16997
-
Nah, a Fudzilla (hoho) arrol irkal hogy a Phenom II X4 945 a Phenom II X 940 AM3-as valtozata: link
Apr. 23-an jelenik meg a Phenom II X4 955 es az Athlon X2 7850-vel egyutt. -
donoki #11310 aha
de kinemszarjale a programokat?:D
szerintem sokunkat csak a játékért vesszük a procikat, vagyis akiket én ismerek, azért veszik... :) -
Az i7 nagyon sokat tud...a Phenom 2 pedig pont eleget, és még marad pénz egy komolyabb vga-ra.:) Persze aki i7-et vesz annak amúgy is marad pénze másra, de azt hiszem több AMD-snek lehet aktuális csúcsprocija a kedvenc gyártójától mint Intelesnek. -
Csaloka?
Gondolom a superPi-vel jatszol...
Ez a teszt is gyonyoruen ravilagit arra hogy akinek a jatek az elsodleges szempont, annak boven eleg a Phenom II. Korihet:
-
mint kb minden játék, és kb minden játék egyre jobban vga limites lesz, mert mostmár a fizika is megy gpu-ra, meg lassan az mi-is. -
Crysisnál VGA limit van szal nem lényeges!
Ezt kell betenni nem a csalóka képeket:
-
AMD Phenom II X4 955 teszt
-
Na mindegy ha nincs ra ido .
Annyit szeretnek hozzafuzni hogy sok mindebbol adodik mi mennyibe kerul.
A gyarto elsodleges szempontja a profit. "nagyobb mennyiségben, vagyis gazdaságosan nagyobb" ez sajnos nem igaz. Tudva levo hogy a mennyiseg a minoseg rovasara megy.
Itt vannak az uj CPU-k 45nm-en tobbet lehetne gyartani megsem teszik mert nincs ra szukseg. A kereslet ugyan akkora a profit tobb mert olcsobb a gyartas tehat lehet jatszani az arakkal.
Mi is a minoseg. A minoseg az adott termeknel hasznalt gyartasi technologi , kivitelezes es alkatresz minosegebol adodik ( biztosan van mas is de szerintem ezek a lenyegesek. )
Az ASrock nem minosegi termekeket gyart ( mondjuk az nem jelenti azt hogy hasznalhatatlan ) ez latszik az arazasan. Hogy miert ?? Mert hidd el neki is meg van rajta a haszon , es azt ugy csinalja hogy olcso "nem minosegi" dolgokat hasznal a gyartasnal es ezert tudja alacsonyan tartani az arakat.
"nem sokan vennének új Ferrarit 20 millióért...60-ért igen"
Hidd el venne 3mat. Es hogy miert ... mert a nev kotelez !!! Nem tudsz szar Ferrarit venni mert Ferrari.
Sokkal nyugtalanitobb lenne ha azt venne eszre az ember hogy az ASrock dragabb. -
DFI LP DK 790FXB-M3H5 ; DFI DK P45-T3RSB PLUS
Szerinted melyik dragabb ??? Ha lehet ne keress ra az arra !!! Ranezesre mond meg kerlek . -
Amúgy van egy elképzelésem: nincs itt semmiféle minőségi különbség. Annyi az egész, vagy van egy márkanév (ASUS) amihez tartozik egy árszint. Ha alá mennek akkor mindenki megkérdezi, hogy miért? Rosszabb lett?
Pl nem sokan vennének új Ferrarit 20 millióért...60-ért igen.:)
Persze nem kell belekötni, hogy pc-ben az asus nem ferrari...
Na szóval. Ha mennyiséget akarnak gyártani, hogy megérje akkor érdemes létrehozni egy "tömegmárkát", vagyis más néven árulni ugyanazt, de olcsóbban és nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben, vagyis gazdaságosan.
Persze ez csak egy vélemény. -
nekem meg a 6 giga ram is jól megy :) mint mondtam ki kell kapcsolni hozzá a sata vezérlőt hogy bugoljon. Simán megoldható hogy be legyen kapcsolva, de bugosnak marad bugos. btw asus videokártyám van, (hd3850) arról meg "lefelejtették" a hűtőventi fordulatszám-szabályzást, ami egyébként minden más gyártó kártyáján alap. -
Oké, mindent elhiszek, de nálam tökéletesen működik. Nem nyekereg a 9850, a vinyóval sincs baj, az eredeti 2 giga ram is megy, az utólag belerakott +2 giga is okés. Most kinyírtam az új fülessel az Audigy-t, úgyhogy alkalmam nyilt kipróbálni az alaplapi hangkártyát, azzal sincs baj. -
A videókártya hűtésük szart sem ér, meg tápot sem vennék még egyszer asust(az égett le a gépemben egyedül :)), de egyébként valóban jófajta dolgokat csinálnak. -
Azzal nem emlékszem hogy lett volna bajom, szóval valószínűleg nem. -
Tommynagy #11297 az asus lap szerintem is nagyon jó de az ASUS "miből nem jó?" -
Hang nem sistergett rajta? -
Asus lapom nekem is volt egészen 3 héttel ezelőttig(M2N-SLI Deluxe), és az volt a legjobb alaplapom ami a gépemben volt. Mondjuk a northbridge tényleg durván melegedett, de ennél csúnyábbat nem tudok róla mondani.
Viszont most hogy mondod az Asrock lapomron nekem is letört a leszorító fül procihűtő cserénél -
én csak ánusról tudok írni (elivileg az asrock és az ánus ugyan az, és az ánusnak kéne a minőségibbnek lennie...)
vicc méretű hűtőborda, erősen melegedő nb-re
anyagfáradástól széttörő cpu hűtő lefogató keret
annyira bugos bios, hogy 06xx verzióig, szinte használhatatlan volt a lap (ezt csak olvastam, szerencsére nekem ilyen verzióhoz már nem volt szerencsém), ellenben még a legújabb biossal, ha kikapcsolod az onchip satát, akkor elcseszi a memóriacímzést ha 3-nál több giga ram van benne, és ez xp-ben az event logban hibaüzenetként jelenkezik, vistán bootnál kékhalálként.
emellett egy olyan integrált hálókártya driver volt melléadva, ami 3 féle hibát okoz, akármilyen vindózban:
-megáll a bootnál, és a töltőcsík addig fog csúszkálni, amíg nem nyomsz egy resetet
-ip cím kérésnél lefagy
-vagy random kékhalál ha sikerül is elindulni a winnek
Ilyenek. És milyen lehet egy még kevésbé "minőségi" asrock? :DD -
Hadd ne soroljam. Nem kezelte rendesen a sata vinyómat, fos volt az energiagazdálkodása, párszor kicsit kevesebb feszt adott egyes részeinek mint kellett volna(ide buszát menet közben leállította meg ilyesmik), nem tudtam semmit tuningolni vele, mert nem volt hajlandó átállítani a szorzót, ramot amikor vettem 2* kellett kicserélni mert valamiért nem akarta felismerni, de a legcsúnyább az az volt(ami miatt gyorsan vettem másik lapot) hogy leállította a prociventi felé a kraftot, úgyhogy leállta a venti. Még szerencse hogy nem sült el a proci, csak pittyegett aztán leállt. Ja és abban a gépemben durrant el egy táp is bár azt nem hiszem hogy miatta volt, de simán ráfognám azt is :) -
BIZ0906 #11292 MSI-től kezd elmenni a kedvem egy USB-s PS2-re átalakítóval használom az egeret mert Eseménynaplóban hibát írt ki rá. Nagyon remélem, hogy csak ennyi a baja. -
MSI-t el tudom képzelni, na de Giga...?
-
De mi szar egy alaplapon? Ezt komolyan nem értem. Ha tud mindent ami a többi alkatrésznek kell és stabil, meg még el sem romlik akkor milyen baj lehet vele? -
Nekem három évig asroc kalaplapom volt. Ne tudd meg mennyi gond volt vele mindig. Mondjuk elromlani nem romlott el csak alapból szar volt. Úgyhogy soha többet. -
Gondolom volt már vagy 10 ilyen lapod, és mind selejt volt. Vagy mindenféle tapasztalat nélkül írtad? Á, azt nem hinném... 
Mivel nem akarok tuningolni nálam tökéletes. 2,5GHz nekem elég. Ha többet akarok majd veszek P 2-t.
Amúgy olvasgattam, és Giga vagy MSI lapokkal több a garanciális probléma. -
elég egy noname gyártó , csak selejtet gyárt -
Nem irtam hogy baj lenne veluk, de minimalis raforditassal (+1-2e Ft) vehetsz sokkal ertelmesebb termeket.
-
Semmi baj nincs az ASrock alaplappal.:) -
bele.. (gy.k.: cpu support) -
Tommynagy #11283 OK! köszi még 1 tényleg utolsó kérdés ebbe belemegy az AMD PHENOM II X3 710 AM3-as foglalattal (tényleg sajnálom hogy ennyit kérdezek de nem vagyok annyira biztos a dolgokban szeretnék minnél olcsóbb és jobb gépet venni én max:145-150ezret költenék rá de ebben benne van a monitor és a hangfal)tényleg kössz segítségt:D!!!! -
uhum... (miert ne tamogatna, ha pci-e -s a lap?). Ha ennyire belezugtal az nvidiaba, akkor ezt: link -
Tommynagy #11281 SOLTEN kössz a segítséget de én mindenképp NVIDIA-át szeretnék venni 1: 9600gt 1GB-t az támogatná ez az alaplap??????????? -
Jo akkor most nezz olyan lapot, ami nem Asrock es nem ezer eves nvidia chipset... :) Ezt javaslom, ha minel olcsobban akarod meguszni: link -
Tommynagy #11279 SOLTEN most vettem észre hogy van 1 alaplap ami biztosan támogatja az AM3-at :D:D:D:http://www.pcx.hu/?_formId=kosarba&tid=5071084&db=1&action=termekOldal&azonosito=22960
az előző szövegemet ne vedd figyelembe:D -
Tommynagy #11278 KEDVES SOLTEN!!!!!!!! én 1 Gigabyte GA-M52L-S3P -re gondoltam ez:13,848 Ft-ba kerül itt a link is:http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=21830 -
Tommynagy #11277 nagyon szépen köszi a választ!!!!!!!! nagyon örülök hogy bele megy de egy kb 15000ft-s alaplapba is bele megy???az AM3-as? AM2+-ba??? -
ECS A790GXM-AD3 (Socket AM3) DDR3 motherboard review
Meg itt is.
-
Nem tudom hogy a 7750 passzol bele, Agena-kbol is a Phenom 9500/9600-ot irja a CPU list... Hat meg a Phenom 2.. -
Úgy egy hónapig nekem is am2-es lapban volt egy 7750, de nem volt érezhetően lassabb akkor sem mint most am2+ lappal, szóval a ht órajele olyan sokat nem befolyásol úgy tűnik. -
klezzz #11273 Hi kösz a választ!
lap
erről lenne szó, közbe már találtam hozzá phenom2-t támogató bioszt is persze nem a honlapján :).
Szóval milyen hátrányt szenvedne ebben egy 7750be pl.
csak x2 kellene bele érdemes most venni vagy várni egy kicsit nem olyan sürgős -
donoki #11272 a phenom x2-re eddig azt mondták h májusra várható
na mind1 :|