3503
Avagy dohányzásról általában
  • kulabácsi
    hát sztem spangliból sodord a szálakat, kenderlevélbe csomagold és akkor az tuti h egészséges:D
  • Annakin
    mi lenne ha szárított spenótlevélből sodornám a szálakat:)) az egészségesbb lenne v nem? ha már füstölni kell.
  • kulabácsi
    jah ez tényleg így van különben :D nem is azt mondtam h állandóan mondogatni kell ezt, csak h ha elhatározod akkor már ki is mondod :D
    nah megyek azt rágyújtok:D
  • sz4bolcs
    "nem gyújtok rá, nem gyújtok rá, nem gyújtok rá - rágyújtok" :D
  • kulabácsi
    áhh az már túl sok agysejtemet lefoglalná, örülök h még tudok gondolkodni, szarni, meg gépezni :)))
  • sz4bolcs
    az tök jó, te így működsz? :DDD

majd egyszer figyeld meg, hogy milyen előzménye van egy szimpla gondolat felvetődésének, honnan jön, és milyen előzménnyel :)
  • kulabácsi
    jah de ha eldöntöd h nem gíújtassz rá, akkor kb azt mondod magadnak h nem fogok rágyújtani, vagy nem?? :D
  • sz4bolcs
    ne mondd, hogy nem gyújtasz rá többet, ez baromság :D Egyszerűen ne gyújts rá! Ha meg akarsz, akkor gyújts rá! :D
  • kulabácsi
    úgy h azt mondod magadnak h nem gyújtassz rá többé, és ha igazán akarod akkor nem is fogsz!! de nekem is ez a helyzet, h lemegyek sörözni, és akkor elmegy egy pár cigi mellé!! muszály vazze:D
  • partotmos
    szevasztok, pont most jovok egy jo nagy sorozesbol-ciguzesbol..
    hoan lehet leszokni?
  • Annakin
    igyekszem munkaterápiával, olvasással, nettel, (némi sporttal) elhesegetni a depressziót, szorongást, félelmet sat., amik durván együtt járnak káros függőséget produkáló szokásokkal. ima, h ezúttal egy életre szóljon a kitartásom! ne állíts akadályokat szokj le! én is szurkolok neked. áh.. mindig van vmi, amire lehet hivatk., h sörözzön + elszívjon 1 db cigit az ember egyszerre. ne dőlj be a kísértéseknek!
  • sz4bolcs
    "The world on you depends
    Our life will never end"
  • kulabácsi
    jah különben én is csinálltam ezt egy darabig, frankón szórakoztam a tűrőképességemmel :D de egy idő után már nem bírtam tovább, remélem te nagyobb sikerrel jársz!! szurkolok neked :D
  • Annakin
    így is van. függünk mindentől és minden függ tőlünk. jelentem, kipróbálom az akaratot:) már kb. 1 hete nem láttam egy szál cigit se! megy ez ha kiégetem a cigi + sörözés gondolatokat agyamból
  • kulabácsi
    haha!! hát mindenki függ mindentől...sztem aki nem akar rágyújtani az nem is fogja azt tenni....
  • sz4bolcs
    Aha, meg karma, meg sors, meg determináltság, fatalitás, meg jókifogás, ésatöbbi..

Függünk igen, de ettől a nézetedtől vajon nem függsz ugyanúgy?
  • sz4bolcs
    Ezzel most azt mondtad, hogy úgy gyujtasz rá, hogy közben nem akarsz rágyujtani. Ilyen nincs. :D
  • kulabácsi
    jah viszont neked is :D
  • Annakin
    meg különben is, olyan sz.r beismerni magunknak, h függünk vmitől. nem könnyű, az igaz:(( na jó, most már befejez tényleg. kívánom mindenkinek, aki dohányos, h szokjon le!
  • kulabácsi
    hát van olyan is, de ha beletörődsz és emögé bújtatod magadat, akkor tuti h nem is fog sikerűlni, mert azt mondod magadnak h ááá hisz ez már beépűlt a sejtedbe, szal nincs esély!! és akkor akarat sincs h leszokj...
  • Annakin
    ok, eldugultam. legyen neked akarat. de azért csak úgy mondom, h van még olyan is mint biokémia pl.
  • bens
    akarattal le lehet szokni. nekem sikerült mindenféle leszoktatókúra, meg egyebek nélkül. és ismerek mást is, aki szintén leszokott hasonló módon.
  • kulabácsi
    hát figy ebben a világban igazából minden csak akarat kérdése, ha nem akarsz vmit, akkor nem is fogod megtenni!! ha meg akarod, de nem jön össze akkor nem akarod igazán, nem teszel érte eleget!! ha elmész mondjuk egy leszoktató kúrára akkor sem csinállnak veled semmit, csak beléd súlykolják h meg tudod csinállni, ill ki tudod "törölni" az agyadból ezt a pótcselekvést!! hisz minden az agydba épűl be, és onnan kell kitörőlni, bármiről is legyen szó!!
  • Annakin
    hát persze.. akarat elég mi? akkor minek szívjátok?! a függők nyomatják leginkább, h elég az akarat. én is szívom a bagót mert hiányzik sajna. akarat. hm.. mint tudjuk, a tigrisek is tudnak repülni ha akarnak:)) de nem akarnak. én meg valsz nem akarok leszokni igazán
  • kulabácsi
    szokjatok mán le vazze :D nekem nem sikerűlt!! rá is gyújtok gyorsan...
  • sz4bolcs
    Aki akar, az leszokik. Aki azt mondja hogy nagyon akar, de nem megy, annak azt mondom, hogy nem akarja azt igazán. :-)
  • kulabácsi
    jah én is ilyen vok, ha vki eszik mellettem, vagy tudom h nem dohányzik akkor nem gyújtok rá, nem vok bunkó...a sport az tényleg segíthet a leszokásban, de sztem akármi ami helyettesíti ezt a pótcselekményt hatásos lehet!!
  • bens
    a sport is sokat segíthet a leszokásban. ha leteszed a cigit és egyidőben elkezdesz vmit sportolni, sokkal könnyebben megy.
  • kisviku
    Egyébként tényleg akaraterő kérdése a dolog.
    Most magam ellen fogok beszélni, mivel én is dohányzom, de bbizonyítom, hogy tényleg pusztán akaraterő kérdése a dolog.
    Annak idején nem érdkelet hol gyújtottam rá.Mára sikerült elérnem, hogy sem autóban sem az irodámban nem gyújtok rá, ami nagy haladás részemről.Ma már én sem nagyon viselem el a beivódott cigiszagot a kocsiban.A munkahelyemen a tizenhat főből kettő nem dohányzik...szép arány, tudom, de annak a kettőnek sem fújom az orra alá vagy a pofájába.
    Én tiszteletben tartom a nemdohányzókat, olyannyira, hogy soha nem gyújtok rá, ha az illető nem adott előzetesen engedélyt rá.Mindig megkérdezem nem zavarok-e, mert így illendő.Ugyanez van olyan helyen ahol nem tudom lehet-e.
    Sikerült mindezeket akaraterővel elérnem, akárcsak azt is hogy több mint 30 kilót lefogytam.Igaz nem egy hét alatt és nem is az agyalágyult norbival, hanem egy év alatt, de ez is bizonyítja, hogy akarattal minden megy.Nehéz, sőt nagyon nehéz úgy leszokni, ha más(ok) is cigiznek melletted,ezt nem tagadom.Ehhez kompromisszumokat kell kötni.Mert ugye sajnos sok esetben a cigi egy pótcselekvés.Meg ilyenkor gyakran megkérdezi az ember, hogy ha a másik cigizhet akkor én miért nem?
  • kulabácsi
    8. 06 asszem, és 470Ft
  • Braveheart
    miért mennyi a kék szofi? és hányas?
  • kulabácsi
    hát sztem mindenki sajnálja h nem tud leszokni, bár ha nagyon akarnád biztosan sikerűlne ez is!! én a kék szofit tolom, annak az ára sem egy egetrengető, és megfelelő az "íze" is!
  • Braveheart
    Én 3 éve még Bonddal kezdtem, aztán világoskék Pall Mall, utána sokáig sötétkék PM, aztán kék multi. Egy ideig szívtam Viceroyt is az ára miatt de inkább maradok a márkásabb dolgoknál asszem... mostanában meg barna szofizok általában. Amúgy sajnálom hogy nem tudok leszokni...
  • kulabácsi
    hát ha hosszú és jóa buli, akkor nem alszol csak reggel amikor hazaérsz...
  • sz4bolcs
    úgy olvastam: "pl. felkelsz reggel, és elmész dohányozni" - na mondom , hát úgy lehet tényleg előfordulhat. :D

de melóban? suliban? azt tanulják hogy hogy kell dohányozni, melóban meg azért kapják a fizut? (nem 24 órában gondolkodom, hanem kevesebben, mert az ember ált. aludni is szokott valamennyit.)
  • Annakin
    http://www.ajpm-online.net/article/PIIS0749379703001983/abstract
    http://bat.library.ucsf.edu/data/i/q/l/iql00a99/iql00a99.pdf (88. oldal)
    http://www.blackwell-synergy.com/doi/full/10.1046/j.1471-4159.2001.00041.x
    http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Aktion=ShowPDF&ArtikelNr=73723&ProduktNr=224233&Ausgabe=229631&filename=73723.pdf
    aki bioszos és érdekli, a fenti oldalakon bőven talál irod. nos, én sem vagyok bioszos se doki bár akartam de úszott. férjem gyógyszerész ő tud szólni a témában én max szívom a bagót, ahhoz értek:(( az per biztos, h a dependencia már az első 3 hónap alatt kialakul. ennek legfon. tünetei az elvonási tünetek pont
  • PAYNE
    nekem a rekordom 40mp, és nem akármilyen bolti cigi hanem jó keményre tömött, sláger dohányból!
    amúgymeg el lehet szívni azt a 3doozt 1nap nem is olyan nehezen...
    PL.: tegyük fel hoy péntek van... felkelsz elmész dolgozni (vagy suliba) és míg ott vagy elszívsz 1dobozzal... hazaérsz megkezdesz mégegyet aztán irány reggelig bulizni! na így nem is lehetetlen az a 3dobka! csak 24órában kell gondolkodni!
  • kulabácsi
    biztos h nincs!! jah hát akaraterő az elég nagy kell így hozzá, de ha sikerűl akkor az viszont elég nagy önbizalmat adna, és abban úgyis hiányban szenvedek mostanában :D szal lehet majd nekiugrom, de most még elvok vele
  • sz4bolcs
    függni bármitől lehet. Van akit nem bánt, ha elveszít valamit amit szeret?
  • sz4bolcs
    mármint kétperces szünetekkel két cigi közt? :D:D:D ugye nem.. mondd hogy nem szívsz el egyet két perc alatt 8)