AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Biost már frissítettem, most a legújabb van. Akkor e-szerint ki kellene próbálni. A sok lehetséges bariáció közül Te melyiket javasolnád?

BaliBoy
Nem vagyok biztos benne, de az elektronikában a PCB a Printed Circuit Board-nak a rövidítése ami magyarul nyomtatott áramköri lap. Ami valószínüleg azt takarja, hogy kiadtak egy újabb lapot amin máshogy vannak elhelyezve a dolgok. Azt nme tudom, hogy ennek vele járója-e az is, hogy a tulajdonságai megváltoznak-e, de pl. az én alapomra is azt írták, hogy a PCB3.0-ás verzióhoz való a dual magos proci, de mégis mûködik az enyémmel is amin PCB 1.0-ás (MSI). Csak egy BIOS frissítésre volt szükségem.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Úgy látszik van lehetõségem a dupla magra habár nem tudom mi az a PCB verzió.
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/11185697260.jpg

Picit..., ugy 5x 1MB nálam a DCO, vagy neked más van? :)

Ez alapján?
http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=323&type=1

Falconer
Nem a fórumot kell olvasgatni, hanem az epox meg az amd hivatalos weblapjat. itt a lap
"CPU Socket:
Support Socket-939 based AMD Athlon-64/ Athlon-64 FX 2.0GTs Hyper Transport processors with up to 4000+"
Szóval nincs duplamag elvileg

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

BaliBoy
Az AMD honlapja szerint nem támogatja. (ha jól adtad meg a típust). De azért csekkold le az Epox honlapját is. (szerintem kellene támogatnia)

BaliBoy
Mostmár biztos jó lesz. :D

BaliBoy
Itt van ismét! :))

Olvasgatom a fórumot, de még mindig nem egészen tiszta, hogy az alaplapomba (Epox EP-9NDA3J AMD Athlon 64, Venice S939 3000+)
mi az a max amit bele rakhatok és tényleg kezel 2magos procikat is?
Thx

Falconer
piros x

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Már nem, a BE jelzésüekrõl lekerült az Athlon felirat.

BaliBoy
Tehát ezt a képet:

BaliBoy
Csakugyan sokat jelentett a BIOS frissítés (de meg kellett vele kínlódni)
Csináltam is gyorsan egy tesztet:
Ezt a képet:

a 3000+ gépem 14:05,
az új X2 4200+, de csak úgy, hogy egy magosként ismerte fel a win 9:59
és BIOS frissítés után az új prockó immár multiprocessoros üzemmódban 5:44!!! alatt renderelte ki! :D

Rage47
Most olvastam sg-n, hogy jön az X2 [email protected]<#vigyor3>
bertino
az X2 is Athlon

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Rage47
Hm, azt hittem ez csak sima Athlon 64-eseknek van, nem x2-nek. :)
bertino
ja

BaliBoy
Tényleg itt van. Gondolom ez lenne az: AMD Athlon™ 64/FX Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16

bertino

Rage47
én sem találtam amd cpu drivert
BaliBoy
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. <#worship>
A rendszert azóta már újra pakoltam, amúgy is ráfért már.
Akkor most ez a felállás:
Sajnos ha ugyanarra a helyre gondolunk a Feladatkezelõben, (ami azért elég valószínü :)), akkor sajnos az XP nem használja mindkét magot mert van egy CPU-használat mérõ, alatta meg követlenül a Lapozófájl mutatói.
Tehát ezekszerint mindenképpen kell BIOS-t frissíteni. Ezzel kapcsolatban annyi kérédésem lenne, hogy valaki használta-e már az MSI-nek ezt a Live-update-jét? Mennyire megbízható?
Végezetül. Az AMD honlapján ezeket a drivereket találtam. Ezek közül én a legfelsõ Dual Core Optimizert raktam fel. Sajnos az AMD CPU driver-re nem tudom melyiket érted, mert alatta már linux-os driverek vannak.

Még egyszer köszönöm a segítségeket, nagyon hálás vagyok érte. :) <#worship>

Régi a lapod BIOS-a, frissítsd.

Annak ellenõrzésére, hogy a Win használja-e mind a két magot, el kell indítanod a Task Manager-t (Feladatkezelõt, Ctrl+Alt+Del) és a Performance (Teljesítmény) fület megnézni. Ha ott két külön CPUmetert látsz (CPU Usage + CPU Usage History-ból is kettõt), akkor használja is mind a kettõt.

A Win-t nem kell feltétlenül újrarakni. Elég ha a Device Manager-ben (Eszközkezelõ) a Computer (Számítógép) ág alatt az ACPI Uniprocessor PC (magyarul tán Egyprocesszoros számítógép) eszközt eltávolítod, majd újraindítod a gépet. Ekkor a Win felismeri a procit újra és az "SMP" kernelt rakja fel hozzá. Ezután használnia kell mind a két magot.

X2 esetén mindenképpen fel kell rakni elõször az AMD CPU Drivert, majd a Dual Core Optimizert is. Más esetben tapasztalhatsz furcsaságokat (pl egyes programok iszonyat gyorsak és használhatatlanok lesznek).

A gyorsulás egyáltalán nem biztos, hgoy jelenleg a két magból ered, lévén a procik órajele között is van különbség, a 4200+ 400MHz-cel gyorsabb.

Azért egy Bios frissítés nem ártana. Amúgy ilyenkor nem kell újarakni a rendszert? W2000-nél még újra kellett, hogy több magon menjen ...
Felraktad hozzá a többmagos procihoz való patchet? Picit nagyobb mint 1MB és azokat a progikat gyorsítja picit, amik csak egy magot használnak.

BaliBoy
Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy 4200+ X2-es processzort (s939 foglalat) és a bekapcsolás után az alaplap azt írja ki, hogy AMD Hammer Family Processor - Model Unknown. Viszont a gép rendesen bebootol és végülis az elsõ 3d studiós teszt után sem panaszkodhatom mert szépen teljesített a 3000+-hoz képpest. (3000+ 14:05, 4200+ 9:59 renderidõ). Az Everest szépen felismeri a procit, még külön-külön a magok hõmérsékletét is kiírja. Szóval a kérdésem az tulajdonképpen az, hogy az, alaplap nem ismeri fel név szerint nem jelent teljesítmény beli romlást?

Meg értelme sincs sok.

Rage47
nem is tesztelem, nem vok egy nagy fanatikus...:)
MaSzKa
AMD rajongók 2x annyian vannak mint Intel:-)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
normális
a 3markot ne igy teszteld mert 3%-al kevesebbet kapsz

Rage47
jah erre gondoltam én is, nem is tom minek kérdeztem meg. talán mert fura volt és ilyet még nem láttam :)thx
A terhelés függvényében állítja a proci órajelét. Teljesen normális, ez a lényege az egésznek.

Rage47
Felraktam, meg beállítottam minimális energiagazdálkodásra. Érdekes, most össze-vissza inog a proci frekvenciája:) Ez normális állapot?
bertino
a proci driverét és a dual core optimizert használom én is, nagyjából ennyi, ami nagyon szükséges

MaSzKa
rakd fel hozzá még a crysis-t<#mf2><#finom><#beka3>

MaSzKa
az kell

meg cool N Quit és minimális energiagazd..

Rage47
Megvan az X2 procim<#vigyor3>
Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam...
bertino

MaSzKa
fõleg az utobbi idõbe a pénztárcám tartalma csökkent le:-(

MaSzKa
vannak csökkenések rendesen:-)

grebber
Atyaég mi van itt :D

A Users beli csökkenésre visszatérve újabb csökkenés !!!!!!!

Athlon64(AM2) X2 6000+ Dobozos 53,880 Ft eddig ---> 12.-én 47,880 Ft---> MA 41,988 Ft!

Remélem Intel is hasonló szinten fog csökkenteni!

Next PC upgrade: 2022

MaSzKa
aliencomputers.hu

én ph-s arcoktól vásárolok mikádó&laci vagy gianni
1nap alatt ideér else kell érte menni és olcsók is

grebber
Alaplap is 3xxx ft-al olcsobb ott nagyon jó kis bolt ez fõleg hogy én nagyon sporolni szeretnék.Már a boltváltással sporolok eddig 12-13ezer forintot!

grebber
Ezt az Aqua-t néztem és hát ott a vinyó 7000Ft-al,a táp 1600Ft-al,a proci az csak 800-900Ft-al,a memó pedig 740Ft-al olcsóbb mint a Users-be nemsemmi azért :D

Rage47
depo, aqua ?
Hát igen az új 65W maggal még csak "kisebbeket" lehet kapni, azt hiszem 4800+-ig? Bár lehet van már nagyobb is. Viszont 3600+ és 3800+ prociból van 45W-os is ... jó drága persze. Természetesen egy ilyen proci felhúzva 3GHz köré vagy fölé már szintén ennyit fog zabálni :)

grebber
Találtam egy olcsonak mondhatót ott a 6000+-os már csak 42000FT viszont ha jól néztem sokkal többet fogyaszt (125Wattot) mint a Core 2 Due E6600 (75watt).

grebber
Ha tudnál esetleg 1-2 olcsobbat mondani ahol sima emberke is vásárolhat azt szívesen fogadnám!

Értem, speciel ezek nem a legolcsóbb cégek, ellenben a felsoroltak közül szvsz az utolsóban van bizodalmam. :)

grebber
Bazári dolgokban nem bizok én amilyen árakat irok mindig users.hu-ról szedem õket.

Mistral,Bluefish meg Users trió közül utobbi a legoclsobb én csak ezeket ismerem.

Nem nézed te rossz helyen? :)
Pl. PH bazárosoknál is 40K volt eddig is, most meg azt hiszem még annyi se. És ott általában a proci nem sokkal olcsóbb mint boltokban (ellentétben pl. a VGA-val.)