AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11185697260.jpg
http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=323&type=1
"CPU Socket:
Support Socket-939 based AMD Athlon-64/ Athlon-64 FX 2.0GTs Hyper Transport processors with up to 4000+" Szóval nincs duplamag elvileg
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
mi az a max amit bele rakhatok és tényleg kezel 2magos procikat is?
Thx
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Csináltam is gyorsan egy tesztet:
Ezt a képet:
a 3000+ gépem 14:05,
az új X2 4200+, de csak úgy, hogy egy magosként ismerte fel a win 9:59
és BIOS frissítés után az új prockó immár multiprocessoros üzemmódban 5:44!!! alatt renderelte ki! :D
A rendszert azóta már újra pakoltam, amúgy is ráfért már.
Akkor most ez a felállás:
Sajnos ha ugyanarra a helyre gondolunk a Feladatkezelõben, (ami azért elég valószínü :)), akkor sajnos az XP nem használja mindkét magot mert van egy CPU-használat mérõ, alatta meg követlenül a Lapozófájl mutatói.
Tehát ezekszerint mindenképpen kell BIOS-t frissíteni. Ezzel kapcsolatban annyi kérédésem lenne, hogy valaki használta-e már az MSI-nek ezt a Live-update-jét? Mennyire megbízható?
Végezetül. Az AMD honlapján ezeket a drivereket találtam. Ezek közül én a legfelsõ Dual Core Optimizert raktam fel. Sajnos az AMD CPU driver-re nem tudom melyiket érted, mert alatta már linux-os driverek vannak.
Még egyszer köszönöm a segítségeket, nagyon hálás vagyok érte. :) <#worship>#worship>
Annak ellenõrzésére, hogy a Win használja-e mind a két magot, el kell indítanod a Task Manager-t (Feladatkezelõt, Ctrl+Alt+Del) és a Performance (Teljesítmény) fület megnézni. Ha ott két külön CPUmetert látsz (CPU Usage + CPU Usage History-ból is kettõt), akkor használja is mind a kettõt.
A Win-t nem kell feltétlenül újrarakni. Elég ha a Device Manager-ben (Eszközkezelõ) a Computer (Számítógép) ág alatt az ACPI Uniprocessor PC (magyarul tán Egyprocesszoros számítógép) eszközt eltávolítod, majd újraindítod a gépet. Ekkor a Win felismeri a procit újra és az "SMP" kernelt rakja fel hozzá. Ezután használnia kell mind a két magot.
X2 esetén mindenképpen fel kell rakni elõször az AMD CPU Drivert, majd a Dual Core Optimizert is. Más esetben tapasztalhatsz furcsaságokat (pl egyes programok iszonyat gyorsak és használhatatlanok lesznek).
A gyorsulás egyáltalán nem biztos, hgoy jelenleg a két magból ered, lévén a procik órajele között is van különbség, a 4200+ 400MHz-cel gyorsabb.
Felraktad hozzá a többmagos procihoz való patchet? Picit nagyobb mint 1MB és azokat a progikat gyorsítja picit, amik csak egy magot használnak.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
a 3markot ne igy teszteld mert 3%-al kevesebbet kapsz
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
meg cool N Quit és minimális energiagazd..
Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam...
A Users beli csökkenésre visszatérve újabb csökkenés !!!!!!!
Athlon64(AM2) X2 6000+ Dobozos 53,880 Ft eddig ---> 12.-én 47,880 Ft---> MA 41,988 Ft!
Remélem Intel is hasonló szinten fog csökkenteni!
Next PC upgrade: 2022
én ph-s arcoktól vásárolok mikádó&laci vagy gianni
1nap alatt ideér else kell érte menni és olcsók is
Mistral,Bluefish meg Users trió közül utobbi a legoclsobb én csak ezeket ismerem.
Pl. PH bazárosoknál is 40K volt eddig is, most meg azt hiszem még annyi se. És ott általában a proci nem sokkal olcsóbb mint boltokban (ellentétben pl. a VGA-val.)