31
-
#31 Jaja, teljes mértékben csatlakozom az előttem szóló AMD pártiakhoz. Tényleg jó ez így, ahogy az AMD csinálja, mert nekem sincs kedvem minden egyes új procihoz új alaplapot is venni, inkább maradjon ua a cache, meg hasonlók, ha így is bőven übereli a vele 1 kategóriában lévő P3/P4-eket. Verielnek meg azt üzenem, hogy az 1740-es XP igen is lealázza 2,2-es P4-et, de teljesen! De ha neked ennyi pénzed van, amit csak úgy kiszeretnél dobni az ablakon, akkor vegyél egy lassab P4-et, és élj vele boldogan... -
Supergamer_real #28 Veriel. Ha mar kimasolsz egy mondatot a szovegembol akkor azt a tobbi mondattal egyutt tedd, ez igy valoban felreertheto.Erveket igaz nem nagyon lattam a mondanivalodban.A merci-szuzikis hasonlat nemtudom honnan jott.
Ad1 meg mindig tob iNTELt vesznek mint AMD-t.Tehat akkor az iNTEL a szuzuki?
Ad2 Ha ezt a gondolatmenete(de)t folyatanank akkor a szuzukinak (jelen esetben AMD) gyorsabbnak kellene lennie a mercedesnel az esetek nagy reszeben.Kiveve talan ablaktorlesnel (Internet Creation)..
Ellenben az altalad szuzukinak nevezett AMD sok teruleten elorebb van a "mercedesnel".A cachemeretrol csak annyit az AMDnek mintha jobban bejonne a nagyobb L1es cahe kissebb L2es mint az iNTELnek az ellenkezoje.Bar ezt eleg sok mas is befolyasolja... -
#27 Amugy meg nem ertem pl. Borg-ot. Aszongya semmi folenye nem lesz az AMD-nek. Hammer szo mond valamit? 3400+ -szos orajelevel, bovitett 3DNOW! es SSE2 utasitaskeszletevel 32/64 bites modjaval MINDENT alazni fog. Iden oktoberben. Akkor az intel kb. a 2,9/3GHz-es P4-nel fog tartani. A hammert nem lehet majd lesarkazni, jobb lesz a hoelvezetes es vegre 100% rendes hovedelem lesz benne. integralt memoriavezerlo, egyeb nyalanksagok, stb. Alaplap a north bridge hianya miatt olcsobb is lesz es maganak a procinak az eloallitasi koltsege nem elsz tobb, mint a mostani athlon xp-ke! Akkor mirol is beszelunk? Hat konyorgom: oktoberben az AMD olyat fog rugni az intelbe ezzel a procikaval, hogy csak na... :)
PyRex -
#26 Ja. Az elobbi viszont gyorsabb es olcsobb. Szerintem is lehet gondolkozni...
PyRex -
Power #25 Mit is fog csinálni az Intel a SOI ellen? Mert nem rég még hevesen támadták, hogy nem is jó, meg nem ér semmit, aztán meg valami koppintáson dolgoznak, de még nincs kész. Szóval, amint ősszel az AMD bevezeti a SOI-t előnybe fog kerülni, mert drasztikusan csökkeni fog a hőleadás. -
#24 Na!
Mistral árak (ami volt nekik)
P4 1.9Ghz =79.1eHUF
Athlon XP 1900+ =62.8eHUF
-
#23 Nos ha az árak igazak is akkor is mint lejjebb mondtam a 0.13-as technológia bevezetésével megint drasztikusan olcsobb lessz az AMD -
#22 Az arakat egy masik SG hirbol copyztam ide.
Azt irod, a Suzuki vs. Merci hasonlat csak Mo-ra igaz.
Ja, de az Intel vs. AMD is itt jon elo jol.
En mindig azt mondom, hogy 100%-ig megertem, ha valakinek nincs penze, es az olcsobb AMD procit veszi, viszont fanatikus, hozza nem erto ember az, aki ha nyerne a lotton, nem Intelt venne.
Na most a ket hatareset (kizarolag az AMD-t tudja megfizetni es tok mindegy neki, mennyibe van) kozotti embereknel dont az, hogy mennyi a penze es mennyire fontos neki a minoseg.
-
#21 Na ez mar kisse fanatikus volt ;)
Nehogy mar a 2,2-hez akard hasonlitani az 1740-es AMD-t. Annyira azert meg az almaitokban sem jo ;))
-
#18 Ez a Suzuki vs. Merci max. Magyarorszagra igaz. Szoval rossz a hasonlatod. Amugy ezeket az arakat honnet vetted ? A masik az, hogy itt mindenki eroteljesen arrol beszel, hogy mi a helyzett a Magyar piacon amikor ezeknek a cegeknek a Magyar piac csak masodlagos ha nem harmadlagos uzleti befektetes. Az Intel az elso a vilagon egyenlore ezt meg az AMD joideig nem fogja tudni megdonteni max. Magyarorszagon, de olvasd feljebb mit irtam errol. Jellen pillanatban az AMD csak a 6. leggnagyobb proceszor gyarto a vilagon. En amugy drukolok az AMD-nek, hogy minnel jobb es olcsobb proceszorokat fejleszen ki a kozeljovoben. -
#17 Bocs, a Suzukinak a Mercivel :))
-
#16 Azt irod: "Ha az AMDnek nem lenne technologia folenye akkor gondolod vennenek annyian AMD-t?"
Miert, Britney Spearst is sokan hallgatnak.
Ja, es tobb embernek van Suzukija, mint Mercije. Tehat a Suzukinak technikai folenye va naz AMD-vel szemben, igaz? -
#15 Athlon XP PR2100+ : 91 000,-
Northwood P4 2,0 : 91 700,-
CSAKHOGY
Az utobbiban 512Kbyte cache van, es mar 13 mikronos. Lehet gondolkodni..
-
#14 Nos megnézném, hogy mikor lessz valha is az Intel prociai olcsobbak az AMD-nél?????!
Amúgy a 0.13-as technologia bevezetésével az AMD mégtöbb procit tud gyártani egy szilicium lapkából, pedig így is a P4-nél kissebb mag méret lévén, már több chipet tud készíteni mint az Intel! -
#13 Az AMD csak latszolag nem fejleszt. Az Athlont a PIII ellenfelenek szantak, de kesobb kiderult, hogy konnyeden veszi fel a versenyt a Pentium 4-gyel is. Akkor meg mindek adjon ki egy uj procit az AMD?
Amig lehet uj bort lehuzni a vasarlokrol, addig azt kell csinalni.
Ezt hivjak ugy, hogy MARKETING.
Erre a legjobb pelda, hogy meg 99-ben olvastam, hogy az IBM ismeri azt a technologiat, amit 2006-ban fog alkalmazni a merevlemezei megepitesekor. Megsem adjak ki, hiszen 7 ev alatt meg egy atlagember is 2-szer cserel winyot, hat meg a szamitogeporultek. Tehat legalabb ket termekuket el tudjak sozni felhasznalonkent, mig eljutnak 2006-ig. Folyamatosan tartjak a szintet a tobbi gyartoval, es sem elorebb, sem hatrebb nincsenek.
Az AMD most ugyanezt csinalja. Tartja a szintet. Ha az Athlon eleg a P4-hez, akkor nem kell erolkodniuk, majd ha az Intel lep, akkor lep az AMD is.
Persze most nem fogja megvarni az Intel lepeset, es kiadja a Hammert, de az mar megint mas teszta. -
kowajano #11 Borg
sztem a 0.13 azért hozzák ki hogy olcsobb legyen a gyártás ezáltal nem is lehet drágább szal baromságot irsz abba meg igaza van Rive nek hogy a P3 ellenfele volt inkább az Athlon nem pedig a P4 é. Az meg a másik LOL hogy az Intel olcsobb lesz az AMD nél? no comment.... -
Supergamer_real #10 Egyre jobban tisztellek Rive. Vegre valaki aki nem csak ossze vissza dobalozik a szavakkal es ervei is vannak.Sajnos ritka a hozzad hasonlo ember a forumokon.... majd talan egyszer...
Borg:
"Hol van már a 266FSB? hol van már a 256cache? semmi uj technológia, az AMDnek abszolute semmi fölénye nincsen, és ilyen tempóban nem is lesz.
"
Szerintem az iNTELnek alapjaban kellene elgondolkodnia egy ilyen (ennek a meretet dontse el mindenki), "csapas" - amd - utan, hogy mit tett rosszul.Ha az AMDnek nem lenne technologia folenye akkor gondolod vennenek annyian AMD-t?
Amugy, hogy peldat is emlitsek az AMDnek igenis van, megpedig igen jelentos technologiai folenye, meghozza a processor egyik alapveto kepessegeben.
Az AMD altal gyartott processoroknak messze fejlettebb az ugras-elorejelzesuk mint az iNTEL processorainak. Nem akarok dobalozni a szavakkal, de legjobb tudomasom szerint vilagszinten is nagyon elol van.
Az ugraselorejelzes jelentoseget remelem nem kell ecsetelnem. Ennek fejlesztesevel lehet(ne) talan a processor sebesseget a leglatvanyosabban fejleszteni.Ez viszont iszonyatos osszegekbe kerul es nagyon komplikalt dolog. Olyan hosszusagu pipelinoknal mint pl az iNTEL P4 ez kritikus pont.
Ez azonban akkor valik mindenki szamara lathatova, ha megjelennek a Hammerek. Ezekben a processorokban az AMD is megnyujtotta a pipeline-t,de a sebessege meg igy is 30%al az azonos orajelu XP-k es nem tudom pontosan mennyivel az azonos orajelu P4ek sebessege felett lesz. -
Rive #9 3 apró kiigazítás.
1. Az Athlon-sorozatot a PIII versenytársának tervezték. Egyedül az Intelnek köszönhető, hogy a P4-ek ellen is labdába rúghat.
2. A .13-al a gyártási költségek - ezzel együtt az árak is - csökkenni fognak. Ugyanakkor a .13-al gyártott processzorok gyártása már folyamatban van, az AMD a kibocsátást azért halasztotta el, mert:
- a piaci elemzői szerint a .18-as processzorai is megfelelő profitot termelnek
- megfelelő mértű raktárkészlettel a hátuk mögött szeretnék bejelenteni az új terméket.
3. A P4 egyedüli előnye, hogy viszonylag könnyen lehet növelni az órajelet. DE!: Semmi olyan architekturális újítás nincs benne, ami közvetlenül a teljesítményt növelné. Egyszerűen nem etalon.
Más: valószínűnek tartom, hogy az AMD-nek nem sikerült olyan jól a .13-as sorozat első stepping-je: az, hogy még a 2000+-ost is ki akarják adni, mindenesetre arra utal, hogy a legtöbb nullszériás darab nem igazán bírja a nagyobb sebességeket. Akkor viszont lehetséges, hogy nyár végére kijön a következő stepping -> meglehet, némi extrával egyetemben, majd meglátjuk... -
Borg #8 Itt igennagy tévedésben vannak egyesek.
Az AMD ezáltal semmilyen fölénybe nem fog kerülni, csak éppen a jelentős lemaradását hozza be valamelyest az intel ellen.
Az intelnek van már csaknem egy éve 0.13as technológiája, az AMD meg csak 3hónap mulva jön ki vele? Szóval hol is van itt a fölény? Sehol.
Technológiailag sokkal jobb az intel, de ha végre normális hőelvezetési megoldást tesz rá az AMD, és jól adja ki a thermal specifikációkat, magyarul lesz olyan alaplap ami tényleg lekapcsolja mielőtt elég a proci, akkor tényleg elég ütős processzor lesz ez, FELTÉVE hogy az ÁRa sem lesz annyival magasabb, mint amennyit a 0.13as technológia kezdetben sajnos meg fog követelni az AMDtől, mivel ő még nagyon kezdő ilyen (és más) technológiák terén.
Szerintem ugyanis az lesz a helyzet, hogy az AMD majd nem fog tudni az akkora 2.7 vagy mittoménmennyi GHZet elért P4el szembeszállni ár terén. Hiába ad ő ki 2200+osat, 0.13al, mondjuk 70ezerért(mert nem fogja tudni ennyire levinni az árait a 0.13 miatt mint a mostaniaknál), ha az Intel 2400Mhz-ese addigra sokkal olcsóbb lesz ennél...
3 hónap rengeteg idő, és az Intel sem fog tétlenkedni addig, ezért félő hogy mire megjelenik már korántsem lesz ennyire pofás ajánlat belőle a felhasználók felé...
Hol van már a 266FSB? hol van már a 256cache? semmi uj technológia, az AMDnek abszolute semmi fölénye nincsen, és ilyen tempóban nem is lesz.
Nem beszélve arról, hogy az AMDnek mindmáig nincs P4 szintű processzora, architektúráját,JÖVÖJÉT, és lehetőségeit tekintve. Mert lehet hogy pár tesztben pillanatnyilag gyorsabb az XP mint a P4, ez tény, de a P4ben van lehetőség a javulásra, AMDnél viszont még a Througbredben sem lesz... (az x86-64el meg senki ne jöjjön, mert igen kétes téma ez is, szerintem sánta lóra tett fel mindent az AMD).
De legyen igy, legyen fasza proci a Througbred (reméljük addigra rájön az AMD hogy ehhez több kell majd mint a 0.13) és akkor marad az árverseny legalább. -
Power #7 Mi bajod a gyártási technológiával? Az Intelnek jelenleg ugyan van jobb is, de rosszabb is. S ősztől kezdve egyértelműen az AMD e téren fölénybe. Egy dolog a meggyőződésed, de valótlanságot nem kellene irogatnod. -
#6 Nemvagyok AMD gyulolo, csak szorakoztat a tema :))
(Amugy csomo ismerosomnek van AMD-je, egesz jol megy nekik, szoval tudom, hogy nem szar. Legalabbis annyira, mint amilyennek lennie kellene a gyartasi technologia alapjan). -
#5 Veriel!
Miert vagy ennyire AMD gyulolo? -
#4 Szerintem sem kell a MHz.
Boven eleg, ha rairjak, hogy AMD....