16997
  • Solten
    Egyetértek...
  • tom36
    Quki lene egy oj kérdésem h a géped hogy viszi a gameket mer majdnem h ugyanezt az öszeálitást veném mind ami neked van (alaplap proci vga) azt igy legaláb tom h mire számitsak v vegyek e valamiböl jobbat
  • zolee145
    Azért nem értem a tuningot, mert nem igazán látom, hogy hozna annyi előnyt mint ami baszakodás van vele. Értem én hogy Intel, de azért ott sem úgy megy, hogy megveszem a 366-os Celeront, aztán két kapcsoló ON, egy csuszka jobbra és lesz egy 3 GHz-es quadom.:D
    Eleve azt nem értem, hogy mindenki úgy akar venni valamit, hogy valamiért fizetek, de miért nem tud dupla annyit? Be kell látni, hogy a tuningolhatóság lutri, és azért nem szar valami mert csak azt kapjuk amiért fizettünk.
    Veszel egy 12 lóerős Suzukit akkor ne panaszkodj, hogy a direktszűrő meg a nos matrica ellenére sem alázza a Porschét.:D
    Persze próbálkozni lehet...:)
  • Inquisitor
    Hogy gebednének meg, amiért nincs benne a VGA lekapcsolási lehetőség, és mert csak átnevezték a 780G-t :(
  • Quki
    nekem az h 320as fsb-n megy, a memóriák 1066on...és alap órajelen járatva, tehát 3,2ghzen, az már ad plusz 5 fps-t a komolyabb, újabb játékokban , pl crysis ...ha még az az órajelet is növelem mondjuk 3350 re ...na az még ad rá egy kicsit...csak ezzel az a gond...h rohadtul instabil lesz a gépem...hiába emelek feszültségeket...és a gép instabilitása ( még windowsban , egy egyszerű filmezésnél is gondol egyet és újraindul...akár) nem ér meg + 9 fpst...szerintem...akkor inkább vegyen az ember erősebb processzort...vagy olyan amit lehet tuningolni simán...pl intel core2 duo-k közül vagy jó pár ilyen...
  • tom36
    jah meg ahogy most néztem hiába veszem észre a tesztet akor se tok vele mit kezdeni mer nem értenék belöle sokat de inkáb semit
    ezek szerint job egy athlont venem most egy am2+ os foglalatu alaplaphoz azt majd késöbiekben esetleg váltok procit ,vagy megvárom az AM3-as foglalatot az akor fejlesztek csak sajna az nem mostanság lessz még énekem meg minél elöb kéne valami az emelkedö árak mitt
  • tom36
    jah tényleg ot a teszt csak sajna nemsokal felete kezdtem el viszaolvasni az pont átudrotam
    köcc a választ
  • zolee145
    Úgy 10-12-t (nem oldal, hozzászólás) kellett volna visszaolvasnod. Van egy link, az említett procit húzták 3,6 GHz-re. Mármint az Athlon X2 6400+ -t. Amúgy ez alapból 3,2GHz-en fut, ha jól tudom. Kérdés, hogy érdemes-e 400MHz-ért küzdeni? Alapból is elég erős..szerintem.
    X4 9850BE alapból 2,5GHz, nekem pl tökéletesen elég, de mondjuk neten elég gyakran látok emberkéket akik 3,5-3,7 GHz-re felhúzták.

Ebben a felállásban már meglepne ha gyorsabb lenne az Athlon és valszeg nem a 4 mag miatt. Van a magszámon és a megagigaherzeken kívül is pár dolog amitől gyorsabb vagy lassabb egy proci. Bár ehhez már annyira nem értek, hogy az már szinte nem is igaz.:D
  • tom36
    üdv nem tudnátok megmondani h a AMD Athlon 64 X2 6400+ Blach Edition medig huzhato mer az egyik haverom szerint ezt már nem lehet továbhuzni
    más szerint meg igen meg ha meg van huzva akor job is mind a phenom mer anál meg a AMD Phenom X4 9850 Black E.-t veném csak az igazságont nem tom h mi is van h melik a jobb játékhoz.
  • Solten
    Riválisok: AMD 790GX és nForce 750a SLI
  • rumkola
    driver és/vagy túl magasra állított AA
  • g4besz
    Hali! Igen én találkoztam ezzel a problémával,hogy akad pár játék pedig a rendszerkövetelmény simán megfelel! MOst például a FIFA 09-cel van bajom,hogy a menüben akad mint a szar,viszont játék közben türhető! Ilyen problémával mit lehet csinálni,most volt alaplapcserém is,meg uj rendszer van,szóval nem értem mi a gond! :S segítsetek pls! köszi

Üdv.: g4besz
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/hir/vizsgalat_indul_az_amd_ellen.html
  • Quki
    nagyon friss...5fc van fent ...ami kb 2-3 hónapos
  • Zeed
    Hali
    nekem olyan problémám van, hogy minden újabb játék akad mindenféle beállításon a gépen kivéve a cod4. az fut rendesen max beállításokkal. levittem szervizbe, próbaképp beleraktak még 2 giga memóriát, plusz erősebb videókártyát, és ugyanezt csinálta. nemnagyon értem én ezt. mi lehet a probléma? más is találkozott már ilyennel?
  • Morphin
    bios mennyire friss?
  • Quki
    és tudom hogy megy a tuning...nem ma kezdtem :D csak az az érdekes hogy egy BE változatom van és nem látom a szorzó feloldást benne....5től 16ig megy a szorzó...a voltokat tudom állítgatni...állítottam már az fsb-t 230 ra és úgy 16 os szorzóval...3600on is próbáltam már...xp betöltődése előtt fekete képernyővel és villogó kurzorral megáll...ennyi...és nem 1.35 volton volt hanem legalább 1,53on...
  • Quki
    olvastad azt amit írtam te ész :D 16os szorzó a maximum nálam.......és 200on 16os szorzóval 3200on megy...-.-'
  • Sanyix
    Ha BE-d van minek "fsb"-t húzol, miért nem szorzót. Koknúbság azt hinni, hogy nagyobb memóriaórajelen, meg tuningolt memóriával gyorsabb lesz a gép...

tuning meg úgy megy, hogy ha a kívánt órajelen nem stabil feszt emelünk... vagy megelégszünk kisebb órajellel, amin még stabil.
  • MaSzKa
    CPU AM2+ Phenom 9150e BOX Quad Core 3 év gar: 29.990,
  • zolee145
    Nem értek a tuninghoz - meg mondjuk nem is érdekel:D - de itt pl ezzel foglalkoznak. 6400+ X2 @3,6GHz
  • Quki
    nah hát az a helyzet...hogy nekem 6400es x2esem van :) lehet télen lecserélem egy intelre :D már komolyan nem tudom mit kezdjek ezzel a szerencsétlen processzorral...320on megy...csak hibázik állandóan a proci...pedig volt olyan időszak mikor nem hibázott...most meg kidobál a játékokból...ha az fsbt átállítom 320ra...a memóriákat átrakom 667-re így a memóriák 1066on ketyegnek, így az nekik normál üzemmód ...a proci órajelét tulajdonképpen nem állítom...ugyanúgy 3,2 ghz...a feszt felviszem 1.44 voltra...a memóriákét is kicsit...a többi auton van...és mégis csinálja a hibázást...és BE változat van...jah maximum 16 a szorzója...szal :) tud valaki ez ügyben segíteni...hogy hogy tudnám járatni magasabb fsbn a gépet? vaagy a proci órajelét h tudnám 3,5 ghz felé emelni? mert 3,4 en még elindul de instabil...és 3,5 ön már nem indul el...
  • grebber
    Kettéválik az AMD
  • Solten
  • Solten
  • pervajakróv
    Nekem még mindig jó őreg SEMPRON 2500 ++ 2,1- re húzva
    már tőbb mint két éve szaggatom, de nincs gond vele
    egy játék fogta meg az AREA-51 2- es
    Most ajánlottak egy új konfigot x2 4800, vagy magasabb
    hát igen, 4 év nagy idő
  • MaSzKa
    reméljük addigra nem lesz az már kevés az intelle szemben
  • Solten
    Legyen már 2009 eleje.. (45nm Phenomok)
  • Solten
    Mindkettő 65nm úgyhogy így volt értelme szembeállítani őket. És egy árban vannak. Sok esetben húzás nélkül is lenyomja.
  • mikiking
    hat sokat eszik,az tuti
  • ates84
    Teljesen jó, csak sokat fogyaszt - meg hát azért az nem az igazi, hogy húzni kell, hogy egy már-már réginek mondható C2Q-t megelőzzön...
  • Solten
    AMD Phenom X4 9950 BE processor tested

• Solten
    Kilenc új chip jön az AMD-től
  • MaSzKa
    AMD Shanghai Ready to Ship
    AMD Shanghai is the codename for a new enterprise processor the company is working on. It is a monolithic quad-core x86 processor that retains the design methodology of the K10h generation of AMD processors. It carries forward the Opteron brand. This time around, the company promises to have made numerous changes, big and small, learning from the shortfalls of the Barcelona chip. Shanghai will be the first 45nm AMD processor to make it to the market. Originally slated for Q1, 2009 its launch was pushed to Q4, 2008.

In a press event held yesterday, the company claimed that the company is all set to roll out the new chip. Initial volumes of the processor would run off existing core logic platforms by NVIDIA and Broadcom. It will retain the Socket F (aka s1207) package and support DDR2 memory. The lineup shows that most of these chips would retain the 2000 MT/s system bus, and all of them come with 6 MB of level 3 cache. A new company slide sourced by C|Net shows that the Opteron processor could embrace DDR3 memory only by 2010, with the introduction of the Magny-Corus 12-core processor architecture. Until then, the Istanbul 6-core processor the is slated for H2, 2009, could be the company's flagship product.
  • grebber
    Új opteronok

Nemértem mi a különbség a 2000-es és 8000-es ek között mivel a két táblázat szinte 1az1be ugyanaz.

Ettől függetlenül arra a 2,8GHz-es példányra leszek csak kiváncsi.
  • BIZ0906
    Jaja legalább nem kell szarrá húzni a CPU-t.
  • mikiking
    az 3,2 az simán elég már alapon is
  • BIZ0906
    Itt van.
  • mikiking
    6400+ ? nem tudom... 3 giga az elég neki..vagy 3,2 az már tuti
  • BIZ0906
    Alapbol 3GHz nem?