AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem ír ilyet

ok köszi megnézem 😊

Vedd elõ a kézikönyvet és olvasd el a BIOS-ra vonatkozó részeket. Ott van benne a válasz.

sziasztok. van egy athlon 3000+ procim, 2000-en pörög és szeretném feljebb húzni de bios-ban nem találok ilyen beállítást. :S tudtok erre vmi progit esetleg vagy vmi más megoldást? köszi

bertino
értem

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

öregharcsa
összeraktam egy pár gépet és onnan....na meg belinkeltem a fórumot.....elég ha azt elolvasod mekkora szívások vannak...
ami mûködik egy sima AMD64 procival az nem biztos hogy az X2-es cuccal menni fog....sajnos

http://pspfilez.extra.hu/

bertino
csak ez totál nem ide valo kérdés...

n3whous3
Bocs, hogy ide írok, de látom ezt jobban látogatják...
Szóval, kellene nekem egy kis segítség

Van egy hálózat: A gépek elhelyezkedése miatt az alábbi szétosztás történt: Az ADSL 2 helyre van szétosztva routerrel, majd azok a kábelek 1-1 routerbe vannak dugva, ahol 3-3 gép van rácsatlakozva. (Ne mondjátok miért van így, nem nekem kell a help)

A gond: Valamiért egyenetlen a szétosztás, mert az egyik helyen gyors a net, míg a másiknál kb 10-szer lassabb (1Mbit, de az adott rossz helyen max 16 KBájt/sec jön, vagyis kb 134 Kbit/sec).

Valaki tudja, hogy mi a probléma? Esetleg a router sz*rakszik, vagy szoftveresen kell valamit állítani, hogy egyenletes szétoszlás legyen a sebességben?

púúúúú

Nézd meg a PH!-n a különféle AM2-es topicokat. Sokan nem gyengén szívnak a RAM-ok miatt. A PQI pl kerülendõ.

bertino
"annyit kell még tudnod hogy az AM2-es foglalatú procik (x2) iszonyatosan válogatnak a ramokból....(nem mindegyikel hajlandó mûködni)"

pff ezt mégis honnan veszed ?

öregharcsa
ezzel a az alaplappal kicsit vigyázni kell mert az eredeti bios-a kicsit fos!
ajánlom rögtön elsõ lépésben a bios frissítést!!!!
annyit kell még tudnod hogy az AM2-es foglalatú procik (x2) iszonyatosan válogatnak a ramokból....(nem mindegyikel hajlandó mûködni)
ajánlom ezt a fórumot ott mindent leírtak milyen ramot érdemes venni és melyik bios-ra frissíteni...

szerk: most nézem a corsair ramok tökéletesek lesznek!

üdv

AntiCamper
Hello mindenkinek! Egy fontos kérdés! Szeretnék venni egy új gépet... :
ASUS M2N-E Socket AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD Motherboard
AMD A64 X2 AM2 3800+ processzor dobozos
DDR2 1024MB 667MHz CORSAIR ValueSelect
VGA Saphre Radeon X1600 XT
és hogy ez mien lenne? Erõs-e? ja meg hogy ezt mind elbírná-e egy 400 W-os Codegen táp? meg hogy akkor ehez egy 64 bites Windows is kell? Remélem tudtok segíteni! Elõre is köszi

www.richardburns.atw.hu (I. RBR Bajnokság)

nem tudom, hogy téged milyen szinten érint a fogyasztás, ami természetesen full
kihasználtság mellett értendõ<#buck>

Ehhh, láttam az Akiban 35W-os X2-3800+ procit, csak éppen az árán lehetne kapni egy X2-4800+ vagy nagyobb procit ...

NeoMaN
Valószinûleg így nagyobb lesz a tuningpotenciál is.
😊

grebber
"Az elõzetes híreknek megfelelõen decemberben vélhetõen megérkeznek az AMD elsõ, 65 nanométeres csíkszélességgel készülõ, Brisbane magra épülõ asztali CPU-i. Noha a korábbi értesülések csak három új processzort emlegettek, most úgy tûnik, hogy négy modellbõl áll majd a kezdeti választék, ráadásul ezek valamelyest gyorsabbak is lehetnek az elõzetesen beharangozottnál. A Brisbane-magos Athlon 64 X2 típusok 2,1 (4000+), 2,3 (4400+), 2,5 (4800+) és 2,6 GHz-es órajellel (5000+) lesznek elérhetõk az év utolsó hónapjától. Az új CPU-k közül mindegyik egységesen 1 MB másodszintû gyorsítótárral rendelkezik majd, TDP-jük 65 W lesz."

Na ezeknek már sokkal de sokkla barátibb a fogyasztásuk.

Next PC upgrade: 2022

bertino
mmm lehet procit ujítok majd <#vigyor2>

grebber
"Novemberben – a Core 2 Quadro várható megjelenésének hónapjában – három új Athlon 64 X2 típus is érkezik majd: az AM2-es foglalattal kompatibilis Athlon 64 X2 5400+, 5600+ és 6000+ modellek még a régebbi, Windsor kódjelû, 90 nanométeres csíkszélességgel készülõ processzormagra épülnek majd. Elõbbi kettõ példány 2,8 GHz-en jár majd (a másodszintû gyorsítótár mérete különbözik a két típusnál), utóbbi 3 GHz-en ketyeg és 2 MB L2 cache-t fog tartalmazni. A 2,8 GHz-es típusok TDP-je 89, a 3 GHz-es példányé 125 watt lesz."

2,8Ghz és 3GHz fogyasztása nagyban eltér ezt bárcsak tudnák csökkenteni!

Itt van nminden adat:
AMD Athlon(TM) XP 2600+ :
Architecture 32-bit
Internal Clock 1.9 GHz
Internal Clock Maximum 1.9 GHz
External Clock 166.0 MHz
Socket Designation SOCKET A
Type Central
HyperThreadingTechnology N/A
Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, PAE
Version AMD Athlon(TM) XP 2600+
Caches
Level 1 128 KB
Level 2 512 KB

memória :
Total Physical Memory 768 MB
Free Physical Memory 525 MB
Total Pagefile Memory 1.08 GB
Free Pagefile Memory 888 MB

alaplap:
Supported Slot Types ISA, PCI, AGP
Manufacturer Fujitsu Siemens
Model A7V600-F
Version REV 1.xx
BIOS Vendor Award Software, Inc.
BIOS Version ASUS - 42302e31
BIOS Release Date 13/10/03
BIOS Properties Plug and Play, Flash, AGP
AGP
Revision 3.5
Rate 4x, 8x (8x enabled)
Available Rate 0x0000000c
Selected Rate 0x00000008
Aperture Size 0 B
Sideband Addressing supported (enabled)
Fast Write not supported

és 300 Wattos táp van a gépben.

Attól függ milyen maggal készült, jó esetben jó hûtéssel, jó alaplappal, és jó memóriával akár 2400MHZ körül is szaladgálhat.

hello!
van egy AMD 2600+ procim.
EZ most 1917 Mhz-en dolgozik.
Meddig lehet max. növelni az igazi órajelét?

Én úgy tudom, hogy csak az nForce-os socket A-s alaplapokon lehet külön állítani az órajeleket.Via chipsetesnél az fsb-vel együtt húzza a memóriát és a v-linket is.A szorzó és a többi dolog auton van.Az everest amúgy kimutatta, hogy húzza az egész rendszert!

BattleTag: zydar#2910

socket A alaplapnál ha emeled az fsb akkor ott nem húz mást.
auton van a többi érték?

Hahó!Mondtam,hogy a Bios-ban nem tudom ezt megtenni, mert úgy húzza az egész rendszert és a prcoci valamint a memória bírja, de a Via V-link nem.Tehát a memória és a v-link órajeleket úgy ismeri föl,mint az esemény elõtt: csak a proci órajele esett vissza, ami nem tudom hogyan lehetséges egy olyan renszerben, melyben nem lehet külön húzni az egységeket.

a bioson belül frequency/voltage controlban állítsd át a CPU FSB Clock részt 100-ról 133-ra

Mint tudjuk, egy áramszünet után a tápegységben felhalmozódhat egy kis plusz kakao.És ha visszakapcsolod a gépet rögtön az áramszünet után akkor károsodhatnak az alkatrészek.Ez elég ritkán fordul elõ, de nem találtam jobb magyarázatot a szerencsétlen esetemre.Most inkább az a baj, hogy nem tudom sehogy sem megmondani neki, hogy a proci eredeti órajele 133Mhz.

túláram??ez igen érdekes.honnét eme remek info?<#wow1><#nyes><#nyes>

Sziasztok!Lenne egy problémám a procimmal: valami túláram következtében a proci órajele 133-rol(ami at alapórajele) 100 Mhz-re esett vissza.Továbbá a Bios is már 100 Mhz-en ismeri fel defaulton.A poén az, hogy ha visszahúzom 133-ra akkor húzza az egész rendszert mert a memória és a via V-link maradt ugyanúgy.Valamit az alaplapon kéne átállítani mert a Biosban már nem tudok többet bûvészkedni?Ha valaki tudna segíteni kérem írjon!Procim: AMD Athlon XP 2200, alaplap: MSI KT400 Ultra.

grebber

deadcode82
van egy abit nf7s2 alaplapom radeon 9600xt vidkarival, venni akarok egy új videokártyát, tudtok ajánlani olyat amelyiket elviseli az alaplapom és jó teljesítménye van?

Elofordul, hogy az agp's kartyak nem birjak a szokasosnal magasabb agp frekit. 75mhz folott mar gondok szoktak lenni(66 az alap), de ez kartyankent valtozo. Ha van ra lehetoseg, oszd vissza jobban az agp sebesseget a bioszban. (altalaban 4-1 ill 3-1 arany szokott lenni buszorajel/agp kozott, 4-1-et valaszd ertelemszeruen, hogy alacsonyabb legyen)

Ha a regi videokartya nem kap eleg feszt, az azert van mert nem dugtad be a tapcsatit, ahogy mertino mondja, az teljesen mas tema.
bertino
videókártyán esetleg tápcsati ?!

Sziasztok. Van egy Abit nfs2-es alaplapom hozzá egy AMD athlon 3000-es procim. Idáig jól ment 2.2 GHZ-en de vettem egy új vidók-t geforce 7600 GS 256 AGP-et és 2 hete állandóan fagy, de durván még az xp telepítés is, valószínû hogy a proci, kicseréltem a régi videok-t +másik provi ventillátort, és úgy se jó.
400-as tápom van mégis azt írja hogy a videókártya nem kap elég feszültséget.
Mit lehet ilyenkor tenni vagy a proci beszart?
Köszi a választ.
öregharcsa
barton...és ha nagy mákod van csinálhatsz belõle egy 3000+ bartont...<#eljen>
ennek a procinak volt egy nagyon jó tulajdonsága....marhára lehetett húzni stabilan!!!

grebber
Melyik a jobb a 2400+-os Athlon T-Bred ami 2Ghz-en fut L2 256KB vagy Barton 2500+ Barton 1,8Ghz L2 512KB?

öregharcsa
nekem ilyen van és elhihetitek nem cserélném el semmilyen "márkás" alaplapra!!
elõször nagyon fáztam tõle, de nem volt hirtelen több pénzem, az elõzõ alaplap( MSI ) meg behalt...eccer csak nem indult...semmi elõzmény,este még ment reggel meg már nem...(visszavittem a boltba de 3 hónap volt mire kicserélték)
na mind1...az a lényeg nagyon jó és stabil alaplap ebbe nagyon belenyúltak asrock-ék!!!<#eljen><#eljen><#eljen>
és ami sok embernél lényeg:húzható mint állat benne a proci...
nekem Venice magos 3200+ van benne aminek ugye az órajele 2000mhz...tuning után ahol egyszerûen csak emeltem a mhz-eket 2500mhz-ig tök stabil volt a rendszer...tovább már nem próbálkoztam mert az alaplap fórumán irták ott már elkél ugye az extra hûtés+ a többi ilyenkor szokásos dolog...

az alaplap fóruma

NeoMaN
AMD totyik!
😄DDDDD

[Jakuza]
Ilyen erovel vehetne Asrock ConRoe865PE lapot is, igaz nincs rajta PCI-E de viszont kesobb tehet bele akar Kenstfiedet. Raadasul jo bele a DDR400as RAM.
Meg igy is olcsobban megussza raadasul eleg meg az a 7600GS.

Ara 15k.
Melle pedig egy 3GHzes 775-os P4 20k korul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NeoMaN
Márka vagy nem márka (bár sztem az Asrock megbízható), sztem többet ér egy PCI-e + AGP-s lappal a jövõben, tekintve az AGP-s kártyák árait.

[Jakuza]
Gigabyte GA-K8NSC-939 16,5k
AMD Athlon64 3800+ Socket 939 23,5k

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NeoMaN
Illetve AM2-es lap (amin van AGP csati)+proci is jó lenne, de akkor ramot is kell cserélned.

NeoMaN
Asrock 939dual-sata2 (ebben van natív AGP és PCI-e slot is!)-> kb. 15ezer
Maradékból egy Socket 939-es AMD procit (talán még egy X2-es is kijön)..

Ennyi.

50000-é milyet?
most vettem nemrés egy Geforce 7600 Gs agp-s videókártyát, olyan kéne amibe beletudom rakni.(ha jól tudom manapságmár mindenki a pci-t nyomatja)
bertino
50ért már igen faszát össze lehet dobni
(ez RAM nélküli ár)

Nekem mindegy milyen proci vagy alaplap csak jó legyen és ne az eget verje az ára és érdemes legyen lecserélni.
Köszi a válaszokat.
Mennyi lenne manapság egy jófajta AMD proci alaplappal?
Ti mit ajánlotok, mennyiért?
Neked szerintem nem érdmes váltani, csak majd többmagos procira vagy ha 64 bites OS-t akarsz, elég jó a procid így is.

Tud venni mázli esetén (és mivel ritka egy AMD64 lap + proci árán!) 3400+ procit, csak találjon hozzávaló ikerturbinás hûtést.

Ja, októberben lesz 2 éve.

Punker
socketA-s procit már lassan 2 éve nem gyártanak.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"