16997
  • feamatar
    LOL...még ilyen topik is van...
    na de akkor hajrá AMD!!!
    nekem egy Sempron 2800+om van;meg Radeon X1600; de mostani árakat eltekintve egy 3800+os X2 is itt csücsülhetne:S ... kár hogy pont most nincs rá cashem :s
  • Gabesz amd64
    konzol powa :DDDDD
  • Falconer
    Megoszlik? loool
  • dara
    CPU dióda a mag(ok) belső, míg a sima CPU a mag(ok) felületi hőmérsékletét mutatja.
  • lee56
    he? nem oszlik meg semmi, 2Ghz-es dualmagos procit veszel, 2db 2Ghz-es magod lesz, ennyi, honnan vetted hogy megoszlik, és miért oszlana meg, nemértem :S
  • grebber
    Tényleg amúgy a duplamagos prociknál hogy oszlik el magonként a GHz-ek száma?? Fele-fele vagy hogy?
  • joshua
    okés. És az Everest kiírja h minek épp mennyi a hőmérséklete. Így 1.8-on 30-33 fok, de ír egy olyat h CPU dióda. Ez mi? Mert ennek 40-45 általában. Ez is jobban melegszik ha elkezdem húzni? ELőre is köszi!
  • dara
    BIOS.

A gyári coolerrel is lehet úzni valamennyire, 2,5-2,6GHz-ig biztosan elég.
  • lee56
    Konkrét infó hogylenne, tervek vannak, meg kb annyit lehet tudni biztosra, hogy am3 majd jövőre am2+ meg elvileg idén valamikor, elég konkrét? :), amugymeg -> -> -> amd.com
  • grebber
    Van valami konkrét info már mikor jönnek az új amd procik?
    Mert lehet megvárom őket
  • midsummer
    Aham. Szal ugyanaz a 45 ezres is, mint a 21-es, nincs titkos információ, megvehetem az olcsóbbat.
    Köszönöm!
  • joshua
    Szevasztok! Van egy AMD Athlon64 3000+ procim és 1,8 ghz-en fut. Ezt lehet húzni? És ha igen milyen programmal és kell e hozzá jobb hűtés mint a gyári? Előre is köszi!
  • GVG
    90k-ból az ember vesz egy korszerű kártyát...bár ez AMD topic, de a lényeg ugyanaz

• GVG
    itt

előzőben nem ment a link
  • GVG
    magyar kereskedők
    élő példa: gef 6800 128mb
  • midsummer
    sziasztok.
    egy láma kérdésem lenne:
    hogy lehet ugyanaz a proci egyik helyen 21ezer, a másikon 45?
    link
    dobozosban van hűtőventillátor, meg van ami 1 évig garis, van ami meg 3-ig, de akkor sem értem, mi ez a 24ezer ft különbség.
    felhomályosítana vki?
    köszi
  • dara
    A hírek úgy szólnak, hogy az AM2+ procik mennek majd AM2-es lapokban, az AM3 procik pedig AM2+-osban. Mindennek az energiagazdálkodáshoz van köze, ugyanis AM3 esetén kötelezően szét kell választani a lapon is a processzormagok tápellátását, míg AM2+ esetén ez opcionális. Persze ha egyes gyártók az AM2+ lapjaik esetén ezen fognak spórolni, akkor az ő lapjaikban nem fog menni az AM3 proci.
  • grebber
    A jővőben megjelenő AM3-as procik belefognak menni az AM2-es alaplapokba?
    Mert mintha régebben lett volna róla szó!
  • Falconer
    Keresd meg. Ha tenyleg nincs vagy nem talalod meg akkor sehogy/nem neked valo jatek ez.
  • naaa
    ha nics soft menüm a biosban akkor , hogy tudom a processzort feljebb húzni
  • bertino
    mellesleg én simán az AMDt választanám
  • lee56
    Hát intelnél nemtudom, de az x2 3600+ ból kiindulva óriási hatása nincs a játékokra a cache méretének...
  • Falconer
    Hat nem, mert ha addig is kell egy uj gep...
  • bertino
    fél év mulva megint uj paletta lesz, szal tökmind1...
  • grebber
    Én most egy E6420 (53,760 Ft) és egy X2 6000+-os (57,590FT között vacilálok.
    Csak a jővőre nézve nemtudom hogy mennyi plusszt jelent majd az a bizonyons 4MB L2 Cache!
  • lee56
    valószinü olcsóbb lesz mint a 3800+om amit 40ezeré vettem majd egy éve, ehh :)
  • lee56
    De ha azt nézed, most már a legjobb vételnek kb a 4800+ x2 számít, 136 dolláros (amd lista-)árával majdnem a fele 6000+ árának, igy már elég fasza gépet lehet összehozni ócsón :) (ennyi pézér max gyenge p4-et kapnál inteltől, ami többmintvalószinü még lassabb is lenne)
  • grebber
    Hát ez igaz mondjuk de eddig 100 ezer felett volt most csökkent le kurvadrasztikusan az ára!!

Amúgy igaz hogy olcsóbb most már mert kb E6600-as intel az ellenfele az 76,128 Ft míg hálistennek a 6000+-os ára már csupán 57,590 Ft dobozos kivitelben.
  • czky
    Parancsolj!
  • lee56
    Tudod, ha fasza teljesitményt kapok azér jóval olcsóbban mint core2 (alaplapcserével főleg), szeinted érdekel az a pár % amivel elveri?
  • grebber
    Találtam teszteket végre dehát core 2 dugó elveri ezt is :( No mindegy azért remélem lesz még olyan időszak ahol ismét AMD felé billen a mérleg.
  • grebber
    Athlon 64 X2 6000+-ról nemtud valaki valami tesztet linkelni mert marhára érdekelne?!!

Ha már új procit nemtud felmutatni akkor Ismét árat csökkent AMD.
  • ssdd
    Thx a hozzászólásokat. Jah s igen, 800-as lesz a ram.
  • Falconer
    3600ason huzhatsz nagy valoszinuseggel szepen, akkor gyorsabb lesz minden bizonnyal.
  • lee56
    Kétlem hogy bármiféle különbséget is tapasztalnál, szal nemsok értelmét látom a cserédnek... (bár ha az 533as ramok helyett 800as lesz a Goodram, valamivel talán gyorsabb lesz a rencered, de nem hinném hogy sokkal)
  • ssdd
    HI! Van egy P4 3.2-es (640) procim Abit ni8 sli lapon, s 2x512Mb Vitesta A-data 533MHz RAMom. Ezt szeretném lecserélni AMD x2 3600+, ASUS M2N-MX lapra, s 1024Mb GoodRam-ra. Ha minden jól megy, akkor semmit se kell ráfizetnem a cserére, úgyhogy érdekelne, várhatok-e sebességnövekedést; vagy csökkenést fogok tapasztalni. Nekem még az is jó lenne, ha nagyjából azonos teljesítményt tapasztalnék (elsősorban játékra kell a gép). Szerintetek? (Okos véleményeket/tapasztalatokat várok.)
  • Falconer
    Ki. Ha talalsz SocketAs processzorokat bele. (A legjobb asszem a Barton magos 3200+ abba)
    De nem erdemes mar arra fejleszteni, mert total elavult technika. Masreszt ha meg Tbred B magos a procid, akkor azt normal leghutessel siman fel lehet huzni 2800+ szintre melegedes nelkul, az fsb-vel egyutt.
    Szvsz ebbe venni egy jobb procit penzkidobas.
  • naaa
    sziasztok
    van egy ECS741 alaplapom AMD 2200+ proci val...ezt ki lehetne cserélni nagyobb és jobb procira?
  • Falconer
    Igen, remlik valami. Regen volt mar :)
  • dara
    Eredetileg csak abba volt. Thoroughbred B, Thorton és Barton magos is volt belőlük (utóbbiból csak egy, a 3000+). Minden esetben 333MHz-es FSB-vel.