AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt az FSB-s egyezést fejtsd ki lécci!
memóriát mindenképp az FSB -vel azonos órajelen hajsd.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Most írok elõször ide. . .
Egy hibáról szeretnék beszámolni, és remélem valami megoldást tudtok mondani vagy legalábbis a hiba okát. . .
Nos, van egy MSI K7-es alapom, azon van egy 1800+ os XP proci, tudom cserélni kéne, nemsokára. . . de van rajta még egy 256Mb os ddr ami P2700 és még egy 256Mb os ami p3200-es. . . mind a kettõ együttesen 333Mhz en megy. . . ez nem tom hogy jó e. . . jah mielött elfelejtem, a proci ameddig csak lehet húzva van de durván, max áramon és amennyit csak enged az FSB fagyás nélkül. . . azaz olyan 1470Mhz körül. . . 45 fok környékén, nade ez még nem a lényeg hanem a problémám az hogy amikor indulna a gép akkor megáll a ram ellenõrzésekor olyan 5000 kb körül. . . van amikor csak az 5. reset után indítja a windózt. . .
Mi baj lehet, mit állítsak vissza, vagy a memóknak annyi???
Elõre is köszi a segítséget, bocsi hogy hosszú lett!
@ 2000+ 1666Mhz(10x166) járatom káros-e ez a procira nézve?
Max hõfok 45fok
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Azt hittem ITT ez a te topicod...
Szerintem tévedés!!!
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Steam Nick: adakiller
Hell Deicicde!
Te árulod a PH! -n azokat a jó kis 9800SE -ket...??? Van még belõle?
<ON>
FSB -t kell emelned, de a ramokat ajánlatos FSB vel párhuzamosan hajtani...
Vcore -t és mem feszt is emelhetsz ha teszt közben hibázna a cucc.
Jó hûtés és jó ramok kellenek hozzá. No meg tuning barát proci...
most vettünk egy asus a7n8x-e típusú alaplapot 3200+ os amd procival. mivel eddig sosem volt amd-m, érdeklõdnék mennyire lehetne felhúzni. megfelelõ-e ez az alaplap a húzásra, stb...
köszi elõre is a válaszokat.
Steam Nick: adakiller
Szerintem az eggyik legjobb nforce2-es lap a piacon és még az ára is nagyon jó.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Szal ha felteszed az FSB-jét 200-ra (megfelelõ alaplapban, hûtéssel, táppal) akkor van rá úgy 80% esélyed, hogy menni fog.
Annak idején sokat segitett a tanácsod...a hûtési problémánál!
Érdekellne a te tipped is egy 2800 vagy 3000 Athlon Xp-hez milyen alaplapot vegyek...!!???
Úgy látom Serial ATA támogatás is van benne...?!
De viszont a Bus Sebessége a lapnak 333 mhz...😞(
Mostanába kissé nem követtem a trendet...!😞
Érdekellne valami jó kis alaplap...egy 2800 vagy 3000 Athlon Xp-hez!!!
'astom miaza zintel 😊
/xbitlabs 4000+/FX55 teszt/
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Amúgy olyan lao nem lesz amin nincs alaplapi hangkártya, mivel most már MINDEN lapon van integrált háló ill hang cucc.
Dual Channel memória kezelés nem a laptól, hanem a procitól függ, mivel a memória vezérlõ a prociba van integrálva...😊
Ajánlanám az Abit KV8 PRO rev1.1 deszkát (via k8t800 pro chipset), vagy MSI K8N neo platinum deszkát (nVidia nF250 ? chipset).
Én AMD64 témábanannyira nem vok otthon, inkább Athlon 64 topicot olvasgasd!
Most szeretnék vásárolni egy Athlon64 3000+ processzort.
Milyen alaplapot ajánlanátok hozzá, ha az alábbiak az igényeim:
- Ne legyen rajta alaplapi VGA és hangkártya.
- Legalább öt PCi csatlakozója legyen.
- Nem kell SATA (de ha az, az sem baj).
- Dual channel-es memóriakezelést tudja.
- Nem kell, hogy tuningolható legyen (nekem eddig is minden alapon ment).
- Az ára ne verjen földhöz.
Ja és milyen memóriát vegyek bele (típus), ha 1024MB memóriát szeretnék?
Köszike
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
Úgyhogy csak tessék, csak tessék!!!
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
1909@2233 (+17%) persze csak egy Asrock alaplappal. Annyira nem rossz, figyelembe véve, hogy az alaplap meg a proci együtt 28000 HUF-ból kijött.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Alsó - Duron
Közepe - Barton
Teteje - Athlon 64 & FX
Most:
Alsó - Sempron
Közepe - (???) <olcsó athlon 64 lesz???>
Teteje - Athlon 64 & FX
Télleg elég fika sajnaos...😞
Azért megnyugtató hogy Athlon64 -hez normális hûtõt adnak...
Amúgy ettõl függetlenül lehet nem fog beválni.
Amúgy ha a kettõ közül kéne választani, sztem k*va mind1, T-bred magasabb órajelen jár, de szempronnak meg nagyobb az FSB -je.
szeretnék 1 kis segítséget kérni,mivel most rakom össze életem elsõ AMD-s gépét.
a kérdésem a következõ lenne:nem tudom mejiket érdemesebb megvenni:
2400+Sempron(333Mhz) vagy 2400+Thoroughbred(266Mhz)
Sempron-ról még nem hallottam.lehet tuningolni???
szerintetek mejiket vegyem???????????
thx