16997
  • jani1191
    Tudom ajánlani Asus SK8N, MSI K8T
    23-27 szerintem, nincs hőmérőm :)
  • Borg
    nforce3 vagy KT8-as VIA
  • fm
    ez nem teljesen világos..most akkor hány fok van a szobában? mikor a képet készítetted..
  • Shep
    AMD 64 FX-hez milyen alaplap kell?
    Így van. A másik viszont rendes szobahó, tekintve, hogy mindig alsógatyában vagyok itthon. Ahogy kikapcsolom az oldalventit felmegy a normális 40-42 fokra.
  • Borg
    A szobahőmérséklet alá semmilyen légkavargató venti nem tudja lehűteni, egyik alkatrészedet sem, tehát a logikus következtetés az adataidból az, hogy 11°C-nál nem volt több a szobádban, amikor ezt mérted.
    (Vagy totál rosszak a hőmérőid.)
    Már írtam asszem, hogy oldalventi nélkül, ugyanez a gép 1 óra Seti után elérte a 70 fokot és lekapcsolta magát.
    Ehh

Nemnem. Abban a pillanatban shotoltam. Itt egy kép bekapcsolás után:

http://www.tar.hu/danielt/hideg.JPG
  • NeoMaN
    Hátja, bekapcsoláskor rögtön boisban,nyitott házzal, télen, nyitott ablaknál, fr2-vel: 32fok...
    :)
  • Borg
    És persze 12°C szobahőmérséklet, ezt lefelejtetted ;)
    Érdemes megnézni a fordulatszámokat is.
    Most shotoltam:

Gépem aláírásban, látható, hogy Falconrock 2, most fórum meg ftp, és 30 fok a proci. A titok nyitja: 12Cm Vantec venti a ház oldalába. A Winchester 28 Fok, Alaplap 19.
    Semmit nem ér akár a 13ezres réz Zalman, ha nincs friss levegő a házban.
  • NeoMaN
    amúgy spire falconrock II
    nincs még 3000se szerintem. Ezt használják legtöbben tuninghoz is.
    nálam spire fridgerock II-es is van az is jó, de gyengébb talán valamivel.
    most a 2500+@3200+on a gyári amd venti van, csendes,gyors, jól hűt.
  • NeoMaN
    akkor is biztos, hogy rosszul van rajta a venti, vagy nincs alatta paszta...hűtő leszed-->visszarak. a kedveméééééééééért
    vagy vegyél bele 600-ért egy rendszerhűtőt.
  • Russ!an
    Nem vagyok se Intel se Amd fan. Apámnak van ilyen gépe.
    Tegnap mikor hazamegyek beköszönök nekik. Az Öregem ezzerrel nyomja a Diablot BattleNeten és szirénázik a gépe közben. Persze elhajtom a gép elöl, megnézem 66C. Bazz!
    Megkérdem mióta halja ezt a hangot. Aztmondja nincs több 20-30 percnél.
    Na ezért kell! Gondoltam elmesélem lehessen mulatni is valamin.
  • ollie
    Van Glacialtech Igloo 3200+ -ig, az nem jó?
    Amúgy mióta vagy AMD fan? ;))
    Ja és ne felejts el szólni ha van 9700-es karesz :))
  • Russ!an
    CPU HŰTŐ SPIRE SPA13B0 SKIVESTREAM 2 FCPGA GOLYÓS
    esetleg ez? Ismeri valaki?
  • Russ!an
    Ennél jobban nem lehet rajta.
    De mondjatok má valalmi jobb ventit AMD-hez max 4-5000e ft-ig ami használható.
  • Fam
    nem tudnám elképzelni, hogy akármilyen "kibékíthetetlen nézetkülönbség" miatt ilyen hatalmas előnyt adna a konkurens lapgyártóknak (asus, msi, chaintec, stb) az abit, a videókártya piac is nagy veszteség lenne, de a jövőt tekintve szerintem korántsem akkora, mint az alaplapi szegmens
  • NeoMaN
    meg kéne nézni, lehet nincs jól rátéve...
    sőt biztos.
  • Fam
    ott az alaplaplapnak valami baja lesz (van)
  • Cvd
    Ez megint Inquirer hír, szvsz árjátok meg a hivatalos bejelentést nehogy beégés legyen belőle.:)
  • NeoMaN
    ugyan....
    Mindig azt gyártanak amit jobban el lehet adni.
    Ha fordul a kocka (DX9.1), akkor majd megint nv-t fognak forgalmazni
  • Russ!an
    Mondjatok valami jó kis prociventit 2400+ procira ami nem repül el de hűt is. Nemtom ez a proci sokkal jobban melegszik, mint kellene szerintem. pikk-pakk 60C-66C körül mászkál terhelésnél. Falcon Rock 2 ventivel.
  • Borg
    btw, érdekes hír:

Az ABIT hátat fordított az nVidiának, mondván elege lett belőle!

Hír várhatóan holnap az SG-n!

No more ABIT nforce alaplap, geforce vidkartya stb..
  • Meetal
    a szorzóálítás alaplapon van Jp-rel és simán megy , csak lehet kéne V.-ot is emelnem??
    amugy nem tervezem hosszútávon ezt az alaplapot
  • Gerry
    SiS chipsetes alaplap nem kifejezetten tuningbarát, de pl. csak szorzóállítással 2400+ként még beindul? Egyáltalán lehet rajta szorzót állítani? (unlockos?) Mert lehet, hogy nem, és akkor csak FSB növeléssel tudsz tuningolni.
  • Meetal
    szeva!! 2200+ os procit állt. meddíg lehet húzni??
    Asrock K7S8X lapom van 512 elixir DDR400
    2600+ on már nem indul XP-sem
    mondjuk csak *-zót állítottam.
  • Gerry
    Hát, a te cerkádat szerintem nem komálná...
    (sorry)
  • ZaJanga
  • NeoMaN
    én hátulról húznám meg ezt a kis szőkét itt a folyosón,szemben...
    azt nemtom hogy szereti-e a cerkát..
  • Gerry
    Úgy, hogy a PCI inkább 33 alatt legyen, mint 36 felett, vagyis 1/3-ad helyett 1/4-re kellene rakni az FSB/PCI arányát.
    Vagyis pl én 115-120MHz-es FSB-t használnék kb 30MHz-es PCI órajellel! Az akkor olyan 2.9-3.1GHz lenne végeredményben, és maximum +10% feszültséget adnék.
  • Gerry
    Csak azért érdekel, mert gyanítom, hogy amiatt fagyhatott, valószínűleg nem bírta valamelyik PCI eszközöd, vagy a winyód, és amikor egy olyan kritikus műveletet hajtott végre, aminél a húzás miatt hibázott, akkor lefagyott. Lehet, hogy egy viszonlag ritka műveletet nem bír, és azért ment 2 napot jól...
  • Gerry
    Celeronnál sehova, ott hiába a magas órajel, az L2 Cache kevés, de amúgy mekkora FSB-vel ment neked, vagyis inkább az érdekelne, hogy a PCI mennyin ment?
  • Gerry
    A mai cerkákat már nem lehet annyira húzni, kb +10/15%, de akkor nem árt, ha feszültséget is emelsz neki, nomeg figyelni kell arra is, hogy mennyi a PCI órajele.
  • Gerry
    BD7-II-ből mi is rengeteget adtunk el, stabil lap, kedvező ár. C 2.6-ot húzod?
  • Gerry
    Én minden konfigomat szerettem, csak valamelyikhez jobb emlékek fűződnek...