Copper Silent2 AMD-hez
AMD Athlon XP 3400+ ig
Fordulatszám:1400-2800RPM
Zajszint:12-24 dB
Réz betét, hőfokszabályozó
Bruttó fogyasztói ár: 4.625,- Ft
-
#3829 hi all, légyszíves mondjatok egy a falconrock II-nél jobb hütőt (de ne legyen nagyobb a hangja), és a zalman rézrózsa nem jó, nem megy rá a soltek sl-75frn2-rl lapomra.
2500+huzva3200+ra. thx -
Borg #3827 Azt írja ki, hogy 3000+.
2100Mhz és alatt 2800+, 2200Mhz és felett meg 3200+. -
#3826 Nekem NF7-S,2500@3200 barton 2X256 infineon van a lapba.1.7 volton stabil a proci de 47-49 fok között mászkál.DVD tömörítésnél 56.5 volt a legmagasabb C° amit elért.
Ha rendes órajelen megy 41-43 C°.Az aida olvasás/írás teszt 3063/1158 az eredmény.
Szal szerintem nagyon jó a barton.És ha jó steppinges 2500-öst kapsz akkor tutira megy 3200.Ez nem éri meg az árát? -
#3825 Legalábbis az én lapomon... -
#3824 Ja és csak mellesleg jegyezném meg, hogy 12,5*170Mhz az 2125 Mhz. Ami 2800+ -t jelent.
A 13*170Mhz jelenti a 3000+ -t! -
#3823 Köszi, mensinaptárra nincs szükségem, de jó tudni, hogy Neked van
Csak az volt a bajom, hogy nem voltál képes normálisan válaszolni. Csak ennyit kellett volna írnod már az elején, hogy 12,5*170. PONT. Csípős megjegyzések nélkül.
No félreértés, no flém.
Nem egyszerübb?
Peace -
Borg #3822 Egyértelmű:)
Amúgy gáz ez az aláírásod, babelfish fordítás, vagy mi?:)) -
#3821 A cache miatt simán megéri szvsz...
Borg! Akkor is Te vagy a hibás!! -
Borg #3820 Nem értem mi bajod van. Mensinaptáram nem kell?
Az aláirásban egyértelműen benne van minden, még a szorzót is ki lehet következtetni belőle. Hogy neked ez nem ment, arról én nem tehetek... -
#3818 Hát mondok egy példát.
Tápra még sosem adtam ki plusz pénzt, most is egy 300 vagy 350-es van a házban amit adtak hozzá. Most tettek bele egy Barton 2500+ot, van még 1 videókari + ventivel, két házhűtőventi, 1 mobilrack venti, 2 vinyó, 1 dvd olvasó és egy dvd író meg egy usb-s modem. Edddig semmi problémám nem volt vele. Most azonban hét közepén cd írás közben egyszer csak egy kattanás, megáll az írás majd még egy kattanás aztán folytatja de a lezárás előtt lefagyott. A mobil rack vinyóra gyanakodtam, átnéztem a házat megnéztem jól vannak-e bedugva a kábelek stb. Majd nekiálltam svcd-t konvertálni DVD-re, 2 óra után meguntam és gondoltam közben nézek egy filmet de pár perc után kattanás és meghalt minden. Még volt olyan, hogy win betöltődés közben is kattanás és ott megállt. Ekkor már tuti volt, hogy a mobil rack vinyó szarakodik és kapcsolódik ki a kattanás után. Ház szét, egyik házhűtő lehúz a rack tápcsatijáról, azóta semmi gond, pedig majdnem megvadultam, azthittem a vinyó fog elszállni.
Jó mondjuk tudom, hogy nem illik a vinyók tápjára bármi mást is rácsatlakoztatni de akkora zsúfoltság volt a házban, hogy máshogy nem tudtam megoldani és eddig semmi gond nem volt vele.
Szóval ez egy példa ami minden valószínűség szerint arra utal, hogy kezd kevés lenni a táp a cuccnak. -
#3817 Igen, mivel ha nem 333-as akkor nem éri el a max sebességét, csak mondjuk 11.5x266-on megy vagy ilyesmi.
Gondolom én józan paraszti ésszel. -
#3816 F_L mailcímed? -
#3815 a 2500+ os bartonhoz csak 333 -as fsb -t támogató alaplap jó? -
#3813 Nézd!
A minap kérdeztem, hogy hogyan érted el a 3000+ -os tuningot. Szorzóval szórakoztál, vagy fsb-vel?!
Erre írtad, hogy benne van az aláírásodban a konfigod (amit mondjuk roppant csíra dolognak tartok, de mindegy, magánvélemény) és ott keressem a megoldást.
Megfejtettük, tényleg átsiklottam felette, ott figyel a 340Mhz.
Én meg néztem, néztem, nem értettem, hogy a f*szba lehet a puszta 170Mhz-től, alap szorzóval 3000+?????!!!!!!!
És most nagykegyesen beírod, hogy 12,5*170. Jahogy JAAAAA! Tehát a szorzóval is játszol!!!!!
KURVA NEHÉZ LETT VOLNA MÁR ELŐSZÖR ENNYIT VÁLASZOLNI, UGYE????? -
#3812 milyen gond lehet egy f*s 300W-s táppal? nf7,1.9ghz,512,hdd,cd-r,dvd,cd stb... -
#3811 Hát először nekem is volt gondom egy fika 300W-os táppal, de amúgy is akartam venni egy bika 550-eset és ez meg is történt mert sok motyó van gépbe.
Szal szerintem S verzijó jobb de ahogy gondolod.A sima is jó -
#3810 de olvastam olyat hogy nagyobb teljesítményű videokártya esetén lehetnek tápproblémák, meg egyes memóriamodulokkal is gondja van. mondjuk főleg a táp zavar mert a memóriát cserélni kell úgyis /ha cserélek/ aztán addig pakoljuk bele a boltban amíg nem jó, de tápot most nem szándékozok cserélni -
#3809 +attól függ,megéri-e Neked a plusz zsozsó az s-ata miatt.. -
#3807 Milyen hangkártyád van attól függ -
#3805 Szerintem mindenképpen jobb választás mint a KT-400-as!
Jelenleg az nForse2-esek a leggyorsabb AMD chipsetek.
Nekem NF7-S van és engem meggyőzött.
-
#3804 ASUS A7N8X ez megteszi? -
#3803 A legujabb uccsó nForce driver a 3.13-as ami mind a 3 nForceos chipsethez jó.
Azt tedd föl neki. -
#3802 Szerintem most még nyugodtan lecserélheted mert nincs kifinomult 64-bites oprendszer mivel a kh@cs@g microfost vár az intel megoldásaira, hogy az is bele legyen építve!
Vagy ha linuxozol akkor igen mert az van már 64 bites verzió.
De ha most egyenlőre 2500 bartont választassz felejtsd el a KT400-as lapot.Akkor inkább KT600-asat de nforce 2 ultra 400-asssal járnál a legjobban! -
#3801 szerintetek érdemes most a KT266A + 2100+ os cuccot lecserélni egy ASUS A7V8X-X KT400 + 2500+ /barton/ -ra lecserélni, vagy inkább várjak erre az új AMD csodára? -
#3800 Az nForce 1-est már most felejtsd el mert gáz nagyon.Alig van támogatottság!!!
Ki az alaplap gyártója?Talán a hivatalos gyártó letöltő oldalról szedd le az aktuális drivereket az mindig az ajánlott de nézz körül nVidiáéknál is etéren és hasonlítgasd össze a driverek specifikációit!Ezt viszont ne vedd sértésnek nem annak szánom de "full lámának" kell lenni a lesarkazáshoz.Óvatosan illeszd rá.Nézd körbe jól illeszkedik e minden oldalról finoman rögzítsd az egyik kezeddel a másikkal pedig a rögzítőfület csatlakoztasd. Ennyi.Ha végképp félsz tőle vegyél lesarkazásvédőt (2-2.5 eFt.)
A raid is teljesen ua. mint más deszkákon.Ezek ma már szabványok de neked magyarázzam!
Soxerencsét ha v.mi nem zöld írj!Megpróbálok segíteni! -
#3799 Nem a procit hagyom ki,hanem a win reinstallt! -
#3797 Pedig ez nem rossz proci... -
#3796 Köszi!Akkor inkább kihagyom. -
#3795 Socket 462 "Socket A" tokozás
L1 Cache: 64 KB utasítás és 64 KB adat
L2 Cache: 256 KB, a processzor órajelén
1.65V feszültség
166 MHz-es DDR külsõ órajel (333 MHz)
0.13 mikronos gyártástechnológia
Tényleges sebessége: 2133 MHz
Processzormag: Thoroughbred