AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Nemrég mesélte magát istenítve egy barom, hogy vett 240k-ért egy gépet, ami zavarta a rádiót. Ezután vett 2500HUF (!) ért ferritgyûrûs tápkábelt, mert ugye a tápra baszott költeni, és olyat vett házzal együtt, amiben semmiféle EMI szûrõ nem volt. És milyen büszke volt magára a tahója, hogy hogy megoldotta a problémát! Valójában viszont nem, az a tápkábel csak pótcselekvés.
Arról már nem is beszélve, hogy ezek a trágya tápok jó esetben is csak 55-60% körüli hatásfokúak, míg a normálisak legalább 75-80%-osak. Ez azért a fogyasztásban is megmutatkozik (és melegedésben).
üdv néked<#wave>#wave>
http://pspfilez.extra.hu/
Ehhez képest egy minõségi 350W-os táp még egy szénnéhúzott C2D + GF8800GTX + 3HDD + 1ODD meg egyebek gépet is simán meghajt. GF8800GTX teszt, a Frissítés rész a lényeg most. Egy X1900CF konfig sem igényel többet 300W-nál.A mért értékek a hálózatból felvettek, ebbõl le kell venni a táp veszteségét.
Még mindíg a Tuninggal küzdök. Megkaptam a linket ami leírja mikén és mit kell állítani az FSB és Clock ...stb állításokról.
Konfig az aláírásban!
Ezen a címen megnézhetitek mit mutat a Cpu-Z alap beállítások mellett. Már az is furcsa, hogy a memoryk 368Mhz-en mennek így a 800Mhz memeoryk csak 736-on járnak. Hogy miért azt nem tudom????
Szóval próbálom állítani a CPU frekvency-t de ha 1 Mhz is eltér az alap beállítástól már Safe Mode-ban indul a gép. Próbáltam a szorzót 10x-re állítani az FSB-t meg 220-ra vagy 240mhz-re de semmi nem változott. A Bus sebesség szorzóját is megváltoztattam mikor az FSB-t 240Mhz-re emeltem de ez sem segített, sõt az alap 1.25v-ról 1.3v-ra emeltem a feszültséget.
Ha valaki ismeri ennek az alaplapnak a lehetõségeit segíthatne nekem!!! Köszi.
Próbálok csinálni pár képet a bios-ról is talán úgy könyebb lesz.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
még az MSI alaplapok csinálnak ilyet és hasonló marhaságokat...
A legviccesebb alaplapom azt csinalta, hogy csak "hidegen" indult. Ha mar jart kb negyed orat es bemelegedett, nem lehetett resetelni, illetve kibekapcsolni mert utana nem csinalt semmit. A szimpla restart viszont mukodott. Ha fagyas stb miatt megis resetre volt szukseg, 10 percet kellett varni hogy kihuljon es ujra bekapcsolhassam. 😊
az ajánlott az AMD processzoros gépekbe a 400w vagy jobb minõségû(drágább márkásabb táp) tápból a 350w-os elég...de mivel kevesen hajlandóak 16-20e ft-ot áldozni jobb tápra ezért az olcsóbb tápokból kell a 400w-os .ugyanis nem ad le ennyit.
okozhatja, bar nem egyertelmu, mert neha alaplapi hiba is csinal ilyen jelenseget.
ja meg ha húzod a cuccot arról ne is beszéljünk.......
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
PHn olvastam a cikket en is.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Olvastam olyat ha veszek egy x2-es 3600-osat akkor azt úgy fellehet húzni hogy veri az 5000+-os procikat is, ez igaz? Itt valaki húzta már így fel?
inkább mindíg itt nézd meg mielõtt átvernek valamivel:asustek motherboard
egyébként az ABIT alaplapjairól (AM2) most csak jót hallottam ,de nem árt körülnézni más fórumokon is....pl azon az oldalon amit belinkeltem....
ez az M2N-E alaplap
ez meg az M2N-SLI

Ez ugyanaz a lap, csak sli változatban... Abit, GB, MSI...mást nem is nagyon láttam az üzletek oldalain😞.
nekem csak azért nem volt gond mert elõtte vagy két hétig a fórumokat bújtam hogy mi a gáz az alaplappal....
1.szar a biosa(alapból upgrade!!!)
2.nem mindegyik ramot fogadja el rendesen(látszólag faca csak elkezd érdekes dolgokat mûvelni az alplap)
ami nekem bevált A-DATA VItesta hûtõbordás RAM.ezzel nem volt baja.
2. ha több ide cuccod van akkor nem jó választás mert csak 1 foglalat van rajta tehát csak 2 dolgot tudsz rárakni...a többi SATA!!
ugyanez igaz más gyártó alaplapjaira is.
itt néz körül ebben a fórumban:ASUS M2N-e fórum
Elõre is köszönöm a helpet, ha valakinek esetleg van komolyabb AM2 tapasztalata.
Ami biztos segít a dolgon: add el a lapodat és vegyél Asus-t, Abit-ot, DFI-t! Ezekkel tuti megy a tuning!
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Tuningolási problémáim vannak!
Az aláírásban szereplõ gépet szerteném egy kicsit felpörgetni, de nem tudom melyik beállítást lehet változtetni. A CPU frekvency-t már próbáltam de ha 1 MHz-et is eltés a gyári beállítástól már Safe mode -al indul a bios.
Mit/ket kell állítani????
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Egyszer fent, egyszer lent. Hamarosan visszavág az AMD. Az árverseny pedig minden vásárlónak kedvez általában. De ha azt is nézed, hogy mennyivel kisebb az AMD, az óriás Intelhez képest, szerintem akkor az erednényei még inkább kiemelkedõek. Sõt, az AMD már kelt fel a padlóról, és igentsak megszorongatta az Intelt... Ja, és hogy az olcsóbb szegmensben. Elhiheted, hogy én örülnék a legjobban, ha nem onnan kellene válogatnom. De sajnos ez van.
Aláírás (max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)
Mindegy intel most aláz és jõvõre áresés is lesz én is egyértelmûen core 2 duot fogok venni mert amd nem tudja hozni azt a teljesitményt olyan áron.
Next PC upgrade: 2022
AMD a sirály!!!😊)
Aláírás (max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)
Egyebkent meg cpuZ, everest, start/futtatas/msinfo32...
elérkezett nálam is a gépfejlesztés ideje. merthát ugye rohanó világunkban állandóan nyomni kell a skulót a gépbe 😄
az a szitu, hogy van egy Sempron 2600+ om. Vettem már videókárdot, már csak memória kellene. De a procit megtartanám. Mert tökjó kis proci.
Nah a kérdésre rátérve: szerintetek kompatibilis a DDR2-es ramokkal? vagy tudtok nekemvalami oldalt ajánlani ahol megnézhetem?
Socket 754/940/939: K8 architektúra, integrált DDR(1) memóriavezérlõ. s754 esetén csak single channel, s940 és 939 esetén dual channel memóriavezérlõ (ami tud sc-ben is mûködni). s940 az Opteronok és a korai FX-ek foglalata, csak regiszteres ECC-s RAM-okkal mûködik együtt. Mind a három foglat kifutó, a s754 és s939 procik gyártása év végén leáll.
Socket AM2/S1/F: Idén május 22-én (AM2/S1) illetve augusztus 15-én (F) bevezetett foglalatok. Az ilyen processzorok DDR2 IMC-vel szereltek. Az AM2 az asztali (A64 és Sempron)és egyprocesszoros munkaállomás (Opteron 12xx) processzorokat fogadja. Hosszú távra is jó megoldás lehet, mivel fogadja majd az AM2+ és AM3 tokozású processzorokat (némi kompromisszumokkal). Az S1 a mobil processzorokat fogadja (Turion64). Az F a többprocesszoros munkaállomás és szerver processzorok és a 4x4 platform FX-eit fogadja.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
bizony azt, de még mennyi mindent mondanak...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!
Srácok segítsetek! Játékok közben (GTR2, GT Legends, de FPS-knél is) 3-4 mp-enként beszaggat a gépem. Teljesen mindegy , h milyen a grafikai beállítás, mégis beszaggat... Most telepítettem friss XP-t ( nincs fenn semmi szemét) mégsem jobb.
A konfig: AMD A64 3000+, ASUS A8NE, CHIEFTEC 400W-os táp, 1GB RAM, ATI X800GTO 256MB.
Aki találkozott már ezzzel a problémával és/vagy tud segíteni az írjon.
Elõre is köszönöm!
A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!