AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
ezt miért mondod nekem?

2 havonta ki szoktam porolni

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Tisztítani is kell a gépet néha Maszka... <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
ez 754/939/940/AM2/AM2+ -ra is jó

Morphin
és ez AM2-es?? nekem nem annak tûnik, de annyi van már h lehet keverem...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

MaSzKa

Solten
Glacialtech, Sharkoon, Scythe.. Ezeket ajánlom a rendszerventikbõl.. (Zalmanom is van de az hangos) A coolermasternek is van egy halk szériája (13dba) az se rossz.

Saor Alba

MaSzKa
errõl beszélek

ac a szar a frezzeremnek is 2hónp után kicsit meg jött a hangja

amit te írsz az meg full alu nincs benne rézmag és könnyebb is

Morphin
Ok.Akkor mielõbb utánanézek hol és mennyibe fáj ez nekem.VGA-n van aktív hûtõ, alaplapon passzív, szval szerzek be még 1 v 2 házhûtõt is.Arra vmi tipp? Ennyi erõvel komplett bevásárló listát írhatnék...<#vigyor2>
köszi azért a másik cpu hûtõt is megsasolom.

Solten
Sz@rabbat ne ajánlj... <#vigyor> Az AC-nak nagyobb a ventillátora, nagyobb a légszállítása, alacsonyabb a fordulatszáma, ebbõl kifolyólag halkabb mint a CK8.

Saor Alba

Solten
Nem tesz semmit, tudod a jó szívem... <#vigyor> <#wink> Szvsz 2600-ra is talán felhúzhatod... Mennyivel gyorsabb? Ez egy tesztben derülne ki, de jóval.. PWM: röviden és egyszerûen szólva a cpu hõmérséklet alapján mûködõ automatikus ventillátor (fordulat) szabályzás.

Amelyik CPU cooler nem pwm-es egy egyszerûbb módszerrel valósítja meg a fordulatszám növelését és csökkentését a motorra juttatott feszültséget növeli vagy csökkenti.

Saor Alba

MaSzKa
nekem régebben Cooler Master CK8 volt
sokkal jobb mint az AC (ilyenem van most) mert hosszútávon is halk marad és masszívabb és rézmagos is

Morphin
Máshol azt olvastam h ténylegesen 2000mhz a procim órajele...ha felhuznám 2400ra, akkor érezhetõen mennyivel gyorsabb??Ez jó kis hûtõnek látszik, nem annyira csicsás, de az értékei elég jók! Ebbõl van PWM-es verzió, ez mit takar??
Amúgy köszi h ennyit foglalkozol velem!!<#worship><#eljen>

Solten
Ez:

ARCTIC COOLING Alpine 64

- Up to Athlon 64 X2 5600+

Volt egy ilyenem, nagyon nagyon halk. 2100Ft 😊

Saor Alba

Morphin
Megtaláltam a BIOSban h hol lehet, de amíg nem veszek rá nagyobb hûtõt addig hagyom 2000-en.Vmi 5let,tipp h milyen hûtõ jó erre a procira?? Nagyon halk kéne...

Solten
lehetne

Saor Alba

Morphin
Köszi...bár ilyen témában nem vagyok nagy szaki...nem mindent értek.
uj kérdés: 3800+ X2es AMD-m van. 2000MHZ körül megy mindig..de amit linkeltél ott 2400 van...ezt h lehetne megemelni?(lassúnak érzem) mert akkor nézek neki vmi jobb hûtõt, bár igyis csak 35-40 fok körül mozog.

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
"AMD vmi klón csak"

<#hehe>

Wiki a barátod... 😄

Saor Alba

Morphin
Elmagyarázná nekem vki igy nagyvonalakban, hogy tulajdonképpen mit jelent AMD-nél és Intelnél egyaránt a 2mag és 4mag?? Mert egy haverom mondta h nem ugyanaz...(AMD vmi klón csak, nem én állitom! nem leszidni ha hülyeség XD)

Solten
A B3-as Phenomok már ígéretesek és õsztõl jönnek a 45nm-es 2 és 4 magosok. Fogyasztásban és "performanszban" már elég jók lesznek szvsz.

5000+ BE klassz, olcsó, nem nagy étvágyú (65nm)

Saor Alba

ates84
mindenképpen

MaSzKa
AMD Black Edition X2 5000+ a legjobbár/teljesítményû proci sztem 18700Ft csak

ates84
De ugye mostan ez egy AMD topic...
De hát pont ez a bajom az AMD-vel, hogy manapság nem kínál megfelelõ alternatívát az elõbb említett intel cpu-khoz. A Phenom-ok játékoknál elég gyengék, a nagyobb órajelû kétmagos athlonok jobbak náluk, ráadásul a 125 w körüli max fogyasztások is necces az új 45 nanos intelekkel szemben.
Szóval mostanság meglehetõsen szarul áll sztem az AMD szénája felsõ és felsõ-közép kategóriában. Ellenben az Athlon X2-k egész jók, de lassan(!) kezdenek elavulttá válni...

ates84
A legjobb a C2D E8400: 45 körül megkapod - kb. egy árban a q6600-zal, amit simán lever...

Szerintem tuning nélkül NEM veri. Éppen ezért úgy érzem túl van árazva. Ráadásul AMD-nek egy ugyanolyan teljesítményû procit is kevesebbért illik adni a piaci részesedése miatt. Nyilván a jó ár/teljesítmény arány miatt szeretjök az AMD-t, de itt ennek nyoma sincs. Az meg nem nyugtat meg senkit, hogy szerverben milyen marha jó, mert Desktop felhasználásoknál abból semmit nem fogunk érezni.

ates84
szóval akkor tuning nélkül a 9750 veri a q6600-at?
esetleg van vmi teszt vagy összehasonlítás errõl?

Azonos órajelen az Intel C2D architektúra. Na most a Q6600 mega a 9750 is 2.4Ghz-es ... viszont elöbbinek több esélye van 3GHz+-ra.

ates84
és játékokban melyik jobb?

Viszonyítási alap: A Phenom X4 9750 az 174 euro, pont ennyibe kerül az Intel Q6600 is ...

Igen, tudott. Nemrég volt egy hûtõ teszt a PH-n, ott a tesztben is írták, meg a fórumtémában is.

MaSzKa
tx1 az tudott?

Jónak jó, csak az meg nem tud PWM-et, magyarul butítva van.

MaSzKa
tx2 az jó lga775 és am2-re

Ilyenkor kell venni egy HALK és tuningbarát hûtést. Lehetõleg PWM-es verziót. Nem tudom mennyire melegszik a procid, de talán a Hyper TX1-es? (A 2-es nem PWM-es ...)
Vagy ha nagyra törsz és/vagy sokat szánsz rá, valami Asus Artic Square, Silent Square Evo, Silent Knight II?

AMD Phenom X4 9850 (Boxed, OPGA, "Agena", Black Edition) - 199 euro
Pfff. Nálunk majdnem ennyibe fáj a régi bugos 9500-ös sima ...

Solten
Gyári cooler? (az nem pwm-es?)

Saor Alba

Asus lap van alatta😊 De ezen is biztos lehet valahol csak még nem jöttem rá hogyan😊 Azaz a Probe II azt látja h miújság meg mennyi a venti sebessége és h mennyi az amikor elkezd rinyálni h lassú a venti. a többit még nem találtam meg.
MaSzKa
abit lapnál van FanEQ ott lehet beállítani

Uhh kár!:S
namind1 mjuk annyira nem vészes a melegedése perpill is 35 fokos. Igaz csak 1000Mhz-en pörög. Akkor esetleg valami opcionális lehetõség h mjuk más hûtõt venni rá? Persze nem vízhûtõt mert az full halk😛 Vagy ilyesmik?
davidka003
Kár volt megvenni. Nagyon melegszik és azért hangos.
Egy 5000+ BE-vel jobban jártál volna.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Sziasztok!

A kérdésem az volna, hogy most vettem egy AMD Athlon 64 X2 6400+ot. Minden pöpecül mûködik csak az a bajom vele hogy a hûtõje valami eszméletlen hangos. Szóval az volna a kérdésem hogy lehet valahogy szabályozni a venti forgási sebességét? Mert a proci órajelét már sikerült belõni h automatán állítgassa igény szerint.
Solten
Ja, ez a problem.. (mármint nem az hogy amd-d van.. <#idiota>)

Saor Alba

MaSzKa
hogy hohy gyorsabb a 9750 a 9850-nél?

bertino
<#idiota>

félreértés ne essék, nekem is AMD van.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Solten

Saor Alba

berczely
Igaz!Játék alatt nem is volt vele bajom!Jó lessz még ez nekem egy darabig!

MaSzKa
default tesztet kell futtatni

1 test miért fusson másképp

ez 1 test ezzel nem játszol

a test leterheli a gépet is mit tud arra ad választ