3503
Avagy dohányzásról általában
  • HD JOHNNIE
    hehe:) Én is L&M-et szívok és én is jártam már így a boltba. De mivel már jó ideje romcsiból hozzák a cigit ezért ez nem okoz gondot :)
  • HD JOHNNIE
    Hmmm. cigi. én 7 éve dohányzom és elégé keményen sajnos. le is szeretnék róla szokni, tudom, hogy kipróbálhatok bármilyen csodaszert, ha a fejemben nem teszem le akkor sehogy se. Egyébként már vagy 5 éve mentolost szívok és Godzilla köszöni szépen jól van!
  • Vlala #258
    hallottátok, hogy be akarjká tiltani a vezetés közben cigizést? (ekkora marhaságot a Dallas óta nem hallottam :-) )
  • Astaroth
    Szerintem már ott hibádzik ,hogy a G a Franciában ZS javítsatok ki ha nem így van.
  • ffxi
    Mohács ill. annak környékén, hol lehet kapni VISION LIGHT megfeleő áron Ukrán márkájú cigit? Beszerzőm ki fog menni külföldre:(
  • Salty
    Én a cigizést úgy veszem, mint egy napi szokás, rítus, mint pl. a hívőknél az ima, imádkozni kell minden este az ágyikónál (tisztelet a kivételnek). Én nem tartom magam dohányosnak, inkább egy nagyon gyenge alkalmi vagyok, amikor kezdtem szó szerint féltem a cigarettától, mikor meggyújtottam már is eldobtam, elég gyerekes de szerintem nem én vagyok az egyetlen. Fehér Bond-ot szívok néha ami az egyik legolcsóbb. Állítólag a gyengébb cigi károsabb mint az erősebb, és a mentolos ízesítésű meg brutálisan okozhat impotenciát, ezt a mondatot talán eltúloztam. Szerintem a dohányzás hülyeség, az emberek azért nem tudnak leszokni róla szerintem, mert azt gondolják, hogy két doboztól most nem fognak tüdőrákot kapni. Csak hát eljön az a nap amikor kiderül, hogy abban szenvednek.. most tegyétek le a dobozt..
  • Braveheart
    Én most vettem egy jó kis pall mall csomagot:
    2 pall mall, egy pall malles öngyújtó (a zöld lángos, sajna hamar kifogy) plusz egy pall malles hamutál. Mindez 880 Ft-ért. Sztem megérte.
  • JINgLES
    nem tudom ki mondta, de nekem teccik:
    A dohányzásról a legkönnyebb leszokni, nekem minden nap sikerül.
  • batman
    "goloáz" asszem, de lehet, hogy a "z" sem kell a végére
  • Astaroth
    A Gauloises-t hogy kell mondani Franciául dohányosok?
  • Cat #250
    Betiltja a dohányt Bhután

Súlyos büntetéssel nézhet szembe az a bhutáni kereskedő, aki december 15-e után dohányterméket próbál meg eladni, mivel egy kormányzati rendeletnek köszönhetően szerdától az ország egész területén tilos lesz árulni a cigarettát.

A világon elsőként Bhutánban teljesen betiltják a dohánytermékek forgalmazását. A himalájai királyságban szerdától életbe lépő rendelet szerint a boltokban, hotelekben, éttermekben és bárokban tilos dohánytermékeket árusítani, az addig eladatlan készleteken december 17-ig túl kell adni. A dohánytilalom nem érinti az országba látogató turistákat, diplomatákat vagy azokat a külföldieket, akik valamilyen szervezetnek dolgoznak, de ők sem adhatnak el dohányterméket. "Tiszta környezetet és jó egészséget akarunk" - jelentette ki a bhutáni miniszterelnök, Jigme Thinley.

A bhutániakat valószínűleg nem éri váratlanul a rendelet, miután az ország húsz kerületéből már 18-ban életbe lépett a rendelkezés, az utolsó két hely, ahol még füstölni lehetett Thimphu és Samdrup Jongkhar kerületek. A kereskedelmi miniszter szigorú büntetéseket helyezett kilátásba a tiltó rendeletet megszegők ellen: akit dohánytermékek eladásán kapnak 210 dollár büntetést köteles fizetni, ráadásul engedélyét is bevonják.

Az ügyben a kormány részéről további szigorítások várhatók. A külföldről személyes fogyasztásra behozott dohánytermékekre 100 százalékos vámot vetnek ki. A hírre a fővárosban azonnal duplájára nőtt az indiai importcigaretta ára.
  • PAYNE
    én se magyarországról veszem hanem romcsiból (duty free shop) szal nem nagy az ára. west/karton 5euro marbi meg 9 szal...
  • hen-tes
    ukrán pall mall end szofi kék :ÐÐÐ
  • Calver
    részemről Lucky Strike lights/piros Marlboro, csak ált. nem magyarországi ezért paszolom mennyit költök rá...
  • PAYNE
    west light
  • Zetorg
    Pall Mall ST
  • PAYNE
    az szép lóvé...
    amúgy milyet szívsz?
  • PAYNE
    én nem igazán voltam még leszokóban! :D
  • Zetorg
    kiszámoltam, 1 évben 182.000Ft-ot költök cigire :O
  • Szofi
    Én nyolc éve szívom.... és má hányok tőle, úgyhogy érik nagyon az elhatározás!!!
    Addig tudom tartani a fogadalmat, amíg nem jön egy buli!
    Ott általában nem is tudok róla...
  • Kandurex
    Szívtam 8-9 évig aztán most márciusban egyik napról a másikra leszoktam..ennyi, hozzáállás kérdése.
  • Balu san
    Most vagyok leszokóban, körülbelül tizenkettedjére...
  • PAYNE
    nekem muterom simán leállt vele. egyik nap még szívta másik nap meg nem... pedig igen kemény dohányos volt napi 2-3 doboz is elment neki...
    nagyapám 11 éves kora óta szívja a cuccost ÉÉÉS ÚGY, hogy mikor már annyit szívott, hogy a csikk égeti az ujját akkor elővesz a zsebéből mégegyet meggyújtja és szívja. ez megy egészen estig. nincs olyan pillanat, hogy ne lenne a dekk a szájában. ja és mezítlábast szív, szal...
  • davos80
  • magus
    Most azzal hitegetem magam, hogy utana mindig rajovok, hogy ezt minek zivtam el, nem jutottam elobbre, meg csak nem is ereztem annyival jobban magam
  • Lazarus
    Hát így is fel lehet fogni a dolgot.. :D
  • Marki
    Szerintem meglehetősen silány ez a kampány, ha állandóan csak pampognak, hogy büdös leszek tőle, rák, stb., csak kiröhögik az amúgy jószándékú ötletadókat.
    Szvsz az ember a saját hibáján tanul a legjobban, mint én, így állandóan küszködök a leszokással több/kevesebb sikerrel, de legalább tudom, hogy nem leszek se menőbb, se okosabb tőle. Csak tudom, hogy érettségiig nem tudom abbahagyni.

Megváltoztattam az idézetemet is az alsó sorban, szerintem jó, és rám vall. Thomas Mann tud valamit:-)
  • Punker
    bazzz ez úgy felb@szta az agyam hogy mindgyárt rágyujtok...
  • Lazarus
    Hát elég szánalmas oldal :P
  • traXion
    CIKI A CIGI :)
  • cSuwwi
    ha ingerszegény környezetben vagy, te is leszoknál róla egy idő után.

Én otthon dolgozom többnyire (programozó vagyok), ezért nem nagyon szoktam rágyújtani. A családban senki nem cigizik, a lakásban nem lehet rágyújtani, kimenni meg lusta vagyok.
    A hátránya viszont az, hogy borzalmasan sokat tudok enni. Egy nagy lábas paprikáskrumplit, ha éhes vagyok egyedül is lenyomok. A tésztákkal, és a rakott krumplival ugyanígy vagyok... Szerencsére bármennyit eszem, nem hízom el, stabil. 70kg vagyok már évek óta...
  • magnum
    Miért nem próbáljátok meg, amit ajánlottam?
  • Voltan
    Én is csak akkor dohányzom, ha iszom. Igaz, ez elég gyakran előfordul, hehe. De egyébként csak úgy szólóban soha nem kivánom a cigit.
  • Punker
    én most azért nem iszok alkoholt hogy ne gyújtsak rá
  • Borcsa
    Csináld azt mint Match: elveszi minden második szál cigim, és má nagyon unom, hogy 400 forintért csak 10 szálat szivok. ugyhogy drasztikusan csökkentem az adagot.
  • selwik
    Ezért látod irigyellek. Hétköznap hogyhogy nem kívánod? Én is így kezdtem, hogy csak bulikon pár szál, nem fogok rászokni, stb.

Aztán itt vagyok most, napi egy doboz fixen. Egy valag pénz elmegy rá, pedig egyre olcsóbbat szívok, sokszor csempész cuccot.

Leszokáson gondolkodtam már jópárszor, de hétvégenként sörözés közben a fene se tudja megállni. Teljes életmódváltás kéne, vagy vmi komoly antibagós asszony, aki frankón otthagyna ha tovább cigiznék.

Ezek a tapaszok, rágók, tabletták érnek vmit? Kipróbálnám, mert az "ez az utolsó cigim" kijelentésekkel párszor befürödtem már:))
  • Tikal #224
    egyébként meg csak megbeszélni tudod vele értelemsen, máshogy nem megy... ha tényleg gondjai vannak akkor vhogy máshogy kéne levezetttetni vele, de ez tudom sajnos nehéz.

Ezért is utálom a cigit, ha idegesek az emberek rögtön rágyujtanak, pfff
  • The Garrett
    hehe csunya lenne :D
  • Tikal #222
    én mindg ellopom a cigijét, és odaadom tesoméknak, őket nem tudom leszoktatni :DD

vagy szorjál neki bele egy kis zöldet, akor legalább lesz vmi haszna is
  • The Garrett
    HEhh lehet hogy kurvanay hülyeség amit kérdek:
    Hogy szoktassm le anyámat a dohányzásról?
    MOst kezdett el (44 évesen) dohányozni... családi gondok miatt. Engem viszont k. ra zavar. mondtam már neki diplomatikusan hogy haggyadmáabba mer... stb. DE nem jött be.
    Valami jó módszer? minden érdekel.