16997
  • MaSzKa
    nekem ma is tökéletes a 878a tunerem és meg vagyok elégedve vele :D
    astrovision de van pinnacle is
    dscaler nekem tökéletes szoftver
  • dara
    Nem szar az, csak mér eljárt felette az idő. A problémája pedig a jelek szerint az volt, hogy valamilyen "okos" alkalmazás felűlírta a flash-ét. Tipikusan, a szerintem egyébként semmire sem való, DScaler csinált ilyet. Megoldás van rá.

Érdekes, nekem eddig egy Leadtek tuner telepítése sem okozott problémát. A mellékelt driverCD-t sosem használtam. Mindig letöltöttem a legfrissebb drivert és PVR(2)-t. A fejlesztés a Leadtek-nél folyamatos, nem úgy, mint pl a pájnekölnél.

Amelyik gyártó termékei még érdekelnének, az a Compro... Csak ugye Mo-on nem lehet beszerezni.
  • Sanyix
    Hát ha erre gondolt az érdekes, mert itt ugye a pentiumok az utolsó helyeken szerepelnek, tehát a leglassabbak :D mióta hívnak E8xxx-eket pentiumnak? Az E2xxx-eket hívják annak, az alsó kategóriát...
  • Nufy
    szerintem erre gondoltál te: CPU-kViszont ne csak a teljesítményt mond neki, hogy odaverik az AMD-ket az intelek, hanem azt is, hogy amíg pentiumból a duplamagos proci aminek 3Ghz-es pörög az órajele kerül 37e-be (E8400), addig ugyan ez x2-be 6000+ csak 20e. A pentium (E8400) csak 25%-al jobb mint a 6000+, viszont ez a 25% neked plusz 85%-os ráfizetésedbe kerül!!!!!! ezt is vedd figyelembe!!!!!!!
    Jah és a másik, ha a géped fejleszteni akarod 2-3 év mulva addig valószinű, hogy az intel megint kidobb egy új foglalatot, és ebből következik, hogy alaplapot is cserélned kell. AMD-knél meg csak kikapod a prockót majd berakod az újjat. Azért tudom ilyen jól, mivel nekem most kedden hozták meg az új gépem, világ életembe Inteles voltam, de az ár miatt lettem AMD-s, és nem rosszabb anyival.
    jah és most az amd ezekkel a 790x, illetve 790FX chipszetes alaplapokkal igen csak tarolni fognak, és ha ilyen fx-es alaplapba beraksz mondjuk két 4850-est, akkor igen csak jó vagy.
    megjegyzés: amd rosszabb, de amenyit spórolsz a procin azt rászánod videókarira egyből ott vagy mintha intelt vettél volna, ha nincs igazam cáfoljatok meg!!!!
  • zolee145
    Itt mindenkinek mindenből jobb van mint nekem (ráadásul olcsóbban), ezért gondoltam, hogyha nekem volt Leadtek tunerem akkor az szar.
    Csak a szokásos, valami felülíródott benne. Közben már havernak adtam, ő úgy tűnik összehozta, még 2 napjába sem telt.
    Mellesleg ennek már új korában is egy rettenet nagy szopás volt a telepítése. A Giga meg megkapta a CD-t, install és megy. Persze biztos szar.:D Amúgy Winfast TV2000XP Deluxe, és most jön, hogy jaaa, az tényleg szar.
  • dara
    Na most bazi nagyot tévedtél. Leadtek tunereim vannak (jelenleg négy darab), mivel ezek az egyetlenek közel, s távol, amelyek minőségével hw és sw vonalon is meg vagyok elégedve. Persze problémák itt is vannak (hol nincsenek, pl most hívtak vissza RMA-ba egy teljes széria DTV Dongle H-t), de van egy összeszedett support, a fejlesztők készségesen segítenek a problémák megoldásában, a sw képességeinek bővítésében.

A GB mint cég sokat nőtt a szememben az utóbbi két évben. Három éve a K8 szériával nálam totálisan leszerepelt. A mai lapjai viszont egészen jól összerakottak.

Tunerben viszont gyakorlatilag semmi tapasztalatuk, ez a sw-eikben is megnyilvánul. Reméljük ez változni fog.

Egyébként mi volt a konkrét probléma a Leadtek tunereddel (és egyáltalán melyik típus volt az)?
  • zolee145
    Tudom, neked minden szar. Ha nincs neve akkor szar, mert szar. Ha van neve akkor szar, mert túlárazott. Kivétel az Abit. Az jó. Ha olcsó akkor jó, mert mégiscsak Abit. Ha drága akkor mégjobb, merthát azért drága mert Abit.
  • zolee145
    *Leadtek
  • zolee145
    Nem kiemeltem, mint csúcsszuper utólérhetetlen dolgot, csak mondtam, hogy beszereltem, és működik. Ellentétben a Ledatec-el, ami nem tette meg ugyanezt. Jó tudom, az is szar, és neked sokkal jobb van.:D
  • 8x57js

hello

Segítséget szeretnék kérni. Vagyis inkább egy linket.

Nem tudom hol láttam, itt vagy valahol csak ráakadtam, de néztem egy olyan proci összesítést.
    Vagy 20processor többféleképpen összevetve.

A proci típusok különböző színnel vízszintes csíkokkal ábrázolva.

Valakinek ismerős?

Öcsém kiváncsi rá, mert szerinte a Pentium dupla magos procijai agyonverik az AMD DualCore procijait....

köszike
  • MaSzKa
    :D
  • dara
    A GB tunert inkább nem emelném ki, mert erősen a low end kategória (akárcsak az Anus hasonló termékei).
  • MaSzKa
    csak az a kár hogy a BMW-be Matiz motor van
  • zolee145
    Nem egészen. Én egy olyan BMW-s öregpapa vagyok, aki kihasználja az autója teljesítményét, csak éppen nem viszi el valami sufnituning műhelybe, hogy ráakasszanak egy turbot.:)
  • Solten
    Engem az zavar, hogy van egy 9850 BE-d és alapórajelen futtadod, nem használod ki a képességeit.. Ez bűn...

(mint a nyugdíjas német papák, akik 40-el vánszorognak a bmw-vel)
  • zolee145
    Okés, elhiszem. De amúgy mi a bajotok a lapommal? De komolyan. Működik, mindent támogat amit a proci akar. Tuningolni nem akarok. Szóval mi a gond vele? A neve?
  • MaSzKa
    nekem Abit KN9 Ultra volt amit 25eFt-ért vettem 1,5éve

abba is igen jól lehetett vona tuningolni de nekem se volt a célom
  • Solten
    Csak annyit, hogy 20k-ért vettem anno 100 éve a 690-es Giga lapomat, 2600-ról 3200-re lehet vele húzni (stabilan) a procimat.
  • zolee145
    Olvasgattam...nem kitaláltam. Nem értek hozzá, nem is érdekel, szóval csak annyit tudok róla amit a neten olvasni lehet.
  • MaSzKa
    abit ax78 13eFT

abit amd780g 12500ft
  • Solten
    "Tuninghoz meg (ahogy olvasgattam) egy 20-25 ezres Giga is kevés.:)"

Jó nagy tévedésben vagy...
  • zolee145
    Ha stabilan megy, tudja azokat a szolgáltatásokat ami kell, hogy rendesen használjam a procimat akkor mi kell még? Tuninghoz meg (ahogy olvasgattam) egy 20-25 ezres Giga is kevés.:)
    Majd ha lesz pénzem veszek egy DFI-t, bár nem tudom hol lehet itthon kapni. Viszont elgondolkodtató, hogyha nem akarok tuningolni akkor minek?
    Amúgy meg tényleg olvastam olyat, hogy 2-3 hét, vagy másfél hónap után egyszercsak a Giga alaplap azt mondta, hogy elég volt, nem vállalja tovább a feladatot. Ezzel nem azt mondom, hogy szar (tőlük van a vga, és a tv tuner is), csak azt, hogy 2006 után ilyesmi hozzászólásba nem botlottam asrockkal kapcsolatban. Az idő majd választ ad minden felmerülő kérdésre.:)
  • Solten
    Mindenestre vehettél volna értelmesebb deszkát is (pl. Gigabyte) ;)
  • zolee145
    Tudom, hogy Abitból van minden, és tudom hogy azt kellett volna vennem, és tudom, hogy tőled.:D Hol lehet itthon kapni? Csak intelhez valót láttam.
    Amúgy meg fogadd már el, hogy neked a te véleményed "A vélemény", nekem viszont csak egy a sok közül...:)
  • MaSzKa
    nem nagyon panaszkodnak az ASRockra

AMD chipes lapot akartam. Abit-ból van AMD770/780G

ebaéj????? és használt dfI
    minek mikor itthon is lehet újat kapni
  • zolee145
    Bár ez nem az AMD topik témája, de legyen. Ár/érték. Először is mindenképpen AMD chipes lapot akartam. Másodszor meg olvasgattam is, és nem nagyon panaszkodnak az ASRockra. Szervizes is írt a fórumokra. Legalábbis 2006 után nem nagyon találtam olyan írást ami igazán lehúzta volna. Ellentétben mondjuk a Giga, MSI, vagy Abit lapokkal.
    Ráadásul itt egy csomó vackot megkapok, olyanokat amik pl drágább lapokban sincsenek. Más kérdés, hogy ki fogom-e használni, valószínűleg nem.
    Tuning. Na arra nem alkalmas, viszont nagy szerencse, hogy nem is akarok tuningolni, és nem is értek hozzá.
    Szerintem ha tuningolni nem akarok akkor ez jó, ha meg akarnék egy 20-30 ezres Giga vagy MSI is kevés lenne. Ha majd egyszer eszembe jut az olthatatlan tuning iránti vágy akkor veszek az e-bay-en egy DFI-t, szerintem szállítással együtt is kijönne vagy 40 ezerből, nézegettem.
    Most viszont még se tuningolási kedv, se pénz nincs.
    Egyéb kérdés?:)
  • MaSzKa
    nekem már csak annyi kérdésem lenne hogy miért vettél Asrock alaplapot?
  • Solten
  • zolee145
    Erről beszélek. Az egyszerű felhasználónak is lehet jó procija, nem kell hozzá egy élet munkája. Vajon hányan vesznek a megjelenést követő első évben Nehalemet? Az meg nem sokat ér, hogy bár gyengébb Intelre telik mint amilyen AMD-t vehetnék, de ha lenne pénzem tudnék erősebbet is venni...hurrá.:)
    Na mindegy, majd meglátjuk, csak jókat derülök amikor különböző fórumokon a 366-os celeron tulajok (direkt sarkítok) éltetik a Nehalemet.:)
  • MaSzKa
    36eftért megy a 9850 BE annyiért best buy

• zolee145
    Mint ahogy a Porsche is lehúzhatta a rolót amikor piacra dobták a Bugatti Veyront.:D
    Magyarul én azért várnék azzal a nagy "szaharral". Biztos vagyok benne, hogy nagyon erős lesz a Nehalem, és abban is biztos vagyok, hogy még mindig több embernek lesz Intelesek közül c2d-je, mint Nehalemje, egyszerűen a kezdeti ára miatt.
    Ha a 45nm-es Phenomok jó ár/teljesítmény arányt hoznak akkor nem nagyon van mitől félni az eladásokat illetően (hogy mást ne mondjak folyamatosan néezegetem a 9850-est az oldalon ahonnan rendeltem, és fent van egy hétig, majd 2-3 napig nincs, aztán megint van...szóval rendelnek eladják, rendelnek eladják). Az meg, hogy néhány lottó nyertes, meg a NASA mit használ nem hiszem, hogy sokat rontana az AMD helyzetén. Persze attól még nem ártana belehúzniuk egy kicsit, de nem félek a Nehalem megjelenés utáni gyors elterjedésétől.:)
    Mondjuk arra jó lesz, hogy a Celeron tulajdonosok tudjanak vergődni a fórumokon...
  • grebber
    Márpedig nincs nekik!
  • Inquisitor
    Hát basszus, ha fele igaz a Nahalem teljesítményének a C2D-hez viszonyítva, akkor nagy szaharban van az AMD, ha csak nem árazza be 20.000Ft alá a négymagosokat. Vagy nincs valami extra titkos új CPU magjuk.
  • ajem kisa
    X4 9950 Phenom 140W
  • MaSzKa
    az Ánusz-nak a honlapján is láttam ilyen lapot
  • Inquisitor
    Hmmm. Japánban kapni már a Giga, a Jetway, és az MSI 790GX deluxe lapjait.
    No most az MSI Platinum dobozán ott van egy böszme nagy matrica, hogy 140W CPU Ready.
    Ti tudtok valamit arról, ez vajh miféle proci lesz/lehet? 6 vagy 8 magos AM2+???
    Ha jól emlékszem, akkor jelenlegi Phenomok max. TDP-je is 125W.
    Vagy ez csak az jelenti lehet benne négymagosat tuningolni?
  • MaSzKa
  • dara
    Mit foglalkozol egyáltalán ezekkel a szintetikus szarokkal? Nem valóak semmire. Az alkalmazások/játékok teljesítménye számít egyedül. Mérd le azoknak a sebességét.
  • zolee145
    Csak sikerült összehozni, hogy Vista 64 alatt is elinduljon a 3dmark06 (oké, tudom, hogy ez csak nekem nehéz:D).

Na szóval lassult a gépem. Íme
    137 pont mínuszban. Igazából az első kettő pontszám (nem tudom mi) egy minimálisat javult, de a procit nagyon leértékelte. Vagyis nem nagyon, csak ennyivel. Nem tudom ez minek köszönhető...létezik, hogy maga a Vista ennyit zabál meg futás közben? Minden csicsa be van kapcsolva. Ha ezért van az a 137 pont akkor vállalom, nem halok bele.:)
  • lee56
    Nálam speciel bevált a 5000+ BE fesz-emelés, és "fsb"-emelés nélküli 2.6->3GHz és nekem ennyi elég is :) , de szerintem nagy %ban képesek ezek a procik ennyire minimum. Asszem mostanában 17e bruttóért hozzádvágják, + veszel hozzá jó hűtőt 4-5-6ezerért aztán mehet a móka :)