A Gema bepereli a CD-írók gyártóit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még szép, hogy illegális 😊. Majd az a 100 FT többlet, meg a nemtom mennyi plusz az íróra legálissá tszi az eredeti cuccok másolását, mi? Azé' még így is sokkal olcsóbb (lesz) megírni netről az új gamét meg xy legújabb albumát mp3-ban leszedni, ezekből a plussz pénzekből csak a kalózkodás által okozott károkat próbálják csökkenteni valamelyest. Ettől függetlenül dögöljenek meg a kapzsi kiadók! 😛
Azt azért mégse. Ha jól tudom, a nyers CD-n is van valahány % jogdij. Ennek ellenére illegális másolni, nem?
Azért lenne egy kérdésem. Ha kifizetik a CD-írók gyártói és mi is a jogdíjjat a lemezek után, akkor ettől kezdve legálisan másolhatunk lemezeket???
Az igazi zenész/művész az aki dolgozik is a pénzéért! Nem pedig kiad 2 évente egy számítógéppel javított CD-t!
Ott van pl. a Kartel, ők mennek szépen fellépegetni és azt hiszem megy is a szekerük!
A sok "gyártott" sztár meg elmehet McDonald's-ba mosogatni!!! 😊
Ott van pl. a Kartel, ők mennek szépen fellépegetni és azt hiszem megy is a szekerük!
A sok "gyártott" sztár meg elmehet McDonald's-ba mosogatni!!! 😊
Én már jóideje csak röhögök minden ilyen próbálkozáson. Nem tudom, hogy miért képtelenség felfogniuk, hogy hiába látnak el bárminemű digitális védelemmel egy digitális anyagot, ahhoz, hogy azt a jogosult fogyasztó eredeti formájában élvezhesse, ahhoz ezeket el kell távolítani róluk, legkésőbb a megjelenítés előtti pillanatban. És akár hardveresen, akár szoftveresen, de minden esetben közbe lehet lépni megfelelő tudással, és kinyerhető az eredeti adatfolyam a védelmi eszközök nélkül. Persze, ha nem informatikus lennék, hanem üzletember, akkor én is mondanék hülyeségeket... (Na jó, így is, de nem annyit😊
1-2 év alatt fogank itt átrendeződni a viszonyok és tuti, hogy az ingyenélő sztárgyártó kiadók húzzák a rövidebbet😊 (Nagyon remélem)
És talán ismét a tehetséges zenészeknek lesz nagy keletje, és nem a megkreált ideáloknak.
1-2 év alatt fogank itt átrendeződni a viszonyok és tuti, hogy az ingyenélő sztárgyártó kiadók húzzák a rövidebbet😊 (Nagyon remélem)
És talán ismét a tehetséges zenészeknek lesz nagy keletje, és nem a megkreált ideáloknak.
Ennek az egész szarakodásnak az lesz a vége, hogy lesz egy speciális média amin zenét terjesztenek (pl. kocka alakú lemez 3 lukkal a közepén! 😊), ehhez ugye nem lesz író mert csak préselni fogják mint a CD-ket egyébként! Az összes audio CD tulajdonos kidobja a kukába a régi lejátszóját mert nem lehet már használni, és vesz egy újfajtát (ebböl következik hogy a Philips és társai megvastagodnak az új lejátszókon! Király üzlet!) A számítógépesek meg már úgyis DVD-t vagy valami hasonlót fognak használni, így a mai hagyományos CD hordozó kivész a köztudatból!
Igen ám! De ha a lejátszórol visszanyerem a hanganyagot, és történetesen felírom a DVD-m re vagy bármimre, akkor kezdödik az egész elöröl...
Ebböl következik, hogy megoldás erre ilyen formában nem létezik!
Marad az hogy a kiadó rágja a körmét és izguljon, hogy vajon hány példányban másolták már le a zenéit! 😊
Igen ám! De ha a lejátszórol visszanyerem a hanganyagot, és történetesen felírom a DVD-m re vagy bármimre, akkor kezdödik az egész elöröl...
Ebböl következik, hogy megoldás erre ilyen formában nem létezik!
Marad az hogy a kiadó rágja a körmét és izguljon, hogy vajon hány példányban másolták már le a zenéit! 😊
Csak tudnam mi koze a CD gyartoknak ehhez... ilyen alapon en zip drivon, DVD-n, HDD-n vagy kislemzen is szalithatnam "illegalis zeneimet". Zenecsereloket kene bezaratni, de azokat meg peer-to-peer mivoltuk miatt ugy sem tudjak... raadasul a birosag is ugye most kazza-t reszesitette elonybe... szoval en remenykedem.
Ja akkor a videokazetta gyartokat is pereljek be, meg az audio kazettagyartokat is... bakelitet nem kell 😊
Ja akkor a videokazetta gyartokat is pereljek be, meg az audio kazettagyartokat is... bakelitet nem kell 😊
caddie
Csatlakozom: TILTSUK BE AZ INTERNETET!:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
LOLLOLLOLOLOLOLLOLLOL
LOLLOLLOLOLOLOLLOLLOL
Ezek normálisak???????????????????
Nagy a bűnözési ráta, irtsuk ki az emberiséget, és nem lesznek bűnözők sem....
Én inkább a kiadókat irtanám ki..igen nagy a pofájuk...de az asztalra meg nem tudnak letenni semmit..legfeljebb olyan "másolásvédett" Cd-t, aminek a másolásvédelme ugyan szart sem ér, de legalább nem tudja lejátszani egy csomó asztali CD lejátszó sem....
Üüüüüüügyes gyerekek...
Nagy a bűnözési ráta, irtsuk ki az emberiséget, és nem lesznek bűnözők sem....
Én inkább a kiadókat irtanám ki..igen nagy a pofájuk...de az asztalra meg nem tudnak letenni semmit..legfeljebb olyan "másolásvédett" Cd-t, aminek a másolásvédelme ugyan szart sem ér, de legalább nem tudja lejátszani egy csomó asztali CD lejátszó sem....
Üüüüüüügyes gyerekek...
Ismerek egy eléggé ismert magyar zenészt. Egyszer az egyik haverommal egyszer megkérdeztük tőle, hogy az ő lemezeladásaira milyen hatással van ez az mp3 töltögetősdi. Erre ő azt válaszolta, hogy nem igazán érzi, hogy az eladások visszaestek volna. Én ugyan nem vagyok oda a zenéjéért, de úgy látszik, a stílusa kedvelőinek mindig tudott annyit nyújtani, hogy megvegyék az újabb és újabb CD-it.
Azért ehhez még azt tenném hozzá, hogy ő saját maga kiadója is egyben, mert kicsit sokallta a kiadók jutalékát.
Azért ehhez még azt tenném hozzá, hogy ő saját maga kiadója is egyben, mert kicsit sokallta a kiadók jutalékát.
A megoldást a probléma gyökerének megszüntetésével kell kezdeni. Tehát tiltsunk be az egész zeneipart és megszűnnek az ilyen problémák.
Ez ugye azért vicces, mert nemrég drágultak tudtommal az írható CD-k, az átalányjogdíj miatt. Innentol egy szavuk sem lehet.
Másrészrol beperelhetik a CD-írók gyártóit, de akkor egy csomó cég oket fogja beperelni, akik eddig CD-re archiválták mondjuk a log-jaikat (van, ahol törvényi kötelezettség az 5-15 év megorzése) Mert ugye nem kis költség átállni más megoldásra.
Amúgy igen, pusztuljanak a lemezkiadók és az egy-albumos eloadók. Éljen az igazi zene!!!
Másrészrol beperelhetik a CD-írók gyártóit, de akkor egy csomó cég oket fogja beperelni, akik eddig CD-re archiválták mondjuk a log-jaikat (van, ahol törvényi kötelezettség az 5-15 év megorzése) Mert ugye nem kis költség átállni más megoldásra.
Amúgy igen, pusztuljanak a lemezkiadók és az egy-albumos eloadók. Éljen az igazi zene!!!
Álljunk meg egy pillanatra. Az igazságszolgáltatás és a lemezkiadók hosszú-hosszú évek óta keresnek valamiféle megoldást a jelenlegi helyzetre. Nyilvánvalóvá vált hogy a p2p szoftverek ellen hatékonyan fellépni, és a nevetséges másolásvédelmekkel operálni nem lehet. Mi a "megoldás"? Pofon egyszerű: a CD-lemezek és CD-írók gyártóit perbe fogni és bírság fizetésére kötelezni. Eltart egy ideig, de szerintem mindenféleképpen határozat születik: a bírákra ugyanis óriási nyomás nehezedik. Valamit lépni kell: megisszák a levét - a CD írók vásárlói. Ők fogják majd a bírságot kifizetni...
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Huhh, egy kicsit keveredtek a dolgok 😊, helyesen:
Asse tudják már hogy 3 S-osztályos merci, meg a 20 hétvégi nyaraló mellé mi a f*szt vegyenek, a pénzük elköltéséhez már egy nagyobb cigánycsalád többszöri reinkarnálódás után is kevés lenne, de nekik nem elég vazz, még több kell, de ha mondjuk fele annyié adnák a CD-iket, lehet, hogy 2x annyian vennék őket...
Asse tudják már hogy 3 S-osztályos merci, meg a 20 hétvégi nyaraló mellé mi a f*szt vegyenek, a pénzük elköltéséhez már egy nagyobb cigánycsalád többszöri reinkarnálódás után is kevés lenne, de nekik nem elég vazz, még több kell, de ha mondjuk fele annyié adnák a CD-iket, lehet, hogy 2x annyian vennék őket...
Asse tudják már hogy 3 S-osztályos merci, meg a 20 hátvégi nyaraló mellé mi a f*szt vegyenek, a pénzük elköltéséhez már egy nagyobb cigánycsalád többszöri reinkarnálódás után sem tudná elkölteni, de nekik nem elég vazz, még több kell, de ha mondjuk fele annyié adnák a CD-iket, lehet, hogy 2x annyian vennék őket...
Nevetséges! Nem tudom mennyire képzett jogásza (jogász csoportja) lehet a Gemanak, de náluk nagyobb halak is megpróbálkoztak hasonlóval nem sok sikerrel. Lehet, hogy az USA-ban bejön egy ilyen, de az EU-ban azért kicsit más a helyzet (lásd pl. Kazaa). Persze kell valami kézzelfogható bizonyíték is, nem csak az elméleti számok...
Az a gáz ezekkel a perekkel, hogy ha megnyerik, akkor kaszálnak mint az állat, viszont ha vesztenek nem kell komoly pénzösszeget kifizetniük.
Az a gáz ezekkel a perekkel, hogy ha megnyerik, akkor kaszálnak mint az állat, viszont ha vesztenek nem kell komoly pénzösszeget kifizetniük.
Miert nem perelik be az osszes CD lejatszo gyartot, szamitogepgyartot, mp3 lejatszo gyartot meg meg sorolhatnam mondvan azok alkalmasak az illegalis zene lejatszasara.
Nekem olyan jó a memóriám, hogy hallás után bármikor bármelyik kedvenc számomat tudom dudolgatni fejben. Akkor most engem is beperelhetnek? 😊
Ez hülyeség. Ennyi rővel bármely háttértárológyár ellen indíthatnának pert, mivel azok alkalmasak a zenefileok tárolására.
Elég sok ráérős ideje van ott pár embernek.
Elég sok ráérős ideje van ott pár embernek.