16997
  • zolee145
    Már itt is van hó meg karácsony?
  • Solten
    Részletes adatok a Danube platformról
  • Gibor
    Igen nincsen esélye a 965 nek sem a legjobb i7 el, de nézzük azt hogy mive van, asszem 920 as i7, 920as mennyibe kerül? 60?80? és akkor ezt még a 38k s 965 meg veri, most őszintén, akkor melyiket éri meg jobban? szerintem egyértelműen.
  • readswift
    "Nvidia chipset a leggagyibb. Nem fejlesztettek mar 2-3 ev ota oket ahogy a VGA-ikat sem."
  • zolee145
    Valamit nagyon félreértettél. Ebben a topikban nem sokan adtak i7-ért pénzt, mivel többnyire AMD tulajok vagyunk.:) Fejlécben van egy kis AMD logó, kurzort ráviszed és ki is írja, hogy kinek milyen.;)

Nem kell mondanod, hogy az Intel mit csinált, volt ide linkelve jónéhány ide vonatkozó cikk, meg is érdemlik a büntetést.

Számomra az volt az érdekes, hogy adott három terület ahol jelen van az AMD, és ezek közül te csak azon a területen vásárolsz tőlük ahol lemaradásban vannak abszolút teljesítményben (azonos órajelen az i7 gyorsabb), míg ott, ahol egyértelműen a legjobb megoldásokat kínálják más cég mellett döntöttél. Nem gond, csak nekem furcsa volt.
    Ettől függetlenül nehogy azt hidd, hogy Intel párti volnék, sőt. Nem véletlenül van AMD-m, soha nem is volt Intelem, és tervben sincs.:)

Szóval semmi támadás nem volt, világbéke!:)
  • zolee145
    Egy kicsit le vagyok maradva, a 965 már 40K alatt.:)) A 940-et vettem annyiért, bár lényegtelen, mert a cpu support alapján ez a legerősebb amit beletehetek.

Oké, a leggyengébb i7-tel pariban van, de a legerősebb Intel prociknak nincs konkurense, mindegy hogyan szépítjük. Ettől függetlenül PII X4-ese tulajdonképpen bárkinek lehet, míg hiába vannak ettől erősebb Intelek az már csak egy nagyon szűk rétegnek elérhető. A C2Q tulajok pedig megköszönhetik az árakat az AMD-nek.:)

Az 58xx Radeonok ára meg addig biztosan nem megy lentebb míg az nV nem áll elő valamivel, amire olvasva a hivatalos nyilatkozatokat egyre kevesebb az esély. Azért az AMD sem Vöröskereszt, ha tehetik magasan fogják tartani az árakat.
  • Gibor
    Nézegettem teszteket, én 38ér vettem a 965 öt ami egy teljesítménybe van valamibe kicsit erősebb is a leggyengébb i7el... és az 60-80k ez meg 308.... na akkor most miről beszélünk? az intel elszált az árakkal, igaz az ati is :D
  • zolee145
    Az ár/érték arány egy másik történet, a PII simán pariban van az Intel megfelelő árú processzoraival, csak éppen az i7-nek nincs AMD konkurense, ami mondjuk meg is látszik az i7 árazásán.
    Tulajdonképpen amikor az Intelesek kiabálnak, hogy vesszen az AMD az Intel a király csak meg kellene nézniük a C2Q és az i7 árazását. Tökéletesen látszik, hogy mennyibe kerül az aminek van versenytársa a piacon, és mennyibe az aminek nincs.
    Ugyanez nV vs Ati/AMD viszonylatban is megvan. Drukkoltam az Ati-nak, viszont most kicsit az nV-nek is. Bár eszem ágában nincs nV-t venni, de 5870-et viszont igen, és nem lenne jó, ha még jövő ilyenkor is 80-90K lenne egy 5870.
  • MaSzKa
    valaki asszem rakott bele athlon2-öt is
    és működött igaz nem tökéletesen
  • Gibor
    Pont fordítva van :D zolee145 jól mondta, de attól hogy a prociban levan kicsit maradva, szerintem bőven megéri az árát.
  • zolee145
    Érdekes amit írsz, mert pont a processzor az a terület ahol az AMD éppen ha lehet így mondani "felzárkózóban van" a konkurenshez, de azért az Intel még messze van. Ugyanakkor chipset-ben már kicsit az Intel előtt jár, az nV-ről ne is beszéljünk. VGA-ban szintén bőven az nV előtt van.
  • bajgunar
    Köszi, de nekem tökéletesen megfelel ami az alanti gépben van.
    KN9-es nem az én gépem. A procira voltam kíváncsi mert kérdezték én meg mondtam, de nem hitték el és újabbat akarnak bele. Amire mondtam h nem fog menni. Ezt kellett bizonyítani.
    Am nekem semmi bajom az envídia csípszettel! Hibátlanul működik, már egy éve. Áemdé meg nem szimpi, se chipset, se vga oldalon.
    Csak a proci fogott meg.
    Nah csipesz.
  • Solten
    Hi. Legerosebb CPU amit beletehetsz: Athlon 64 X2 6400+
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/tema/abit_an9_kn9_topic/friss.html

itt olvassgass
  • Gibor
    Én azt ajánlom hogy vegyél egy új lapot is :) ami nem envídía chipsetes, am bármelyik am2 es proci belemegy, ami nem am3 vagy am2+
  • bajgunar
    Hellosztok!
    Abit KN9 -es lapba belemegy egy Phenom? 9850 vagy 9950?
    AM2 -es? Mert azt írják az oldalon, h AM2 support.
    Abit KN9
    Vagy csak az Athlon AM2 -eseket viszi el?
    Mijen proci lenne bele a legjobb, ami a max? Meg egy cool VGA, hogy a
    Call of Duty MW 2 simán menjen rajta!
    Írjatok pár tippet, segítséget. Bővítés miatt kéne.
    Előre is köszi.
  • ajem kisa
    [URL=http://ipon.hu/?news=10126][/URL]
  • readswift
    hoppácska, ezt megvárom. Kösz a linket.
  • Gibor
    Mér mindig a procim?
  • pxxl
    "1,06 milliárd eurós bírság"
    "1,25 milliárd dolláros „bánatpénzt”"

anyám...belegondolni is sok mennyi pénzről van szó
  • Solten
    Ismét vád alá helyezték az Intelt

• Solten
    Legutobbi Realtek driver nalam orvosolta a problemat.
  • pxxl
    gyenge a procid azért...
  • Gibor
    Hát passz, nekem csak akkor recseg ha fent vagyok TeamSpeak en és akkoris csak GTA IV be.
  • pxxl
    kérdezd meg win7 toikban, ott jobban tudják. nekem csak rémlik, hogy win7 alatt van ilyen. aztán lehet hogy drájver hiba. nemtom, csak osztom az infót ami van róla :D
  • benkoszabi
    ez komoly? egy csomó mindent kipróbáltam..régi és új drivereket a hanghoz, már a chipset driverre is gondoltam...van aki a BIOS frissítést javasolta..tényleg a WIn7 hibája volna?
  • zolee145
    Nekem a 800-as ram megy 533-on, de már az előző procival is így volt. Kérdés, hogy érdemes-e állítgatni, és ha igen akkor hol, és tudok-e vele visszafordíthatatlan galibát okozni?
  • pxxl
    nem. a win7-el van valami. nem tudom pontosan mi, de valahol olvastam h sokaknak recseg...
  • benkoszabi
    Gépemen nem jó a hang, recseg ropong youtube-os videók és játék közben...
    em lehet, hogy az a baj, hogy fenn van nekem a Dual Core Optimizer, és a CoolnQuiet is be van kapcsolva?

Windows7 64bitem van...
  • PLaci #12937
    Sajna ha nem tud az alaplapod XMP-t, akkor nem fog tudni kézi beállítások nélkül 1600MHz-et ez a ram... [ismeri]
  • Gibor
    Nekem most a gyári van ha ez megfelelő, 3400mhz és 2000mhz a north bridge, csak a ramokkal van nálam probléma, 1600Mhz es Kingmaxom van, de 1333 at ír a bios és cl9 es időzítés, de túl sok a beállítási lehetőség és nemtudom beállítani :S
  • Solten
    Hello. a CPU drivert XP-hez kell feltenni es a cool n quiet-hez szukseges.
    Itt eleg jol le van irva minden a tuningrol: link
  • Zoli007
    Win 7 be be van építve. Csak a BIOS-ban kell engedélyezni.
  • PunkZoli
    ezt a cool n quiet dolgot progival kell csinálni vagy be van építve?:P

linket tudtok adni? win7 32 bit
  • edisonae86
    Hello mindenkinek.
    Lehet nem ide illik a kérdésem/kérésem de azért megpróbálom. :)
    Segítségre lenne szükségem. A procim egy AMD ATHLON XP 3000+ de csak 2162Mhz-n fut.(2004-ben vettem) 400W-os tápegységem van. Mennyit tudnék kihozni belőle és hogyan? Ja és találtam egy olyat hogy AMD PROCESSOR DRIVER 1.3.2.0053 (2007-es ugyan de újabb mint a proci) Szóval ezt érdemes-e feltenni. A felsorolásnál nem láttam az Athlon xp-t de mivel 32 bit-es ezért gondolom kompatibilis vele. Előre is kösz a help-et.
  • pxxl
    Thermolab Baram

@3400

@3800
  • Davidus
    volt már?
  • Gibor
    Az ára nemis vészes és ha jól látom 20db... ígéretesnek tűnik, majd átnézem, köszi.
  • Solten
    Persze ha tobb zsetonod van, radobhatsz valami ertelemesebb hutot is, pl Scythe valamelyik termeke... :)
  • Solten
    Cooler Master Hyper 212 Plus.