16997
  • morphologu
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy 1 AMD Sempront meddig lehetne húzni biztonságosan. Most 1 3000+ os van nekem ezt szeretném felfúzni, hogy egy kicsit jobb legyen a teljesitmény. Elöre is köszönöm.
  • gurubefree

Persze nem VISTA alatt ............. no comment
  • Solten
    45 nm-esek lesznek a kétmagos Phenomok

• Sordoran
    oh, nekem a barton van
  • dara
    Nem! Az UnGanged nem egyenlő a Single-lel és a Ganged nem egyenlő a Dual-lal! A kettő teljesen külön fogalom, külön módszer. Legfeljebb a szar sw írja ki rosszul, mert fogalma sincs az egészről.
  • Banyapapa
    jaj,tévedtem cseppet:P
    megtaláltam egy régi chaitek alaplap füzetét,és abban 3 féle 2600+ ir.

palomino/thoroughbred:

2600+ - 2133mhz 133*16 L2 chace 256kb
    2600+ - 2166mhz 166*13 L2 chace 256kb

És van barton:
    2600+ - 1917mhz 166*11.5 L2 chace 512kb
  • Banyapapa
    passz.
    enyim 15*133 az alap,tiedbe 16*133 ir az oldal.

Nekemis volt gond nf7-el,ill ujabb van,s2 g-s,de hiába volt ujabb nf7nél,a birkaja nem ismerte fel rendesen a procit,lassu volt a gép mikor összeraktam hogy huh.
    kiderült egyik cache vagymi le volt tiltva,everest kiirta,bios frisités oldotta meg a gondot
    Meg régen irták ezeket lehet tuningolni rendesen a korához képest persze:)
  • Sordoran
    hát ez fura :S
    mondjuk eddig is fura volt, h egy proci 1.91 GHz-en ketyeg XD
    mér nem 1.9 GHz vagy 2.0 GHz
    de mitől lehet? mióta megvan ennyit mutat?
    BIOS-ban tekerjem fel? új gép meglesz lehet ezzel kisérletezni :D
  • Banyapapa
    vagy ez

Itt mutatja,A-s mennyin megy vagy a B-s.
  • Banyapapa
    Béna ja:P
    Nekem is 2400+ van,és 2ezer alapbol.
    ezt kukk
  • Sordoran
    na valaki mondja meg: hogy lehet h ismim AMD Athlon 2400+ -ese 2.00 GHz-en fut, míg az én AMD Athlon 2600+ -osom csak 1.91 GHz-en? a 2400-as tuningolva van talán? vagy az enyém béna? :D
  • Sordoran
    azt nem kezeli a alaplap XD
  • gurubefree
    Az a helyzet , hogy ha unganged modban van a memoria akkor single megy , de ha atallitom ganged-ba akkor mar dualban ...

Szoval akkor mire legyen allitva ???
  • dara
    Az Unganged és a Ganged nem szinonímája a Dual és Single Channel-nek! Unganged módban a K10 két független 64 bites IMC-je külön végzi a dolgát, emiatt egy ciklus alatt két memóriaműveletet tud elvégezni. Ganged módban csak egyet.

SC és DC (valójában nem Dual, hanem Wide Channel) között csak a busz szélessége az eltérés, mindkét esetben csak egy műveletet tud végezni az IMC ciklusonként.
  • dara
    Valld be, hogy valójában X24-et akartál írni, csak kimaradt egy szám...
  • Solten
    2 év múlva?? :O Ez az IT iparban már fényévek... :DD
  • Sordoran
    de nekem eszem ágában nincs azon futtatni XD
    2 év múlva egy Phaneon X4-et akarok újítani :D
  • Solten
    ÖÖ... 100 illetve 200 MHz. De nem az a lényeg, az 5000+ már tutisimán fog 3 GHz-n futni.. Vagy még többen.
  • Sordoran
    na, akkor 2604 Ft különbség :p
    és MHz-ekben ez mennyi?
  • Solten
    AMD Athlon 64 X2 4800+ AM2 BOX: 12.672 Ft

AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX: 15.276 Ft
  • Sordoran
    öö már a sima 5000+ is 3-4 ezerrel több, nincs rá keretem
  • Sordoran
    visszatért a his x3850 11ezerrel többe kerül már
  • gurubefree

Most mar dual-ban megy .....
  • gurubefree
    unganged vs. ganged ????( single v. dual )Phenom ....

unganged mod 2x64 bit dual channel ( bar nekem single )

ganged mod 1x128bit dual channel ami mar mukodik !!! Sikerult ravennem a Dual channel-re a ket 2GB modult.

Bar nem ertem hogy miert helyezi eloterbe a "single" modot mint a dualt.
  • Solten
    Akkor jó.. Szvsz 5000+ -t vásárolj, ha tudsz a Black Edition-t.
  • Sordoran
    G2-es?
    még nem birtoklok semmijet se, szóval most mondjátok h mi a különbség, technikailag és árilag
  • Solten
    O Yes! Nem is tudtam hogy a 4800+ -ból van G2-es (2.5GHz). Kérdés hogy Sordoran olyat birtokol-e.
  • dara
    Nem extra az a 3GHz. A G2-k nagyrésze alapfeszen megy 2,8-2,9GHz-en.
  • Solten
    Azt én sem vágom hogy jött neki össze, de léghűtés kizárva :)
  • Sordoran
    az tök jó, nem hiszem h ki fogom próbálni egy ideig XD
  • Solten
    2800-ig kb. De ph-n egy srácnak 3-on is futott.
  • Solten
    "Ha csak 1 cég lenne akkor évente kb 2 vga jönne ki"

Álmaidban... ;)

"De mint most több céggel is lassú a graf fejlödés 1-es meg még kurvalasabb lenne tehát lehet azzal a baszott drágával kihuzná az ember több évig"

lol, no comment...
  • Sordoran
    Ám csa kiváncsiságból egy kérdés: egy AMD 4800+ -t meddig lehet húzni?
  • grebber
    Amiket irok még véletlenül sem zárják ki egymást.Mivel most nem 1 cég van tudok választani várok arra amit megszeretnék venni annyiért szerintem megéri.
    Ha csak 1 cég lenne akkor évente kb 2 vga jönne ki és ha kell megvenném a kettő közül az egyiket.De mint most több céggel is lassú a graf fejlödés 1-es meg még kurvalasabb lenne tehát lehet azzal a baszott drágával kihuzná az ember több évig.
    Lehet múltban is volt ilyen a Voodoo idején azt nemtudom nem vettem részt benne :D
  • Solten
    Drága Grebber.. Neked valami tudathasadásos betegséged van v. mi?? :)))

Pár sorral lejjebb még azon vakeráltál hogy kerüljön bármennyibe, Te úgy is megveszed.. És igen, emlékszem, képes voltál fél évet várni a nyüzüge vga-ra hogy 2000 FT-al olcsóbban megvehesd...
  • grebber
    Itt is van némi diferencia.Mivel anyagi helyzetem pl nekem is lehetővé tenné (mivel szerencsére egyelőre tudok félretenni elég sokat) hogy minden egyes kijövő VGA szériánál megvegyem a csúcskártyát.
    De nem veszem mert mi a riherongyos retkes ....nak??? Jelenlegi vgam- pl egyedül a Crysis game maxon való futtatására nem alkalmas.1 játék kedvéért meg hülye lennék bármit is újítani a gépembe.És ebben az évben még szerintem elég lesz mert talán a Far Cry 2 lesz az egyedüli ami még Crysis szintű igénnyel állhat majd elő.
  • Sordoran
    hát sztem még a 60ezer se kevés :D
    de persze ez ember függő, én 30nál többet nem adnék egy VGA-ért, mivel keretem így engedi, de aki megteheti az persze nyugodtan adhat többet érti, mert biztos megéri
    bár ez is egy érdekes dolog: vársz fél évet és fele annyiért megkapod ugyanazt, és így később fél évvel hamarabb elavul ugyan mintha újat venne, na de aki megengedheti magának újonnan drágán, az még annál hamarabb elavultnak tekinti, mivel ha nem fut vmi maxon, már ócska :D
    míg aki az árra érzékeny nem bánja ha a játék medium grafon fut csak, és még így is tovább él ugyanazzal a VGA-val
    igazam van? :D
    jah, meg én nekem az új jó VGA ott kezdődik h 20ezer na azzal boldog lehetek
    haverom ehhez képest odalett gyönyörtől mikor 11ezerért vett egy DX10-es, 256 MB-os karit XD
  • grebber
    Már megint kezded? Szóltam rád egy rosz szót?
    Te tudhatod kb a legjobban mennyit várok egy dologra hogy lemenjen akár 5 ezer ft-ot is egy vga ára. És mondtam nekem max 60 ezer amit kiadok VGA-ért!
  • Solten
    "sokan megvették anno a 170 ezres VGA-t?"

Sokan?? A hozzád hasonló -król beszélsz?
  • Sordoran
    én spec nem veszek :D
    legdrágább része az új gépemnek a videókari igaz, de az is csak 24ezer
    nem mindenki tudja megvenni a legújabb cuccokat csillagos árakon, én is fél éves cuccokat tömök a gépbe ha annyit tok megfizetni
    aki több százezret költ gépre, még jó h csúcs intel procit meg bírja venni, de aki egy 100asból tud kijönni, vagy annyiból se neki az AMD is elég
    olcsóbb, bár nem tuningolható olyan mértékben mint az intel