3503
Avagy dohányzásról általában
  • Lazarus
    De le lehet, csak mégnagyobb akaraterő kell hozzá -_-
  • kulabácsi
    az nem rossz!! ilyet én is csináltam, csak bárhova megyek az összes, de tényleg az összes spanom dohányzik, hát így nem lehet leszokni vazze!!
  • Nex
    hogy valaki leszokjon csak akarat kérdése szobatársam most szokott le az előtt kb nap 1,5-2 dobozzal szívott el. annyi volt, h megmondta ez az utólsó doboz. ez kb 1 hónapja volt azóta nem gyújtott rá.
  • kulabácsi
    hát ja!! de azért hajlam is kell a rákhoz, van aki 15 éves korától fogva dohányzik, és nem abban hal meg, és van aki vidéken él, soha nem dohányzott, és mégis elviszi a tüdőrák...
  • bens
    ha látnád a tüdejét nem mondanád h semmi baja.
  • bens
    hát nemtudom. lehet h igaz de én nem hallottam erről. de érdekelne. részletesebben is le ki tudnád fejteni? bioszos vagyok és érdekelnek az ilyen dolgok.
  • Annakin
    Az, h a nikotinista élete végéig nikotin-függő marad, az mint említettem volt biokémia. Sejtszinten okoz a nikotin is hozzászokást és hiába teszed le a bagót, attól még a "program" a sejtjeidben aktív. bármikor előhívható. Ezért gyakoriak a visszaesések sok tagnál pl. jómagam is többször visszabuktam. Vannak dolgok, amiket egész egyszerűen nem kell(ene) kipróbálni. Ennyi.
  • j4n3k
    egyébként ma lebuktam a cigizéssel, fater észrevette, és múltkor azt mondta, hogy ha rajtakap ellátja a bajom :), de csak azt mondta hogy ne cigizz, de ha rászoksz a cigire majd megbánod pár év múlva. biztos megérti, és nem akar lebeszélni róla, de nem is díjjazza, és még muteromak se szólt :)
  • j4n3k
    faterom is 15évesen kezdett cigizni, napi 1-1,5 doboz, és semmi baja.
  • kulabácsi
    jah hát a lelki dolog az erős, különben én is vmi ilyesmire számítottam! de kössz most h ráébresztettél, már nem fogok benne hinni, és ezért nehezebb leszoknom :)))
  • FtranX
    Ha a biorezonanciás kezelésre gondolsz, akkor az kamu. Kb annyira valós mint a kézrátétellel gyógyítás. Azért hatásos sok esetben, mert a paciens erősen hisz benne.
  • kulabácsi
    uff!! nah mind1 bp-n is lehet ilyet találni, bár ha már ennyire elhatározom h le akarok szokni akkor már valszeg menne enélkűl is!!
  • bens
    nekem is erős a gyanúm
  • bens
    szegeden
  • kulabácsi
    az nem rossz!! bp-n dolgozik?? :D
  • Lazarus
    parasztvakítás
  • bens
    nekem elég volt az akarat a leszokáshoz. vagy mire értetted?

amúgy hogy van ez h élete végéig nikotinista marad? ez most mit jelent?
  • bens
    sógornőm orvos, és csinál ilyet. 5000 ft-ért állítólag egy kezeléssel leszoktat, de én nem nagyon hiszek benne.
  • kulabácsi
    hát ja ezt már olvastam én is, h a heroinhoz hasonlították (persze nem hatásmehanizmus alapján) de akarat nélkül nem is lehet leszokni, meg én már próbáltam, "nagyon" akartam, de aztán jött egy külső behatás, vmi felidegesített elmentem a boltba azt vettem egy dobozzal :S de viszont hallottam egy ilyen elektromos leszokási módszerről, ami elvileg elég hatásos, egy kezelés, aznap nem gyújtassz rá és már nem fog hiányozni...mi tudtok erről?
  • Annakin
    A helyzet a következő: a nikotin sejtszinten biokémiai hozzászokást produkál és ezért erős függőséget okoz. A nikotinista élete végéig nikotinista marad legfeljebb nem szív. Hasonlóképp mint a heroinista, aki legfeljebb nem szúr:(( Akartam mondani: az akarat jó, kell is a leszokáshoz de sajna kevés. Ez van.
  • bens
    én mindig arra gondoltam h jobb vagyok mint a sok dinka, akiknek a cigitől függ az élete.
    sokkal jobb a tudat h tudsz uralkodni magadon, mint az h mégis elszívsz egy szállal, pedig nem akarsz.
    meg persze az is segített h nagybátyám, akivel sokat dolgoztam együtt, meg egy csomószor együtt hülyültünk, 39 évesen halt meg tüdőrákban (napi egy, max két dobozt szívott). ezért is lehet h kicsit elfogult vagyok a témában.
  • szando
    sziasztok!

ezüst marlboro-t próbáltátok már? nekem nagyon ízlik, csak az ára miatt nem tudok mindig olyat venni sajnos... mindenesetre szerintem nagyon el lett találva az íze, kategóriájában a legjobb szvsz.
  • kulabácsi
    jah hát nekem is ezt kéne tennem de vhogy nem megy!! bár csak akaraterő kérdése, én meg egyenlőre szarok rá, pedig már vagy lassan 5 éve dohányzom, hát eléggé szétlehet a tüdőm...
  • bens
    én 18 évesen szoktam le : |
  • kulabácsi
    mert elvileg 18 év alatt nem is vehetnél cigit vazze!!
  • j4n3k
    nem tudom hogy suliba miért nem jelölnek ki egy helyet ahol a diákok cigizhetnek? mert ha tiltják, akkor mégjobban cigizni fognak :)
  • kulabácsi
    ill legális sorry :D
  • kulabácsi
    hát végülis jah!! szar dolgok ezek az illegális drogok...
  • j4n3k
    én se, de ha jól esik mit csináljak? ha akkor nem szívok ingerült leszek :)
  • kulabácsi
    azt nem értem h hogyan birod vazze, ha én eltolok egy este 2 dobozzal, jó van más körűlmény is ami kimarja a gyomromat, de másnap kb hányni tudnék a sok szar miatt!! vhogy még mindíg nem tudom bemérni ezt a 3 dobozt, ill nem látom értelmét h ennyit szívsz...
  • Lazarus
    Ha így folytatod nem éled meg a 18at se o_O
  • bens
    de :-|
  • j4n3k
    hát, akkor 2percenként. de csak azért megy el 3doboz mert nem akarom a 4.et kibontani,m ert kb este 7re elfogy 3doboz :)
  • sz4bolcs
    5-6 szál? nálam viszont a doboz stabilan elmegy naponta.
    Na jó... tegnap reggel gyújtottam rá utoljára, és hétfőig nem is keddig nem is akarok.
    De amikor 3 doboz elmegy, akkor hány percenként kell rágyújtani?
  • kulabácsi
    és most jön az h 1 szál cigim van, amit még lefekvés elött eltolok, és váááááá holnap nem lesz cigim!! ez undorító :D már szar lesz a napom...
  • partotmos
    soksoksok, naggyonsok...
  • kulabácsi
    jah nem is mondtam h nem tudsz számolni!! :D hát a sörözéseket még én is túléltem, bár lehet sokan örűlnének neki ha nem így lett volna, de az biztos h nem fordúl elő minden nap!! meg másnap azért nem is csúszik le fél doboznál több, de a 3 akkor is sok....
  • partotmos
    ja? (35nagyságrendileg - megy még azé' a számolás 3Kelt után, kulabácsi:)))
    reggel 5 ig tartó sörözéseket (úgy tűnik)túléltem én is, de azért az nem mindennap fordul elő
    amúgy meg tekerek egyet...
  • kulabácsi
    jah ez igaz, nekem is ez a véleményem, és ráadásúl a 3doboz az 60 szál vazze :D azért annyit nekem sem sikerűl legyűrni, 2 azért el tud menni, de mondjuk tegyük hozzá h akkor én kb reggel 10kor szívom el az elsőt, és másnap reggel olyan 5-6 fele érek haza egy normálisabb sörözés után, szal akkor az utolsót, hát így el tud menni simán :D
  • partotmos
    ez egy élvezeti cikk szvsz, szenvedély, vagy nevezzétek aminek akarjátok, de nem hiszem, hogy az élvezeti értéket fokozná a mennyiség.
    (ideges vagyok/unatkozom/baszokavilágra/lázadok/jó-/rossz kedvem van, depi vagyok - elszívok egy cigit, ugyanazvan - elszívok mégegyet stb.stb - ez már nem biztos, hogy élvezet)
    iszom néhány sört, jól esne mellé(jük) 1 cigi(vagy néhány) - de 35? sosem kívántam még annyit...
    olcsó példa, de nálam működik...