AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

duracellmumus
Üdv!
A lap:asus p5e3 delux, cpu:q6600. Egyébb kérdés?

Apunak mindig igaza van! Most is.

ates84
milyen intel alaplapod és procid volt?

duracellmumus
Üdv mindenkinek!

A mostani gépem intel által dedikált hardverekkel bír(t), természetesen ez alol kivételt képez a két véga, ami ATI-AMD kezenyomát viseli. A múltidõt azért használtam mert megdöglött az alaplap és vitte magával a cpu-t is...túlságossan nem bántott a dolog mert nem a stabilitás volt az erénye.

Szeretnék összerakni egy jó teljesítményû játékgépet, olyat ami saját felindulásából nem hagy cserben és nem produkál mindenféle megmagyarázhatatlan fagyást/kilépést...stb. egyszóval nem tartalmaz Intel alkatrészeket..

Szeretnék tõletek információt kérni a következõ konfigról:
AMD Phenom II 940
Asus M3A79-T Deluxe
2*DDR2 2x2GB 1150MHz OCZ Reaper (összesen 8GB rendszermemória)
illetve ami biztos(ezek estek ki az inteles konfig-ból):
2*hd 4580
2*500GB samsung spinpoint F1
Corsair HX1000w táp.

Elsõsorban a stabilitás,megbízhatóság, Másodsorban jó játék teljesítmény és a húzhatóság lenne a fõ szempont. Ha vlaki építõ jellegû infót adna azt megköszönném.

Az inteles xar elõtt volt athlon xp-s gépem még mindig megvan, és stabil mint a beton! valószínû 5 év múlva is számítógép marad...bízom benne megismételhetõ ez a mutatvány mai alkatrészekkel is???

Apunak mindig igaza van! Most is.

Solten
Latom nagyon megértetted <#rolleyes> Ha a játék több magot dolgoztat, akkor az többszálú -> L3 cache. 2 magos úgy lehet, hogy mar többször le volt írva: a Kuma (7750 BE) egy 2 magos Phenom.

Saor Alba

A teszt alapján világos lett számomra, hogy az õsöreg s939-es X2 procimról nem érdemes se Am2-X2-re átálnom, se Kuma beles procira, csakis 3 vagy 4 magos Phenom2-re ... már csak pénz kéne rá. :(

hát akkor nem megyek sokkal többre vele, ha a játékok csak 1-2magot dolgoztatnak meg, akkor csak az L2 dolgozik nem?
vagy 2magosnál, hogy lehet L3? :o

Solten
Jók lesznek... <#eljen>

L3 cache-nek a több processzormagot megdolgoztató alkalmazásoknál van szerepe, az adatok ilyenkor itt tarolódnak, így az összes processzormag ugyanolyan sebességgel férhet hozzájuk.

Saor Alba

Mit gondoltok a májusban megjelenõ jövevényekrõl?

Phenom II X2 545 és Phenom II X2 550

2magossak, ezek szerintetek mennyivel lesznek jobbak a x2 6000+ nál?
ezeknek 6megás gyorsítótára lesz meg ilyesmi

nem értem az L3 cache mivel jobb a L2-nél? ezt soha nem értettem, h mit mit használ

Solten
Lusták voltak frissíteni a cpu supportot... Vagy meg linkeljem be 20* ? (#11090)

Saor Alba

HI!

http://global.msi.eu/index.php?func=cpuform2
Az itteniek szerint nem támogatja a Phenon 2-t sajnos.
Köszi!!
Solten
Hi. Ott van az... link

Saor Alba

Sziasztok!
Kérdésem, MSI K9A2 Platinum támogatja Phenom 2-t?Vagy valaki használja azzal?
Mert a gyári oldalon nem találtam róla infót.
hát igaz, de azért lehet azzal kellett volna :o

Solten
Jaja, PH-ék nem ismerik a legfrissebb ATi drivereket. Bar ez a teszt szempontjából ez esetben talán mellékes.

Saor Alba

miért:
Videokártya Radeon HD 4850
ATI Catalyst 8.9

8.9-es vga driverrel tesztelték?oO

Solten
grebber
Hát ha a Phenom 2 féle megoldást még fokozzák akkor intel felkötheti!

Next PC upgrade: 2022

Solten
Solten
A netbook halálát jósolja az AMD

Van realitasa. Ha kijon a Neo vagy a 45 nm-es Sempron, lehet gyartani egy pottom fogyasztasu, kb. 12"-os, DVD-ROM-os gepet netbook aron. Az X1250 meg agyonveri a GMA950-et.

Saor Alba

Nathan66
Köszönöm a felvilágosítást:) Annyit tudok, hogy ntune ból kellene, 4xes-re tenni a HT multipler-t, de ott nem enged semmit se állítani.. csak BIOS ból, de ott meg a HT-t nem tudom állítani mert sehol sincs olyan. folyamatosan azt írja nem engedélyezhetõ a mûvelet, mikor állítanám...
mit kell ahhoz csinálni, hogy lehessen ntune-ból állítgatni a dolgokat?

grebber
Nemcsoda hogy jó startot vettek ezek a 3 magosok.Ha váltok ilyenre fogok!

Next PC upgrade: 2022

Solten
Igen, lehet menteni a jelenlegi BIOS-t... :D

Phenom II X3: fejlemények a hárommagos négymagosról

Saor Alba

Nathan66
de, azt hol tudom?

Próbáld meg úgy leosztani, hogy 800 körül legyen ... szerintem.

Nathan66
1070MHz

Solten
Socket AM2(+)

Socket AM3

(forras: Oliverda, PH Socket AM3 topik)

Saor Alba

Hyper Transport órajele?

Solten
Hi. Akkor adjal plusz fesz-t... Bar ha feszemeles nelkul stabilan megy 3.2-n az boven jo szvsz...

Saor Alba

Nathan66
hi! Nem tudja valaki, hogy, hogyan tudnám meghúzni 3400ig kb. a cpu-t úgy, hogy ne kapjon állandóan kékhalált?.. 3.2 ig még stabilan megy nem adtam rá + feszt. csak az fsb-t állítottam 214re. pls help.

Szerintem olyan lesz, mint anno amikor az i965 lapokban is aktiálni lehetett a "csak" i975 chipsetben lévõ jobb memóriakezelést. Az Intel rászolt a gyártókra, hogy vegyék ki, de marha gyorsan. Erre ki is vették, de pl. MSI beletett valami más néven egy opciót, amit bekapcsolva ... jééé ... megnõtt picit a memórikezelés sebessége :D

Amúgy találtak már 2008 51-ik heti bekapcsolható procit is, de amint már írtam, amit sikerült eddig buherálni ÉS e is fotózták, az mind Maláj.

"nem fogják tudni" xD vagy de?:D

No, közben AMD megkérte szépen az alaplapgyártókat, hogy a Bios "bug"-ot legyenek szívesek k*rvagyorsan kijavítani. :D

Sanyix
de valószínûleg selejt, csak nem úgy hogy nemmegy, hanem többet fogyaszt, vagy csak magasabb feszültségen hajlandó elindulni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Solten
Ha meg valaki meg nem olvasta volna... Cikkek a temaval kapcsolatban:

SG: link

PH!: link

Saor Alba

Ha tényleg csak 8-10k HUF-ba fáj egy CPU elõállítása, akkor még kétmagosként is megéri eladni.

Egyébként érdekes. Eddig mindenhol azt írták, hogy csak AMI BIOS-szal megoldható. Akkor meg mit keres ott a Gigabyte neve?

Solten
Megeri X4-et X3-nak legyartani? (ezek szerint..)

Saor Alba

Egyszerû. A 9xx-X4 drága, a 8xx-X4 alig olcsóbb, ellenben a 7xx-X3 elég jó áron volt, mindenki azt vette, ezért "besegített" gyártó és egy halom jó procit X3-nak "gyártottak le", mindezt az Úr 2009-ik évének negyedik hetében. Várhatóan elõ fog még ilyen fordulni. Másrészt ha jól értem az ezt kijátszó Bios beállítás ... nem véletlen.

Solten
Hehhe... Mit nyilatkozik az esettel kapcsolatban az AMD?

Arrol cikkezik az IT-sajto hogy X3-nak a "selejt" X4-ket adjak el.. Akkor megsem? :)

Saor Alba

Motherboard makers confirm Phenom II X3 unlock

DFI's 790FX can do it as well

According to the news post over at VR-Zone, motherboard makers have also confirmed the Phenom II X3 unlock, and apparently some others like Gigabyte are saying the same story.

Guys from VR-Zone apparently managed to get a screenshot from DFI that shows an unlocked Phenom II X3 running four cores on DFI's LP DX 790FXB-M2RS motherboard, and according to them similar success has been reported from Biostar, Gigabyte and others as well.

According to some other information on the net, this can be done on 0904 batches of Phenom II X3 CPU's and still we must note that there is no guarantee that is will be stable as some of those CPUs are indeed a true triple-core due to the some sort of defect on the fourth core. The other theory is that the forth core is simply disabled and that all four cores works just fine.

You can find the noted screenshot here.

Solten
<#zavart1>

Saor Alba

Lobsterman
Ki tudja... Jó lappal lehet az én 7750esemben is találok +2 magot xD

oO

Ha jól olvastam 2009 január negyedik heti széri mind.

Solten
te joeg...

Saor Alba

Asus M3A79-T deluxe
Úgy látszik szinte minden 790FX chipsetes lappal megy, ami AMI Biosos, és ez DDR2-es volt. Nem is tudom mi durvább, a +1 mag, vagy a stabil 3.850MHz?

Solten
El. Ezert is irtam hogy kivancsi vagyok mi sul ki belole... :)

Saor Alba

Elolvastad a két linket?
Az egyik link arról szólt, hogy egy AMI Biosos Biostar deszkában egy koreai srácnak egy bizonyos dolog engedélyezése után megindult a negyedik mag. (Megjegyzés a hír szerint ez AM3-as proci volt!)
Na most a második hír arról szól, hogy az OCWorkbench egyik oszlopos tagja nekiesett egy hasonló AMI Biosos AsRock lapnak és egy PH2-710 és egy PH2-720BE procival is sikerült az elsõ hírben említett móka.
Mindkét hír mellé screenshozok, CPU-Z, Prime teszt, a másodiknál még Cinebench is.

Ettõl lehet még kamu, de a hírek után szerintem akiknek ilyen lap + CPU kombójuk van, az most mind ezzel kísérletezik, tehát napokon belül kiderül.

Solten
The Foundry Company:

link

Az AMD "sajat" felvezetogyara.

Saor Alba

Mûvelt angolszászok erre mondják azt, hogy Bullshit!