16997
-
#4070 1. 2x 256mega márkás, de legalább Samsung Pc3200as DDR400 -as ram kell bele és akkor menni fog szépen szinkronban 3200+ -ként. Mindenképpen 2 modul kell bele (a két szélső slot ba) ekkor tudja kihasználni igazán az nforce2. Szóval 2x 256 vagy 2x512.
2. Sokkal jobb lesz. Tesztekben mindenképpen, de játékoknál is ki fog jönni, ha jó mellette a videokártya. -
#4069 de ha nem akarsz tuningot,akkor is vegyél min.333-as ramot,mert a proci fsb-jével szinkronban érdemes járatni(2*166=333) a ramot... -
#4068 sokkal jobb lesz,de vegyél bele 400-as ddr-t,hogy tuningolhasd,vagy hogy jobb időzítésekkel mehessen a ram. és sztem 2*256ddr-t vegyél(egyformát),mert ez a lap tud kezelni dual chanel-t... -
#4066 persze, ventillátor kell,hogy a lehűtött levegőt nyomassa. nagy fagyasztókban(szobányi méret) is bazi nagy ventikkel nyomatják a hűtött levegőt..de nem a venti hűti le -
Cvd #4065 Tényleg, igazad van. A nyomással ugyan el lehet játszani (ritkul a levegő-hül, sűrűsödik-melegszik), de ez meg elhanyagolható ebben az esetben. Bár tudok példát mondani az én általam felvetett dologra is: A cég ahol dolgozom húsfeldolgozással dolgozik. A fagyasztást "alagutakon" át oldják meg. Ezek hosszú folyosók ajtókkal a végeiken, kétoldalt hűtőfelületekkel, meg piszok nagy ventillátorokkal. Egyik oldalt bemegy a friss cucc, a másik oldalon meg kiszedik ha lefagyott. Ot is azért vannak mert így még gyorsabban hűt a rendszer. -
#4064 sztem vmi hasonlót(nyomásváltoztatással hűteni/fűteni) meg lehet valósítani,talán létezik is ilyesmi rendszer..
javítom a modtatom:a szobában az átlaghőmérséklet nem változik
de ez nem teljesen a kiinduló ventik témájához kapcs. -
#4063 Szerintem igazad van, bár ha a légmentesen lezárt szobában rétegződött a levegő meleg fennt, hideg lennt, akkor annak a felkavarása hűthet helyileg.. de sok idő után csak a ventik befűtik a szobát.
De talán meglehetne ( persze csak elviekben ) csinálni: ugye nyomás növekedésével nő a hőmérséklet ( P=V*T ). Mivel ez egy tök zárt szoba, kéne egy másik hely ahová lehet levegőt csoportosítani. Fogunk egy teljesen jól hőszigetelt tartályt, és ebbe beszivatjúzzuk fokozatosan a külső levegőt. A szivattyút is a tartályban helyeznénk el, hogy az se kinnt fűtsön.
Így a szobai levegő hűlne, amíg van benne levegő. Persze ilyenkor a hőcserélés lesz macerás, hisz' nincs közeg ami a hőt elvezesse..
Vagy mégsem lehet ezt megoldani ??? -
#4062 ez Cvd 4056-os üzijére ment!!! sry.. -
#4061 ez így szvsz nem teljesen korrekt.
mivel a tested hőt ad le folyamatosan,a körülötte lévő levegő melegebb(ráadásul a bőröd 37 fokos). így ha azt a levegőt megmozgatod,fújod a bőröd, hidegebbnek érzed,mert cseréled a levegőt(mint a procinál).
vmint a párolgás is hűt,tehát ha izzadsz vagy vizes vagy,még hidegebbnek érzed,az ugyanolyan hőmérsékletű levegőt(gyorsítja a párolgást).
de a lényeg: tfh nyáron bekapcsolsz 1 légmentesen zárt szobában 5 ventillátort,nem lesz hidegebb a levegő hőmérséklete 1 fokkal sem. vagy igen? -
#4060 Egyébként Idle ben nézve kereken 10fok (+-1,2) a különbség procinál és alaplapnál is. Venti nélkül 40-42 (ami ugye mindenkinél ennyi nagyjából) Ventivel 30-32 (ebben a pillanatban 32) Az előbbi nem volt teljesen pontos idle mérés (ment az explorer vagy 3, winamp, ftp,) így lett 13fok különbség a procinál asszem.
Ha semmit nem csinál a gép akkor 10fok difi. -
Cvd #4059 Ja, az tényleg durva, de a Borg által felvetett dolog butaság. Nálam pl. csak feleennyit jelentenek a házvenik. Igaz azok csak 8 centisek, de 7 van belőlük. -
#4058 Kb én is így gondolom... -
#4057 ez igaz, de itt közel 20c külömbségről beszélünk -
Cvd #4056 Gondold végig logikusan. Simán hidegebb levegőt fúj be a venti mint a szobahőmérséklet, merthogy megmozgatja. Mint ahogy a szobaventillátornak se lenne értelme a logikád alapján, hisz az is csak a szobahőmérsékletű levegőt mozgatja, mégis hidegebbet fúj ha eléállsz. -
#4055 Elölről kicsit rossz minőség, ami lényeg, minden drivehelyen bukó takarólemez. -
#4054 Ez egy ultrabutál Nextec202 -es :) Hétvégére készülj fel a képekre! :) Lesz videó is :) -
#4053 Egyébként ez milyen ház? Teccik -
#4052 Hétvégén fotózok én is! -
#4051 Majd ha meglátod a mostani végleges verziót! Azám az igazi! :)
Az oldalventim teljesítménye 53CFM! -
#4050 Ügyes! Frankón elvezetted a tyúkbeleket. -
#4049 Nálam oldal befúj -> megy a passziv alaplapi bordára, a VGA heatpipe ra, a ramokra, procira mindenre. Majdnem az alaplap teljes felületére teljes erővel nyomja. Ha lehajtom a cd előlaptakarót (ott ahol nincs drive) borzolja a hajam a jeges levegő :) -
#4048 Azért kérdem mert ilyesmivel én is próbálkoztam csam 8cm ventivel és rosszabb lett. az segített ha inkább kiszívta a levegőt -
#4047 Pontosan. -
#4046 A gépem oldalról.
Kábelezés miatt lehet érdekes, még nincs benne a Heatpipe.
Rakok oldalventiről is képet ha visszakapom a kamerám! -
#4045 Mit is csinálsz te oldallapon 12Cm venti és befelé fúj? -
#4044 Tudom, Russian-nak mutattam. -
#4043 ÁÁÁ :) Holnap veszek egy hőmérőt, megnézem vele a szobát, aztán berakom a venti elé és azzal is kipróbálom!
Egyet ne felejts el: ahogy kikapcsolom a ventit felmegy 40 fok körülire, inkább fölé kicsivel. -
Borg #4042 teljesen mind1 milyen progival nézed, mind ugynazt a hőmérőt olvassa le -
Borg #4041 Én elhiszem, hogy ennyit mutat, csak azt nem, hogy 27 fok van a szobádban ;)
Vagy rosszak a hőmérőid, ez a másik lehetőség.
De elég ha magad is logikusan gondolkodsz.
Ha van 27 fok a szobádban, akkor az oldalsó ventid 27 fokos levegőt fúj be a gépedbe. Magyarán mi a fasztól menne az alá a hőmérséklete?:) -
#4040 Abit saját monitorprogija:
Aida:
-
#4039 Ok! Én elhiszem neked nem erről van szó, csak én ezért nem használom ezt a progit, mert ez szerintem nem igaz. mármint amit kiír! -
#4038 Szervezek egy csoportos gépnézést nektek! :) -
#4037 Itt valami akkor se gömbölyű. -
#4036 Visszakapcsolva pár perc után:
Ennyit erről. -
#4035 Most visszakapcsolom, és megint várok 5 percet! -
#4034 Tessék: Venti kikapcsolva (csak az oldalsó 12cm), ebben a szent sec ben csináltam, csak neked!
-
#4033 az létezik, hogy 64 FX proci 130e FT körül a hozzá való alaplam meg csak 43e FT körül mozog? -
#4032 és ezek támogatják a régi procikat is vagy csak az újat? -
#4031 Ok, gyere el, nézd meg :) Ha kell digitális géppel lefilmezem és felrakom. Illetve várj! Kikapcsolom az oldalventit! Járatom 5 percig és shotolom! -
Borg #4030 Akkor 23-27 között kellene lennie a minimális hőmérsékleteidnek is, mivel a sima levegőkavargatás nem tud az alá hűteni sehogyan sem.