33
-
#33 Még szép, hogy illegális :). Majd az a 100 FT többlet, meg a nemtom mennyi plusz az íróra legálissá tszi az eredeti cuccok másolását, mi? Azé' még így is sokkal olcsóbb (lesz) megírni netről az új gamét meg xy legújabb albumát mp3-ban leszedni, ezekből a plussz pénzekből csak a kalózkodás által okozott károkat próbálják csökkenteni valamelyest. Ettől függetlenül dögöljenek meg a kapzsi kiadók! :P -
Szepi #32 Azt azért mégse. Ha jól tudom, a nyers CD-n is van valahány % jogdij. Ennek ellenére illegális másolni, nem? -
AtisH #31 Azért lenne egy kérdésem. Ha kifizetik a CD-írók gyártói és mi is a jogdíjjat a lemezek után, akkor ettől kezdve legálisan másolhatunk lemezeket??? -
Inquisitor #30 Az igazi zenész/művész az aki dolgozik is a pénzéért! Nem pedig kiad 2 évente egy számítógéppel javított CD-t!
Ott van pl. a Kartel, ők mennek szépen fellépegetni és azt hiszem megy is a szekerük!
A sok "gyártott" sztár meg elmehet McDonald's-ba mosogatni!!! :) -
Turmoil #29 Én már jóideje csak röhögök minden ilyen próbálkozáson. Nem tudom, hogy miért képtelenség felfogniuk, hogy hiába látnak el bárminemű digitális védelemmel egy digitális anyagot, ahhoz, hogy azt a jogosult fogyasztó eredeti formájában élvezhesse, ahhoz ezeket el kell távolítani róluk, legkésőbb a megjelenítés előtti pillanatban. És akár hardveresen, akár szoftveresen, de minden esetben közbe lehet lépni megfelelő tudással, és kinyerhető az eredeti adatfolyam a védelmi eszközök nélkül. Persze, ha nem informatikus lennék, hanem üzletember, akkor én is mondanék hülyeségeket... (Na jó, így is, de nem annyit:)
1-2 év alatt fogank itt átrendeződni a viszonyok és tuti, hogy az ingyenélő sztárgyártó kiadók húzzák a rövidebbet:) (Nagyon remélem)
És talán ismét a tehetséges zenészeknek lesz nagy keletje, és nem a megkreált ideáloknak. -
#26 Ennek az egész szarakodásnak az lesz a vége, hogy lesz egy speciális média amin zenét terjesztenek (pl. kocka alakú lemez 3 lukkal a közepén! :)), ehhez ugye nem lesz író mert csak préselni fogják mint a CD-ket egyébként! Az összes audio CD tulajdonos kidobja a kukába a régi lejátszóját mert nem lehet már használni, és vesz egy újfajtát (ebböl következik hogy a Philips és társai megvastagodnak az új lejátszókon! Király üzlet!) A számítógépesek meg már úgyis DVD-t vagy valami hasonlót fognak használni, így a mai hagyományos CD hordozó kivész a köztudatból!
Igen ám! De ha a lejátszórol visszanyerem a hanganyagot, és történetesen felírom a DVD-m re vagy bármimre, akkor kezdödik az egész elöröl...
Ebböl következik, hogy megoldás erre ilyen formában nem létezik!
Marad az hogy a kiadó rágja a körmét és izguljon, hogy vajon hány példányban másolták már le a zenéit! :) -
#23 Csak tudnam mi koze a CD gyartoknak ehhez... ilyen alapon en zip drivon, DVD-n, HDD-n vagy kislemzen is szalithatnam "illegalis zeneimet". Zenecsereloket kene bezaratni, de azokat meg peer-to-peer mivoltuk miatt ugy sem tudjak... raadasul a birosag is ugye most kazza-t reszesitette elonybe... szoval en remenykedem.
Ja akkor a videokazetta gyartokat is pereljek be, meg az audio kazettagyartokat is... bakelitet nem kell :) -
Att #21 Csatlakozom: TILTSUK BE AZ INTERNETET!:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
LOLLOLLOLOLOLOLLOLLOL
-
Att #20 Ezek normálisak???????????????????
Nagy a bűnözési ráta, irtsuk ki az emberiséget, és nem lesznek bűnözők sem....
Én inkább a kiadókat irtanám ki..igen nagy a pofájuk...de az asztalra meg nem tudnak letenni semmit..legfeljebb olyan "másolásvédett" Cd-t, aminek a másolásvédelme ugyan szart sem ér, de legalább nem tudja lejátszani egy csomó asztali CD lejátszó sem....
Üüüüüüügyes gyerekek...
-
Dömper Ármánd #19 Ismerek egy eléggé ismert magyar zenészt. Egyszer az egyik haverommal egyszer megkérdeztük tőle, hogy az ő lemezeladásaira milyen hatással van ez az mp3 töltögetősdi. Erre ő azt válaszolta, hogy nem igazán érzi, hogy az eladások visszaestek volna. Én ugyan nem vagyok oda a zenéjéért, de úgy látszik, a stílusa kedvelőinek mindig tudott annyit nyújtani, hogy megvegyék az újabb és újabb CD-it.
Azért ehhez még azt tenném hozzá, hogy ő saját maga kiadója is egyben, mert kicsit sokallta a kiadók jutalékát.
-
#18 A megoldást a probléma gyökerének megszüntetésével kell kezdeni. Tehát tiltsunk be az egész zeneipart és megszűnnek az ilyen problémák. -
Turmoil #17 Ez ugye azért vicces, mert nemrég drágultak tudtommal az írható CD-k, az átalányjogdíj miatt. Innentol egy szavuk sem lehet.
Másrészrol beperelhetik a CD-írók gyártóit, de akkor egy csomó cég oket fogja beperelni, akik eddig CD-re archiválták mondjuk a log-jaikat (van, ahol törvényi kötelezettség az 5-15 év megorzése) Mert ugye nem kis költség átállni más megoldásra.
Amúgy igen, pusztuljanak a lemezkiadók és az egy-albumos eloadók. Éljen az igazi zene!!! -
#13 Álljunk meg egy pillanatra. Az igazságszolgáltatás és a lemezkiadók hosszú-hosszú évek óta keresnek valamiféle megoldást a jelenlegi helyzetre. Nyilvánvalóvá vált hogy a p2p szoftverek ellen hatékonyan fellépni, és a nevetséges másolásvédelmekkel operálni nem lehet. Mi a "megoldás"? Pofon egyszerű: a CD-lemezek és CD-írók gyártóit perbe fogni és bírság fizetésére kötelezni. Eltart egy ideig, de szerintem mindenféleképpen határozat születik: a bírákra ugyanis óriási nyomás nehezedik. Valamit lépni kell: megisszák a levét - a CD írók vásárlói. Ők fogják majd a bírságot kifizetni... -
#12 Huhh, egy kicsit keveredtek a dolgok :), helyesen:
Asse tudják már hogy 3 S-osztályos merci, meg a 20 hétvégi nyaraló mellé mi a f*szt vegyenek, a pénzük elköltéséhez már egy nagyobb cigánycsalád többszöri reinkarnálódás után is kevés lenne, de nekik nem elég vazz, még több kell, de ha mondjuk fele annyié adnák a CD-iket, lehet, hogy 2x annyian vennék őket... -
#11 Asse tudják már hogy 3 S-osztályos merci, meg a 20 hátvégi nyaraló mellé mi a f*szt vegyenek, a pénzük elköltéséhez már egy nagyobb cigánycsalád többszöri reinkarnálódás után sem tudná elkölteni, de nekik nem elég vazz, még több kell, de ha mondjuk fele annyié adnák a CD-iket, lehet, hogy 2x annyian vennék őket... -
#9 pereljék be az emberiséget mert képes dúdolni vazz
faszom ezekbe -
AtisH #8 Nevetséges! Nem tudom mennyire képzett jogásza (jogász csoportja) lehet a Gemanak, de náluk nagyobb halak is megpróbálkoztak hasonlóval nem sok sikerrel. Lehet, hogy az USA-ban bejön egy ilyen, de az EU-ban azért kicsit más a helyzet (lásd pl. Kazaa). Persze kell valami kézzelfogható bizonyíték is, nem csak az elméleti számok...
Az a gáz ezekkel a perekkel, hogy ha megnyerik, akkor kaszálnak mint az állat, viszont ha vesztenek nem kell komoly pénzösszeget kifizetniük. -
Csatti #7 Miert nem perelik be az osszes CD lejatszo gyartot, szamitogepgyartot, mp3 lejatszo gyartot meg meg sorolhatnam mondvan azok alkalmasak az illegalis zene lejatszasara. -
Gabest #6 Nekem olyan jó a memóriám, hogy hallás után bármikor bármelyik kedvenc számomat tudom dudolgatni fejben. Akkor most engem is beperelhetnek? :) -
Yv@n #4 Ez hülyeség. Ennyi rővel bármely háttértárológyár ellen indíthatnának pert, mivel azok alkalmasak a zenefileok tárolására.
Elég sok ráérős ideje van ott pár embernek.